Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

''μαλακισμένο'' μυαλό και η διαχείριση του

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος ἀστράρχη, στις 7 Μαρτίου 2020.

1. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Για την ιστορική ακρίβεια...
    "Επιτέλους πατέρα, γαμώ τη Παναγία σας!"    
    (Η φίλη μου η Έμιλυ το 1978)...

2. Stalker

Stalker Not a very nice guy Contributor

Kαι έτσι, μετά από κάμποσα χρόνια, έμαθα και την προέλευση-έμπνευση της θεικής ατάκας η οποία ως γνήσιο κομμάτι της προφορικής παράδοσης, παραλλάσσεται δημιουργικά περνώντας από στόμα σε στόμα.

3. jasmin sg

jasmin sg My Way Contributor

Συμφωνώ με το παραπάνω . Οπότε αν υπάρχει ανειλικρίνεια αφορά τον λόγο ? Και πιστεύετε ότι δεν εχει σχέση με την εμπιστοσύνη ?

4. Stalker

Οπως προείπα, κατά την άποψη μου η εμπιστοσύνη προς τον Κ δεν εξαρτάται από την ειλικρίνεια του αλλά από τη συνέπεια του.
    Οι λόγοι για τους οποίους επιλέγει να πει το Α και όχι το Β ή το Γ δεν αφορούν το υ. Το τι αφορά το υ και τι όχι το κρίνει μόνο εκείνος.
    Δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει κανενός είδους εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους ορίζει πλαίσια, θέτει κανόνες και δίνει εντολές.

5. jasmin sg

'Άλλο δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει εξήγηση για τους λόγους που κανει οτιδήποτε και άλλο αν δώσει κάποια εξήγηση ,να είναι ανειλικρινής .

Συνέπεια λόγων και έργων των Κ σημαίνει και απαιτείται για να διαπιστωθεί το εξής απλό:
    Εάν έχω πει Α(ανεξαρτήτως λόγου), να πράττω (σύμφωνα με το) Α.

Αφού συμφωνούμε στο παραπάνω για την συνέπεια και το Κ δεν είναι υποχρεωμένο να δώσει εξηγήσεις , που εδράζεται η ανειλικρίνεια ?

6. Stalker

@jasmin sg ,
    Aνειλικρινής είναι εκείνος που δεν εκφράζει ανοιχτά και ελεύθερα την χ πραγματική σκέψη του για ένα ζήτημα.
    Εάν επιλέξει να εκφράσει σκέψη για το ζήτημα και αυτή δεν είναι η (πραγματική( χ αλλά η ψ, τότε δεν είναι απλά ανειλικρινής, αλλά ψεύτης. Και τότε αλλάζει το έργο...

7. jasmin sg

Ευχαριστώ για την απάντηση , πίστευα ότι είναι συνώνυμο του ψεύτη . Εξαιτίας σου το έψαξα  .

8. dimfetishman

dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

Με όλο το θάρρος να προσθέσω μόνο στην κουβέντα σας ότι ο ανειλικρινής έχει αρνητική έννοια καθαρά, αφού υποκριτικά και με δόλο (και όχι από ντροπή, δισταγμό ή άγνοια) αποφεύγει πολλές φορές να εκφραστεί. Όταν μιλήσει, δεν θα πει αλήθεια. Ουσιαστικά είναι ψευτράκος κι αυτός και σε καμία περίπτωση δεν είναι κολακευτικό να χαρακτηρίσουμε έτσι κάποιον.

Συγγνώμη για την παρέμβαση, μου κίνησε κι εμένα την περιέργεια η όλη συζήτηση  

9. mpaxari

mpaxari Regular Member

Όχι απαραίτητα,
    Επιλέγει να μην πει κάτι τη δεδομένη στιγμή με τα δεδομένα που έχει, αυτό δεν προεξοφλεί ότι όταν μιλήσει θα πει ψέματα.

Ενας Κ, για τα δικά μου μέτρα και σταθμά, όταν μιλήσει θα πει αλήθεια. Ανεξαρτήτου κόστους.

10. dimfetishman

dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

Ο αν-ειλικρινής δεν θα πει αλήθεια, αυτό είναι βέβαιο.

Το αν είναι στερητικό. Ανήμερος, ανήμπορος, ανίκανος, ανακριβής.

'Οπου χρησιμοποιείται προσδίδει αντίθεση και στέρηση, έλλειψη. Γιατί στον ανειλικρινή να προσδίδει κάτι διαφορετικό;

Βρήκα και αυτό το σχετικό. Δεν ξέρω αν αυτό που λέτε, αναγράφεται κάπου. Θα έχει ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ  
    https://el.wiktionary.org/wiki/ανειλικρινής

Last edited: 14 Μαρτίου 2020
  11. goodevil

goodevil arcade

Αυτο λενε...
    Καποιες αληθειες πρεπει να κρυβονται οταν ενα υ δεν ειναι ακομα ετοιμο να τις κατανοησει
    ο/η Κ θα κρινει ποτε πρεπει.

Last edited: 14 Μαρτίου 2020
  12. mpaxari

mpaxari Regular Member

Θα παραμείνω στη δική σας πηγή (wiki) με ευχή και ελπίδα ότι δεν θα κάνουμε κύκλους γύρω γύρω  
    (Δεν ανήκω στις θεωρητικές επιστήμες  )

"2.που δεν εκφράζει την πραγματικότητα, που αποκρύπτει κάτι"
    Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Κ κρίνει ότι το υ δεν χρειάζεται να μάθει. Το αποκρύπτει.
    Αν και όταν αποφασίσει να μιλήσει, όταν ανοίξει το στόμα του θα πει αλήθεια. Αλλιώς θα είναι ψεύτης και μη Κ. Θα είναι λυρατος που λέει και μια ψυχή Κ.

Αυτή είναι η δική μου οπτική. Διαχείριση κάνει ο Κ. Δεν
    Αυτή είναι η δική μου οπτική