Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ψυχολογική πατριαρχία και D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 25 Ιουνίου 2021.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Με σημείο πρόκλησης σχετικών συλλογισμών, την ενδιαφέρουσα ανάρτηση και το ακόμη πιο ενδιαφέρον, για τις απόψεις που πραγματεύεται, άρθρο. Αναρωτιέμαι, κατά πόσο η συμπεριφορά των Κυριαρχικών και υποτακτικών μέσα σε σχέσεις D/s είναι «μια διεστραμμένη μορφή επαφής που αντικαθιστά την πραγματική επαφή με περίπλοκα, κυφά στρώματα κυριαρχίας και υποταγής, σύγκρουσης και χειραγώγησης»;

    Επειδή θεωρώ ότι δεν είναι έτσι το BDSM.
    Ρωτώ συγκεκριμένα αν πιστεύει κάποιος ότι:
    Είναι το D/s - M/s και σε επέκταση το BDSM μια «διεστραμμένη μορφή επαφής»;
     
  2. Brand

    Brand The Most Successful Delete

    Χωρίς να ορίσουμε τι εστί «μη διεστραμμένη μορφή επαφής» είναι κάπως δύσκολο να αξιολογήσουμε. Και όποτε ψάχνουμε να ορίσουμε το «νορμάλ», ξεκινούν άλλα πανηγύρια.

    Στα παραπάνω αποσπάσματα υπάρχει κι ένα θέμα ακόμη: όλα προκύπτουν (αναμενόμενα) από αμερικανική (κυρίως) σκοπιά. Και να τα παίρνουμε wholesale σαν να προκύπτει ένα φαινόμενο οπουδήποτε πάντα για τον ίδιο λόγο, δεν βοηθά κανέναν.
     
    Last edited: 25 Ιουνίου 2021
  3. tithon

    tithon Contributor

    μια εξ ίσου ενδιαφέρουσα ερώτηση ίσως είναι κι αυτη:
    σε τι χρειάζεται να απαντάμε σε ψευδοερωτήματα που παράγονται από κάθε ανδροφοβικό, γυναικοφοβικό, ανθρωποφοβικό, εν γένει φοβικό ή και μισάνθρωπο άρθρο ή επινόημα;
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Μα έχουμε γεμίσει από τέτοια.
    Ένα ακόμη μπορεί να μας βάλει να σκεφτούμε ότι έχει παραγίνει με το θέμα ή ότι πολύ καλά θα ήταν να προάγουμε και άλλοι τις ακτιβιστικές θέσεις ορισμένων.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Γι αυτό άνοιξα το νήμα.
     
  6. Brand

    Brand The Most Successful Delete

    Προσωπικά δεν βλέπω χρησιμότητα σε τέτοιους ορισμούς πέραν του πλαισίου της στατιστικής. Μιλάμε για έννοιες κινούμενους στόχους, η εξέλιξη και μετάλλαξη των οποίων με το πέρασμα του χρόνου και βάσει συνθηκών να έχει μεγαλύτερο θεωρητικό (ίσως και πρακτικό) ενδιαφέρον από ό,τι ο ορισμός τους.

    Ως προς το αρχικό ερώτημα, πάντως, θα πω ότι δεν είναι «νορμάλ» (στατιστικά) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι διεστραμμένη. Η απόκλιση από το μέσο όρο δεν είναι ντε και καλά διαστροφή. Χώρια που ο μέσος όρος δεν είναι πραγματικός τύπος ανθρώπου ή συμπεριφοράς. Είναι εργαλείο για να συνεννοούμαστε.

    Διαστροφή όμως θεωρώ την τάση ανθρώπων να προσπαθούν να πάρουν οτιδήποτε, από πολίτευμα μέχρι τομάτα από τον κήπο, και να σκαρφιστούν τρόπο να κάνουν την ύπαρξή τους και μόνο να επιβεβαιώνει την κοσμοθεωρία τους. Κοινώς δεν δηλώνω φίλος των λεγόμενων identity politics, η εμμονή των οποίων σε ταμπέλες και κλίκες με ξεπερνά. Για να μην πιάσω την ατυχή τους σχέση με τη γλώσσα.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @espimain Απαντώντας τη βασική ερώτηση που θέτεις στο νήμα, η απάντηση στην ερώτηση "Είναι το D/s - M/s και σε επέκταση το BDSM μια «διεστραμμένη μορφή επαφής»;" εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσεις.

    Για κάποιους ακόμα και το στοματικό ή το παραφύσιν ή ακόμα ακόμα και οποιαδήποτε διαφορετικό από το "ορθόδοξο ιεραποστολικό" είναι διαστροφή. Και είναι αναμενόμενο, ο ίδιος ο ορισμός της διαστροφής ως "απόκλιση από τη νόρμα" επιτρέπει ελεύθερη ερμηνεία καθότι ούτε στο τι είναι νόρμα υπάρχει κοινή συμφωνία, ούτε στο βαθμό της απόκλισης ο οποίος την οριοθετεί.
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Περιμένω να απαντήσει κάποιος από τους εμφορούμενους με τις νεοκαλβινιστικές αμερικανόφερτες απόψεις.
    Του στιλ:
    «Κάτω οι κακοί Αμερικάνοι με τις σωστές απόψεις που δίνουν τροφή στον ακτιβισμό μας. Ώστε να έχουμε να λέμε».
     
  9. AndreDelastrange

    AndreDelastrange Regular Member

    Νομίζω ότι το BDSM είναι και θα είναι κάτι εκτός της (mainstream) κοινωνίας, η οποία είναι και θα είναι vanilla. Τώρα, το πώς το vanilla βλέπει τον εαυτό του και το BDSM νομίζω είναι πρόβλημα του vanilla. Το πρόβλημα του BDSM είναι να μην ξεχαστεί και νομίζει ότι επειδή νομιμοποιήθηκαν τα κωλοχαστουκα στο μεηνστρημ ότι θα γίνει το ίδιο και με το D/s ή ακόμα περισσότερο το M/s.
     
  10. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Ερώτηση επίσης σημαντική. Το ότι συμφωνώ μαζί σου ( για πρώτη φορά) είναι σημάδι της αποκάλυψης ;  
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ορίστε τι είναι διαστροφή και να συζητήσουμε.
    Αλλιως θα κυνηγάτε πάλι την ουρά σας και δεν θελω να συμμετέχω.
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ξέρεις κάπου αλλού διαδικτυακώς στα ΜΚΔ να παίζει κάτι άλλο, ανεξαρτήτως θεματολογίας ευρύτερης ή ειδικότερης..;
    Αν βέβαια ιριθίζεται ο κοινωνικός σου αυτοματισμός, αντιδράς αναλόγως, από δω αυτοί από κει οι άλλοι, απο δω η κότα, απο κει τ' αβγό, να γιένει καμιά δυναμικιά αντιπαράθεση χουλιγκάνικια, περιποιημένη με ραντεβού, να πέσουν τιπ'τας φάπες, τέτχοια, μάλλον θάχεις κάποιο λόγο, νταξ...
    Το ίδιο κάνει στο φινάλε...
    Παραμένω θαυμαστής του πλανόδιου που η επιγραφή στο αγροτικό του έλεγε "ΩΑ - ΚΟΤΑΙ - ΣΙΔΕΡΑ - ΕΙΔΗ ΠΡΟΙΚΟΣ"...
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2021