Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φόβος: τον θέλουμε?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος dawn, στις 21 Οκτωβρίου 2010.

  1. jorge1970

    jorge1970 Regular Member

    Απάντηση: Φόβος: τον θέλουμε?

    τα 'χεις πιο φρέσκα από μένα συναδέλφισα και τα λες καλύτερα!  

    Να συμπληρώσω ότι ο φόβος έχει βαθιά εξελικτική ιστορία και έχει να κάνει με την εγρήγορση ενός θηράματος για να μην πιαστεί ξαφνικά από κάποιο αρπακτικό. Εαν τελικά το θήραμα πιαστεί, τότε ο φόβος γίνεται μοιραίος. Αυξάνει σε τέτοιο βαθμό που το ζώο πλέον παραλύει και παραδίδεται. Η γαζέλα π.χ. τρέχει με όλη της την ισχύ πριν πιαστεί από το αιλουροειδές ('ποτάμια' αδρεναλίνης και όχι ενδορφινών σε αυτήν τη φάση). Όταν πιαστεί όμως, ουσιαστικά πετρώνει από το φόβο ...

    Παραθέτω το sheep από το animals των Pink Floyd.
    Περιγράφοντας την υποτακτικότητα των ανθρώπων-προβάτων, περιγράφουν και μια σκηνή λίγο πριν τη σφαγή του προβάτου (αλλά και τους διαλογισμούς του 'μετά' τη σφαγή, σε μια κατάσταση trans-νεκροφάνειας - Part 2). Έχει ενδιαφέρον:

    [yt]zM-G1cjr_6I[/yt]

    [yt]nYqFn_j-RV4&NR=1[/yt]​


    Harmlessly passing your time in the grassland away;
    Only dimly aware of a certain unease in the air.
    You'd better watch out!
    There may be dogs about
    I looked over Jordan, and I've seen
    Things are not what they seem.

    That's what you get for pretending the danger's not real.
    Meek and obedient you follow the leader
    Down well trodden corridors into the valley of steel.
    What a surprise!
    A look of terminal shock in your eyes.
    Now things are really what they seem.
    No, this is not a bad dream...


    [οι σκέψεις του προβάτου μετά τη σφαγή]

    The Lord is my shepherd, I shall not want
    He makes me down to lie
    Through pastures green He leadeth me the silent waters by.
    With bright knives He releaseth my soul.
    He maketh me to hang on hooks in high places.
    He converteth me to lamb cutlets,
    For lo, He hath great power, and great hunger.
    When cometh the day we lowly ones,
    Through quiet reflection, and great dedication
    Master the art of Judo,
    Lo, we shall rise up,
    And then we'll make the bugger's eyes water.

    Bleating and babbling we fell on his neck with a scream.
    Wave upon wave of demented avengers
    March cheerfully out of obscurity into the dream.

    Have you heard the news?
    The dogs are dead!
    You better stay home
    And do as you're told.
    Get out of the road if you want to grow old.


    Με τόσους ανθρώπους, έλλειψη συμφωνίας - με την έννοια της ποικιλότητας απόψεων - να περιμένεις, όπως και σε κάθε κοινωνική ομάδα άλλωστε.
    Στο νήμα σου μέχρι τώρα διακρίνονται χοντρικά οι 'υπέρ' και οι 'κατά' του φόβου (και με κάποιους 'κεντρώους'). Σεβαστές όλες οι απόψεις που έχουν τεθεί γενικά με ευπρέπεια και σε κλίμα διαλόγου. Μια χαρά πάει το νήμα σου   (για δες κι άλλα ..)
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Φόβος: τον θέλουμε?

    ο φοβος του πως θα το παρει ο αλλος , σχεδον με εχει καταστρεψει ερωτικα ....
    το οτι λειτουργω τελεια οταν προκειται για πληρωμενο σενσιον , ειναι αποδειξη οτι μαλλον δεν αγοραζω τον χρονο και την υποταγη της , αλλα πολυαω τις φοβιες μου και τις ανασφαλειες μου για το ποσο σημαντικη μου ειναι η γνωμη του αλλου για μενα .
    εχοντας σαν εφοδια μια αστειρευτη φαντασια και ορεξη , αλλα και "φυσικα" προσοντα που εκανα τις πουτανες στα μπουρδελλα να μου δειξουν την εξοδο πολλες φορες .. οσες escort εκανα μαζι τους "παιχνιδι" , αναρωτιοντουσαν για ποιον λογο δεν εχω μια φυσιολογικη σχεση .
    αντιθετα οταν πληρωνω , δεν με ενδιαφερει καθολου η αποψη τους για μενα και ως διαμαγειας ολα λειτουργουν τελεια ...
    να σκεφτει κανεις οτι ακομα νιωθω ενοχες οταν μια γυναικα με παιρνει στο στομα της διοτι επι 8 χρονια γαμου ποτε δεν το ειχα απο την πρωην συζυγο .. 9 στις 10 φορες οι ενοχες μου νικουν την στυση μου κατα τον στοματικο ερωτα διοτι φοβαμαι το τι θα σκεφτει για μενα ....
    μια αλλη μεγαλη φοβια , ξεκιναει απο το μεγεθος .... καποτε μια κοπελα αρκετο καιρο μετα το τελος της 2ετους σχεσης μας , μου ειπε πως την κατεστρεψα διοτι οποιοδηποτε αλλο μεγεθος της φαινοτανε μικρο , πραγμα που με κανει να ειμαι πολυ τρυφερος σε βαθμο που ξενερωνω πρωτα ο ιδιος και επειτα και εκεινη .. ειναι ο φοβος και ο τρομος μου , πανω στην καβλα μου που τα δινω ολα , μην την τρεχω παλι στα νοσοκομεια με συμπτωματα ναυτιας και ισχυρων πονων στο στομαχι ... δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξαναζησω εγω αυτα ....
    για καποιο περιεργο λογο φαινεται οτι το σωμα μου προτιμαει τις μικροσωμες γυναικες με ομαδα αιματος 0+ .. (εχω το ιδιο) ... δεν μπορω να το εξηγησω αλλα η ελξη που δημιουργειται ειναι κατα πολυ ισχυροτερη απο την ελξη που στηνει η αισθητικη μου
    ισως ακουγεται αστειο και παραξενο αλλα η ιστορια μου δειχνει οτι στατιστικα η επιτυχια ερχοτανε απο τον συνδοιασμο του μικροκαμμωμενου σωματος (εως 160 υψ εως 45 κιλα) και της ομαδας αιματος .
     
  3. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    δεν μπορώ να τον συνδέσω με το bdsm, μπορώ να συνδέσω μ'αυτό όμως την αγωνία και το thrill όπως είπε κι η tender που σε πολλούς, ειδικά στους μαζοχιστές που θεωρώ ότι είμαι, λειτουργούν ως αφροδισιακά.
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Φόβος: τον θέλουμε?

    Γιατί έχω την εντύπωση πως όλοι μιλάμε για φόβο αλλά ο καθένας έχει διαφορετική ερμηνεία μέσα στο μυαλό του?

    Δεν διανοούμαι ειλικρινά πως κάποιος μπορεί να μην νιώθει φόβο όταν του σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό ή όπως το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα του XplorR με τη μουμιοποίηση και γενικά σε κάθε edge play.
    Χωρίς εμπιστοσύνη ποτέ δεν θα αφηνόταν κάποιος σ αυτά, αλλά αν δεν νιώθει φόβο προς τόσες και τόσες πρακτικές πρόκλησης πόνου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το ένστικτο επιβίωσης του.
     
  5. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Φόβος: τον θέλουμε?

    Αγαπητή μου,μου έχουν κάνει πολλές φορές mummification,πίστεψε με δεν φοβήθηκα ποτέ γιατί είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στο άτομο που μου την έκανε...
    Το ένστικτο επιβίωσης και ο φόβος υπάρχει όταν οδηγώ στους δρόμους και περνάνε δίπλα μου μεθυσμένοι και 90χρονοι οδηγοί...
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Φόβος: τον θέλουμε?

    @ lara[E-p],
    υπάρχουν πολλά είδη φόβου και ο καθένας μιλάει για τα δικά του, έχεις δίκιο.

    Έχω τη γνώμη ότι ο φόβος θανάτου και ο φόβος - πανικός δεν παλεύονται, οι υπόλοιποι παλεύονται, εκλογικεύονται, είναι διαχειρίσιμοι κ.λπ.

    Έχω ακόμα τη γνώμη, που είναι βγαλμένη απ τη ζωή   ότι ο φόβος που τυχόν θα χτυπήσει τον bottom κατά τη διάρκεια της συνεδρίας δεν έχει πολύ σχέση με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον topping Dominant.

    Η εμπιστοσύνη είναι ότι ο bottom κάθεται να του γίνει S/M. Πώς θα αισθανθεί κατά τη διάρκεια της σκηνής είναι μακράν και πέρα της εμπιστοσύνης και αν τυχόν την έχανε, απλά θα ζητούσε να διακοπεί η σκηνή. Εφόσον κάθεται και νιώθει τον πολύ άγριο φόβο να τον κατακλύζει και να τον διαπερνάει αλλά δεν του περνάει καν απ το νου να διακόψει τη σκηνή, τότε έχω τη γνώμη ότι η εμπιστοσύνη υπάρχει.

    Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα πολύ βαθύτερο και ισχυρότερο από την κάθε μορφή συσχέτισης με άλλους ανθρώπους όπως η εμπιστοσύνη, ο φόβος δεν έχει διόλου λογική η εμπιστοσύνη έχει κάποια.
     
  7. subversion

    subversion Regular Member

    Απάντηση: Φόβος: τον θέλουμε?

    ..Μα υπάρχει λογική στο φόβο ή καλύτερα,ο φόβος μπορεί να πηγάζει από λογικές διεργασίες του μυαλού.Εκεί που δεν υπάρχει λογική είναι στη φοβία,δηλαδή στην υπερβολική εμμονή στο φόβο για κάτι.
     
  8. labinnah

    labinnah Regular Member

    Απάντηση: Φόβος: τον θέλουμε?

    Eξετάζω τους φόβους μου τελευταία και σε γενικό επιπεδο θα ελεγα πως ειναι παρα πολλοι..
    Εαν γνωριζαμε το μελλον δε θα φοβόμασταν..Εχετε νιωσει ποτέ κατι που θα γινει στο μελλον και να σας συμβαίνει;;Πχ ενα απλο παραδειγμα..Βλεπω ενα σφαλαγκι μια μικρη αραχνη και γυρναω στον παρτενερ και εικαζω πως θα ερθει μουσαφιρης,την επομενη ημερα οντως ερχεται μουσαφιρης..Την στιγμή που το ζουσα στο παρελθον οταν μαντευα δε φοβουμουν ,μεχρι ομως που η ιδεα του μουσαφιρη περναει στο υπαρκτό..Συναντάς καποιον που δεσμευει τον ψυχολογικο σου χρονο και τον ωρολογιακο σου χρονο και αυτο ειναι αγνωστο.Δε ξερω πως να χειριστω την κατασταση και δε ξερω ποσο χρονο θα οφειλω να κανω κατι.Ετσι ακριβως λειτουργει και ο φοβος σε καθε session..Ενω αν γνωριζεις τί εχει να ακολουθήσει δεν υπαρχει φόβος εκτος του υπαρξιακου που θα εχει ο καθενας μετα το session.
     
  9. kali crow

    kali crow Guest

    ο φόβος με απωθεί.κάθε είδους φόβος με κλειδώνει.
    για να αφεθώ πρέπει να αισθάνομαι σιγουριά όσο πιο πολύ γίνεται.
     
  10. labinnah

    labinnah Regular Member

    Απάντηση: Re: Φόβος: τον θέλουμε?

    Αυτό εύχομαι και εγώ απο την ημέρα που άρχισε αυτο το παιχνίδι.Ομως ειναι λάθος βήμα .
    Ο εγκεφαλος ειναι ετσι σχεδιασμένος που αυτο που θέλει ειναι η ασφάλεια.Ολο το περιεχόμενο των σκεψεων μας οι εικόνες όταν τις επεξεργαστεί ο εκγέφαλος τις καθιστά ασφαλείς.
    Η σιγουριά και η ασφάλεια θα μας δωθεί όταν θα ειμαστε ανεγκεφαλοι,χωρις περιεχόμενο ,και όχι απο κανέναν εδω..Αυτο που λεμε και στο ποστ μεντορας.
     
  11. kali crow

    kali crow Guest

    Re: Απάντηση: Re: Φόβος: τον θέλουμε?

    σαφως και κανεις δε μπορει να μας προσφερει τη σιγουρια απο δω μεσα.η σιγουρια και η ασφαλεια πιστευω δημιουργειται στην πορεια μιας σχεσης.
    ο εγκεφαλος επεξεργαζεται δεδομενα αλλα δε τα βγαζει ολα για ολα ασφαλη.
    ισα ισα πολλες φορες μας απωθει απο διαφορα πραγματα που τα βγαζει ανασφαλη.
     
  12. labinnah

    labinnah Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φόβος: τον θέλουμε?

    Aυτό ψάχνω,αν τυχόν ο εγκέφαλος τα βγάζει ολα ασφαλή ή έστω κρατάει περιεχόμενα που του δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας.Οταν δεν κραταει την ασφάλεια τότε ειναι ενας παραμορφωμένος εγκέφαλος και ετσι εχουμε συγκρουση.
    Χρειάζεται να ειναι ασφαλής γιατί ειναι το μόνο που δουλεύει και την επομενη ημέρα άσχετο αν θα του δωσουμε σκέψη εικόνες σωματικό πόνο κτλπ..Ο εγκέφαλος μας ειναι εκπαιδευμένος στο αισθημα της ασφαλειας απο παλια..Αυτο του εχει παρει χρονο και εχει γίνει ιδιότητα αποκτημένη βεβαια μεσα στο χρονο εχει γίνει η ικανοτητα του.
    Η ασφαλεια λοιπον δεν ερχεται μεσα σε μια σχεση ειναι ικανοτητα του εγκεφαλου που την έχουμε ολοι..Οσοι δεν πιστευουν στην ασφαλεια ειναι ανεγκεφαλοι