Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

μικρά μυστικά της κουζίνας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος feet-lover, στις 2 Μαϊου 2023.

  1. ξεκινάω με το ρυζι που μου αρέσει πάρα πολύ. αν το σουρώνετε χανετε ολη την γευση βασικα. ενας απλός και γρηγορος τρόπος.
    σε κατσαρόλα βαζω 2 1/2 κουπες νερό , αλάτι λίγο λάδι και κάρυ του πάει πολύ .
    την φωτιά στο 9 ( κλίμακα από 1 χαμηλό ως 9 μεγιστο) μεχρι να κοχλάσει το νερο.
    οταν κοχλάσει την φωτιά στο 3 ριχνω μια κούπα ρυζι και ανακατευω μία φορα.
    με ανοιχτό καπάκι γύρω στα 10 λεπτά ωσπου να φύγει το νερό.
    αν θελετε οταν φυγει το νερό , κανει τρυπούλες το ρυζι βάλτε και λίγο βούτυρο και οταν λιώσει ειναι ετοιμο.
    οσοι το σουρώνατε ως τωρα , θα πείτε "καλά πως το ετρωγα έτσι;"
    Σε επόμενο ποστ θα πω και την ευκολη μπεσαμελ .
     
  2. στην κρεμα αραβοσιτου που κάνουμε με το γάλα.
    στη γέυση λεμόνι , βαζουμε οταν τελειώσει το ξύσμα από 1 λεμόνι.
    το ίδιο αντοίστιχα και στο πορτοκάλι, το ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.
    η γευση απογειώνεται.
    στην σοκολάτα , βαζουμε κομματάκια κουβερτούρας.
     
  3. ξέρω στην κρέμα αραβοσίτου όλοι θέτετε την γέυση κακάο ,αλλα μένουν τελευταία πάντα τα βανίλια γαμώτο. σε αυτά τα τελευταία βάλτε μια κουταλιά του γλυκού κακάο στο λίγο γάλα που θα ανακατέψετε την σκόνη. και θα μεταμορφωθούν από "βαρετά" vanilla σε σοκολάτα!
     
  4. Ευκολη μπεσαμελ.
    συνταγή που από την πεθερά μου , πέρασε στην συντροφό μου, και μου την έμαθε.
    βραζω 1 λιτρο γαλα αν θελετε σε κατσαρολάκι ή στα μικροκυματα.
    σε αλλη κατσαρολα λιώνω 100 γρ βουτυρο.
    μολις λιωσει και ζεσταθει ριχνω 100 γρ αλευρι και ανακατευω με το συρμα μεχρι να γίνει μείγμα.
    ριχνω το βρασμένο γάλα σε 3 δοσεις.
    στην πρώτη ανακατευω συνεχεια ωσπου το μείγμα να γίνει σαν μαστίχα να μην μπορώ να το ανακατεψω.
    ριχνω την δευτερη δοση και πάλι το ίδιο ωσπου να γίνει δυσκολο στο ανακάτεμα.
    στην τριτη δοση εχει γινει κρέμα.
    τραβαω από την φωτιά.
    αλατι , ασπρο πιπέρι , μοσχοκαρυδο της πάει πάρα πολύ.
    αν θέλετε αβγο ( εγω δεν βαζω) και λίγο κασερι τριμμενο.
    Σε λιγότερο από 20 λεπτά πάντα εχω πολύ ωραία μπεσαμέλ για κάθε χρήση.
     
  5. πουρες στα γρηγορα.
    το μυστικο είναι να κοψετε τις πατατες σε μικρά κομμάτια. ετσι θα μαλακώσουν πολύ γρηγορα.
    σκεπαζουμε με νερό ισα ισα να καλυφθουν.
    αφηνουμε λιγο νερο ισα ισα για να τις λιωσουμε.
    αλατι μοσχοκαρυδο και λιγο βουτυρο τους παει πολύ.
    αν βρασουμε αρκετες πατάτες με ενα βράσιμο μπορουμε να φτίαξουμε ταυτόχρονα και σαλάτες οπως πχ σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα, πατατοσαλάτα με μαγιονέζα.
     
  6. Στον κιμά ή σε οποιαδήποτε κόκκινη σάλτσα 2 υλικά που απογειώνουν την γευση. κλωνάρι κανελλας και κύμινο.
     
  7. σου μπήκε να φας αυτό το ρημάδι το ζαμπονάκι και δεν βγαίνει από το κουτί με τίποτα.κανεις 2 τρυπες απο πίσω με κατι μυτερο. το χτυπάς μονο με το δαχτυλο και πεφτει οπως είναι στο πιάτο και το ταραζεις να μαθει αλλη φορα να μην βγαίνει.
     
  8. κορμος σοκολάτας (μωσαικο για τους αθηναιους ) .πανευκολο δεν θα μπω στην διαδικασια πως φτιαχνεται. το μυστικο μου ειναι οτι δεν τον τυλιγω ολοκληρο με ζελατιναπαρα παρα μονο μια φορα. τον βαζω σε φορμα σιλικονης αυτη του κεικ . τυλιγω ολη την φορμα με μεμβρανη και στην καταψυξη. σκληραινει, τον ξεφορμαρω πανευκολα, κοβω τρωω και μετα τον τυλιγω με λαδοχαρτο αυτην την φορα.
     
  9. τι πιό ωραιο τωρα το καλοκαίρι από μια δροσιστική πορτοκαλάδα με φρεσκοστυμμένα από το ψυγειο;
    στυβεις πίνεις κατευθείας από τον στυφτη.
    αλλα οι βιταμίνες είναι στην πούλπα ( τα μπουρμπούλια που λέμε εδω)
    αυτη με λίγη καννέλα πάνω ή καρδαμο τρώγεται απίθανα με το κουταλάκι τουγλυκού, οπως είναι πάλι από τον στυφτη.