Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ψυχολογικη Υπερφαγεια

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος aspa1987, στις 19 Μαϊου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. aspa1987

aspa1987 Regular Member

Το νημα ανοιξε με αφορμη μια τηλεοπτικη εκπομπη, που λογο αδειας ετυχε να παρακολουθισω!

Καθημερινα, ακουμε κυριως γυναικες να λενε οτι παχαινουν λογο της ψυχολογιας τους, το οποιο εχω παρατηρησει ειναι και κατακριτεο απο τους αντρες αλλα και απο καποιες γυναικες αδαης!

Η τηλεοπτικη εκπομπη παρουσιασε το προβλημα απλα και κατανοητα, το προβλημα μαθαινεται και οχι αποκτατε απο μικρη ηλικια, ειναι ο φοβος να εκφρασουμε το οτι σκεφτομαστε, δεν ειναι απαραιτητο να εχουμε κλειστο χαρακτηρα! Το προβλημα ειναι κυριως γυναικειο και ανηκει σε εναν φαυλο κυκλο, δηλαδη δεν ειμαστε καλα ψυχολογικα τρωμε χωρις να το καταλαβουμε κυριως γλυκα διοτι ενα προβλημα που μας πικρενει μας αφηνει μια πικρη γευση οποτε προσπαθουμε να διωξουμε την πικρηλα μας με ενα γλυκο για να φυγει η πικρα, στη συνεχεια αυτο αλλαζει με μια διαιτα με χαπια κτλ, ξαναειμαστε καλα, μετα κατι αλλο μας συμβαινει και ξαναπεφτουμε σε αυτο, και παλι τα ιδια και συνεχεια μεχρι το τελος της ζωης μας διοτι ετσι πολεμαμε το προβλημα!

Η λυση ειναι μια, ψυχολογικη υποστιριξη και αγαπη, ειναι κατι που δεν λυνεται αν δεν το χτυπισεις στην ριζα του, ειναι κατι που αυξανεται πλεον σε πολλους με αποτελεσμα να ειναι η νουμερο ενα διατροφικη διαταραχη πλεον,δεν ειναι αστειο, πρεπει να μαθουμε να καλυπτουμε αλλιως την πικρη μας γευση! Οσοι οι οσες το ζουν αυτο ξερουν ακριβως τι εννοω!

ΥΓ. Το ποστ εγινε για να καταλαβουν αυτοι που δεν γνωριζουν τι σημενει "τρωω επειδη δεν ειμαι καλα", δεν ειναι δικαιολογια πιστεψτε με! Εινα πραγματικοτητα και συγκαταλεγετε πλεον και επισημα στις νουμερο ενα δατροφικες διαταραχες!

2. Uther

Uther Contributor

Απάντηση: Ψυχολογικη Υπερφαγεια

Προσωπικά πιστεύω οτι το σύνηθες πρόβλημα με τους παχύσαρκους είναι πως οι ίδιοι δεν παραδέχονται πάντα οτι το πρόβλημα τους συγκαταλέγεται στις διαταραχές..

...Εκτός αυτού ας μην ξεχνάμε οτι όλοι οι άνθρωποι θα ήθελαν να κάνουν άσχημα πράγματα όταν δεν είναι καλα..
    Αυτό δεν σημαίνει οτι τα κάνουν κι όλας. Αυτοέλεγχος είναι η λέξη κλειδί...μαθαίνουμε την έννοια της απο τότε που βγάζουμε πρώτη φορά τις πάνες.

3. Sado_M

Sado_M Owner of pet kathavra

Μπορώ να τεκμηριώσω το στόχο και το θέμα της νηματοθέτριας με προσωπική εμπειρία, από κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο, που συζώ τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια. Όντως είναι έτσι. Η φυγή προς το φαγητό είναι διέξοδος για μερικά άτομα. Συνήθως όταν δέχονται αντιρρήσεις, η δεν τους παν τα πράματα όπως εκείνα θέλουν. Στη περίπτωση που αναφέρω κάποτε το ημερήσιο κόστος διατροφής ανερχόταν από 25 με 40 ευρώ, μόνο για στοιχειωδώς γεύματα, χωρίς ακριβά εστιατόρια κλπ. Στην νέα μας διαμονή κατάργησα το ψυγείο, δεν έχω και ούτε θα αγοράσω ψυγείο. Ο λόγος είναι ένας. Ότι και όσο να περιλάβω μέσα σε αυτό, ψεκάζεται από “εξαφανιζόλ”, σε διάστημα λιγότερο από μισής εβδομάδας. Οι προσπάθειες για δίαιτες πολλές και διάφορες, με επιστημονική βάση. Το δε χαμένο κόστος των προσπαθειών, πέρα από το σπάσιμο νεύρων μερικών πλησίον, και πέρα από της αγοράς 3 καινούργιων αυτοκίνητων μικρού κυβισμού, παραμένει να υφίσταται. Εξετάσεις, αναλύσεις, ιατρικές επισκέψεις κλπ, τα οποία παραπέμπουν στην τελική καταστροφή, την σωματική ακινησία, και παθογένεια στη προσφυγή στο φαγητό. Τα αποτελέσματα πάντα τα ίδια, λόγο της ψυχολογικής υπερφαγείας. Το προαναφερόμενο άτομο ύψους 1.73 π. διακυμαίνεται κατά περιόδους από 98 σε 144 κιλά. Και αυτό ανάλογα την ψυχολογική του διάθεση. Από ένα σημείο και μετά η τάση προσφυγής στο ακανόνιστο φαγητό έχει επίπτωση στην ερωτική του ζωή, όσο και στην υγεία του. Τότε το φαγητό γίνεται η μονή διέξοδος απόλαυσης ζωής, τουλάχιστον για όσο εκείνο το άτομο μπορεί να απολαύσει. Η ανασφάλεια για καθετί περαιτέρω ενδυναμώνει περισσότερο την προσφυγή στο φαγητό. Η μόνη διέξοδο είναι η υπομονή, η η καταστροφή άλλων παραγόντων μέσα στο περιβάλλον τους, με την ελπίδα κάποιου “shock” στο σκεπτικό τους όσο αφορά την αντίληψή τους για προσφυγή στο φαγητό. Μια καλή Mistress η ένα καλό Male Perv Male Top, ίσως βοηθούσε.     Μια άλλη παρατήρηση που έχω κάνει, είναι ότι αρμονική σεξουαλική συμβατότητα καθιερώνει ίσως το πιο κατάλληλο κλειδί για αλλαγές και την διέξοδο από την ψυχολογική υπερφαγεία, με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

4. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

5. xristos27

xristos27 New Member

Για την ακρίβεια τα γλυκά περιέχουν ουσίες που ανεβάζουν (προσωρινά τουλάχιστον) την ψυχολογία. Γι'αυτό λένε ότι η σοκολάτα είναι υποκατάστατο του sex.

6. GRD

GRD Great Red Dragon

Πάντως σίγουρα αν κάποιος δεν τρώει... δεν γίνεται χοντρός... με "αέρα"... Αυτό το "έχω θυροειδή"... είναι λίγο... αν όχι πολύ... ψέμα... εκτός από όντως ελάχιστους ανθρώπους.

Έχοντας πει όλα αυτά λοιπόν... ΝΑΙ καταλαβαίνω γιατί ένας άνθρωπος που δεν είναι στα "πάνω του" θα φάει για να "ανέβει"... αλλά τελικά θα ξαναπέσει... γιατί δυστυχώς τα σημερινά πρότυπα (βλ. εξώφυλλα/τηλεόραση) δεν επιτρέπουν σε όσους έχουν "κιλάκια" να είναι σεξουαλικά ελκυστικά στους αντίστοιχους/ες (βλ. μανία γυμναστηρίων/ντόπες κλπ)... λες και... ουφ... νομίζω το "πιάσατε"...

Εν ολίγης... ηρεμία... αυτοεκτίμηση... απόλαυση... όσων έχουμε... και στόχευση για καλύτερα! Ότι μπορούμε κάνουμε!!!  

Ανδρ(ε)ας

7. gaby

gaby Guest

Όταν το "τρώω επειδή δεν είμαι καλά" δηλώνεται από τον τρώγοντα, τότε είναι δικαιολογία, πιθανά όχι τελείως ψεύτικη, αλλά πάντως δικαιολογία.

Όταν δεν δηλώνεται αλλά αποδεικνύεται με κάποιον τρόπο ότι υπάρχει μια διαταραχή που οδηγεί στην πολυφαγία, τότε αυταπόδεικτα ισχύει.

Αλλά υπάρχουν τόσες παραλαγγές στο θέμα, που καλό είναι να μιλούν οι ειδικοί για το αν πρόκειται για διαταραχή ή όχι, για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ειδικοί = οι επονείδιστοι εκείνοι μεσάζοντες που τολμούν να ειπισέρχονται στην ιερή σχέση που διαμορφώνεται μεταξύ τηλεοράσεων και περιοδικών από τη μία και κοινού από την άλλη.

Η μαύρη και πικρή σοκολάτα κάνει καλό στην κυκλοφορία αίματος του εγκεφάλου και βοηθάει το μυαλό να παίρνει στροφές, δεν κάνω πλάκα το έχω διαπιστώσει. Αν η καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου φέρνει και κάβλες, που δεν το αποκλείω, καθώς σκέπτομαι την ανατομική ρίζα της λέξης "μαλάκας", τότε η σοκολάτα συσχετίζεται με το σεξ. Αλλιώς, η καθαρή σοκολάτα μόνον και όχι η γλυκυτάτη, μαστιχωτή κλπ γάλακτος, έχει να κάνει κατευθείαν με τον εγκέφαλο.

8. Mortuus

Mortuus ‎‎

Άν και δεν είμαι γυναίκα, ούτε έχω φτάσει ακόμα τα 90, παίζει να το έχω κι εγώ κι όλοι μας. Είναι κάτι φυσιολογικό για μένα, όταν ψυχολογικά νιώθεις κενός, ακόμα κι όταν βαριέσαι, προσπαθείς να γεμίσεις αυτό το κενό τρώγωντας. Κι εφόσον όπως σωστά αναφέρθηκε επάνω τα γλυκά περιέχουν ουσίες που ανεβάζουν την ψυχολογία, τότε καταλαβαίνουμε γιατί στρεφόμαστε ειδικά σε αυτά. Η λύση είναι η αγάπη, αλλά ακόμα κι αυτό το τόσο απλό πράμα, απ'ότι φαίνεται στις μέρες μας πλέον είναι δύσκολο να το βρείς.

Thread Status:
Not open for further replies.