Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ένστικτο....

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος aenaosss, στις 28 Ιανουαρίου 2017.

1. angel42

angel42 Regular Member

Εγώ πάντως κάθε φορά που ήταν να χάσω το πορτοφόλι μου, την ταυτότητα μου, κάτι μου έλεγε μέσα Μου, σήμερα να προσέχεις την αφηρημάδα σου με το πορτοφόλι σου, την ταυτότητα, το κινητό κλπ... Τελικά αφού ήμουν συγκεντρωμένη τη μισή μερά, κάποια στιγμή ξεχνιόμουν και μετά τα έχανα... Μετά έλεγα στον εαυτό Μου: φαγώθηκες με το πορτοφόλι σου κλπ από το πρωί, πάρτα τώρα, επιβεβαιώθηκες... Ένστικτο, αυτοεκπληρούμενη προφητεία, ή άμα είσαι αφηρημένος κάποια στιγμή θα την φας;

Α.

Υ.Γ. 1. Ο Μήτσος είναι μαλάκας ανεξάρτητα και αυτοβούλως... Αφ' εαυτού του δηλαδή... Με ή χωρίς Εμένα ως παρατηρητή της μαλακίας του...

Υ.Γ. 2. Τα καμπανάκια που βαρούν μέσα μας ξέρουν γιατί βαρούν. Εμείς δεν ξέρουμε συχνά γιατί βαρούν...

2. ilias1

ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

Άλλο πράγμα είναι το ενστικτο, άλλο το υποσυνειδητο, άλλο το ασυνειδητο, άλλο η συσσωρευμενη πειρα.

Ας μην τα μπερδεύουμε, νομίζοντας πχ, ότι η συσσωρευμενη πείρα λέγεται ενστικτο.

3. tithon

tithon Contributor

η βασική χρήση της επίκλησης του ενστίκτου ειναι αυτοεπιβεβαιωτική. μιά απόπειρα εκλογίκευσης για δικαιολόγηση «εσφαλμένων» επιλογών, δηλαδή επιλογών για τις οποίες αλλάξαμε γνώμη.
    χρήσιμη έχει σταθεί η επίκληση του ενστίκτου για να κατασκευάσουμε και μιά ανώτερη εικόνα του εαυτού μας, διακρίνοντας την «ανώτερη» λογική (δηλαδή ρητή) επεξεργασία από άλλες επεξεργασίες, συχνά πολύ πλουσιότερες, που αποδίδουμε (όσοι αποδίδουμε) σε «κατώτερες» μορφές αντίληψης, συχνά αποδοτικότερες.
    στη σχέση ένστικτου - «λογικής» αποδίδεται η ελπιζόμενη «ανωτερότητα» του είδους μας έναντι συγγενών ειδών που φαίνεται να στερούνται φορτίων και αναστολών στις επεξεργασίες τους.

4. Alpha Wolf

Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

Συμφωνω οτι το ενστικο ειναι ενας μηχανισμος αυτοσυντηρησης.
    Τρεφεται με πληροφοριες που αντλει απο συλλογικες και ασυναισθητες εμπειρειες ή βιωματα.
    Αλλα οταν ακουω/διαβαζω αυτο το ανεκδιηγητο "το λενε ολοι"....
    Ποιοι ειναι αυτοι οι "ολοι" ... ????

Hello ! You are here ! Centrum of the Universe, there.

Μπορει ο Μητσος ή η Μητσαινα να ειναι μια χαρα παιδι.
    Βαλε 10 ασχετους να κουμανταρουν καραβι, θα σ πω εγω, "το παν οι πολλοι". Ο γυαλος ειναι στραβος.
    Μπλουμ μπλουμ. Ολοι μαζι.

5. ilias1

ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

Συνηθως θυμομαστε τις περιπτώσεις όπου το "ενστικτο" λειτούργησε θετικα.

Αποσύρουμε όμως από τη μνήμη μας τις περιπτώσεις όπου λειτούργησε λανθασμενα, διότι ο άνθρωπος εξαλείφει σταδιακά τις δυσάρεστες αναμνήσεις και θυμάται μόνο τις καλές αναμνησεις. Στην πραγματικότητα οι δυσάρεστες αναμνήσεις χώνονται βαθιά μέσα στο ασυνείδητο και παίρνουν τη θέση των τραυματιών εμπειριών που μας κυνηγούν μια ζωη.