Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πέντε λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να διαλυθεί η Ευρωζώνη!

    To Wolfson Prize είναι ένα έπαθλο 250.000 δολαρίων το οποίο κερδίζει ο οικονομολόγος που θα προτείνει το καλύτερο σενάριο κατάρρευσης της Ευρωζώνης.

    Το ερώτημα είναι το εξής: "Αν τα κράτη μέλη αφήσουν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και οικονομική διαδικασία, η οποία θα καταφέρει να παρέχει τη σωστότερη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η μελλοντική ανάπτυξη και η ευημερία;"

    Ο κ. Wolfson, η οικογένεια του οποίου προσφέρει το οικονομικό έπαθλο, έχει δηλώσει πως υπάρχει άμεση ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης, καθώς η κατάρρευση της Ευρωζώνης είναι αρκετά κοντά.

    Ακολουθούν οι οι προεπιλεγέντες προτάσεις:



    1. Η Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα αποχωρεί από το ευρώ

    Πρόκειται σύμφωνα με το άρθρο, για το πλέον ρεαλιστικό σενάριο. Η Ελλάδα ή κάποια άλλη αδύναμη χώρα της Ευρωζώνης αποχωρεί και επιστρέφει σε εθνικό νόμισμα.

    Οι προετοιμασίες πρέπει να είναι μυστικές ενώ το νέο νόμισμα θα πρέπει να καθοριστεί σε ισοτιμία 1 προς 1 με το ευρώ, σύντομα όμως θα υποτιμηθεί από 30 έως 50%.

    Η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να αποτιμήσει το χρέος στο νέο νόμισμα και να το επαναδιαπραγματευτεί με νέους, ευνοϊκότερους για αυτή όρους. Πρέπει επίσης να ανακοινωθεί σειρά μέτρων που θα καταφέρει να έχει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Επισημαίνεται πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, σε αυτή την περίπτωση να "ακρωτηριασθεί" το χρέος για να βοηθηθεί η χώρα.

    Mark Pragnell, Capital Economics



    2. Σοκ αλλά βραχυπρόθεσμο

    Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν καταστροφικές τις συνέπειες της εξόδου κάποιας χώρας από το ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με το δεύτερο επικρατέστερο σενάριο, τα τελευταία 100 χρόνια, 69 χώρες έχουν εγκαταλείψει κάποιο νόμισμα. Αριθμός μεγάλος για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    Οι μηχανισμοί εξόδου από κάποιο νόμισμα είναι περίπλοκοι αλλά εφικτοί και ιστορικά παραδείγματα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως οδικοί χάρτες για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το εν λόγο σενάριο.
    Μια έξοδος από το ευρώ και η υποτίμηση του νέου νομίσματος θα είναι πολύ επώδυνη, το σοκ όμως θα είναι σύντομο. Τα προβλήματα ρευστότητας βραχυπρόθεσμα θα είναι σοβαρά αλλά η χώρα θα γίνει ανταγωνιστική. Οι συντεταγμένες χρεοκοπίες και η αναδιάρθρωση του χρέους χαρακτηρίζονται αναπόφευκτες αλλά και επιθυμητές.

    Το πρόβλημα δεν είναι η έξοδος, αλλά η προσαρμογή.

    Η προσαρμογή μπορεί να έρθει με την έξοδο από το ευρώ και με υποτίμηση, αλλά με σταδιακή και μακροπρόθεσμη μείωση των μισθών και των τιμών της αγοράς.

    Η ευρωπαϊκή περιφέρεια θα μπορούσε στη συνέχεια να αναπτυχθεί και πάλι γρήγορα με χαμηλά επίπεδα χρέους και με πιο ανταγωνιστικές τιμές συναλλάγματος. Αναφέρονται μάλιστα παραδείγματα περιπτώσεων κρατών που κατέφυγαν στο παρελθόν σε μια τέτοια λύση, όπως η Βρετανία και η Ιαπωνία το 1931, οι ΗΠΑ το 1934 και η Γαλλία το 1936, αλλά και πιο πρόσφατα η Αργεντινή το 2002 και η Ισλανδία το 2008.

    Jonathan Tepper



    3. Επιστρέφουν όλοι στο εθνικό νόμισμα

    Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η Γερμανία θα πρωτοστατήσει σε μια πρωτοβουλία όπου όλα τα μέλη του ευρώ θα επιστρέψουν ταυτόχρονα στα εθνικά τους νομίσματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καταργηθεί και θα αναλάβουν οι Κεντρικές Τράπεζες των κρατών. Θα τυπωθούν άμεσα νέα νομίσματα μετά από μια περίοδο αναγκαστικής αργίας τραπεζών και χρηματαγορών. Τα νέα νομίσματα θα καθοριστούν βάσει συναλλαγματικής ισοτιμίας με κεντρική αναφορά το ευρώ.

    Το σενάριο αφορά άμεσα και την Ελλάδα καθώς αναφέρει ότι οι εξελίξεις θα είναι κατακλυσμιαίες αλλά ότι οι χώρες του Νότου θα μπορέσουν έτσι να ανακάμψουν.

    Αν οι άλλες χώρες δεν συμφωνήσουν με το Βερολίνο, τότε η Γερμανία είναι εκείνη που θα φύγει από το ευρώ.

    Neil Record



    4. Πώς θα επανακαθοριστούν τα νομίσματα

    Η ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης σημαίνει, σύμφωνα με το τέταρτο σενάριο, ότι θα πρέπει να επανακαθοριστούν όλα τα συμβόλαια και οι συναλλαγές σε νέα, εθνικά νομίσματα. Αυτός ο επανακαθορισμός αφορά σε ομόλογα, δάνεια, καταθέσεις και άλλα οικονομικά εργαλεία.
    Βεβαίως μια τέτοια διαδικασία έχει σημαντικά νομικά κωλύματα.

    Το σενάριο δίνει μεγάλη βάση στη διευκόλυνση του επανακαθορισμού των νομισμάτων ίσως και με ένα σύστημα ECU-2. Χωρίς αυτό το σύστημα, η διάλυση της Ευρωζώνης θα είναι "καταστρεπτική" και θα οδηγήσει σε πλήρες πάγωμα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Η ECU-2 θα αποτελέσει μια "γέφυρα" μεταξύ του ευρώ και των νέων εθνικών νομισμάτων. Έτσι θα βοηθήσει στην αποφυγή αυθαίρετων μετατροπών των νομισμάτων και παρατεταμένων νομικών διενέξεων για την μετατροπή. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να παγώσει πλήρως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Jens Nordvig



    5. Διάσπαση της Ευρωζώνης στα δυο

    Το σενάριο αυτό θέλει την Ευρωζώνη να διαχωρίζεται σε δυο μικρότερες ζώνες προκειμένου να αποτραπεί μια μαζική διαρροή κεφαλαίων που θα προκύψει σε περίπτωση που μια χώρα βγει από την Ευρωζώνη. Όπως αναφέρει η οικονομολόγος, το σενάριο μοιάζει με το να προσπαθήσεις να χωρίσεις στη μέση ένα αυγό.

    Οι νέες αυτές ζώνες θα έχουν η κάθε μία τη δική τους κεντρική τράπεζα, οικονομική πολιτική και νομισματική μονάδα. Τα δυο νέα νομίσματα θα είναι ισότιμα και θα διαπραγματεύονται σε σταθερή ισοτιμία προς άλλα νομίσματα.

    Μέσω της σταδιακής υποτίμησης σε κάποιες χώρες, αυτές θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

    Cathy Dobbs


    Πηγή: Αποφασισμένοι: Πέντε λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να διαλυθεί η Ευρωζώνη!






    .
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Υποτίθεται ότι είχε έρθει η ώρα να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να πληρώσουν τα λαμόγια. Αντ’ αυτών, το φετινό ξεζούμισμα μισθωτών και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά.

    Να σημειωθεί επίσης πως στα νέα μέτρα ύψους 3,5 δις που θ’ ανακοινωθούν εντός των ημερών συμπεριλαμβάνονται αυξήσεις στην αντικειμενική τιμή των ακινήτων, εξομοίωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και κατάργηση φοροαπαλλαγών για ιατρικές δαπάνες κι ενοίκια. Με δυο λόγια, περισσότεροι φόροι…

    Τέτοιες κότες που είμαστε, καλά μας κάνουν…



    ***


    Τον Γολγοθά των φόρων θα ανέβουν 5,5 εκατ. φορολογούμενοι

    Εκκαθαριστικά του τρόμου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ

    TA NΕA: Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

    Τον Γολγοθά της Εφορίας ετοιμάζονται να ανέβουν σταδιακά μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρο εισοδήματος 5,1 δισ. ευρώ. Το βουνό των φόρων θα εξοφληθεί με τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε 10 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα πρέπει να καταβληθεί τον Αύγουστο και η τελευταία του χρόνου τον Μάιο. Μετά θα ξεκινήσει η εξόφληση του φόρου του 2013...

    Το φετινό φορο-σοκ με την εκκαθάριση της δήλωσης δεν έχει προηγούμενο και όπως προκύπτει από τα παραδείγματα που επεξεργάστηκαν «ΤΑ ΝΕΑ», δεν λείπουν οι περιπτώσεις φορολογουμένων που μέχρι πέρυσι έπαιρναν επιστροφή και φέτος εισπράττουν κεραμίδα φόρου χιλιάδων ευρώ. Οι τυχεροί που θα έχουν φέτος επιστροφή μετριούνται στα δάχτυλα. Μέχρι σήμερα τα εκκαθαριστικά δύο εκατομμυρίων φορολογουμένων, που υπέβαλαν από τους πρώτους τις δηλώσεις τους, αποδεικνύουν ότι ούτε καν ένας στους δέκα δεν παίρνει επιστροφή φόρου. Σε σύνολο 1.937.343 εκκαθαριστικών που έχουν ήδη αποσταλεί επτά στα δέκα ραβασάκια που έρχονται είναι χρεωστικά, με τον μέσο φόρο 1,3 εκατομμυρίων φορολογουμένων στα 1.547 ευρώ. Μόλις 168.607 ή το 8,7% του συνόλου είναι πιστωτικά, με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 91 εκατ. ευρώ.

    Το βουνό των επιβαρύνσεων διαμορφώθηκε φέτος με σειρά φορο-χτυπημάτων. Το υπουργείο Οικονομικών πέρυσι αρχικά κατέβασε το αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και στη συνέχεια στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ που ίσχυε για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2010. Παράλληλα, όμως, δεν προσαρμόστηκε η μηνιαία παρακράτηση στα νέα χαμηλά αφορολογήτου και στις αλλαγές των συντελεστών, με αποτέλεσμα το πρώτο χτύπημα να έρχεται από τη μικρότερη παρακράτηση φόρου στο σύνολο του περασμένου έτους. Η νέα κλίμακα παρακράτησης άρχισε να ισχύει από τον Ιανουάριο του 2012.

    Το μεγαλύτερο χτύπημα όμως ήρθε απ' αυτή καθαυτήν τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται αυτόματη επιβάρυνση 700 ευρώ για κάθε φορολογούμενο με εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ. Για παράδειγμα, πέρυσι φορολογούμενος με εισόδημα 12.000 ευρώ ήταν πλήρως αφορολόγητος και είχε στο χέρι επιστροφή φόρου εξαιτίας των φοροαπαλλαγών αλλά και του μέτρου των αποδείξεων. Φέτος, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος ξεκινά από τη βάση των 700 ευρώ (στο κλιμάκιο 5.000-12.000 ευρώ επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 10%).

    Πάνω σε αυτή τη βάση ήρθε να προστεθεί σειρά μέτρων που έκαναν το φετινό εκκαθαριστικό βαρύ κι ασήκωτο:

    1 Οι φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικά έξοδα, ενοίκια κ.λπ. ψαλιδίστηκαν και καθιερώθηκε ενιαία έκπτωση μόνο από τον φόρο και όχι από το εισόδημα. Το δε ποσοστό της έκπτωσης μειώθηκε από το 20% στο 10%. Τη μεγαλύτερη «ήττα» υπέστησαν οι τόκοι στεγαστικών δανείων καθώς μέχρι πέρυσι δάνεια που είχαν συναφθεί προ του 1999 οδηγούσαν σε έκπτωση 100% από το εισόδημα, ενώ για μεταγενέστερα δάνεια η έκπτωση, στη χειρότερη περίπτωση, έφτανε το 20% των τόκων από τον φόρο. Φέτος, μόλις 10% των τόκων αφαιρείται από τον φόρο και αυτό υπό περιορισμούς. Η έκπτωση αφορά δάνεια έως 200.000 ευρώ για κατοικίες έως 120 τ.μ.

    2 Κόπηκε το μπόνους της έκπτωσης φόρου για όσους δήλωναν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις και διατηρήθηκε μόνο η ποινή 10% έξτρα φόρου. Οι απαιτούμενες αποδείξεις αυξήθηκαν στο 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος, με αποτέλεσμα να πέφτουν στην παγίδα χιλιάδες φορολογούμενοι που μέτρησαν τις αποδείξεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα και πιάστηκαν στην παγίδα των αυξημένων τεκμηρίων.

    3 Μπήκαν στο εκκαθαριστικό έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος: 500 ευρώ το τέλος επιτηδεύματος και από 1% έως 4% του εισοδήματος η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011 (του 2012 παρακρατείται σε μηνιαία βάση) έδωσαν τη χαριστική βολή.
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία -και στον υπόλοιπο κόσμο- το βίντεο που δείχνει την βουλευτή του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, Αντρέα Φάμπρα, να φωνάζει «Να πάνε να γαμηθούνε όλοι», την στιγμή που ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωνε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας.


    XT9n40rIe5Y[/media]]Andrea Fabra, Diputada PP, aplaudiendo y gritando ¡que se jodan! - YouTube
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μπορει καποιος να μου προτεινει ενα βιβλιο που να περιγραφει την ζωη στην σοβιετικη ενωση?

    Θα προτιμουσα ομως να μην εχει ιστορικο υφος.
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ποια περίοδος σ' ενδιαφέρει;
     
  6. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μακαρι να ηξερα ποιες ειναι και τι διαφορες εχουν.
     
    Last edited: 16 Ιουλίου 2012
  7. Necrotik

    Necrotik Dead Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Ναι. Το διαβάζω αυτήν την περίοδο. Λέγεται "Με το χέρι στην καρδιά" και το έγραψε ο Μπάμπης Ιωάννου, ο οποίος έζησε στην ΕΣΣΔ την περίοδο 1968-1993. Δεν είναι επιστημονικό/ιστορικό, έχει διηγηματικό χαρακτήρα.

    Έχοντας κάνει και αρκετές συζητήσεις με ανθρώπους που έζησαν στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, πρόσεξα πως τα όσα μου έχουν πει συμπίπτουν με τα όσα λέει και το βιβλίο, οπότε είναι αρκετά αξιόπιστο.

    Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή. θα το βρεις σίγουρα στο βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.
     
  8. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    "Μια μέρα του Ιβαν Ντενίσοφ" του Νομπελιστα συγγραφεα Αλεξάντερ Σολτσενίτσιν
     
  9. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ίλια Ιλφ και Γεβγκένι Πετρόφ Το χρυσό μοσχάρι – Οι 12 καρέκλες
    Μπουλγκάκωφ Η καρδιά του σκύλου – Ο Μαιτρ κι η Μαργαρίτα
    Πάστερνακ Δόκτωρ Ζιβάγκο
    Σαλάμωφ Αναμνήσεις απ’ την Κολίμα.
    Σολζενίτσιν Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ - Μια μέρα απ’ τη ζωή του Ιβάν Ντενίσοβιτς
    Βίκτορ Σερζ Υποθεση Τουλάγιεφ
    Κέστλερ Το μηδέν και το άπειρο
    Νικολάι Οστρόφσκι Πώς δενότανε τ' ατσάλι

    Τζινγκίζ Αϊτμάτωφ Τζαμίλια - Το χωράφι της μάνας - Ο πρώτος δάσκαλος
    Αλεξέι Αρμπούζωφ - Φθινοπωρινή Ιστορία
    Ανατόλι Ριμπακόφ: Τα Παιδιά απ' το Αρμπάτ

    Επίσης αν ξέρεις αγγλικά, συνιστώ το Life and Fate του Vasily Grossman, το καλύτερο όλων.
     
  10. Necrotik

    Necrotik Dead Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Το θέμα είναι ότι αυτά που προτείνεις Vautrin είναι μυθιστορήματα, δεν περιγράφουν την καθημερινότητα στις ΕΣΣΔ.
     
  11. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Σωστά, αλλά είπε πως δεν θέλει ιστορικά βιβλία και φαντάζομαι ούτε δοκίμια. Τα μυθιστορήματα έχουν το πλεονέκτημα πως περιγράφουν τη καθημερινή ζωή και τα ιστορικά γεγονότα ταυτόχρονα.

    Το θέμα είναι ν’ αποφύγει τη μονόπλευρη προσέγγιση. Αν διαβάσει μόνο το βιβλίο που πρότεινες εσύ, θα νομίσει πως η ΕΣΣΔ ήταν παράδεισος, ενώ αν διαβάσει μόνο αυτό που συνιστά ο Κορνήλιος, θα νομίζει πως ήταν κόλαση. Η αλήθεια συνήθως είναι στη μέση.
     
  12. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Συνηθως ναι αλλα στην περιπτωση μας δεν ηταν στη μεση. Αν ειχες αποψη ιδεεσ και προσωπικοτητα πιο πολυ σε κόλαση ηταν.
    Αν κοιτουσες την δουλίτσα σου ισως ήταν καπου στη μεση αν και γι αυτο αμφιβαλλω
     
Thread Status:
Not open for further replies.