Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φωτιες Αυγουστου 2007

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος sw, στις 23 Σεπτεμβρίου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Re: Φωτιες Αυγουστου 2007


    Αναρωτιέμαι αν περίμενες κάτι το διαφορετικό!!!!
     
  2. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Κάτι το διαφορετικό όχι δεν περίμενα.Αυτό είναι το κακό όμως.Ενώ ξέρουμε πως θα γίνουν έτσι τα πράγματα εμείς όλοι γενικά εμείς ως απλοί πολίτες,δεν κάνουμε τίποτα για αυτό.Το έχουμε αποδεχτεί γενικά ως φυσικό επακόλουθο και αναγκαίο κακό
     
  3. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Φωτιες Αυγουστου 2007

    Για κάνε καμία πρόταση για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς.
     
  4. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Σωστά πρόταση...διαρκής πίεση των κυβερνόντων με διαφόρους τρόπους ώστε να μην ξεχαστεί το θέμα.Μέσω εκδηλώσεων,διαμαρτυριών,αφύπνισης και βέβαια μέσω αρωγής από διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα.Αλλά η πίεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις είναι μάλλον η πιο δυνατή λύση
     
  5. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Φωτιες Αυγουστου 2007

    Εγώ σαν απλός πολίτης όπως λές, και ο καθένας ξεχωριστά, τι μπορεί να κάνει?
    Και τηλεμαραθώνιοι γίνανε, και συναυλίες γίνανε, συνολικές κινήσεις που ο καθένας προσέφερε ό,τι μπορούσε.
    Γίνανε αυτά. Τώρα τι γίνεται πες μου.
     
  6. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Ξεχωριστά σίγουρα τίποτα.Μόνο ως σύνολο νοείται να γίνει κάτι.Άλλωστε η δύναμη του συνόλου είναι πολλαπλάσια των μεμονωμένων μελών του αθροιστικά.Θα μου πεις γενικότητες λέω και έχεις δίκιο.Στις δημοσκοπήσεις λόγου χάρη πρέπει να τίθεται ως πρόβλημα της χώρας και οι καμένες της εκτάσεις.Να δούμε σε ποια θέση κατατάγεται ως πρόβλημα και πόσο θα το αξιολογήσουν οι πιο πάνω μετά.Μία μορφή πίεσης της κοινής γνώμης είναι και αυτή ενώ προβάλλεται και από τα ΜΜΕ.Λέω τώρα....εκτός αν μας έχουν γραμμένους γενικώς (κάτι που ψιλο-ισχύει) οπότε πάμε για άλλα
     
  7. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Φωτιες Αυγουστου 2007

    Εγώ, και ξεχωριστά και ως μέρος του συνόλου που έχει βοηθήσει (με τον τρόπο μου, όπως και όσο μπορούσα), αρνούμαι να φορτωθώ την άγνοια και την γαϊρουριά όποιων υπευθύνων στις πλάτες μου.
    Εγώ κοιμάμαι ήσυχη το βράδυ.
     
  8. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Και καλά θα κάνεις να κοιμηθείς το βράδυ ήσυχα.Γιατί να φορτωθείς εσύ την ευθύνη των "υπευθύνων"?Αφού αυτοί θεωρητικά πάντα είναι οι υπεύθυνοι
     
  9. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Φωτιες Αυγουστου 2007

    Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος, κι εγώ μαζί που κάποιους τους καθιστώ υπεύθυνους.
    Και αυτό αφορά τον εκάστοτε υπεύθυνο, δεν κλίνει προς κάπου.
    Φαύλος κύκλος είναι, άστο!!!  

    Απλά, λέω πως εγώ αρνούμαι να νιώσω τύψεις για την όλη κατάσταση.
    Όχι πως δεν είμαι έμμεσα συνυπεύθυνη, ούτε πως αδιαφορώ.
     
  10. Panacotta_of_Doom

    Panacotta_of_Doom Regular Member

    Δεν έχουμε ξεχάσει τις φωτιές. Ο γράφων που γεννήθηκε στα όρια της πρωτεύουσας και ζει εκεί όσο είναι στην Ελλάδα έχει βιώσει πάρα πολλές από τις φωτιές της Αττικής από πρώτο χέρι, έχει εκκενώσει το σπίτι του, και έχει διάφορες άσχημες εμπειρίες πυρόσβεσης.

    Οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές του καλοκαιριού (όχι μόνο του Αυγούστου, υπήρξαν κι άλλες φωτιές στην Ελλάδα και φέτος, και παλιότερα, και θα συνεχίσουν και το ερχόμενο καλοκαίρι) και του κάθε καλοκαιριού είμαστε εμείς. Δεν υπάρχει ένας λόγος ή μία αφορμή για να ξεκινήσει κάτι τέτοιο.

    Μερικές φωτιές πιάνουν μόνες τους (ας είναι καλά τα σκουπίδια που αφήνουμε σε κάθε δάσος — το γνωστό φυτό cola cola ευδοκιμεί σε κάθε βουνό και δάσος του ελληνικού χώρου, χάρη σε διάφορους «φυσιοδίφες».

    Άλλες φωτιές ανάβονται από επιτήδειους (πολλοί οι λόγοι εδώ).

    Άλλες φωτιές ανάβονται από βλάκες. Αν καπνίζετε σε δάση, είστε ένας απ' αυτούς τους βλάκες. Αν πετάτε τσιγάρα έξω από το αυτοκίνητό σας, είστε εγκληματικά ηλίθιος. Έχω σβήσει ο ίδιος μικροεστίες που άναψαν ακριβώς στην άκρη του δρόμου από τσιγάρα (χαρακτηριστικό δείγμα: Κιθαιρώνας, στο πόδι ντόπιας ομάδας αθλητών/«φυσιολατρών»), κι έχω δει δεκάδες άλλες εστίες.

    Δε φταίει το «κράτος», η πολιτεία δε μπορεί να κάνει τίποτε απέναντι στη νοοτροπία όλων μας. Αν δεν κινηθούμε εμείς προσωπικά, κανείς δε θα κάνει τίποτα ποτέ.

    Τέλος, κοιτάξτε το δέντρο στο σαλόνι σας. Αν είναι αληθινό, φρεσκοκομμένο και ετοιμοθάνατο ελατάκι, πώς δικαιολογείτε (γιατί ικανή αιτία δε μπορεί να υπάρξει) τέτοια αναισθησία, μετά από τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της χώρας εδώ και δεκαετίες; Εμείς πάντως έχουμε ένα αίσθημα αηδίας βλέποντας την αγοραπωλησία των ελάτων.
     
  11. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Φωτιες Αυγουστου 2007

    Πολυ σωστα!
    Τωρα πουλαει η Βροχοπουλου, το που και πως εκλαψε, και το ποσο εχουν το κιλο τα μελομακαρονα στα ζαχαροπλαστεια της Εκαλης και του Κολωνακιου. 
     
  12. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Στην Ελλάδα όλοι για κάτι τελικά είμαστε υπεύθυνοι αλλά χωρίς ευθύνη για αυτό!Φαύλος κύκλος πράγματι!!!Έμμεσα συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι για την διολίσθηση της ατομικής μας ευθύνης ως προς το κράτος το οποίο δεν είναι κάτι άψυχο.Εμείς το στελεχώνουμε και διορίζουμε ψηφίζωντας την εξουσία του.

    Panacotta of Doom πολύ σωστό το μήνυμα που εκπέμπεις.Απλώς φέτος οι πυρκαγιές ήταν και δυσανάλογα πολλές και μεγάλες σε έκταση και κόστισε την ζωή 65 συνανθρώπων μας,ίσως και παραπάνω
     
Thread Status:
Not open for further replies.