Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

απειρα Κυριαρχικα ατομα vs εμπειρα Υποτακτικα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος LadyMargi, στις 14 Μαϊου 2006.

  1. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ναι πολύ. Θα προτιμούσα όμως να το είχε κάνει πολύ πιο πριν αποφασίσει να εμπλακεί σε μία τέτοια σχέση μαζί μου. Εκεί κρίνω ένα Κ ως έμπειρο και όχι στο εάν ξέρει να δέρνει ή να μαστιγώνει κάνοντας μία κωλοτούμπα στον αέρα με τριπ άξελ. Δεν είναι δουλειά μου να βοηθήσω κάποιον στο να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση κλίνει, ούτε να παίρνω πρωτοβουλίες και γι αυτό κρίνω απαραίτητη τη βοήθεια ενός έμπειρου άλλου Κ. Θα τον βοηθήσει πρώτα να καταλάβει πως λειτουργεί ο ίδιος και μετά πως λειτουργώ εγώ.
     
  2. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    δεν είναι όμως μόνο αυτό το σχήμα απαραίτητο. Επίσης εντάξει μπορεί να μην είχε προβλέψει ότι δεν του αρέσει τελικα. Άλλο παράδειγμα που το έχω δει, συνήθως σε σχέσεις βανίλα, προτείνεις στον άλλον να γίνει κ ή υ αναλόγως τι σου αρέσει. Εκείνος/η πείθεται το κάνει, μάλιστα του/της αρέσει τον πρώτο καιρό, μετά όμως καταλαβαίνει ότι πιέζεται και δεν το θέλει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι συμβαίνει και δεν είναι μόνο ευθύνη του ενός, αλλά είναι κυρίως ευθύνη του έμπειρου που ήξερε ότι το άπειρο μέλος μπορεί και να λακίσει στην πορεία.
     
  3. Dapom

    Dapom Contributor

    Νομίζω οτι αυτό που περιγράφεις δεν εχει να κάνει με την εμπειρία...δεν γίνεσαι κυριαρχικός ή υποτακτικός επειδή εχεις εμπειρία σε αυτό.

    Κατα την προσωπική μου άποψη...το κυριαρχικό ή το υποτακτικό το έχεις και απλά με την εμπειρία μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι καλύτερα.

    Αυτό που περιγράφεις...έχει να κάνει περισσότερο με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν τον ίδιο τους τον εαυτό και τι ακριβώς θέλουν...οπότε οποιαδήποτε εμπειρία απλά δεν τους προσφερει τίποτα.
     
  4. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Αυτό προσπαθώ να προλάβω,να έχει προβλέψει ότι είναι Κ και όχι κάτι άλλο, γιατί εγώ αναζητώ έναν Κ και όχι κάτι άλλο. Θα είμαι ξεκάθαρη ως προς το τι αναζητώ, εάν δεν είναι ο άλλος το σωστότερο που έχει να κάνει είναι να με ενημερώσει από την αρχή ώστε να πάρω τα μέτρα μου ή όχι. Προσωπικά δεν θα έμπαινα στη διαδικασία σχέσης.

    Χμ, προτείνω....Στα λόγια μου έρχεσαι πάλι....Εάν κάποιος δεν έχει τουλάχιστον μέσα του το μικρόβιο της κυριαρχίας ή της υποταγής, όσες λαμπάδες και να ανάψω στον Άγιο Φανούριο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα όσο και να το θέλω. Κρίνω απαραίτητη την εξωτερική βοήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση εάν η μεταμόρφωση από βανίλια σε bdsmer ( ; ) αφορά το Κ μέλος της σχέσης. Είναι πολύ πιο σύνθετη-δύσκολη η κατάσταση η οποία αναφέρεις γιατί μιλάμε για κάποιον παντελώς άσχετο με το χώρο ο οποίος πρέπει να ξεκινήσει από το Α,Β,Γ κ.τ.λ. Επίσης αναφέρεσαι σε μία σχέση η οποία προυπάρχει και όχι σε κάτι το οποίο πάει να ξεκινήσει κάτι το οποίο σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση και είναι άλλο θέμα. Εάν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο, δηλαδή να κάνω κάποιον Κ ή έστω να τον βοηθήσω να γίνει, θα πρέπει να επωμιστώ και τα επακόλουθα φυσικά και ο λόγος που δεν θέλω να μπω σε μία τέτοια διαδικασία δεν είναι πως δεν θέλω να αναλάβω ευθύνες γιατί είμαι ανεύθυνη αλλά είναι κάτι που πάει ενάντια στη φύση μου και αυτό εξηγώ. Ως υ μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται στο περίπου ένας Κ, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ως Κ σε καμία περίπτωση και κατά συνέπεια δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Δεν υπάρχει μέσα μου ίχνος κυριαρχίας, σαδισμού, πως μπορώ να δώσω συμβουλές σε κάποιον για κάτι το οποίο δεν κατέχω και εάν το κάνω τι ποσοστό επιτυχίας μπορεί να έχει;
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δεν μπορούν να βοηθήουν οι μεσάζοντες σε κάτι τέτοιο.
    Προσωπικά, στο παρελθόν είχα βάλει το υ μου να επικοινωνήσει με δύο έμπειρα (κατά τη γνώμη μου υ) αποκλειστικά και μόνο για να του μεταφέρουν τη δική τους εμπειρία και τις αντιστάσεις που είχαν στην αρχή. Το υπόλοιπο κομμάτι ήταν δικό Μ/μας.
     
  6. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    ναι, μόνο που το νήμα έχει να κάνει με την σχέση έμπειρου υ και άπειρου κ. Προφανώς δεν θα μπορεί να σε ενημερώσει νωρίτερα και φυσικά θα γνωρίζεις από πριν ότι είναι άπειρο.

    Στο δεύτερο σκέλος, τώρα, αν έχω καταλάβει καλά εννοείς το mentoring?
     
  7. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Θεωρείς πως ένας άπειρος του χώρου, ο οποίος δεν έχει ακόμα ίσως συνειδητοποιήσει προς τα που κλίνει, γιατί σε αυτό αναφέρομαι μετά από την ερώτηση που έκανα στην @angel42 δεν θα μπορέσει να βοηθηθεί από κάποιον πιο έμπειρο;
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Όπως απάντησα στο νήμα, μόνο σε επίπεδο s/m τεχνικών κρίνω την εμπειρία και σ'αυτό δε χρειάζονται καν μέντορες.
    Όσο για τα έμπειρα άτομα, εξήγησα με ποιον τρόπο τα επικαλέστηκα για το άπειρο υ μου και ως εκεί.
    Θεωρώ ότι οι μεσάζοντες περιπλέκουν τα πράγματα και δε βοηθούν.
     
  9. angel42

    angel42 Regular Member

    Σε καταλαβαίνω... Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι όλα τα πράγματα όπως και οι σχέσεις έχουν αρχή, μέση και τέλος... Ακόμα και αυτές οι σχέσεις που διατηρούνται στον εν επ΄ άπειρο χρόνο, κι αυτές περικλείουν την αρχή, τη μέση και το τέλος τους εντός τους αρκετές φορές... Ο μικρός ή μεγαλύτερος "θάνατος" του "τέλους" δεν είναι εύκολος, φέρει τους δικούς του πόνους... Σηματοδοτεί πάντα όμως τη δυνατότητα για μία νέα αρχή, είτε στην παρούσα σχέση είτε σε κάποια άλλη... Το βασικό ερώτημα είναι η ποιότητα της επικοινωνίας που αναπτύσσεται... Αν αυτή η επικοινωνία έχει βάθος και ουσία, δεν υπάρχει "θάνατος" και "τέλος" που να μη μπορεί να τη βαθύνει ακόμα περισσότερο, με ό,τι αλλάγές και αν προκύψουν... Αν δεν έχει βάθος και ουσία, πολλά τα πράγματα που μπορούν κάποιον να τον ωθεί να βιώνει τις αλλαγές ως απογοήτευση, χάσιμο χρόνου ή και προδοσία...

    Α.
     
    Last edited: 19 Ιανουαρίου 2016
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Το νήμα έχει να κάνει με το έμπειρο υ και το άπειρο Κ. Ρωτάω λοιπόν την @angel42 τι γίνεται τελικά εάν το Κ συνειδητοποιήσει πως δεν είναι Κ λόγω απειρίας; Και αναφέρεις ένα άλλο σχήμα βανίλλα σχέσεις....

    Ξαναβάζω την απάντησή μου στην ερώτηση σου λοιπόν:
    Αυτό προσπαθώ να προλάβω,να έχει προβλέψει ότι είναι Κ και όχι κάτι άλλο, γιατί εγώ αναζητώ έναν Κ και όχι ...... Κρίνω πως το έμπειρο Κ έχει κατασταλάξει ως προς τις προτιμήσεις του, δεν θα χρειαστεί τη δική μου βοήθεια ως προς την κατανόηση αυτών, γιατί δεν θα μπορώ να τον βοηθήσω. Εάν δεν είναι σίγουρος ως προς το status του καλό είναι να με ενημερώσει σχετικά.

    Πες το mentoring.
     
  11. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Επομένως για να καταλάβω καλύτερα, η απάντησή σου συμπυκνώνεται στο εξής : ''Δεν θα έκανα σχέση με άπειρο Κ'' ;
     
  12. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    ποστ #196
    Τι πιο ξεκάθαρο;