Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Προβλημα σας και βλακεια σας που πηγατε και παραταχθηκατε κατω απο προσωπα που ηταν αρκετα ανοητοι ωστε να δειξουν οτι στηριζουν τον χιτλερ. Απο αυτο και μονο ειναι φυσικο επομενο οτι θα τραβηξετε ολα τα αρνητικα σχολια πανω σας και οτι πολλοι θα σας κανουν και πολεμο.

    Αν θελεις να πας κοντρα στο συστημα, σηκωσε πειρατικη σημαια ρε παιδι μου. Οχι την σβαστιγγα. Αλλα εγω ειπα, καλος μαλακας ηταν και ο μιχαλολιακος.

    Επισης καλος μαλακας ηταν και ο κασιδιαρης που εκει που γινοταν παλι εμφανες το χυδαιο προσωπο της κανελλη, σηκωσε χερι για να τραβηξει ολα τα φωτα πανω του.
     
    Last edited: 12 Ιουνίου 2012
  2. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Η ανησυχία διαχέεται

    Η Ιταλία παίρνει «σειρά» στη σεναριολογία μετά την ισπανική προσφυγή.


    Μιλάνο

    Χωρίς να έχει ακόμη «κρυώσει» η απόφαση της Ισπανίας να στραφεί στους μηχανισμούς στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, η Ιταλία μπαίνει ξανά στο επίκεντρο της ανησυχίας γύρω από την Ευρωζώνη: Τα spread των ιταλικών ομολόγων άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξησή τους από το τέλος του προηγούμενου χρόνου, ενώ τα οριστικά στοιχεία για τη μείωση του ιταλικού ΑΕΠ επιδείνωσαν το κλίμα, επιβεβαιώνοντας πως η ύφεση κυριαρχεί στον ευρωπαϊκό νότο.

    Τη Δευτέρα, τα spread των ιταλικών δεκαετών ομολόγων ενισχύθηκαν στο 5,83%, ξεκινώντας από 5,5%. Παράλληλα, η ιταλική στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε πως το πρώτο τρίμηνο η ιταλική ύφεση έφτασε στο 0,8% -ενώ για το τρέχον δεύτερο τρίμηνο, η συρρίκνωση προβλέπεται μεταξύ 0,6% και 0,7%. Η ανησυχία, μαζί με το θέμα των όρων που θα συνοδεύουν το ισπανικό πακέτο, παρέσυρε και την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, που έπεσε στο 1,2493.

    Το κλίμα στις αγορές απέναντι στην Ιταλία θα δοκιμαστεί στις δημοπρασίες της Τετάρτης και της Πέμπτης. Η ανησυχία των τελευταίων μηνών για τη Ρώμη έχει ανεβάσει τα επιτόκια με τα οποία αντλεί κεφάλαια από τις αγορές και, κάνοντας πιο απρόθυμους τους ξένους επενδυτές, έχει κάνει την Ιταλία να βασίζεται περισσότερο στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα για να βρει δανειστές.

    Σε κάθε περίπτωση, τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της Ιταλίας υπερτερούν έναντι των ισπανικών: Το έλλειμμά της βρίσκεται στο 3,9% του ΑΕΠ (που απέχει παρασάγγας του ισπανικού 8,5%) και η ανεργία είναι σημαντικά χαμηλή σε σύγκριση με τους γείτονές της. Επιπλέον, ο ιταλικός τραπεζικός τομέας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα της έκτασης του ισπανικού.

    Ωστόσο, το ιταλικό δημόσιο χρέος βρίσκεται στο δυσθεώρητο ύψος του 1,9 τρισ. ευρώ και η πορεία του ΑΕΠ, μετά από μία περίοδο αναιμικής ανάπτυξης, δεν προμηνύεται καλή -ο ΟΟΣΑ προβλέπει για φέτος ύφεση 1,7%.

    Η ισπανική προσφυγή έχει στρέψει έτσι πλέον τον προβολέα στη Ρώμη: «Υπάρχει η αντίληψη πως η Ιταλία ακολουθεί κατά πόδας την Ισπανία, κάτι που είναι φρικτό επειδή είναι σαν να συγκρίνει κανείς μήλα με αχλάδια» σχολίασε ο Νίκολας Σπίρο της Spiro Sovereign Strategy στο Λονδίνο.

    «Το πακέτο (προς τη Μαδρίτη) δεν σημαίνει ότι η Ιταλία θα υποστεί επίθεση από τις αγορές, αλλά ότι οι επενδυτές θα προσέχουν και την παραμικρή πληροφορία που αφορά τη χώρα πριν αποφασίσουν να αγοράσουν ομόλογά της» ανέφερε παράλληλα στο Bloomberg ο Νικολά Μαρινέλι της βρετανικής Glendevon King Asset Management.
    Newsroom ΔΟΛ

    in.gr - Η Ιταλία παίρνει «σειρά» στη σεναριολογία μετά την ισπανική προσφυγή - Ειδήσεις - Οικονομία

    Eρώτημα: Αφού λίγο-πολύ ο ευρωπαικός νότος γνώριζε τις δυνατότητές των οικονομιών του, για το άν θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, ........και ......όπως φαίνεται, ίσως δεν μπορέσει ...
    γιατί δεν κατάφερε να ξεπεράσει από την αρχή την Γαλλογερμανική "αρτηριοσκλήρωση",..σ.σ.(το Γαλλό- είναι σχήμα λόγου) και να προχωρήσει σε αυτό που πολλοί υποστηρίζουν ότι έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή ...
    δηλ. ...διευρυμένες αρμοδιότητες στην Ε.Κ.Τ., ευρωομόλογο, και άν χρειαστεί, τύπωση (κοπή) χρήματος ..?
    ....πού πρέπει να οδηγηθεί πλέον η Ε.Ε. ....για να αποφασίσει επί τέλους ο καθιστός στο καροτσάκι και να εισηγηθεί στη "Κυρία" που λίγοι άντρες στον κόσμο θα την λιμπιζόντουσαν, ...αυτά που πολλοί θεωρούν αυτονόητα για το ξεπέρασμα τις κρίσης...?
    Ο Ομπάμα κοιτάει πλέον προς τον Ειρηνικό ωκεανό και την Ασία γιατί "φοβάται" (έτσι λέει) την Κίνα, αντί να τραβήξει το αυτί της Μέρκελ ....
    Ο Ολαντρέου, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα κάνει και πολλά, για την Ευρώπη ....η Γαλλία τον ενδιαφέρει, και πως θα επανεκλεγεί ....
    Η λιτότητα θα είναι το κυρίως πιάτο που θα πρέπει να ρουφήξουν αμάσητο οι λαοί της Ευρώπης ...
    Γιατί ...?
    Γιατί δεν βάζουν και ένα χεράκι και οι πλούσιοι "πατριώτες" εκάστης χώρας...?
    Γιατί αυτούς τους πλούσιους ....δεν μπορεί να τους πείσει/υποτάξει καμμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση ...?

    Διότι άν αυτοί οι πλούσιοι το αποφασίσουν, τα βροντάνε και φεύγουν ...αφήνοντας πίσω τους εκατομμύρια ανέργους ...να βαράνε "χαστούκια" στην κάθε κυβέρνηση ...
    Διότι αυτοί οι ...πλούσιοι είναι oι γεννήτορες της νέας εφεύρεσης ...."πως αγοράζεις και πουλάς μια χώρα στα διεθνή χρηματιστήρια"
    Διότι αυτοί οι πλούσιοι είναι απάτριδες ....
    Διότι αυτό θα πεί καπιταλισμός ....

    Ερώτημα:
    Τί μπορεί να κάνει η αριστερά, ή, η χρυσή αυγή απέναντι σε ένα τέτοιο πανίσχυρο και παγκοσμιοποιημένο χρηματιστηριακό εργαλείο που ποδηγετεί τις οικονομίες των επιμέρους χωρών ...?
    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είδαμε τι μπορούν να κάνουν ....
     
    Last edited: 12 Ιουνίου 2012
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Που τις είδες τις «υψωμένες σβάστικες» βρε woohoo; Πάλι το «τεύχος τους ’83» θα αναφέρεις κι εσύ;

    Δε βλέπεις πως οι πραγματικοί ναζιστές ζητούν να μην έχεις δουλειά ή και να φας επειδή οι «εταίροι Γερμανοί μας» θέλουν να δουν αίμα για να σε ελεήσουν με ξεροκόμματα;
    Οι πραγματικοί ναζιστές δεν είναι αυτοί οι οποίοι ζητούν επιτρόπους στην Ελλάδα λέγοντας πως εμείς δεν είμαστε άξιοι να έχουμε κράτος γι΄ αυτό ας γίνουμε προτεκτοράτο των Γερμανών; (Πάγκαλος: «Είμαι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας για να παραμείνουμε στο ευρώ»).
    Ποιο είναι το πρόβλημά σου; Το ότι δε βλέπεις τη σβάστικα; Μα την έχουν χαραγμένη στις πράξεις και στα έργα τους.


    Εγώ βλέπω λοιπόν τον ήλιο τον πράσινο, το σφυροδρέπανο και τον πυρσό της ν.δ. με τα οποία κατέστρεψαν την οικονομία και την κοινωνική ζωή των πολιτών. Αυτές είναι οι σβάστικες σήμερα αλλά και τα χρόνια που πέρασαν.
    Τίποτα άλλο δεν υπάρχει (γιατί δεν άφησαν εξάλλου να δημιουργηθεί οτιδήποτε άλλο). Γιατί τους χαλάει το σύστημα από το οποίο όλοι είχαν μικρό ή μεγάλο όφελος. (Ή νομίζεις πως η αριστερά δεν διόριζε;   Ας κάνει όποιος θέλει μια βόλτα από ΔΕΚΟ).

    Φοβάσαι λοιπόν τα σύμβολα (το μαίανδρο δηλαδή) και δεν βλέπεις τα «έργα» τους όλα αυτά τα χρόνια.
    Δε βλέπεις πως μόνο οι πραγματικοί ναζιστές θα έσκυβαν το κεφάλι στους Ούννους λέγοντας «διαφεντεύεστε μας είμαστε ανάξιοι να υπάρχουμε» (Πρετεντέρης και σία).

    Και στην τελική, θα μου μιλήσει διαπλεκόμενος δημοσιογράφος για ναζισμό και φασισμό;
    Μα οι ίδιοι είναι η πεμπτουσία του.
    Οι πραγματικοί φασίστες. Στο ρόλο του δικαστή, αστυνομικού, εισαγγελέα, πολιτικού, επιχειρηματία και δήμιου μαζί.
     
  4. vautrin

    vautrin Contributor

    Ο πατριωτισμός της αστικής τάξης συγκίνησε μέχρι και τον Γιούνκερ που δήλωσε: «Έχω δει φτωχούς Έλληνες να κλαίνε, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει». Κι εκείνοι αμέσως φιλοτιμήθηκαν...


    Εφοπλιστές: Αν μας βάλετε φόρους, θα φύγουμε


    Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει τις θέσεις τους για την ναυτιλία

    TO BHMA

    «Δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ‘‘θα σε φορολογήσω’’. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ‘‘κάν΄το αλλά μετά θα με ψάχνεις'’'». Αυτές τις δηλώσεις του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη επικαλείται μεταξύ άλλων το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του το οποίο αναφέρει ότι πιθανή φορολόγηση των ελλήνων πλοιοκτητών από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική φυγή τους από τη χώρα με επακόλουθο την εκτόξευση της ανεργίας.

    Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τη φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν οι έλληνες επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου οι οποίοι απασχολούν περίπου 60.000 εργαζόμενους. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μαζί με τους απασχολούμενους σε συναφείς με τη ναυτιλία κλάδους οι εργαζόμενοι αγγίζουν τις 200.000. Αυτές οι θέσεις εργασίας κινδυνεύουν σύμφωνα με το Bloomberg καθώς οι επιχειρηματίες της ναυτιλίας δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα προνόμιά τους σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση επιβάλει φόρους στον κλάδο.

    «Η ναυτιλία αποτελεί μια υπεράκτια επιχειρηματική δραστηριότητα και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολεί κάποιος το πόδι του» λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας ναυτιλιακών επιχειρήσεων Petrofin Τεντ Πετρόπουλος.

    Ένας άλλος εφοπλιστής, ο πρόεδρος της DryShips Γιώργος Οικονόμου δηλώνει άγνοια για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εφοπλιστών επί των εισοδημάτων αλλά διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη κάτι τέτοιο τότε σίγουρα η ελληνική ναυτιλία «μεταναστεύσει με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό ΑΕΠ». Πάντως οι επιχειρήσεις του κ. Οικονόμου έχουν έδρα εκτός Ελλάδας.

    Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ακόμα ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης εκτιμά ότι «η φορολογική αντιμετώπιση των εφοπλιστών στην Ελλάδα» δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τις αντίστοιχες άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Μάλτα ή η Κύπρος.

    Στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος της Paragon Shipping με έδρα τη Βούλα Μιχαήλ Μποδούρογλου θεωρεί ότι «αν αρχίσουν να επισκέπτονται τις ναυτιλιακές εταιρείες εφοριακοί, τότε αυτές οι επιχειρήσεις θα πάψουν να είναι τόσο παραγωγικές όσο σήμερα» αφού θα χάσουν το προνόμιο «της μη αλληλεπίδρασής τους με το ελληνικό κράτος».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος τα εμβάσματα των εφοπλιστών στην Ελλάδα ανήλθαν στα 15,4 δισ. ευρώ το 2010 ενώ για την προηγούμενη δεκαετία συνολικά έφτασαν τα 140 δισ. ευρώ.
     
  5. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Elysium, δεν προκειται για αντιπαραθεση.

    Δεν μιλουσα για το ποιοι ειναι οι ''πραγματικοι'' ναζιστες.

    Ναζιστης δεν ειναι αυτος που αισχροδερδει εις βαρος της χωρας του η αυτος που ξεκινα κατακτητικο πολεμο. Θα ελεγα πως ειναι αυτος που πιστευει στην ανωτεροτητα της φυλης και της διαιωνισης της.

    Οταν λοιπον η χρυση αυγη αποφασισε να στηριξει τον χιτλερ στα περιοδικα της αμεσως εξασφαλισε οτι η πορεια του κομματος τους θα ειναι γεματη φτισιμο.

    Εκτος αν τους αρεσει αυτο, εκει φαινεται και η μαλακια που εχουν στο κεφαλι τους τα στελεχη της χ.α.


    Επιπλεον δεν αντεχω αλλο αυτη την γκρινια οτι οι κακοι γερμανοι θελουν να δουν αιμα και να ελεησουν με ξεροκομματα. Οι ελληνες αποδειχθηκαμε εντελως ανικανοι να υποστηριξουμε τα δικα μας συμφεροντα. Και μου φαινεται πως ακομη συνεχιζουμε.
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αγαπητέ woohoo,

    να μην έχεις καμμία αμφιβολία ότι στις μέρες μας ξαναζούμε την εισβολή και κατοχή του Στρατάρχη ...Φον Λιστ ...
    και του Στρατηγού ...Ζεπ Ντήτριχ .......
    ..μόνο τα ονόματα αλλάζουν σήμερα ...
    και η προσωπική μου άποψη παραμένει η ίδια : ...ο απλός λαός δεν φταίει για την ανικανότητα του Ελληνικού κράτους ....διότι απλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, που οδηγείται η οικονομία της χώρας ...
     
  7. vautrin

    vautrin Contributor




    Ο Ιρλανδός, ο Ισπανός και ο Έλληνας



    του Παύλου Τσίμα

    Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ευρέως ένα βίντεο από την συνέντευξη τύπου του γνώριμού μας, εκπροσώπου της ΕΚΤ στην ιρλανδική τρόικα, Κλάους Μαζούχ: είναι η στιγμή που ένας Ιρλανδός δημοσιογράφος, ο Βίνσεντ Μπράουν, τινάζει την τελετή στον αέρα, επαναλαμβάνοντας μια απλή ερώτηση την οποία ο Μαζούχ δεν μπορεί να απαντήσει.

    Η σκηνή σχολιάζεται με θαυμασμό για την στάση του δημοσιογράφου. Δικαίως. Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον Βίνσεντ Μπράουν. Τον έχω φιλοξενήσει πολλές φορές στην εκπομπή μου κι εκείνος εμένα, στην δική του. Δεν είναι ούτε τηλε-ευαγγελιστής ούτε τηλε-εισαγγελέας, σαν αυτούς που ενδημούν στην δική μας τηλεόραση. Είναι απλώς ένα τυπικό δείγμα του ανεξάρτητου αγγλοσαξωνικού στιλ, πιστός στην αρχή πως η δημοσιογραφία έχει ως προορισμό «to comfort the afflicted and afflict the comfortable», με ένα μοναδικό χάρισμα να θέτει με αφοπλιστικό τρόπο τις πιο δολοφονικές ερωτήσεις. Αξιοθαύμαστος από πολλές απόψεις.

    Αλλά, πέραν του θαυμασμού για τον δημοσιογράφο, καλό θα ήταν να δίναμε λίγη προσοχή και στην ερώτησή του την ίδια. Ο Μπράουν ρωτά: «Εξηγήστε γιατί ο Ιρλανδός φορολογούμενος πληρώνει τα χρέη μιας τράπεζας που δεν υπάρχει πια, έχει πτωχεύσει, προς τους κατόχους μη εγγυημένων μετοχών της»;

    Για να γίνει κατανοητό το ερώτημα (και η δυσκολία του Μαζούχ να το απαντήσει) πρέπει να θυμηθούμε τα βασικά στοιχεία του ιρλανδικού προβλήματος. Η Ιρλανδία, λοιπόν, μέχρι την κρίση του 2008, ήταν υπόδειγμα δημοσιονομικά ενάρετης χώρας. Το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 25% του ΑΕΠ το 2007, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, και το δημόσιο έλλειμμα, την ίδια χρονιά, ήταν 1,6%! Μπροστά στους Ιρλανδούς, οι Γερμανοί έμοιαζαν σπάταλοι και δημοσιονομικά ανεύθυνοι.

    Κι έπειτα, τον Σεπτέμβριο του 2008 η Λίμαν καταρρέει, το κραχ απλώνεται σε όλον τον κόσμο και οι Ιρλανδικές τράπεζες (που κάθονταν πάνω σε μια γιγάντια φούσκα φτηνού χρήματος) βρέθηκαν στο κόκκινο. Η Ιρλανδική κυβέρνηση, τότε, ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις των πτωχευμένων ιρλανδικών τραπεζών. Δεν περιορίστηκε να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών. Εγγυήθηκε κάθε υποχρέωση, προς κάθε δικαιούχο. Γιατί; Γιατί, απλούστατα, υπέκυψε στην πίεση των Ευρωπαίων, οι τράπεζες των οποίων ήταν τόσο εκτεθειμένες στην ιρλανδική φούσκα, είχαν τόσο μολυνθεί από την ιρλανδική απληστία, ώστε το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα τίναζε τα πέταλα, αν οι ιρλανδικές τράπεζες αφήνονταν να πτωχεύσουν. Αποτέλεσμα; Τα βάρη των τραπεζών μεταφέρθηκαν στον δημόσιο προϋπολογισμό, το έλλειμμα της Ιρλανδίας από 1,6% έφθασε το 25% και το χρέος από 25% εκτινάχθηκε στο 96% το 2010 και, μετά την υπαγωγή στην τρόικα, αναμένεται να φθάσει το 120% το 2013!

    Τον Νοέμβριο του 2010, έξι μήνες μετά την Ελλάδα, η Ιρλανδία, ανήμπορη πια να δανειστεί, προσέφυγε στον μηχανισμό της τρόικας. Και η Ευρώπη επέβαλε στην Ιρλανδία την ίδια συνταγή λιτότητας με την Ελλάδα, επέβαλε, δηλαδή, στον Ιρλανδό φορολογούμενο να πληρώσει για τα κρίματα των τραπεζών- κάποιες από τις οποίες ήδη δεν βρίσκονταν πια εν ζωή. Προκύπτει, λοιπόν, ένα απλό ερώτημα- το ερώτημα ακριβώς που θέτει ο Μπράουν: γιατί αφού η Ιρλανδία δεν είχε δημοσιονομικό αλλά τραπεζικό πρόβλημα, η θεραπεία που της επιβάλλεται είναι δημοσιονομική- λιτότητα; Γιατί αντί να μπει τρόικα και μνημόνιο στις πτωχο-τράπεζες, μπήκε στο ιρλανδικό δημόσιο, το μόνο αμάρτημα του οποίου ήταν ότι υπέκυψε στην πίεση των Ευρωπαίων και έσωσε τις τράπεζές του;

    Το ερώτημα θέτει δύο προβλήματα. Ένα ηθικής τάξης: γιατί επιβάλλονται περικοπές και φόροι στους πολίτες για τα χρέη των τραπεζών; Και ένα πολιτικής φύσης: Αν χορηγείς δημοσιονομικό φάρμακο σε μια οικονομία που δεν έπασχε από δημοσιονομική ασθένεια, δεν την οδηγείς σε αποτυχία και αχρείαστη καταστροφή;

    Τι εξηγεί τον παραλογισμό αυτό; Εδώ εμφανίζεται επί σκηνής η Ελλάδα. Η οποία, τον Οκτώβριο του 2009, άνευ λόγου και αιτίας και ενώ η Ιρλανδία έπαιζε άμυνα, κέρδιζε χρόνο, ώστε να αναβάλει το μοιραίο, βγήκε μπροστά, ανακοίνωσε πρόωρα μια εκτίμηση για το δημόσιο έλλειμμα τετραπλάσια της αρχικής εκτίμησης και έβαλε πρόθυμα τον εαυτό της στον ρόλο του θύματος.

    «Η Ελλάδα ήταν το τέλειο θύμα», εξηγεί στο βιβλίο του «Η αφύπνιση των δαιμόνων» (μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά και είναι υποχρεωτικό ανάγνωσμα για όποιον επιχειρεί να καταλάβει) ο Ζαν Πιζανί-Φερύ. Αντί για την Ιρλανδία, που όλοι περίμεναν ότι θα σκάσει πρώτη και που θα έθετε την Ευρώπη μπροστά στο αληθινό πρόβλημά τους- την τραπεζική κρίση- έσκασε μύτη, απρόσκλητη, η Ελλάδα. Η οποία ήταν μια χώρα-υπόδειγμα κακοδιοίκησης, δημοσιονομικής κραιπάλης, πελατειακής ασωτίας και, επιπλέον, ψευδούς καταγραφής των στοιχείων της. Μια χώρα μια αυθεντικό δημοσιονομικό πρόβλημα. Η Ελλάδα ήταν το τέλειο θύμα, γιατί επέτρεψε στις ευρωπαϊκές ηγεσίες να κρύψουν το αληθινό πρόβλημα της ευρωζώνης και τους έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το κυρίαρχο ιδεολογικό τους δόγμα- πως η ιδιωτική οικονομία είναι αλάνθαστη, η αγορά δεν χρειάζεται ρύθμιση, βρίσκει μόνη της το σημείο ισορροπίας, αν αφεθεί ελεύθερη. Αντίθετα το κράτος είναι το πρόβλημα, αυτό πρέπει να περιορίζεται με κανόνες. Η Ελλάδα μπήκε στο στόμα του λύκου, ώστε ο λύκος να επιβεβαιώσει την ιδεολογία των λύκων: Ιδού που είχαμε δίκιο, φώναξαν οι λύκοι. Να' την η χώρα που αποδεικνύει ότι το κράτος, η δημόσια δαπάνη είναι το πρόβλημα. Ας την τιμωρήσουμε, με μια γερή δίαιτα λιτότητας.

    Κι έπειτα η ίδια δίαιτα επιβλήθηκε και στην Ιρλανδία (η οποία δεν είχε πρόβλημα ελλείμματος, είχε πρόβλημα τραπεζών) και στην Πορτογαλία (η οποία επίσης δεν είχε πρόβλημα ελλείμματος, είχε πρόβλημα απώλειας ανταγωνιστικότητας).

    Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι η συνταγή φαίνεται να μας τελειώνει. Δειλά-δειλά εγκαταλείπεται. Η Ισπανία διεκδίκησε (και εν μέρει πέτυχε) να αναγνωρίσει η Ευρώπη ότι η χώρα δεν είχε δημοσιονομικό, αλλά τραπεζικό πρόβλημα. Και ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν για τις (πτωχευμένες) τράπεζές της, επ αυτών να μπει μνημόνιο και αυτές να ελέγχει η τρόικα. Το Ισπανικό πρόγραμμα είναι, λοιπόν, μια πρώτη, μετά από δύο χρόνια, ήττα των δογματικών της ιδεολογίας της αγοράς. Η συνταγή της «διάσωσής» της (που δεν συντελέστηκε ακόμη, έχει πολλά επεισόδια ακόμη αυτό το έργο) είναι αυτή που θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί και για την Ιρλανδία, αν δεν είχε παρεμβληθεί το βολικό θύμα- η Ελλάδα.

    Η οποία ετοιμάζεται να γίνει για δεύτερη φορά ένα βολικό θύμα. Να επιτρέψει στο Βερολίνο να δοκιμάσει για δεύτερη φορά, το ίδιο κόλπο: με την έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη να δικαιολογήσει στην γερμανική κοινή γνώμη την στροφή που ετοιμάζεται να κάνει στην ευρωπαϊκή του πολιτική, την υιοθέτηση του ευρωομολόγου, την μετατροπή της ΕΚΤ σε δανειστή τελευταίας καταφυγής και ούτω καθ' εξής. Αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ έθνους σοφού...


    Ο Ιρλανδός, ο Ισπανός και ο Έλληνας | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Βρε παιδιά οι Χρυσαυγίτες είναι για εσας το πρόβλημα ή οι Χρυσοάκηδες και τ΄ άλλα πολιτικά λαμόγια που έφαγαν με χρυσά κουτάλια από μίζες και άλλες λαμογιές;
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Τα φασιστικά ανθρωποειδή απειλούν τώρα άρρωστους και … βρέφη!!!





    Ακόμα και με χειροδικία εντός του Κοινοβουλίου απείλησε τους Έλληνες βουλευτές ο υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή στο Φλοίσβο.


    Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής είπε χαρακτηριστικά πως ανοίξει η συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, «για προειδοποίηση θα τους δείξουμε το βίντεο του ΑΝΤ1 και αν δεν το καταλάβουν θα τους το εξηγήσουμε...»

    Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πως θα καταφέρει η Χρυσή Αυγή να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους Έλληνες ασθενείς στα νοσοκομεία. «Αν μπει», είπε, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, «θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους για να μπουν στην θέση τους Έλληνες».


    Χ.Α: «Θα κάνουμε εφόδους στους παιδικούς σταθμούς και θα πετάμε έξω τους λαθρομετανάστες» | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. vautrin φίλε μου και υπολοιποι ακόμα δεν ειδατε τιποτα
    Παρεπιπτοντως ευχομαι σε ολους τους "μαχιμους" αριστερους
    που γραφουν σ αυτο το νημα καλα ξυπνητουρια.
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Που δήλωσε γαμώ το μουνί του tvxs πως θα πετάνε έξω τα παιδάκια των λαθρομεταναστών (που κατά τη δική μου γνώμη όταν δεν υπάρχει θέση για Ελληνόπουλα και σε μια οργανωμένη κι ευνομούμενη χώρα αυτό θα έπρεπε να γίνεται).

    Γιατί γίνεται τέτοια βρώμικη προπαγάνδα και μετά χάνεται ο λογαριασμός στις κλοτσιές;

    Ντροπή δεν υπάρχει; Χειρότεροι και από το πασοκ και την νδ;
    Βέβαια μέρος του βρώμικου συστήματος είναι και η αριστερά.
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Τι λέει στο 0.36; Δεν λέει ότι θα πετάξουν κάνα-δυο απ' τα νοσοκομεία;
     
Thread Status:
Not open for further replies.