Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    προσπαθούν τα κακόμοιρα ,αλλά τσακώνονται με τα τούρκικα, που μολύνανε επι 400 χρόνια την καθαρότητα της φυλής
    αυτά τα σιχαμένα φταίνε  
     
  2. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο Σ. Ράμφος το αναλύει εξαιρετικά.

    Κατα τα άλλα αναρωτιέμαι αν φταίει η απολυτη , μονοδιάστατη και υπεραπλουστευτική όπτικη του woohoo σε μερικά θεματα και προκαλεί αυτο το
    κρεσέντο πυχτής βλακείας μερικών μπαρμπάδων.
    Μια βλακεία αποτελούμενη απο "ιστορικές γνωσεις" επιπέδου δημοτικου δεκαετίας 60 , ένα εθνοφυλετισμό που νομιζει κανεις οτι βγήκε απο τα κατηχητικα που εστηναν οι μητροπολεις και οι ενοριες την εποχη της χουντας και πριν.
    Οι μπαρμπάδες αυτοί είναι τόσο κόπανοι που ακόμα δεν έχουν καταλάβει οτι η ιστορία είναι επιστήμη , δεν είναι παραμυθάκια με σουπερ ηρωες και κακους προκειμενου να ανεβαινει το εθνικό τους φρόνιμα. (πάντως αν σας παρηγορει καθόλου , στα περι ιστορίας ο Μπους ο νεότερος τις ίδιες απόψεις με εσας εχει )
    Σκέφτομαι πως οι απόψεις του woohoo ειναι χαρακτηριστικά "φοιτητικές" (οχι οι απόψεις αλλα το πναεύμα τους) αλλα εκτος του οτι εχει δίκιο σε κάμποσα (πχ στα του αίματος) ειναι φοιτητής. Οι αλλοι που εχουν περασμένα -αντα και -ηντα , τι δικαιολογία έχουν;
     
  3. ....Οι μεσοβέζικες λύσεις μας οδήγησαν στο χάος και εξακολουθούμε να τις δοκιμάζουμε, του κάκου. Όχι. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να αφουγκραστούμε τη βούληση του λαού, να αποδεχτούμε τη θέλησή του και να την υλοποιήσουμε πλήρως και απόλυτα, χωρίς συμβιβασμούς. Κομμουνισμός. Κράτος. Αυτό είναι.

    Το καταλαβαίνεις, δεν το καταλαβαίνεις; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το βλέπεις, ο λαός αυτό είναι που λαχταρά. Είναι 2012 και οι Έλληνες πολιτικοί του υπόσχονται παροχές και προσλήψεις και προνόμια ακόμα και μετά τις εκλογές. Το διακύβευμα δεν είναι ότι, ξερωγω, πτώχευσε η χώρα, αλλά πώς θα προστατέψουμε τους κλάδους. Πώς θα μείνει το Δημόσιο ως έχει, απαράλλαχτο, μην το πειράξει κανείς, ποτές.

    Το κράτος και τα μάτια μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τους Έλληνες ψηφοφόρους, εκεί ποντάρουν τα κόμματα, εκεί κάνουν τη ρελάνς. Ποιος θα προστατέψει πιο πολύ το κράτος. Αυτό είναι που θέλουμε. Το κράτος.

    Την ίδια ώρα 1,2 εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι. Φυσικά είναι άνεργοι. Αφού πριν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα. Τους αξίζει να είναι άνεργοι. Κακώς υπάρχουν.

    Ο ιδιωτικός τομέας για τα κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνούν την Ελλάδα, τις Νέες Δημοκρατίες και τις ΣΥΡΙΖΕΣ και τα ΠΑΣΟΚ, είναι κακό πράγμα. Κακώς υφίσταται. Τον αντιπαθούν, τους ενοχλεί ή, στην καλύτερη περίπτωση, δεν τους νοιάζει. Κυρίως επειδή είναι γεμάτος από ανθρώπους που δεν μπορούν να αγοράσουν απευθείας. Δεν μπορείς να υποσχεθείς στον άλλο «προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα». Πού να τις βρεις; Ούτε μπορείς να του υποσχεθείς και τόσο εύκολα επιδόματα και φοροαπαλλαγές. Πρώτον γιατί τον πληρώνει άλλος, και δεύτερον επειδή ο φόρος του είναι, πρακτικά, το μοναδικό σου έσοδο. Μπορεί να του δώσεις υποσχέσεις, αλλά τις περισσότερες φορές τελικά του τα παίρνεις με χαράτσια και άλλους ευφάνταστους τρόπους. Τι ανάγκη έχει;

    Και βέβαια, ο ιδιωτικός τομέας που επιβίωσε τα τελευταία σαράντα χρόνια, αυτό το μόρφωμα που προέκυψε μέσα από συνθήκες αντίξοες, αφιλόξενες, είναι ήταν ένα τέρας του Φρανκενστάιν, συναρμολογημένο από πτώματα και υπερφίαλες ιδέες. Στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ήταν κρατικοδίαιτος και διεφθαρμένος (άρα όχι και πολύ «ιδιωτικός») και στο υπόλοιπο αρπακολλατζίδικος και αυτοσχέδιος, κι αυτό είναι δικαιολογημένο καθώς ποτέ δεν αναπτύχθηκε πάνω σε μια πλατφόρμα νομιμότητας και αξιοκρατίας, προϋπόθεση απαραίτητη για τον υγιή ανταγωνισμό, έστω τον υποτυπώδη.

    Γι’ αυτό ο ιδιωτικός τομέας έμεινε αδύναμος κι ευάλωτος, παρακατιανός, εξευτελισμένος. Ακόμα και τα χρόνια της ευμάρειας, τα ωραία, ο ιδιωτικός τομέας σερνόταν στα κουτουρού, χαρούμενος και θαμπωμένος από τα λεφτά, που θα ‘μεναν κοντά του μόνο πρόσκαιρα....



    Το κείμενο αυτό γράφτηκε από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο. Μπορείς να το διαβάσεις ολόκληρο εδώ: Μόνη Λύση Ο Κομμουνισμός | θοδωρής γεωργακόπουλος
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο Βαρουφάκης γράφει στον Στουρνάρα


    "Φίλε μου Γιάννη,

    Από την μία μεριά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Από την άλλη, λόγω της ειλικρινούς φιλίας μας, νιώθω την ανάγκη να πω ότι άξιζες κάτι καλύτερο από το τιμόνι της οικονομίας αφού το πλοίο προσέκρουσε στα βράχια.



    Ξέρω ότι, με τον έμφυτο ενθουσιασμό σου, το εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες να βγει η χώρα από την Κρίση. Είναι ο ίδιος ενθουσιασμός που σε έκανε τότε, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, να πιστέψεις (όταν όλοι σε κορόιδευαν) πως η Ελλάδα μπορεί να μπει στην ευρωζώνη – μια πίστη που σχεδόν μόνος σου μετέτρεψες (από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, και βασικού διαπραγματευτή με τους ευρωπαίους) σε πραγματικότητα.



    Όμως, Γιάννη, αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τότε, στα 1995, η Ευρώπη δημιουργούσε κάτι το νέο και συναρπαστικό. Το ερώτημα τότε ήταν αν μπορεί η μικρή και σαθρή Ελλάδα να γίνει αποδεκτή σε αυτό το νέο δημιούργημα, στο ευρωσύστημα, με μια άμβλυνση και κάπως δημιουργική ερμηνεία των όρων που ίσχυαν. Σήμερα η Ευρώπη αποδομείται. Μια άμβλυνση και κάπως δημιουργική ερμηνεία των όρων του τωρινού «παιγνίου» δεν θα βοηθήσει. Και δεν θα βοηθήσει ούτε εμάς, την Ελλάδα, αλλά ούτε και εκείνους, τον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης.



    Αποδεχόμενος την θέση του υπουργού Oικονομικών αποδέχθηκες δύο γιγαντιαίες προκλήσεις. Η πρώτη αφορά, προφανώς, στις διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο 3. Η δεύτερη σχετίζεται με τις εσωτερικές «μεταρρυθμίσεις» για τις οποίες τόσο πολύ έχεις δουλέψει κι έχεις επιχειρηματολογήσει από την θέση του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ.



    Ως προς το δεύτερο, όλοι θα καραδοκούν περιμένοντας να δουν πώς θα υλοποιήσεις τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινες όλον αυτόν τον καιρό, καθώς και το αν τελικά θα οδηγήσουν (σε περίπτωση που εισαχθούν) στην ώθηση της οικονομίας που προέβλεπε το ΙΟΒΕ (π.χ. θεαματική αύξηση του ΑΕΠ). Γνωρίζεις ότι διαφωνούσα με εκείνες τις προβλέψεις σας. Πολύ φοβάμαι όμως, όχι ότι θα διαψευθείς από τα πράγματα, αλλά ότι δεν θα «προκάνεις» (πού ’λεγε κι ο Χαρίλαος) καν να εισάγεις τις μεταρρυθμίσεις σου καθώς ο εκτροχιασμός του τραίνου της Ευρώπης θα δημιουργήσει τέτοια πενία και τόσους κραδασμούς που η χώρα θα αποδειχθεί μη μεταρρυθμίσιμη για πολλά έτη μετά το τέλος της υπουργικής σου θητείας. Με απλά λόγια, η πρώτη σου πρόκληση, η ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση, θα προσδιορίσει το αν θα σου δοθεί η ευκαιρία να έρθεις αντιμέτωπος με την δεύτερη. Είναι κάτι που ξέρω ότι γνωρίζεις αλλά απλά το καταγράφω επειδή δεν πρέπει να κριθείς από την μη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στις οποίες πιστεύεις βαθειά όταν για αυτήν (την μη εφαρμογή) θα φταίει η αποδόμηση της Ευρώπης.



    Ας έρθουμε όμως τώρα στην πρώτη και βασική σου πρόκληση, σε αυτά που θα βρεις μπροστά σου στην Εσπερία. Γιάννη, δεν υπάρχει χρόνος πια για επιμήκυνση του προβλήματος. Τα Μνημόνια 1&2, σε τελική ανάλυση, είχαν την λογική του να κερδίσουμε χρόνο μπας και ορθοποδήσουμε. Διαφωνήσαμε, εσύ κι εγώ, ως προς την σοφία αυτής της «στρατηγικής». Όμως, αυτή μας η διαφωνία έχει γίνει πλέον «ακαδημαϊκή». Κι αυτό επειδή ένα τρίτο Μνημόνιο δεν θα μας εξασφαλίσει χρόνο καθώς η άμμος στην κλεψύδρα του ευρώ τείνει να σωθεί. Όσο ρέει ακόμα, κι όσο σου δίνεται η δυνατότητα να πεις δυο ή τρία πράγματα στο Ecofin, πρέπει να την χρησιμοποιήσεις όχι για να πετύχεις μια καλή «παράταση» για την Ελλάδα αλλά για να αλλάξεις τους όρους της συζήτησης. Για να το πω απλά, αν επιστρέψεις από την επόμενη Σύνοδο με καλύτερους όρους του Μνημονίου 2, τότε το φθινόπωρο η ιστορία θα σου επιφυλάσσει την πιο άδικη τιμωρία έλληνα υπουργού: του να αναγκαστεί ο άνθρωπος που προσέφερε τα μέγιστα για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ να παρακολουθεί από την Πλατεία Συντάγματος την έξοδο της χώρας από ένα ευρώ υπό συνολική κατάρρευση.



    Μπορείς μόνος σου να σταματήσεις την επερχόμενη λαίλαπα; Δεν γνωρίζω. Αλλά θα μοιραστώ την έμφυτη αισιοδοξία σου και θα καταθέσω περιληπτικά μερικές σκέψεις αναφορικά με το βασικό ζητούμενο: Πρέπει να δεσμεύσεις του ευρωπαίους σε μια-δυο κινήσεις που θα τους αποτρέψουν να μας αποβάλουν από το ευρώ (σε μερικούς μήνες) και οι οποίες, παράλληλα, θα αλλάξουν την ημερήσια διάταξη στην Ευρώπη προς μια κατεύθυνση που μπορεί να σώσει το καταρρέον ευρωσύστημα. Ποιες είναι αυτές;



    Κίνηση 1: Να μην ζητήσεις νέα δάνεια, παρά το γεγονός ότι ξέρεις καλά πως το χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν βγαίνει με τα συμφωνημένα ποσά. Αντί για νέα δανεικά, να προτείνεις στο Ecofin τα κεφάλαια που πηγαίνουν στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίησή τους να μην καταγράφονται στο ελληνικό δημόσιο χρέος (και να μην χρειάζεται η αποπληρωμή τους από το ελληνικό δημόσιο). Αντίθετα, να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν από το EFSF-ESM στις τράπεζες με το πρώτο να λαμβάνει ως αντάλλαγμα κοινές μετοχές τους, και, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και την EBA (European Banking Authority), να επιβλέπει την εξυγείανση των τραπεζών. Όταν οι τράπεζες ορθοποδήσουν, το EFSF-ESM να πουλήσει αυτές τις μετοχές αυτές και τα δάνεια αποπληρώνονται χωρίς την ανάμειξη του ελληνικού δημοσίου.



    Το πλεονέκτημα αυτής της κίνησης (σε σχέση με την «επιτυχία» μιας επιμήκυνσης και νέων δανείων) είναι τριπλό: Πρώτον, απελευθερώνεις 30 δις από τα κονδύλια του 2ου Μνημονίου. Δεύτερον, βάζεις στο παιχνίδι, στο πλευρό της Ελλάδας, τους Rajoy και Monti. Τρίτον, και σημαντικότερο, καθιστάς την υπόλοιπη Ευρώπη συνέταιρους του ελληνικού τραπεζικού συστήματος καταργώντας ουσιαστικά την απειλή αποπομπής της Ελλάδας από το ευρώ.



    Κίνηση 2: Να επικαλεστείς πάμπολλα παραδείγματα (π.χ. τα χρέη της Βρετανίας προς τις ΗΠΑ μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο) ζητώντας moratorium των αποπληρωμών προς την τρόικα για ένα έτος και για όσο καιρό ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας είναι κάτω του 1%. Όταν ο ρυθμός αυτός ξεπεράσει το 1%, τότε οι αποπληρωμές να ξεκινούν και πάλι σταδιακά, και ως συνάρτηση της ανάπτυξης, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.



    Το πλεονέκτημα εδώ είναι, και πρέπει να το πεις ευθαρσώς, ότι η Ευρώπη αποκτά έννομο συμφέρον να σταματήσει η ύφεση που κοντεύει να γκρεμίσει ό, τι έχει μείνει όρθιο στην χώρα. Επιπλέον, δίνει στους Γάλλους του Hollande το πάτημα που χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί σωστά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.



    Εν κατακλείδι, στόχος σου είναι να δεσμεύσεις τους εταίρους στην μη αποπομπή της Ελλάδας και σε κινήσεις διάσωσης του ευρώ. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν γνωρίζω αν είναι πλέον εφικτό. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι, διαφορετικά, αν απλώς πάρουμε μια επιμήκυνση ή περισσότερα δάνεια και παρατάσεις, η αποπομπή μας από ένα καταρρέον ευρώ θα είναι απολύτως σίγουρη. Ήδη εργάζονται για αυτή «παλιόφιλοί» σου (με τον Hans-Werner Sinn να είναι ο πιο εμφανής).







    Γιάννη, πριν 15 χρόνια περίπου χρόνια κατάφερες να δεσμεύσεις τους ευρωπαίους να βάλουν την Ελλάδα στους κόλπους του ευρώ. Όταν θα τους ξαναδείς υπό την νέα ιδιότητά σου οι μισοί δεν θα θυμούνται τον ρόλο σου εκείνο κι οι άλλοι μισοί δεν θα σε έχουν συγχωρέσει για αυτόν (καθώς, εν τη ανοησία τους θεωρούν την Ελλάδα ως την αρχή του ευρω-προβλήματος). Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να τους ξαναδεσμεύσεις. Αυτή την φορά, δεν μπορείς να πετύχεις την απαραίτητη δέσμευσή τους μέσα από smooth-talking, φιλοφρονήσεις, δημιουργική μακρο-λογιστική και επίδειξη εξυπνάδας. Αυτή την φορά πρέπει να τους δεσμεύσεις σε πράγματα τα οποία δεν θέλουν επ’ ουδενί να δεσμευτούν. Εκείνοι θέλουν το πολύ-πολύ να σου δώσουν περισσότερο σχοινί να κρεμαστείς (την λεγόμενη επιμήκυνση και χαλάρωση των όρων του Μνημονίου 2). Εσύ πρέπει να μην το δεχθείς αλλά να απαιτήσεις μια σκάλα στην οποία να ανέβουν κι εκείνοι.



    Κλείνοντας πιο προσωπικά, γνωρίζεις τα συναισθήματά μου για σένα. Θεωρώ σκανδαλώδες, παρόλο που δυο χρόνια τώρα διαφωνούμε έντονα, ότι έπρεπε τα πράγματα να έρθουν εδώ που έφτασαν για να σε χρησιμοποιήσει η φαύλη πολιτική σκηνή. Δίπλα σου, στην ίδια κυβέρνηση, έχεις τους εκπρόσωπους του καθεστώτος που μας οδήγησε στον γκρεμό. Θα έχεις πολύ λίγη υποστήριξη από αυτούς – κι είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις, όπως ξέρεις ότι σε περιμένουν στην γωνία για να σου φορτώσουν την όποια αποτυχία (είναι βλέπεις τόσο επιθετικά βλάκες που θεωρούν ότι θα υπάρξει «μετά»!). Σου εύχομαι να πετύχεις. Την μόνη βοήθεια που μπορώ να σου προσφέρω αυτή την στιγμή είναι η αγάπη μου και η έντονη προειδοποίηση ότι το ευρω-σύστημα καταρρέει, κάτι που σου αφαιρεί την προοπτική μιας νέας παράτασης, επιμήκυνσης ή εξαγοράς χρόνου."



    Πηγή: protagon.gr
     
  5. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Ας σταθούμε λοιπόν για λίγο εδώ.
    Η ιστορία ενός έθνους, και μιλώ για την πλειονότητα των εθνών, χρησιμοποιείται ώς εργαλείο που σφυρηλατεί
    διαχρονικά την εθνική ενότητα.
    Ο σκοπός αυτής της σφυρηλάτισης, είναι να παραμένει διαχρονικά ψηλό το εθνικό φρόνημα, καθώς η ίδια η Ιστορία διδάσκει ότι οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι μεταξύ εθνών, ουδέποτε έπαψαν, και ούτε πρόκειται ποτέ να πάψουν.
    Το μεγάλο ψάρι, πάντοτε θα εποφθαλμιά το μικρότερο, και αυτό υπήρξε πραγματικότητα ακόμα και από κομμουνιστικά καθεστώτα, τα οποία κατά τα άλλα ....ευαγγελίζονταν τον διεθνισμό, και μιλούσαν για ...την πάλη των τάξεων και τον καπιταλιστικό ιμπεριαλισμό.
    Η ιστορία συνεχίζεται, και μέχρι τις μέρες μας συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία ....
    Ο Νίκος Δήμου, με το "η δυστυχία του να είσαι Έλληνας" κάνει μία ορθή αποτύπωση των ελαττωμάτων που έχουμε σαν λαός, και παράλληλα δίνει την δική του απογοητευτική χροιά, διότι αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει.
    Απο κεί και πέρα, την ορθή αποτύπωση των ελληνικών ελαττωμάτων και το απογοητευτικό μήνυμα του Νίκου Δήμου, ο καθείς μπορεί να το λάβει και να το ερμηνεύσει κατά το δικό του δοκούν:

    Υπάρχουν ανεγκέφαλοι μπαρμπάδες που νομίζουν ότι είναι ακόμη νέοι, οι οποίοι το υιοθετούν εντελώς άκριτα,
    και μιλούν για εθνοφυλετισμό και βλακεία, ενώ οι ίδιοι ήδη έχουν αναγάγει την ...βλακεία, και τον εθνομηδενισμό σε επιστήμη, φθάνοντας σε απίστευτα επίπεδα ανεγκέφαλων teenagers.
    Αυτοί ειδικά, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι όταν κτυπάς το σπίτι σου, θα πέσει και θα σε πλακώσει, και
    θα σε βοηθήσουν και οι "καλοί σου" γείτονες σε αυτό.
    Αδυνατούν να καταλάβουν ότι προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες, ειδικά τούτη την κρίσιμη ώρα, που όλα τα διεθνή μάτια είναι στραμένα επάνω μας.
    Αδυνατούν να καταλάβουν ότι ελαττώματα έχουν όλοι οι λαοί. Άλλοι βαρύτερα, άλλοι ελαφρύτερα από τα δικά μας.


    Υπάρχουν και εκείνοι που δεν περίμεναν τον Νίκο Δήμου να τους τα πεί για να τον χειροκροτήσουν, διότι πολύ απλά, τα βλέπουν στην καθημερινή τους ζωή.
    Ο Νίκος Δήμου, κομίζει γλαύκας εις Αθήνας.
    Το ζητούμενο είναι ότι τα εθνικά μας ελαττώματα, δεν πρέπει να γίνονται εργαλείο αφορισμού,
    αλλά να γίνονται εργαλείο περίσκεψης, και διόρθωσης του εαυτού μας.
    Είναι τόσο απλό.
    Απο κει και πέρα διαχρονικά υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών αυτού εδώ του τόπου, για τον απλό λόγο ότι την κατεύθυνση του εθνικού και κοινωνικού γίγνεσθαι, την δίνουν οι πολιτικές αυτές ηγεσίες, οι οποίες είναι και υπεύθυνες για το καθεστωτικό μοντέλο λειτουργίας του κράτους.

    Ναι λοιπόν, .....η πραγματική εικόνα ελαττωματικής λειτουργίας του έθνους μας, σχετίζεται με την ιστορική του ταυτότητα.
    Είναι θέμα αντίληψης του κάθε ενός μας ξεχωριστά, αλλά και όλων μαζί, πως θέλουμε να την διαχειριστούμε .
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    αυτός τώρα έγινε υπουργός για να διαπραγματευτει το μνημόνιο.....


    «Διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας» (σ.σ.: το Μνημόνιο)

    (Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίαση έκθεσης του ΙΟΒΕ, 5/7/2010)

    *

    «Τα μέτρα (σ.σ.: του μνημονίου) έχουν κάποια (!) κοινωνική δικαιοσύνη»...

    (Γιάννης Στουρνάρας, δηλώσεις στον «Φλας», 6/8/2010)

    *

    «Το Μνημόνιο είναι ένα αναγκαίο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (...). Αν βγούμε από το Μνημόνιο σήμερα αυτό σημαίνει ακαριαίος θάνατος. Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αμέσως (...)».

    (Γιάννης Στουρνάρας, δηλώσεις στον «Βήμα Fm», 21/9/2010)

    *

    «Χωρίς τη στήριξη της τρόικας, η ελληνική οικονομία θα είχε υποστεί μια απότομη συρρίκνωση της τάξης του 20% "και αυτό είναι μια αισιόδοξη πρόβλεψη" (...) έχουμε την καλή τύχη να έχουμε το "μαξιλάρι" της ευρωζώνης από κάτω μας (...) Αν αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για την ασωτία μας, δεν πρόκειται για τόσο μεγάλη τιμωρία. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αν συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους του μνημονίου, δεν λέμε ανόητα πράγματα όπως το ότι υπάρχει άλλος τρόπος και δεν ακούμε εκείνους που μας λένε ότι υπάρχει άλλος τρόπος».

    (Γιάννης Στουρνάρας, εφημερίδα «Μακεδονία», 19/3/2011)

    *

    «Η μόνη εναλλακτική στο Μνημόνιο είναι η χρεοκοπία (...) το Μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο έναντι της χρεοκοπίας, που είναι και η μόνη εναλλακτική εκδοχή».

    (Γιάννης Στουρνάρας, συνεδρίαση Επιτροπής Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, «newscode.gr», 24/5/2011).

    *

    «Υπάρχει έλλειψη συναντίληψης ακόμα και με τους υπουργούς. Οι μισοί φαίνεται να στηρίζουν το μνημόνιο και οι υπόλοιποι είναι αντίθετοι. Το πρόβλημα είναι η εφαρμογή, η υλοποίηση και η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης. Δεν υπάρχει ουσιαστική εναλλακτική λύση από το μνημόνιο, αλλά αυτή η διαπίστωση δεν γίνεται αποδεκτή. Υπάρχει μία ανάπτυξη δημαγωγικής τοξικής ρητορικής κατά του μνημονίου, σε αντίθεση με την Πορτογαλία, όπου τα τρία μεγάλα κόμματα συναίνεσαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση».

    (Γιάννης Στουρνάρας, συνεδρίαση Επιτροπής Ερευνας και τεχνολογίας στη Βουλή, «Express.gr», 25/05/11).

    *

    «...ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η ακύρωση του μνημονίου λόγω της δαιμονοποίησής του από μέρος του πολιτικού κόσμου, του Τύπου, του συνδικαλιστικού κινήματος, των ποικιλώνυμων επαγγελματικών επιχειρηματικών συμφερόντων που θίγονται».

    (Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίαση έκθεσης ΙΟΒΕ, 5/7/2010)

    ***

    ...μεχρις...απαγκίστρωσης!! ( ε δημοκρατικέ αριστερέ παππούλη; )
     
  7. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Δεν το αρνουμαι δογματικα. Ειναι πολυ πιθανο καποιος να πει κατι που να με πεισει για το θεμα αυτο. Δεν εχει γινει ομως μεχρι τωρα.

    Αλλα εν πασει περιπτωσει το βλεπω εντελως ηληθιο οταν καποιοι διδασκονται οτι οι πολεμοι που ξεκινησαν απο ελληνες ηταν καλοι πολεμοι ακριβως επειδη ηταν απο ελληνες. Δεν ειμαστε εμεις οι καλοι και οι οθωμανοι οι κακοι της ιστοριας.

    Ο μεγας αλεξανδρος μπορει να ηταν σπουδαιος στρατηλατης αλλα ο πολεμος που ξεκινησε λογικο ειναι πως θα ηταν το ιδιο βιαιος και το ιδιο βαναυσος με τον καθε πολεμο που μας εχουν κανει οι οθωμανοι η οι περσες. Παρολα αυτα τον ονομαζουμε μεγα και στο σχολειο διδασκεται ως μια λαπμρη προσωπικοτητα.

    Λοιπον tender lilly, οχι, δεν βλεπω ποσο αναγκαιο ειναι να κρατησουμε την ταυτοτητα μας. Ειναι ενας παραγοντας που ισως δινει εναυσματα για την εναρξη πολεμων και για αυτο απαντω με οχι ξανα στην ερωτηση σου.
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Είπαμε, δεν είστε όλοι Έλληνες, μη στεναχωριέστε.

    Και βασικά θα ήθελα να ζητήσω και συγγνώμη αν προσέβαλα κάποιον ραγιά με αυτόν τον φυλετικό χαρακτηρισμό.

    Συγγνώμη και πάλι. Δεν είχα πρόθεση να του προσβάλλω την ιερή του φυλή. Έχουν δικαίωμα και αυτοί να υπάρχουν.
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Γιατί δεν αναφέρεις κι εδώ την πηγή σου σύντροφε; Φοβάσαι μην σε πουν δογματικό;  
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΓΙΝΕ...ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑΣ!


    Η Κύπρος εάλω. Εθνικός και οικονομικός όλεθρος η υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίου

    Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

    Το μοιραίο επήλθε: Η κυπριακή κυβέρνηση υπέβαλε προχθές στην Ε.Ε. επισήμως αίτημα να υπαχθεί η Κύπρος σε καθεστώς Μνημονίου! Παρακολουθώντας, αν και εκ του μακρόθεν, τον δημόσιο διάλογο στη Λευκωσία περί της υπαγωγής ή όχι σε καθεστώς Μνημονίου, έχουμε σχηματίσει την άποψη ότι η κυπριακή πολιτική, οικονομική και πνευματική ηγεσία δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο ολέθριες θα είναι οι συνέπειες για την πολύπαθη Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι προφανές ότι οι Κύπριοι, με ασυγχώρητη επιπολαιότητα, δεν άντλησαν μαθήματα από τα δεινά που υφίσταται η Ελλάδα λόγω Μνημονίου.

    Το χειρότερο, όμως, είναι πως οι πολιτικοί ηγέτες του νησιού δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ίδια η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απειληθεί σοβαρότατα από τη στιγμή που θα υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου. Ένα κράτος πλήρως απαξιωμένο, όπως θα είναι η μνημονιακή Κύπρος σε ό,τι αφορά το ούτως ή άλλως μειωμένο διεθνές κύρος της, ένα κράτος οικονομικά και πολιτικά υποτελές στην Ε.Ε., είναι προφανές ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Κανένας, άλλωστε, δεν σέβεται τα εθνικά συμφέροντα υποτελών κρατών, τα οποία εξορισμού θεωρούνται κράτη δεύτερης κατηγορίας.

    Είναι γνωστό το μίσος που τρέφουν κατά των ελληνοκυπρίων όχι μόνο οι Άγγλοι, οι παλιοί αποικιοκράτες, αλλά και οι Γερμανοί, οι οποίοι θεωρούν ότι οι Ελληνοκύπριοι τους εξαπάτησαν το 2004 απορρίπτοντας το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα με τη συντριπτική πλειοψηφία του 78%.

    Όχι μόνο αυτοί, αλλά συνολικά η Ε.Ε. και διάφοροι αξιωματούχοι της έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να επιβληθεί το φιλοτουρκικό σχέδιο. Τότε απέτυχαν. Η υπαγωγή, όμως, της Κύπρου σε καθεστώς υποτέλειας προς όλους αυτούς μέσω Μνημονίου τους παρέχει χρυσή ευκαιρία για να πάρουν ρεβάνς. Θα εκβιάσουν αδίστακτα τη Λευκωσία, απειλώντας τη με διακοπή της χρηματοδότησης και οδηγώντας τη στο φάσμα της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης και χρεοκοπίας της χώρας. Έχουν έτσι αυξημένες πιθανότητες να επιβάλλουν μια διχοτομική λύση στο Κυπριακό, που θα παγιώνει και θα νομιμοποιεί τα κέρδη των Τούρκων εισβολέων. Θα πούμε την αλήθεια ωμά. Η Κυπριακή Δημοκρατία με τα χαρακτηριστικά που έχει σήμερα ως κράτος απειλείται να μην επιβιώσει τελικά κάτω από το καθεστώς υποτέλειας του Μνημονίου!

    Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να εκτιμήσουμε πόσο γρήγορα και πόσο αρνητικά θα κινηθούν οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Έχουμε όμως την αίσθηση ότι άλλο κράτος θα είναι η Κύπρος μπαίνοντας σε καθεστώς Μνημονίου και άλλο κράτος θα είναι βγαίνοντας από αυτό. Αυτά όμως είναι προβλέψεις που αφορούν το μέλλον. Το ζήτημα είναι το τι γίνεται σήμερα. Την Κυριακή αρχίζει η εξάμηνη προεδρεία της Κύπρου στην Ε.Ε., για πρώτη φορά στα οκτώ χρόνια που κύλησαν από την ένταξή της, το 2004.

    Για τη Λευκωσία θα μπορούσε το εξάμηνο αυτό να ήταν πολύ χρήσιμο για τη βελτίωση του διεθνούς της κύρους. Έτσι το ονειρεύονταν άλλωστε οι Κύπριοι. Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν εντελώς αντίθετα. Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ ταπεινωμένη, διεσυρμένη όσο ποτέ στο παρελθόν και η προεδρία της γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον της. Πριν από δυο εβδομάδες γράφαμε εν εκτάσει για τις συνέπειες που έχει για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα τόσο το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων όσο και τα 23 δις. ευρώ (130% του Κυπριακού ΑΕΠ) που έχουν χορηγήσει ως δάνεια κυπριακές τράπεζες σε πελάτες τους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

    Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε εδώ, πάντως, είναι ότι η Κύπρος, όπως άλλωστε και η Ιρλανδία (και η Ισλανδία που δεν ανήκει στην Ε.Ε.), πέφτει θύμα της υπερεπέκτασης του τραπεζικού της συστήματος. Ο κύκλος εργασιών των κυπριακών τραπεζών είναι πολλαπλάσιος του ΑΕΠ της Κύπρου, πράγμα που καθιστά αδύνατον για το κυπριακό κράτος να αντιμετωπίσει με δικά του μέσα οποιοδήποτε πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

    Συγκλόνιστικό ήταν το στοιχείο της έκθεσης του ΔΝΤ για την Κύπρο που δημοσιοποίησαν χθες και οι Times της Νέας Υόρκης: Συνολικά οι κυπριακές τράπεζες έχουν εκκρεμή δάνεια ή άλλα χρήματα σε επισφαλείς τοποθετήσεις που ανέρχονται στο αστρονομικό για την Κύπρο ποσό των 152 (!) δις ευρώ, τη στιγμή που το ΑΕΠ της Κύπρου ήταν στο τέλος του 2011 μόλις 17,8 δις ευρώ – οκτώμιση φορές μεγαλύτερος ο τραπεζικός τζίρος από το ΑΕΠ της χώρας!


    Η Ε.Ε. ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ

    «Πρόεδρος του Μνημονίου». Αυτός είναι ο τίτλος με τον οποίο θα μείνει στην ιστορία το Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ύπαρξη της οποίας θα απειληθεί θανάσιμα με το Μνημόνιο. Αλγεινή εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ τη Δευτέρα ο Δ. Χριστόφιας υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής της Κύπρου σε καθεστώς Μνημονίου, μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, την Κυριακή, σε συνέντευξή του στο Βήμα δημιουργούσε ελπίδες αντίστασης στον Κυπριακό λαό. Υπενθύμιζε ότι ο Πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτη την πολιτική της Ε.Ε. «δανείζω και έρχομαι στη χώρα σχεδόν ως αποικιοκρατική δύναμη». Γιατί τότε δέχτηκε ο Δ. Χριστόφιας να ξανακάνει αποικία την Κύπρο;

    *Δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ, Τετάρτη 27 Ιουνίου
     
  11. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μην ανυσηχεις. Δεν με πειραξε.

    Τουλαχιστον εαν ο μιχαλολιακος καποτε μας βγαλει απο την ευρωπαικη ενωση και η τουρκια βρει παραθυρο για να ξεκινησει επιθεση, εσυ να πας να πολεμισεις υπερ του Εθνους ωστε να εχω και εγω λιγο παραπανω χρονο να πακεταρω τα πραγματα μου.
     
  12. xy

    xy Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Woohoo , είσαι πολύ ειρωνικός και δε κάνει. Το πόσο Έλληνας νοιώθεις εσυ, και το πόσο εγώ, δεν είναι θέμα debate. Αλλά ναι, υπάρχουνε πολλοί που θα πάνε να πολεμήσουνε για την Έλλαδα ανεξαρτήτως, ποιός κυβερνά τη χώρα, ποιόν ψήφηζαν οι Έλληνες. Το άμα είσαι Έλληνας με καταγωγη απο τους Άρχαίους, αυτό δεν το ξέρω, θα σου πω όμως οτι δεν είναι μόνο το DNA που σε κάνει Έλληνα, είναι και άλλα πάρα πολλά, μη βιολογικού χαρακτήρα.

    Αμα χαθούν αυτά, θα γίνεις ρομπότ και ζόμπι.
     
Thread Status:
Not open for further replies.