Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φύλο vs Status

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 19 Σεπτεμβρίου 2009.

?

Ποια η αναγκαία συνθήκη για να προκύψει ενδιαφέρον σας προς ένα πρόσωπο;

1. Το status του (σαδιστής / μαζοχιστής).

41,9%
  2. Το φύλο του.

54,8%
  3. Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ.

3,2%
  1. MindMaster

MindMaster Contributor

Απάντηση: Φύλο vs Status

Αυτή, my Dearest Lady, είναι η παλιά -και πάντα ανοιχτή- κουβέντα, περί του τί είναι κατ' ουσίαν σαδιστής και μαζοχιστής, και εάν υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι που μπορεί να θεωρούνται "καθαρόαιμοι", και κάποιοι "γιαλαντζί"...

(Γιά την οικονομία του πράγματος, ας αφήσουμε τους μαζοχιστές, κι ας μιλήσουμε μόνο γιά τους σαδιστές).

"Σαδιστής" λοιπόν, γιά εμάς εδώ τουλάχιστον, είναι -κατ' αρχήν- αυτός που αρέσκεται στο να προκαλεί πόνο γιά να ερεθιστεί σεξουαλικά, ή αυτός που θέλει να προκαλεί πόνο γενικώς και αδιακρίτως, γιατί αντλεί ευχαρίστηση απ' αυτό, χωρίς όμως αυτή να είναι αναγκαία ερωτική; Αυτός που μαστιγώνει τον ερωτικό του σύντροφο, προφανέστατα, ερεθίζεται σεξουαλικά απ' αυτό. Αυτός που κυνηγάει να πατήσει γάτες με τ' αμάξι του όμως, αν και βέβαια θα το ευχαριστιέται μιά και το επιδιώκει, ερεθίζεται σεξουαλικά όταν το κάνει;

Υποθέτω πως όποιος ερεθίζεται ερωτικά από την πρόκληση πόνου -και κάθε μορφής πόνου- γενικώς, δεν βάζει κριτήρια όπως φύλο, ηλικία, ράτσα, ή ακόμη και ζωϊκό είδος... Και είναι, σίγουρα, σαδιστής... Αυτός όμως που δεν ερεθίζεται ερωτικά παρά μόνο προκαλώντας πόνο σε ανθρώπους και όχι σε άλλα έμβια όντα, δεν είναι σαδιστής; Τί είναι;

Εάν δεχτούμε πως είναι σαδιστής κι αυτός, πιστεύω πως η αλληλουχία είναι πλέον εύλογη: Η γκάμα των ανθρώπων επί των οποίων η πρόκληση πόνου τον ερεθίζει, είναι ανάλογη με τη γκάμα μέσα στην οποία μπορούν να κινηθούν οι ερωτικές του επιλογές, γενικά. Αν είναι αμφισεξουαλικός μπορεί να ερεθίζεται προκαλώντας πόνο σε αμφότερα τα φύλα, αν είναι απολύτως straight (όπως τα βλέπω εγώ), το να προκαλεί πόνο σε άτομο του φύλου του, τον ερεθίζει τόσο, όσο και αν τον προκαλούσε σ' ένα ζώο (κι αυτό βέβαια, πάει και παραπέρα, κατά την ίδια έννοια: δεν με ερεθίζει καθόλου η ιδέα του να προκαλέσω πόνο σ' ένα τρίχρονο, κι ας είναι κοριτσάκι, ή σε μιά υπεραιωνόβια κυρία).

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα "νερώματος κρασιού". Αυτό που συμβαίνει είναι πως δεν επιλέγουμε όλοι την ίδια ετικέτα, μιά και τα γευστικά κριτήρια, ποικίλλουν...  

2. XplorR

XplorR Regular Member

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλή παρατήρηση! Μάλλον έχεις δίκιο!
    Υποθέτω, λοιπόν, ότι δεν είμαι και τόσο S/M... 

3. Lady_Dementia

Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

Σαδιστής,είναι εκείνος που αρέσκεται,κατ'αρχήν,στο να προκαλεί πόνο. Σωματικό ή ψυχικό. Γενικά και αδιακρίτως.
    Εμείς εδώ,αποδεχόμαστε τους σαδιστές εκείνους,που ερεθίζονται σεξουαλικά μέσα από την πρόκληση πόνου,εφ'οσον έχουν την συνέναιση του εταίρου. Οποιαδήποτε άλλη μορφή σαδισμού,δεν μας αφορά. Σωστά; Νομίζω πως αυτά είναι σαφή,λίγο πολύ,σε όλους μας.

Και οι δύο σαδιστές είναι. Δεν είπα εγώ το αντίθετο. Ο πρώτος όμως,είναι ο original σαδιστής ενώ ο δεύτερος,εκείνος που νερώνει το κρασάκι του. Είναι πολύ απλό και καθόλου προσβλητικό για τους σαδιστές αυτής της κατηγορίας.

Αν θα μπορούσαμε να βαθμολογήσουμε τον σαδισμό μας,οι δύο αυτές κατηγορίες,τι βαθμολογία θα λάμβαναν;  

---------- Post added at 09:29 ---------- Previous post was at 09:25 ----------

Εσύ,ως switch θα πρέπει να είσαι απο τους προνομιούχους.  

^*^

4. MindMaster

MindMaster Contributor

To τί αποδεχόμαστε εμείς εδώ, είναι λιγάκι άσχετο. Η κοινή χρήση των όρων είναι το ζητούμενο, γιά να καταλαβαινόμαστε... Αυτός που αρέσκεται λοιπόν στο να προκαλεί πόνο γενικώς κι αδιακρίτως, είναι σαδιστής. Αυτός όμως που κάνει διακρίσεις; Αυτό ήταν το ερώτημα...

ΟΚ λοιπόν, ως εδώ, το συμφωνήσαμε...  

Εδώ είναι, που δεν συμφωνούμε. Ουδόλως μ' ενδιαφέρει εάν μπορώ να θεωρούμαι "original" (άσε δε που έτσι όπως βλέπω να βογγάνε εσχάτως οι original μάλλον δεν θα το ήθελα  , underherfeet), ή είμαι από τους "άλλους". Ξαναλέω όμως, πως δεν τίθεται θέμα "νερώματος κρασιού". Αυτή είναι μιά έκφραση που συνήθως χρησιμοποιούμε γιά να πούμε πως κάποιος κάτι επιθυμεί αλλά επιλέγει γιά κάποιους λόγους να μην εκπληρώσει την επιθυμία του, ή να μην την εκπληρώσει πλήρως. Δεν είναι πως δεν προκαλώ πόνο σε άντρες ή σε γάτες, ή σε σκύλους, επειδή δεν το θεωρώ σωστό. Απλώς δεν το θέλω, δεν μου λέει τίποτε, δεν με ερεθίζει, κατά καμμία έννοια. Δεν "νερώνω" λοιπόν "το κρασί μου", γιατί αυτό το κρασί, γιά μένα, δεν υπάρχει καθόλου στον κατάλογο...

Προσωπικά βρίσκω τελείως άσχετες μεταξύ τους τις δυό κατηγορίες. Δεν μπορώ σε καμμιά περίπτωση να βάλω στην ίδια ζυγαριά τον σεξουαλικό (και δη συναινετικό) σαδομαζοχισμό, με την άλλη κατηγορία, που τη θεωρώ νοσηρά ψυχοπαθολογική...

5. Lady_Dementia

Συνεπώς,εκείνοι (οι σαδιστές,μιας και το συγκεκριμενοποιήσαμε) που στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα,δίνουν βαρύτητα όχι στο φύλο,αλλά στο ποσο δεκτικός είναι ο άλλος στην πρόκληση πόνου, είναι το ίδιο σαδιστές με εκείνους που δίνουν σημασία στο "σε ποιον" θα προκαλέσουν πόνο,επιλέγοντας το φύλο.

Αυτό λέτε;

^*^

6. Elysium

Elysium Contributor

«Ρατσιστής» bdsmer  

Συμφωνώ σε αυτό.

7. MindMaster

MindMaster Contributor

Δεν ξέρω αν είναι "το ίδιο", ούτε αν είναι "εξ ίσου", δεν νομίζω πως μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή γενικά συμπεράσματα επ' αυτών, πάντα θα βαρύνει πάρα πολύ η προσωπική οπτική του καθενός... Μιά όμως και προφανώς μιλάμε γιά σαδισμό επί ανθρώπων και δη συναινούντων, πιστεύω πως και οι μεν και οι δε είναι σαδιστές, που όμως κάνουν διαφορετικές επιλογές ως προς το πού θα εκφράσουν το σαδισμό τους και πού όχι, οι οποίες στη βάση τους υπαγορεύονται από τις γενικότερες ερωτικές τους επιλογές (επί παραδείγματι, νομίζω πως κάποιος που ερεθίζεται σεξουαλικά σαδίζοντας επί ατόμων και των δύο φύλων δεν μπορεί παρά να διακρίνεται από κάποια -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- αμφισεξουαλικότητα. Αντίθετα, αυτού του είδους ο σαδισμός, γιά κάποιον απόλυτα straight, επί ατόμων του ίδιου φύλου με το δικό του, δεν πρέπει να έχει κανένα νόημα).

Αυτό λέω...  

8. Lady_Dementia

Ευχαριστώ πολύ,καλημέρα σας!

^*^

9. MindMaster

MindMaster Contributor

Ας μου κολλήσει κι αυτή η ρετσινιά, λοιπόν... Βάρα κι εσύ, να δω τί θα καταλάβεις...  

10. Elysium

Elysium Contributor

Όχι βρε παιδιά για πλάκα το έγραψα  

Απλά, μιας κι αυτή τη λέξη τη χρησιμοποιούν όλοι με το παραμικρό τελευταία είπα να αποτίσω κι εγώ φόρο τιμής.

11. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Aγαπητή, Lady_Dementia, για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους θα πρέπει να πούμε ότι κατ΄αρχάς υπάρχουν δύο είδη σαδιστών, οι ερωτικοί και οι μη ερωτικοί σαδιστές. Oι πρώτοι ανάλογα με το τι είναι (straight, gay, αμφί) θέλουν να βγάλουν τον σαδισμό τους με το ανάλογο φύλο που προτιμούν. Tο ότι δεν θέλουν να το κάνουν με όλα τα φύλα και ζωικά είδη δεν σημαίνει ότι βάζουν νερό στο κρασί τους, απλώς δεν θέλουν άλλο φύλο εκτός από αυτό που προτιμούν.

Για τους μη ερωτικούς σαδιστές όμως ισχύει αυτό που λες. Αν βγάζουν τον σαδισμό τους μόνο μέ ένα φύλο εξ ανάγκης γιατί δεν βρίσκουν τα πάντα, τότε ναι, αυτοί βάζουν νερό στο κρασί τους!

ΥΓ. Έχω την εντύπωση ότι το bdsm είναι εναλλακτικός τρόπος ερωτικής έκφρασης, άρα
    στην σκέπη του έχει μόνο τους ερωτικούς σαδιστές που θέλουν να βγάζουν τον σαδισμό τους σε άτομα τα οποία συναινούν σ΄ αυτό.

Οι μη ερωτικοί σαδιστές δεν νομίζω ότι ανήκουν στο bdsm (άποψή μου) αλλά στα άτομα που χρειάζονται την βοήθεια ψυχίατρου. Το να θέλει κάποιος να μαστιγώνει κάποιον/αν παρά την θέλησή του ή να βγάζει τα άντερα της γάτας δεν νομίζω ότι είναι και τόσο υγιές ψυχικά...

Καλό Σ/Κ, κούκλα.

Last edited: 31 Οκτωβρίου 2009
  12. danos

danos Regular Member

Μα πρέπει νομίζω ο σαδισμός να είναι ερωτικός και μόνο σε διαφορετική περίπτωση δεν λέγεσαι σαδιστής αλλά φασίστας και για έναν straight σίγουρα δεν μπορεί να ύπαρξη σοδομισμός σε άτομα ιδίου φύλου αφού δεν υπάρχει το ερωτικό στοιχείο εκτός αν είναι ψυχασθενής