Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @cornilios

    Βλεποντας την μειωμενη δραστιοριοτητα σου στο forum cornilie, ελπιζω πως θα συνεχισεις να ποσταρεις τετοιες δημοσιευσεις.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Οι Atenistas και οι Starxidistas

    Της Βάλιας Μπαζού- το Ποντικι-

    Οι Starxidistas δεν είναι απλώς μια ομάδα πολιτών, είναι φυλή ολόκληρη! Και αυτή είναι η μοναδική τους διαφορά από τους Atenistas.

    Οι Starxidistas αυτοπροσδιορίζονται, επίσης, ως Αθηναίοι στην πράξη και πιστεύουν, επίσης, ότι η Αθήνα δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αφού υπάρχουν ακόμα πολλά για να αποτελειώσουν…

    Το τελευταίο διάστημα είχα την ευκαιρία να δω στην πράξη και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς σημείο «παρέμβασης» και τους Atenistas και τους Starxidistas και συγκεκριμένα στο δασάκι της Ευελπίδων λίγο μετά τα δικαστήρια, επί της οδού Πριγκιπονήσων.

    Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τους Atenistas βοήθεια και την Κυριακή 15 Απριλίου καθαρίστηκε ένα μεγάλο τμήμα του δάσους, κλαδεύτηκαν κάποια ξερά κλαδιά από τα πεύκα, βάφτηκαν κάπου 20 παγκάκια, οι κάδοι απορριμμάτων και μεγάλο τμήμα της περίφραξης.

    Ήταν μια συμπαθητική ενέργεια που έδωσε ένα δείγμα του πώς θα μπορούσε να είναι το δασάκι αν οι χρήστες του το σέβονταν πραγματικά και εάν η Πολιτεία με την ευρεία έννοια του όρου το διεκδικούσε αντί να κρύβεται πίσω από τη γραφειοκρατία και τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων…

    Και μετά τη σκυτάλη πήραν οι Starxidistas… και για την ακρίβεια την Τετάρτη 30 Μαΐου όπου τέσσερις εκπρόσωποί τους μπήκαν με τσαμπουκά και πάρκαραν μέσα στο δασάκι!

    Τι κι αν η περιοχή έχει 5 σταθμούς πάρκιγνκ σε απόσταση αναπνοής από τα δικαστήρια, οι Starxidistas ή Σταρχιδιστές είχαν κάνει την επιλογή τους…

    Μήπως οι πολιτικά ορθές ενέργειες δεν είναι αρκετές; Λέω, μήπως…

     

     


    υ.γ το δημοσιεύω εδώ και όχι στις ειδήσεις γιατί πιστεύω οτι το περιστατικό αναδεικνύει εμφατικά
    δυο στην ουσιά βαθύτατα πολιτικές αντιλήψεις, ,η μιά , η κυρίαρχη ,είναι αυτή που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα σημερινά μας χάλια, η άλλη ,η μειοψηφούσα , είναι αυτή που μπορεί να μας δώσει την ελπίδα της ανάκαμψης αν κάποια στιγμή επικρατήσει...
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τζήμερος: "Εξοχότατη κυρία Μέρκελ... Να πάει στο διάολο η Ελλάδα"



    Πηγή: http://www.inews.gr/0/tzimeros-exochotati-kyria-merkel-na-paei-sto-diaolo-i-ellada.htm




    Το παραπάνω αποτελεί τμήμα επιστολής που έστειλε ο προσκυνημένος Τζήμερος στη Μέρκελ. Στη Μέρκελ την οποία εκτός του ότι αποκαλεί «εξοχότατη» βρίζει τους πολίτες της Ελλάδας αποκαλώντας τους διεφθαρμένους και εχθρούς των επιχειρηματιών.

    Και προδότης και μουνόπανο.
     
  4. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εάν ο μιχαλολιάκος έβγαινε ποτε πρωθυπουργός θα αποδεικνυόταν πολύ μεγαλύτερος προδότης από τον τζήμερο.

    Πρόσεχε, γιατί εν μέρει και αυτή η εθνική περηφάνια μας καταστρέφει τόσο καιρό.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δε μιλάμε για «εθνική περηφάνια» woohoo. Έχεις μπερδευθεί.

    Μιλάμε για την ξεφτίλα του να εναντιώνεσαι στο λαό σου αποκαλώντας παράλληλα τον ξένο "εξοχότατο". Άνοιξε το λεξικό καλύτερα να βρεις το κατάλληλο επίθετο για την περίπτωση. Το έγραψα εξάλλου παραπάνω.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Καλησπέρα σε όλους  

    Μόλις γύρισα από ένα σύντομο ταξίδι εργασίας στις Βρυξέλλες και μεταφέρω αυτά που παρατήρησα από τη σύντομη παρουσία μου εκεί και τις σκέψεις μου σχετικά.

    Για μας δεν μιλάνε. Είμαστε το ευρωπαϊκό ατύχημα, για το οποίο δεν θέλουν να συζητούν, αν δεν είναι αναγκασμένοι.

    Πλήττονται και οι ίδιο από την κρίση, όλοι πλήττονται και όλοι παλεύουν να σώσουν τον πυρήνα τους. Στον πυρήνα τους είναι και το ευρώ. Για πολλούς από αυτούς οι πατρίδες τους είναι η Ευρώπη και η επαρχία όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και ελάχιστα μετά έρχεται το εθνικό τους κράτος. Το ευρώ είναι τόσο δικό τους όσο δική μας είναι η σημαία μας, δεν διανοούνται να το πετάξουν ούτε να το αφήσουν να αποτύχει. Ούτε να το υποτιμήσουν. Μιλημένα - τιμημένα, έστω και στο Μααστριχτ.

    Η ευρωπαϊκή αριστερά είναι ευρωπαϊκή αριστερά. Δηλαδή, ορισμένες αξίες τις μοιράζεται με τους υπόλοιπους. Ούτε αυτή θέλει να χαλάσει το ευρώ.

    Όταν ο Τσίπρας αποκάλεσε "Ολαντρεού" τον Ολαντ, προφανώς δεν είχε στο νου του κανέναν από τους εκλιπόντες Παπανδρέου, τον ζωντανό είχε υπόψη, για τους άλλους ζήτημα είναι αν γνωρίζει τι καπνό φουμάριζαν άλλωστε, καθότι μάλλον για στρουκτουραλιστή τον κόβω και όχι της ιστορικής ανάλυσης. Ο ζωντανός λοιπόν, ο ΓΑΠ, κατά τη γνώμη του Τσίπρα και των παρατρεχάμενών του, έγινε πρωθυπουργός με το "λεφτά υπάρχουν". Και με τη διαχείριση που έκανε μετά, άνοιξε τον δρόμο για αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η "απειλή" του Τσίπρα προς τον Ολάντ, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να τον δεχτεί. Αυτό προσπάθησε μετά να μαζέψει ο Μπεζανσόν, εκ της ευρωπαϊκής αριστεράς, που έχει τόση σχέση με τον Τσίπρα όση ο Μωρίς Τορρές με τον Ζαχαριάδη. Μια πιθανή κυβέρνηση Τσίπρα την φοβούνται στην Ευρώπη, για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι μετά θ αρχίσουν να έχουν αριστερές κυβερνήσεις και κάποιοι από τους ίδιους και ο άλλος είναι ότι η Ελληνική αριστερά διαφέρει από την Ευρωπαϊκή, ως προς μια σειρά θεμάτων, το πιο φλέγον τώρα, το ευρώ.

    Σκέπτομαι την αλληλουχία γεγονότων που έκαναν τον Τσίπρα αρχηγό του μείζονος (πλέον) αριστερού κόμματος στην Ελλάδα. Τι ήταν ο Τσίπρας πριν τον επιβάλει ο Αλαβάνος για αρχηγό των συνιστωσών, σε μια από τις σπάνιες στιγμές που όλες οι συνιστώσες αναγνώριζαν έναν αρχηγό, τον ίδιο; Σε χρονική συγκυρία που ο ίδιος ο Αλαβάνος έβλεπε καθαρά την κρίση να πλησιάζει; Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο Τσίπρας; Ένα χαρισματικό πολιτικά άτομο, για τα δεδομένα της εποχής μας, αν κάποιος μπορεί να υπερβεί κάποια αντιαισθητικά καμώματά του. Τα χαρισματικά πολιτικά άτομα, σε όλες τις εποχές και σε όλα τα κόμματα, έχουν την ιδιότητα να εξαφανίζουν από την αύρα τους αυτό που εκπροσωπούν. Τι ακριβώς εκπροσωπεί εντός της ελληνικής αριστεράς ο Τσίπρας, του όχι ιδιαίτερα πετυχημένου Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, στο πλαίσιο αναφοράς του, πάλαι ποτέ, Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ;

    Την αντι-ευρώ συνιστώσα ίσως;

    Απηχεί την πολιτική (!) λογική "τέτοιο που είναι το ευρώ καλύτερα να φύγουμε απ αυτό, πιο καλά θα είμαστε μόνοι μας";

    Για μένα η αποχώρηση από το ευρώ, δεδομένη στην περίπτωση που εκλέγουμε αριστερή κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τσίπρα, δεν είναι πολιτική επιλογή, λόγω των κρίσιμων δομικών αλλαγών που συνεπάγεται. Είναι πολιτική ρήξη. Σε μια χώρα που εξαρτάται από τις εισαγωγές, την επομένη μέρα θα πληρώνουμε πανάκριβα τα αναγκαία μας. Αν μας αφήσουν να κόψουμε πληθωριστική δραχμή, για λίγο καιρό θα ανασάνουμε, οι πιο πολλοί, είναι αλήθεια, αλλά για πολύ λίγο, μετά θα έχουμε τα ίδια ακριβώς προβλήματα και πολύ πιο οξυμένα χώρια τα πολιτικά προβλήματα.

    Θα έχουμε καταφέρει, κατόπιν πολιτικής μας επιλογής, ένα κρίσιμο πλήγμα στο ευρώ, για το οποίο θα θεωρούμαστε υπεύθυνοι, σε μεγαλύτερο βαθμό απ ό,τι θα είμαστε και μάλιστα παγκοσμίως, με λεκέ που δεν θα ξεπλυθεί ποτέ, σε όρους ιστορικής και πολιτικής ανάλυσης.

    Σύντομα, επειδή στην πολιτική δεν υπάρχει αξιοπρέπεια, θα βρεθούμε να ζητιανεύουμε από την Ευρώπη το ένα δέκατο περίπου από όσα δίνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στους Αλβανούς. Ως εκεί θα μας χαλαλίζουν.

    Και πώς αντιδρά σε όλο αυτό η Ευρώπη; Από αυτά που είμαι σε θέση να διακρίνω, με πολιτική ευπρέπεια. Μας έχει αφήσει την επιλογή, που είναι συζητήσιμο αν είναι επιλογή γιατί τις συνθήκες Μααστριχτ και Λισσαβώνας τις έχουμε υπογράψει, να βγούμε απ το ευρώ και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κάπως βαθύτερα, να τους αποδείξουμε αν είμαστε από αυτούς ή όχι. Αν μετράει για μας το ευρώ όσο γι αυτούς. Αν ναι, ας μείνουμε και η κατάστασή μας θα παλευτεί όπως για τους ίδιους. Αν όχι, καλύτερα να φύγουμε, θα είναι μια ακόμα χαμένη μάχη στον πόλεμό τους που δεν θα είναι πια και δικός μας. Και βέβαια, αφού φύγουμε, ας δούμε τι θα κάνουμε μόνοι μας.

    Ξέρετε, μια λεπτομέρεια, Οθωμανική αυτοκρατορία δεν υπάρχει πια να πάμε να της χτυπήσουμε την πόρτα και μόνοι μας είμαστε κάπως μικροί και πολύ πολύ πολύ λίγοι (με την κακή έννοια το "λίγοι").

    Εμένα πάντα με ενοχλούσε ότι την Ευρώπη τη βλέπαμε σαν την αγελάδα με τα άπειρα μαστάρια να ρουφάμε και ποτέ σαν το πολιτισμικό μας και το πολιτικό μας σπίτι, πάντα σαν κάτι ξένο από μας, πρόσφορο σε κριτική και εκμετάλλευση.

    Αυτό που βλέπω είναι ότι αν δεν κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ τα μπαχτσίσια, τα ρουσφέτια και τα αλισιβερίσια δεν έχουμε εθνικό γλιτωμό. Μας κατέστρεψαν στην τελική, ο τρόπος που κλέβουν και συνεχίζουν να κλέβουν οι πολιτικοί μας ακόμα και τα χρήματα του μνημονίου έχουν αφήσει εμβρόντητους τους τροϊκανούς που προσπαθούν να προλαβαίνουν τις κλεψιές και δεν καταφέρνουν πολλά. Άλλωστε αλλοτριώνονται και αυτοί τάχιστα με την επαφή τους με την εδώ πολιτική ηγεσία, πιο πολύ μοιάζουν αυτοί στους πολιτικούς μας μέρα με την ημέρα, παρά οι πολιτικοί μας σε αυτούς.

    Οι μη αριστεροί πολιτικοί, ας μην κοροϊδευόμαστε, είναι πανάθλιοι. Μας έχουν ομήρους τώρα και μας εκβιάζουν για να τους ξαναψηφίσουμε, για "να μη βγει ο Τσίπρας", τον οποίο αυτοί θα έχουν βγάλει, αν βγει, και τους νοιάζει πολύ λιγότερο από εμένα και από πολλούς άλλους.

    Έχουμε μπροστά μας δύο ειδών επιλογές, κακές και κάκιστες, ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας. Εγώ βλέπω κακές τις μη αριστερές και κάκιστες τις αριστερές, άλλος μπορεί να το βλέπει αντίστροφα και ώρα του καλή.

    Αλλά ας μη μου πει κανένας, τουλάχιστον ηλικίας πάνω από σαράντα, ότι βλέπει να υπάρχουν καλές πολιτικές λύσεις σε τούτη τη συγκυρία.

    Για να συνέλθουμε χρειαζόμαστε χρόνο και δύναμη, χρόνο με το χρόνο θα πρέπει να το κερδίζουμε το παιχνίδι. Να στέλνουμε λίγο λίγο πολιτικούς στα σπίτια τους ή ακόμα καλύτερα στις φυλακές και να τους αντικαθιστούμε με άλλους αξιοπρεπείς που να τους ελέγχουμε, να επενδύουμε σε στέρεα πράγματα και να κοιτάζουμε την επένδυσή μας να πάει μπροστά να μας δώσει κάποτε να φάμε (έστω και από το ΕΣΠΑ ξεκινώντας).

    Το βλέπω εξαιρετικά απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο και επειδή γνωρίζω ότι η ιστορία δεν διακόπτεται, αναρωτιέμαι πάρα πολύ για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και για το αν θα χυθεί αίμα, πολύ αίμα...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις.
    Συμφωνώ ότι μπροστά μας έχουμε 2 επιλογές: Τις κακές και τις κάκιστες.
    Το ερώτημα είναι: Με ποιό τρόπο θα βοηθήσουμε στις επερχόμενες εκλογές να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα ?
    Τι να ψηφίσουμε ?
    Το μόνο που μπορώ να πώ ότι "βλέπω", είναι ότι αν τώρα κυβερνήσουν τα κόματα του μνημονίου για μια τριετία, στις μεθεπόμενες εκλογές βλέπω τον Τσίπρα να παίρνει αυτοδυναμία.....
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. vautrin

    vautrin Contributor

    Πολ Κρούγκμαν: Εκτός ευρώ η Ελλάδα, σε λιγότερο από έναν χρόνο

    Σε συνέντευξη του στον «Independent» λέει ότι θα είναι έκπληξη άλλη εξέλιξη


    Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες προοιωνίζει, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Independent», ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, επισημαίνοντας ότι θα του προκαλούσε έκπληξη αν η Ελλάδα κατάφερνε να παραμείνει στην ευρωζώνη για περισσότερο από ένα χρόνο ακόμα. Ακολουθεί το ακριβές απόσπασμα όσων ειπε για τη χώρα μας ο αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας.



    - Θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ;

    «Κάτι θα πρέπει να συμβεί και στο τέλος νομίζω πως θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Θα μου προξενούσε έκπληξη αν οι Ελληνες μπορούσαν να αντέξουν όχι για δυο, αλλά για έναν χρόνο ακόμη. Το γεγονός που θα προκαλέσει ελληνική έξοδο θα είναι ο τερματισμός της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Κανείς δεν το επιθυμεί, αλλά αυτό θα καταστεί αναπόφευκτο κάποια στιγμή λόγω των αριθμών. Αν ήμουν έλληνας καταθέτης θα προσπαθούσα να τραβήξω τα χρήματά μου από τις τράπεζες καθώς υπάρχει φόβος ότι, μετά από ένα μακρύ σαββατοκύριακο, αυτές θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες δραχμές, με αξία μειωμένη κατά 30-50%».



    - Η Ελλάδα θα είναι καλύτερα αν βγει από την ευρωζώνη;

    «Σίγουρα υπάρχουν πιθανότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στην περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη. Μια από τις σημαντικότερες εξαγωγές της Ελλάδας είναι ο τουρισμός της. Η έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε μία δυσάρεστη περίοδο έξι μηνών ή ενός έτους, αλλά μετά από το διάστημα αυτό οι ξένοι τουρίστες θα αρχίσουν να συρρέουν στα νησιά με πακέτα διακοπών. Το ξέρω πως ακούγεται άσχημο, αλλά συγκρινόμενο με 50% ανεργία στους νέους, δεν είναι τόσο άσχημο. Πάντως τίποτα δεν είναι βέβαιο. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι η Ελλάδα θα ειναι σε καλύτερη θέση τρία χρόνια μετά την υποτίμηση του νομίσματος. Ούτε τώρα η Ελλάδα πορεύεται σε μια βιώσιμη οδό».




    - Πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να φοβόμαστε τις συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ;

    «Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, τότε θα γνωρίζουμε πως η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν ειμαι μια μη-αναστρέψιμη κατάσταση. Μετά όλοι θα σπεύσουν να σηκώσουν τα χρήματά τους από τις ιταλικές και τις ισπανικές τράπεζες, κάτι όμως που δεν είναι απαραίτητο να σημάνει την αρχή μιας κρίσης, αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φανεί πρόθυμη να τις προμηθεύσει με ευρώ. Αυτό όμως εγείρει ένα ερώτημα: πού βρίσκεται η ελπίδα ανάκαμψης γι’ αυτές τις χώρες; Κι αυτές επίσης είναι σε μια μη-βιώσιμη κατάσταση, εκτός αν αλλάξει κάτι στην πολιτικές τακτικές που θα τους επιτρέψει να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, μετά από μία πενταετία. Οπότε τι θα γίνει: είτε η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δανείζει περισσότερα χρήματα, με ταυτόχρονη σφιχτότερη δημοσιονομική πολιτική που θα επεκταθεί σε πολλά κράτη της ευρωζώνης, είτε θα έχουμε τη διάλυση της ευρωζώνης. Αμφότερες οι εναλλακτικές λύσεις μοιάζουν αδύνατες, αλλά μια εξ’ αυτών θα πρέπει να συμβεί, αργά ή γρήγορα. Τι θα επιλέξει τελικά η Γερμανία; Δεν είναι η "εκλογή της Σόφη", είναι η εκλογή της Γερμανίας».



    - Ποιος είναι υπεύθυνος για την κρίση στην ευρωζώνη;

    «Νομίζω πως η ζαριά κρίθηκε και η μοίρα προδιαγράφηκε από τη στιγμή που υπογράφηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, που άνοιξε τον δρόμο για την θέσπιση του ενιαίου νομίσματος. Είναι κάτι που το ήθελε όλη η ευρωπαϊκή ελίτ. Ούτε ένας δεν βρέθηκε να πει: "Ας πάμε ολοταχώς να κάνουμε κάτι άλλο". Ισως μάλιστα το προπατορικό αμάρτημα του ευρώ να πηγαίνει 60 χρόνια πίσω, στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρακα και Χάλυβα, το 1952. Μάλλον είναι κάτι που αναπόφευκτα θα συνέβαινε».



    ΤΟ ΒΗΜΑ - Πολ Κρούγκμαν: Εκτός ευρώ η Ελλάδα, σε λιγότερο από έναν χρόνο - oικονομία
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Στις επόμενες, στις μεθεπόμενες και στις αντιμεθεπόμενες και για όσο χρειαστεί θα σπρώχνουμε με γόνυ και με στήθος, γιατί δεν βολεί μονάχος του ν ανέβει ο ήλιος.

    Η ψήφος είναι μυστική, όχι;  

    Η επόμενη κυβέρνηση το πολύ οκτώ με δέκα μήνες θα κρατήσει, κατά τη γνώμη μου, όσο και να θέλουμε ριζικές λύσεις η ισορροπία μάλλον μετά από πολλές προσωρινές προσαρμογές θα επέλθει. Σήμερα ο Άκης φυλακή και μάλλον δεν θα ξαναδεί φως του ηλίου, αύριο κάποιοι άλλοι, στη θέση τους θα μπουν άλλοι και ούτω καθ' εξής...

    Στην καλύτερη, δηλαδή.

    Το θέμα για μένα δεν είναι αν γίνεται ή αν μπορεί κανείς να βγει απ το ευρώ και ούτε ο αυτοματισμός με τον οποίο λύνει το λεπτό αυτό θεματάκι ο Κρούγκμαν, το θέμα είναι αν επιθυμεί να είναι ευρωπαίος ή όχι.

    Αν είναι να εγκαταλειφθεί το ευρώ τότε με όλους μαζί και την Ελλάδα, αυτό όμως είναι άλλο.

    Και όσο για τον τουρισμό, αν θα σφαζόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί εδώ οι Αμερικάνοι θα είναι οι πρώτοι που θα βγάλουν τουριστική οδηγία "αποφεύγετε την Ελλάδα", εκτός και αν μαζί με την έξοδο απ το ευρώ τσιμπήσουμε και καμία εξόχως αυταρχική και ουδόλως αριστερή κυβέρνηση, όπως έχουν στην Τουρκία που δουλεύουν οι τυχεροί στον τουρισμό και στρώνουν κρεβάτια ξενοδοχείων τρέμοντας από τον φόβο της αστυνομίας...

    Για τον ίδιο τον νομπελίστα επιστρατεύω όλη μου την αυτοπειθαρχία και δεν λέω κιχ.

    Μ αρέσει που αποφεύγει να στοιχηματίσει πάνω στο ευρώ το ίδιο, όχι, είναι πολλά τα λεφτά, και αποτολμά μόνον να στοιχηματίσει στη θέση της Ελλάδας στο ευρώ που είναι πιο εύκολο και ποιος ξέρει τι αποφέρει...
     
  10. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Χα χα χα, ...μυστική είναι η ψήφος αγαπητή tender, ...αλλά με τις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που βιώνει σήμερα ο τόπος, όλοι ψάχνουμε απελπισμένα την λυτρωτική ψήφο, και επειδή δεν μπορούμε να την βρούμε,
    φθάνουμε στο σημείο καμιά φορά να ρωτάμε.
    Η ερώτηση όμως είναι σίγουρα ρητορική ......και δεν απαιτεί οπωσδήποτε απάντηση ....  



    Απ' το στόμα σου και στου Θεού το αυτί .....  
     
  11. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πιστεύω πως το «προπατορικό αμάρτημα» του νεοελληνικού κράτους είναι η δολοφονία του Ιωαννη Καποδίστρια. Ήταν μια πράξη που σημάδεψε την ιστορία μας αλλά μας κυνηγά ακόμα. Ήταν η οριστική ρήξη του νεοσύστατου ελληνικού κράτους με την Ευρώπη και τις ιδέες του διαφωτισμού και η πλήρη επικράτηση των κοτζαμπάσηδων , των ημετέρων , των πολέμαρχων φυλάρχων και των συμμοριών οι οποίοι επικρατούν μέχρι σήμερα.
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Kαι δυστυχώς αυτό το αμάρτημα δεν διορθώνεται ....
     
Thread Status:
Not open for further replies.