Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος thelma, στις 5 Νοεμβρίου 2008.

  1. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?


    Εμένα πάντως κανείς δε μου έκανε τέτοιου είδους ενημέρωση. Κι αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, μήπως θα πρέπει να μας δοθεί συγκεκριμένη διδακτική ύλη για κάποιου είδους "εξετάσεων";  
     
  2. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Εσύ ανήκεις στους τυχερούς. Δηλώνεις perv επομένως περνάς άνευ εξετάσεων  
     
  3. Emma

    Emma Contributor

    Dolmance ακόμη περιμένω...  

     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Συγγνώμη, αλλά έπρεπε να επιληφθώ της χρηματοπιστωτικής κρίσεως...

    1. Θεωρώ ότι η 'υποτακτικότητα' στους άνδρες αποτελεί τυχαίο ατομικό χαρακτηριστικό και συνδέεται κυρίως με ιδιοσυγκρασιακές ιδιορρυθμίες, άσχετες γενικώς με τον σαδομαζοχισμό ως τρόπον βίου. Συνηθέστατα υποκρύπτει, ακόμα και στους 'ευνουχισμένους' βανιλοειδείς, θηλυπρέπεια και (απωθημένη) ομοφυλοφιλική επιθυμία. Αν θυμάσαι ένα νήμα που είχα αναρτήσει παλαιότερα, συνδέω τον πολλαπλασιασμό των υποτακτικών ανδρών, στις ημέρες μας, με ευρείας κλίμακας αλλαγές στη δόμηση της μονοπυρηνικής οικογένειας.
    2, Γενετικά, η γυναικεία υποτακτικότητα απορρέει, χωρίς αμφιβολία από τις υποδεέστερες φυσικές ικανότητες. Αλλά η γενετική ιχνηλασία δεν επαρκεί ως εξήγηση κάθε δεδομένης κοινωνικοοικονομικής συγχρονίας: Σήμερα, είναι εντελώς έωλη ως ερμηνευτικό σχήμα. Πρέπει, συνεπώς να ανατρέξουμε στα επίκτητα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και την ιστορική εξέλιξη των κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων. Θα καταλήξουμε, ίσως, ότι πρόκειται για εσωτερίκευση κοινωνικών ρόλων, οι οποίοι λειτουργούν ως 'φυσική κατάσταση'.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Ενδιαφέρουσα θα ήταν μια πραγματεία για την πορεία από την "φυσική κατάσταση" προς τον κοινωνικό ρόλο και vice versa.
     
    Last edited: 11 Νοεμβρίου 2008
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ειμαστε δυο,ειμαστε τρεις,ειμαστε χιλιοι δεκατρεις(; ) .... 
     
  7. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    Θα διαφωνήσω με αυτή την οπτική. Έχω την αίσθηση ότι αναπαράγει το νεο-ελληνικό σύνδρομο απόδοσης οιασδήποτε ανδρικής σεξουαλικής παρέκκλισης σε μία υποτιθέμενη θηλυπρέπεια και σε ένα υποτιθέμενο ομοφυλοφιλικό απωθημένο. Διακρίνω έναν εγκλωβισμό σε μία απαρχαιωμένη αντίληψη ενός αντρικού καθωσπρεπισμού συμμορφωμένου με τα στερεότυπα της μετα-εμφυλιακής - πρώιμης μεταπολιτευτικής περιόδου. Αυτής που αποδίδει στον άνδρα έναν συγκεκριμένο ρόλο και κατ' επέκταση ένα συγκεκριμένο σεξουαλικό ρόλο και βλέπει ύποπτα οποιαδήποτε συγκυριακή ή συνεχόμενη παρέκκλιση.

    Η ανδρική υποτακτικότητα, πέραν των όποιων κοινώς ομολογουμένων ιδιοσυγκρασιακών ιδιορρυθμιών, δεν μπορεί να κρύβει καμία απωθημένη επιθυμία πλην μίας kinky διάθεσης.

    Πάνω σε αυτό παρουσιάζω μία λίστα συνηθισμένων ρόλων (sexual role-plays) που πράτωνται ανά την υφήλιο σε συνεδρίες, καταγεγραμμένων από την Domme και κλινική δόκτωρα σεξολογίας Gloria Glickstein Brame:

    Age-Play (Ηλικιακό Παιχνίδι): Όπου ο ένας παίρνει τον ρόλο του ενήλικα και ο άλλος του παιδιού.
    Animal-Play (Παιχνίδι με Ζώα): Όπου ο υπό παίζει το ρόλο κάποιου ζώου, όπως το άλογο ή ο σκύλος.
    Torturer/Captive Prisoner (Βασανιστής / Αιχμάλωτος Φυλακισμένος): 'Όπου ο Κ είναι ο αιχμαλωτής και κακομεταχειρίζεται τον υπο.
    Caught and punished (Τσακώνω και τιμωρώ): Όπου ο υπό συλλαμβάνεται να πράττει κάτι λάθος.
    Authority figure/ Misbehaving Adult (Αυταρχική Προσωπικότητα/ Άτακτος Ενήλικας): Όπου η αυταρχική προσωπικότητα απειλεί τον υπό.
    Gender-play (Παιχνίδι με το φύλο): Όπου ένας ή περισσότεροι συμμετέχοντες περνούν τον ρόλο του αντίθετου φύλου.
    Goddess worship (Λατρεία της Θεάς): 'Όπου η γυναίκα παίρνει τον ρόλο της θεάς.
    Hospital Fantasies (Νοσοκομειακές φαντασιώσεις): Όπου οι συμμετέχοντες παίζουν τους ρόλους των ιατρών, των νοσοκόμων και των ασθενών.
    Owner/Inanimate object (Ιδιοκτήτης / άψυχο αντικείμενο): Όπου ο υπό παίζει τον ρόλο του ανθρώπινου επίπλου.

    Φυσικά για να καταγράψουμε όλα τα πιθανά παιχνίδια και σενάρια δεν μας φτάνει ούτε ένας server.

    Βασιζόμενος πάνω στα προαναφερόμενα που αποτελούν και τα πιό κλασικά: Με μόνη πιθανή εξαίρεση την ανταλλαγή των ρόλων του φύλου, δεν διακρίνω κάποια θηλυπρέπεια ή κάποιο ομοφυλοφιλικό απωθημένο όταν ό ρόλος του υπό παίζεται από άνδρα και από την γυναίκα του Κ. Αυτό που διακρίνω είναι μία "σεξουαλοποίηση" καθημερινών καταστάσεων με σκοπό την ηδονή και την ευχαρίστηση.

    Και για να μην κατηγορηθώ ότι τα γράφω για να υποστηρίξω των εαυτό μου, ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι sub αλλά Dom με kinky διάθεση πολλές φορές.
     
    Last edited: 11 Νοεμβρίου 2008
  8. darkgr

    darkgr New Member

    Νομίζω ότι το θέμα δεν έχει τόσο να κάνει με την ανδρική υποτακτικότητα όσο με την γυναικεία φυσική υπεροχή και εξηγούμαι: Παντού στην φύση παρατηρούμε αρχέγονες μάχες των αρσενικών ειδών προκειμένου να εξασφαλίσουν το προνόμιο του ζευγαρώματος με το θηλυκό. Ενα μόνο θηλυκό χρειάζεται για την αναπαραγωγή ενώ μόνο το δυνατώτερο και το ικανώτερο από τα εκατοντάδες αρσενικά εξασφαλίζει μία θέση στον ήλιο. Ετσι άλλωστε διασφαλίζεται και το ότι οι απόγονοι θα είναι δυνατοί και ακμαίοι.

    Νομίζω ότι λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Η σωματική δύναμη (όχι τόσο στην εποχή μας) και η καλή εμφάνιση είναι στοιχεία που θα επιτρέψουν στον άντρα να επικρατήσει στον ανταγωνισμό. Η επιλογή πάντα ανήκει στην γυναίκα που καλείται να επιλέξει τον εκλεκτό. Θεωρώ ότι η γυναίκα θέσει άσκεί μία μορφή εξουσίας, μόνο και μόνο από την βιολογική της καταβολή. Δεν τίθεται φυσικά θέμα ανωτερότητος γιατί η ανωτερότητα δεν είναι θέμα φύλλου, αλλά μυαλού.
     
  9. grslave2use

    grslave2use New Member

    Η υποταγη ειναι μια εννοια που λεκτικα χρησιμοποιειται τακτικα και ετσι πολλες φορες χανει την ουσια της.
    Πανευκολο να λες υποτασομαι αλλα δυσκολο να το αποδεχτεισ οταν η βραση φτασει στο σιδερο. Αυτο σιγουρα δηλωνει οτι μεσω αυτης καποιοι ζητουν κατι η αππλα δεν κατανοουν την σημασια της.
    η υποταγη ξεκινα απο το μυαλο και την καρδια ,απο το πρωτο γιατι πρεπει καποιος να πεισει τον εαυτο του οτι το θελει και το αποδεχεται και απο το δευτερο γιατι οτι η καρδια μας λαχταραει μπορει να μετουσιωθει σε πραγματικοτητα. Υποταγη σημαινει ανευ ορων και ανταλλαγματων παραδοση και κλεινοντας πιστευω οτι υπαρχει ελπις!!!
     
  10. Lady_in_Black

    Lady_in_Black MindGames

    Re: Απάντηση: Χλωμη η ανδρικη υποτακτικοτητα?

    +10
     
  11. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Εγώ δε ξεχωρίζω αδρά και γυναίκα ξεχωρίζω στους εκ πεποιθήσεως σκάλους και σε αυτούς που κάνουν τους σκλάβους για να ικανοποιήσουν κάποια φετίχ τους, σίγουρα υπάρχουν υποτακτικοί και είναι ουκ ολίγοι . Δε ξέρω ποια είναι η μια που γνωρίζεις να αγαπά τους υπό της μα θα ήθελα να προσθέσεις άλλη μια εμένα!

    άνδρα ενοουσα 
     
    Last edited: 18 Νοεμβρίου 2008
  12. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε μια φορά στραπον ή ντίλντο, δεν μαστιγώθηκα παρά μόνο δυο τρεις φορές μέσα σε 1μισι χρόνο περίπου, δεν έγλυψα ποτέ μπότες ή παπούτσια, ναι πράγματι ήμουν ένας ιδιοτελής και εγωίσταρος παρτάκιας σκλάβος επειδή μου αρκούσε να υποτάσομαι σε βάθος και ουσία, να δέχομαι απεριόριστο και ακραίο έλεγχο σε καθημερινή βάση, να υπακούω στις επιθυμίες της, να κάνω θελήματα και να κοπιάζω για να μην νευριάζει και είναι δυσαρεστημένη και να πραγματοποιώ δύσκολους στόχους που ήθελε. Να σωπαίνω, να ελέγχει ακόμα και τις εξόδους μου και τις επαφές μου και ακόμα και τις δραστηριότητες μου όσες ώρες ήμουν μακρυά. Πιστεύετε ότι έμενα 1μισι χρόνο με την ελπίδα κάποια μέρα να μου κάνει τις φαντασιώσεις μου πράξη ; Επειδή μου άρεσε η υποταγή έμενα. 'Εκανα τη μέρα νύχτα, και άλλαξα εκατό πράγματα γύρω μου, μέσα μου και πάνω μου με μεγάλο κόπο, υποδουλώθηκα μέχρι το μεδούλι και ένοιωσα πράγματα για κείνη. Παρόλα αυτά πήρα τα τρία μου και εξαπατήθηκα και νοιώθω σαν γέρος από τόση ενέργεια που έδωσα. Συγνώμη για την έκφραση, πιο κόσμια δεν μπορώ να το πω. Δεν μοιράστηκε μαζί μου ούτε τις επιτυχίες μου για κείνη ούτε όταν κινδύνευσα δεν μου συμπαραστάθηκε, και το μόνο που την ένοιαζε όταν χωρίσαμε που ήμουν σε κίνδυνο ήταν να μάθει αν έχω μπλέξει με καινούρια Mistress, αν ήταν θα ήταν vanilla η καινούρια μου δεν είχε κανένα πρόβλημα δηλαδή. Αυτό τα λέει όλα, γιατί ήξερε ότι σε μια vanilla ποτέ δεν θα μίλαγα ποτέ.

    Πού είναι η παρουσία των Dommes στο forum ; Μόνο μία δυο παρουσίες. Λέει κάτι αυτό; Πού είναι τα συνειδητοποιημένα προφίλ Dommes ; Θέλω αυτό και αυτό και να το εννοούν ; 'Οπως εσείς λέτε ότι οι υπό είναι επικεντρωμένοι σε μεμονωμένα κομμάτια του bdsm, επιφανειακά, το ίδιο βλέπω κι εγώ στις Dommes, σπάνια ζητάνε το σύνολο. Μπορεί να'ναι σαδίστριες κάποιες, άλλες μίσανδροι, αλλά κι εγώ επιτρέψτε μου δεν νοιώθω ότι τους ενδιαφέρει η κυριαρχία, ούτε είναι κυριαρχικές.

    'Απειροι υποτακτικοί καλοί και ευαίσθητοι και δυνατοί και τίμιοι άνδρες υπάρχουν, που δεν πάνε μόνο για την κα@@λα τους, κυρίες να εκτιμήσουν τέτοιους υποτακτικούς δεν υπάρχουν. Κυρίες με Κ κεφαλαίο ελάχιστες. Γλύφτες και ψεύτες υποτακτικοί παρτάκηδες τους αξίζουν, γιατί το πρόβλημά τους δεν είναι αν ο άντρας είναι υποτακτικός ή όχι, το πρόβλημα είναι ότι μισούν τους άντρες γενικότερα επειδή τις έχουν πληγώσει κάποια καθάρματα άνδρες, οι υποτακτικοί είναι ο κάδος ψυχικών αποριμάτων τους. Οφείλω να υπερασπιστώ τους υπό γιατί δεν είναι όλοι έτσι. Οι περισσότεροι είναι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι και πολλοί ονειρεύονται ακόμα και σχέσεις και μόνο από συμβιβασμό πάνε για αρπαχτές με Dommes.

    'Οπως εσείς λέτε ότι όλοι οι υπο πάνε για την κα@@λα τους, έτσι κι εγώ λέω ότι δεν έχω γνωρίσει ακόμα άλλους τύπους Dommes, παρά μόνο αυτές που πηγαίνουν αποκλειστικά για την κα@@λα μιας νύχτας ή αυτές που έχουν σχέδιο δολοπλοκίας και εξαπάτησης καλοδουλεμένο και υποκρίνονται ότι τους αρέσει το bdsm. Από την άλλη αφού δεν σας αρέσουν αυτά όλα που αρέσουν στους υπό-, το μαστίγωμα, η λατρεία, η ταπείνωση, ο πόνος και όλα αυτά, γιατί δεν ψάχνετε ένα υποτακτικό ταίρι στον vanilla κόσμο ; Ποιά η διαφορά ; Τελικά πολλές φορές αναρωτιέμαι, ανιδιοτελής αγαπησιάρης υποτακτικός μέχρι τα άκρα σε βαθμό βλακείας δεν σας αρέσει, καβλιάρης μαζοχιστής, στραπονόφιλος, φετιχιστής δεν ξέρω γω τι άλλο δεν σας αρέσει, τί είδος υποτακτικού σας αρέσει και γιατί παραμένετε στο bdsm και χάνουμε κι εμείς τον καιρό μας με όλες τις βανιλοαφέντρες ;

    Δεν απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά αλλά στις "Κυρίες". Το bdsm δεν είναι μόνο στραπονάκια, μαστιγιάκια και χειροπέδες, αλλά είναι και αυτά, αλλιώς είναι αυτοπαραμύθιασμα. Βρείτε έναν υποτακτικό vanilla και κάντε την δουλειά σας. Οι άντρες έχουν και πέη που ερεθίζονται από τις "διαταραχές" του bdsm, δεν έχουν μόνο υποτακτικό μυαλό και καρδιά.