Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος thelma, στις 5 Νοεμβρίου 2008.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Πολύ σωστή και αυτή η τοποθέτηση, αν και διαφωνώ με την ορολογία που χρησιμοποιείς. Δεν πρόκειται για έρωτα αλλά για εξάρτηση. Είναι πάθος, είναι δέσμευση, ακραίου τύπου (περισσότερο με το σκλαβιλίκι, παρά με τον ίδιο τον άνθρωπο, αν θέλεις να ξέρεις την άποψή μου). Τοξικό, ναι, αυτός ο όρος είναι ορθός.

    Όμως ματαιοπονείς. Τα άτομα που το ζουν έτσι είναι ελάχιστα και χρειάζονται την πλήρη στήριξη και προστασία μίας κοινότητας από ομοίους τους. Αυτοί όμως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα εδώ πέρα που βρεθήκαμε να βολοδέρνουμε. Οι υπόλοιποι αγρόν ηγόραζαν. Δεν είναι τόσο το ότι δεν νοιάζονται για τους άλλους, αλλά το ότι αδυνατούν να κατανοήσουν αυτήν ακριβώς την σπάνια ψυχοσύνθεση, που δεν σου επιτρέπει τις περισσότερες φορές να προστατεύσεις τον εαυτό σου ακόμη και σε εμφανείς καταστάσεις συναισθηματικής κακοποίησης. Όταν μιλώ για ήθος στο BDSM, έχω αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους περισσότερο στο νου μου. Οι σκλάβοι χρήζουν προστασίας. That's a fact, Jack. Αλλά ξέρω μόνο έναν ακόμη εδώ μέσα που το πιστεύει αυτό. Και για να πω την αλήθεια, ούτε κι εκείνος κάνει τίποτε - πια...
     
  2. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    ευχαριστώ Dora

    και για να κλείσω με το αρχικό ερώτημα του topic που είναι "Χλωμή η ανδρική υποτακτικότητα ;"

    θα απαντήσω, αλλά αυτό είναι μόνο προσωπική άποψη, ότι σχέση Mistress/slave εξ ορισμού δεν είναι χλωμή, γιατί θα διαλυθεί την επόμενη μέρα, εβδομάδα ή μήνα στην καλύτερη περίπτωση. 'Ολα τ'αλλα μπορούν διαπραγματευθούν, αυτό όχι. Σχέση ταύτισης και σταδιακής μεταλλαγής σε υπόδουλο άνθρωπο, το να μπεις ελεύθερος και να γίνεις ουσιαστικά ανελεύθερος δεν έχει πιθανότητες να είναι χλωμή, κατά τη γνώμη μου ούτε χωρίς έρωτα, έστω και παράδοξο όπως είπε η Syrah, έστω και μη αμφίδρομου. Ο δε έρωτας στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι τυφλός, όπως και η υπακοή, αλλιώς είσαι ρομπότ και όχι σκλάβος.

    κάτι ακόμα, επιτρέψτε μου να γνωρίζω καλά ότι αυτό που ένοιωσα από την πρώτη μέρα δεν ήταν έρωτας για το σκλαβιλίκι, αλλά τον άνθρωπο. Ποτέ δεν είπα ψέμματα στον εαυτό μου.
     
    Last edited: 22 Οκτωβρίου 2010
  3. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    bdsm η ερωτας? bdsm με ερωτα η χωρις? bdsm = εκμεταλλευση στειρα? ερωτας = εξ ορισμου αδυναμια για το ατομο που τον υφισταται? Στον ερωτα μπορει να συνυπαρξει αρμονικα και το bdsm?

    Πιστευω πως μιας και ο καθενας κρινει και πραττει με τα δικα του υποκειμενικα κριτηρια, απαντησεις που να κλεινουν καποιο απο τα παραπανω ερωτηματα δεν υπαρχουν. Αλλωστε και με διαφορετικα ατομα μπορει να πραττουμε η και να ειμαστε διαφορετικοι αν και καποιες σταθερες του χαρακτηρα υπαρχουν.

    Εγραφα εγραφα λοιπον.... και συνειδητοποιησα οτι δεν αξιζε ο κοπος κατεβατα ολοκληρα. Για να ειμαστε καλα και ευτυχισμενοι δεν απαιτουνται και ιδιαιτερα πολλα. Ας ακολουθει ο καθενας αυτο που τον ευχαριστει. Αν το εχει βρει μπορει να το αποζητα. Αν υπαρχουν παραπανω απο ενα πραγματα που τον ευχαριστουν τοσο το καλυτερο.
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω ,πολλές φορές κάνουμε το λάθος (ή αποδεχόμαστε μία λανθασμένη κατάσταση ) αλλά το κάνουμε από επιλογή όχι επειδή έχουμε απλά ανάγκη να υποταχθούμε (δεν έννοω βίτσια αλλά υπακοή/υποταγή) ,στην ουσία δεν μας εκμεταλεύτικαν αλλά αφήσαμε να γίνει (συνειδήτά ή ασυνήδειτα.. ) ,όχι φυσικά δεν μασ αξίζει να παραπονεθούμε τουλάχιστον προσωπικά δεν το έχω κάνει ,άλλοι με λυπούντε όταν ακούνε ιστορίες μου αλλά εμένα μου αρέσουν και πέρασα όμορφα ,όταν δεν πέρναγα όμορφα (υπό τη δικιά μου άποψη ) σταμάτησα ,απλό .

    κάποτε σε άρθρο σε περιοδικό για ομοφυλόφιλους διάβασα πως ,μόλις ξεκινά ο έρωτας τότε πεθαίνει το d/s m/s ,τότε ήταν και μόδα αυτή η άποψη στο forum αυτό .. αλλά δεν είναι έτσι και τότε διαφωνούσα .
    για να δεχθείς να γίνεις σκλάβος σε ένα πρόσωπο σημαίνει ότι κάτι σε κινεί ,την υποτακτικότητά σου κάτι την τροφοδοτεί ,αν αυτό δεν είναι έρωτας τότε μιλάμε για καθαρά εγωϊστικές πράξεις από μεριάς σκλάβου που απλά ικανοποιεί την ανάγκη του και συγνώμη αλλά τότε λαμβάνω την υποτακτικότητα επιφανειακή και φυσικά θα λάβει την ανάλογη ποιότητα ...


    υ.γ. ουφ τα κατάφερα ...
     
  5. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Ηρωαααα  
     
  6. Emma

    Emma Contributor

    Πανέμορφη η πρόσφατη συζήτηση. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για το επίπεδο και τον τρόπο τους. Παράδειγμα προς μίμηση!
    (Κατά τη γνώμη μου πάντα).

    Ninevi και Mikra Psemmata συμφωνώ σε γενικές γραμμές μαζί σας. Λέτε πολλές αλήθειες.

    hephestus (γενικά) στη βράση κολλάει το σίδερο.
     
  7. undertraining

    undertraining Regular Member

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Το πόσο υποτακτικός είναι ένας άντρας straight εξαρτάται από την ικανότητα της Κυρίας του να τον υποτάξει.
    Και ρωτάω: Σας εξιτάρει ένας άνδρας που έτσι και αλλοιώς σας σερβιρήστηκε υποτακτικός και έτοιμος στο πιάτο? Η σας εξιτάρει ένας άντρας που θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΞΕΤΕ? Έτοιμοι υποτακτικοί - άνδρες και γυναίκες - στο ράφι προς πώληση δεν υπάρχουν (ή αν υπάρχουν πιστεύω ότι έχουν μιά μικρή ψυχολογική διαταραχή....) Και έιναι φυσιολογικό να μην υπάρχουν γιατί η φύση ούτε δημιούργησε τέτοιους αλλά ούτε είχε και κανένα ενδιαφέρον (φαγούρα στην καθομιλουμένη...) να ασχοληθεί με τη σεξουαλική υποτακτικότητα ενός ατόμου είτε άνδρα είτε γυναίκας. Εκτός και αν θεωρήσουμε ότι αυτός που δέχετε την εισχώρηση είναι και ο υποτακτικός..... οπότε να αναγνωρίσουμε και τη μεγαλειώδη συμμετοχή της φύσης ως ισδρυτή του bdsm.....Πολύ περισσότερο δεν είναι θέμα φύσης όπως διάβασα το εάν ο υποτακτικός θα πλύνει τα πιατα της κυρίας του ή θα της καθαρίσει τα παπούτσια της. Ας μην χρησιμοποιούμε τη φύση ως δικαιολογία των δικών μας επιλογών.
    Κατ΄επέκταση ο υποτακτικός άντρας δεν έρχεται σε αντίθεση με τη φύση του αλλά με την κοινωνική του εικόνα. Και αυτό είναι το πολύ δύσκολο! Γι αυτό και ίσως να υπάρχει η αντίληψη του "χλωμού" στον άντρα υποτακτικό! Αλλο να μεγαλώσεις πάιζοντας με κούκλες και άλλο να μεγαλώσεις παιζοντας μπάλα και ξύλο στο προάυλιο! Σου δίνει ένα μεγαλύτερο εγωισμό τουλάχιστον.Αυτό δυσκολέυει έναν άντρα να εκδηλώσει την υποτακτική του ψυχολογία στην πληρότητα που θα περίμενε κανείς. Μπορέι να το θέλει αλλά πάντα, ίσως και καλά κρυμμένη στο πίσω μέρος του μυαλού του, υπάρχει η εικόνα του άνδρα πρότυπο. Και εκεί είναι η "μαγκιά" αν θέλετε της Κυρίας να πετύχει την υποτακτική συμπεριφορά ενός άνδρα!

    Γνώμη μου:
    "Όσο γνήσιος υποτακτικός είναι ένας άντρας που θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να υπηρετήσει την οποιαδήποτε Κυρία που θα συστηθέι ως τέτοια άλλο τόσο γνήσια Kυρία μπορεί να ονομαστεί αυτή που περιμένει να αγοράσει έναν έτοιμο υποτακτικό απο το πανέρι της λαικής για να της κάνει όλα τα ερωτικά χατίρια. Αυτή δεν είναι απλά φετιχίστρια άραγε?!?!?"
     
  8. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Αναρωτιεμαι αν μια γυναικα μπορει να παραμενει ερωτευμενη με καποιον που υπεταξε.
    Καποιον που τον ερωτευτηκε ''ατιθασο ατι'' και καταφερε να τον κανει υποτακτικο.
    Σε μια τετοια περιπτωση ο ερωτας δεν χανει τη δυναμη του, και μετουσιωνεται σε κατι αλλο, αφου τα περισσοτερα στοιχεια της προσωπικοτητας που ερωτευτηκε εχουν αλλοιωθει?
     
  9. kali crow

    kali crow Guest

    Re: Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    το ιδιο ερωτημα ισχυει και για τους αντρες...πως μπορουν να παραμενουν ερωτευμενοι με κατι που υποταξαν...?
     
  10. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Δεν ειμαι υπερμαχος τετοιων αλλαγων.
    Γοητευτικο το βρισκω μεν, αλλα οχι βιωσιμο.
    Αντιθετως, ερωτευσιμη ειναι οποια παραμεινει ο εαυτος της,ειτε υποτακτικη ειτε οχι
     
    Last edited: 30 Οκτωβρίου 2010
  11. Skaseskipse

    Skaseskipse New Member

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Από τη δική μου εμπειρία ξέρω πως η ανδρική υποτακτικότητα είναι απόλυτα υπαρκτή!
     
  12. blindfold

    blindfold Contributor

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    δυνατή απορία , αλλά θα δοκιμάσω να απαντήσω , ότι μήπως ερωτεύτικε τα στοιχεία που κατάφερε να αναδείξει ;

    αλλιώς δεν είναι κυριαρχική προσωπικότητα αλλά σαδίστρια που παρασέρνει έναν άνθρωπο για να το μετατρέψει σε ανδρείκελο ...