Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ψευδαισθησεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Nesaea, στις 16 Απριλίου 2010.

1. Nesaea

Nesaea Guest

Απάντηση: Ψευδαισθησεις

Ενα απο τα αγαπημενα μου τραγουδια. Γιατι χωρις μικρες νοθειες αγαπητε, εχω την αισθηση, πως πολλα απο τα πραγματα που λεω πως εχω νιωσει θα φανταζαν ξεπετες στο πισω καθισμα ενος αυτοκινητου.

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Μια χαρα ειναι οι ψευδαισθησεις, αρκει να μη διαλυονται.
    ...να ,παρτε το ελλειμμα της χωρας για παραδειγμα...
    (κι'υστερα μου λεει η Δωρα πως ειμαι ρομαντικος   )

3. Polo

Polo New Member

Πολύ μεγάλο θέμα το ερώτημα που έθεσες.....Ξεκινώντας με την ετυμολογία (από online λεξικό)
    ..ψευδαίσθηση η [psevδésθisi] Ο33 : 1.(ψυχ.) το φαινόμενο κατά το οποίο, χωρίς να υπάρχει εξωτερικό ερέθισμα, σχηματίζεται στη συνείδησή μας μια μνημονική ή φανταστική παράσταση με τόση σαφήνεια και ζωηρότη τα, ώστε να την αντιλαμβανόμαστε ως πραγματική..
    Φαντάζομαι ότι δεν αναφέρεσαι σε αυτή την ερμηνεία της λέξεως, για το λόγο του ότι στην περίπτωση αυτή, μάλλον είμαστε έρμαια της ικανότητας αντίληψης που έχουμε, διότι δεν έχουμε απολύτως καμμία αίσθηση της πραγματικότητας, δεν γνωρίζουμε καν τι συμβαίνει ...
    Θεωρώ ότι αναφέρεσαι σε μία δεύτερη ερμηνεία, το τύπου...."ψευδαίσθηση η [psevδésθisi] Ο33 : 2ψευδής και αντίθετη προς την πραγματικότητα αντίληψη, εκτίμηση μιας κατάστασης· ..ΑΥΤΑΠΑΤΗ..' όπου ο καθένας μας, έχει βάλει εν "γνώσει" του, το χεράκι του. Πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι υπάρχει επίγνωση της κατάστασης, στον α' ή στον β' βαθμό. Ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφθεί και με προβλημάτισες, σε πρώτη λοιπόν ανάγνωση, θεωρώ ότι...μμμ...όχι δεν είναι απαραίτητες για την επιβίωσή μας, αλλά θεωρώ ότι είναι το αλατοπίπερο, σε τελική ανάλυση η ανάγκη για "απλή" επιβίωση καλύπτεται από άλλα πράγματα.....
    .....Σε ότι αφορά την ηδονή...μμμ.....σίγουρα...είναι ένα must, (το συγκεκκριμένο σημείο, είναι ολόκληρο κεφάλαιο και θα γίνω κουραστικός αν αρχίσω να το σκέπτομαι..."εγγράφως"..)
    ...σε ότι αφορά το τρίτο ερώτημα, θεωρώ πως όχι, μετά από οτιδήποτε βιώνουμε, είναι σίγουρο, πως αυτορυθμιζόμαστε, κάνουμε reset ή προχωρούμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι , αλλάζουμε...
    Θεωρώντας ότι ήδη έχω μιλήσει πολύ, κλείνω επιγραμματικά, απαντώντας επί τροχάδην στις επόμενες.....στην τέταρη ναί.....στην πέμπτη ναί.....η έκτη είναι ολόκληρο βιβλίο.......άστο καλύτερα....ή άνοιξε νέο thread...
    ευχαριστώ για την υπομονή σας....και για το ερώτημα που έθεσες...

Polo

4. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

......η επιλογη , ειναι αλωθι του δειλου .... η προσπαθεια , ειναι η μοναδικη λυση του ικανου .....

Η ψευδαισθηση ειναι σαν την φωτια , χρησιμη μονο υπο περιορισμο και ελεγχο ...

Διχως την ψευδαισθηση του παντοντινου ερωτα , δεν θα μπορουσαμε να ερωτευτουμε , ομως μεσα απο αυτη γεννιεται η αληθινη αγαπη .

Η ψευδαισθηση για την ζωη μας που συνεχιζεται επ'αοριστον ... ειναι απαραιτητη για να εχουμε χαρα μεσα σε αυτη .

Αντιθετα
    ειναι καταστροφικη η ψευδαισθηση οτι κατι καλο θα συμβει απο μονο του .....
    ειναι επικινδυνη η ψευδαισθηση της σπουδαιοτητας των υλικων προτερεοτητων ..
    ειναι συναισθηματικη τρικλοποδια η ψευδαισθηση της ανεξαρτησιας ....
    κτλ κτλ ....

5. Nesaea

Nesaea Guest

σε ολα θα συμφωνησω εκτος απο το οτι η επιλογη εχει να κανει με τη δειλια..αυτο δε το καταλαβαινω...

6. larcenciel

larcenciel Regular Member

απο οσα διαβαζω οι ψευδαισθησεις αναλυονται στο πεδιο του ερωτα/σχεσεων ,για μενα εκει ειναι απαραιτητες
    στις επιστημες,στις θρησκειες και στην πολιτικη οι ψευαισθησεις ειναι επικινδυνες.

μονο τετοια χοντροκομενα παραδειγματα μπορω να δωσω σε ενα τοσο γενικο ερωτημα .
    το αποφθεγμα του isnogood ουτε εγωτο επιασα

7. Lady_No

Lady_No Regular Member

Πολλές ερωτήσεις και λίγος χρόνος όποτε προς το παρρόν θα απαντήσω σε μία, κατα την γνώμη μου οι ψευδαιστήσεις είναι απραγματοποίητες επιθυμίες και εμφανίζονται σε συναισθηματικά κενά όποτε και γιατί απλα να επιβιώσεις και όχι να ζήσεις με κάτι αληθινό? Πιστεύω βαθυά μέσα μου ότι πάντα υπάρχει το άλλο μισό ακόμα και αν είναι στην άκρη της γής.