Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Χμ, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης. Απ’ όσο ξέρω, παρόμοιες απόψεις διατύπωσε κυρίως ο Παναγιώτης Κονδύλης, σοβαρός οπωσδήποτε διανοητής με σεβαστά επιχειρήματα.

    Ωστόσο άφησε αναπάντητο το κρίσιμο ερώτημα: αν στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγαλοαστική τάξη, ούτε κληρονομική αριστοκρατία, τότε ποια τάξη είναι η άρχουσα; Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Η μόνη πιθανή απάντηση που απομένει, είναι αυτή που έδωσε το σταλινικό ΚΚΕ του Μεσοπολέμου: κυβερνούν οι ξένοι.

    Προσωπικά διαφωνώ με αυτή τη προσέγγιση. Τηρουμένων των αναλογιών, αστική τάξη διαμορφώθηκε αρκετά πρώιμα στον ελλαδικό χώρο και φυσικά σήμερα είναι η άρχουσα τάξη. Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Νιάρχος, Ωνάσης, Αγγελόπουλοι, Μυτιληναίος, Κόκκαλης, Μποδοσάκης, Λαμπράκης, Μπόμπολας, Γουλανδρής, Λαιμός, Πατέρας, αρκετά μεγάλα ονόματα για μια τόσο μικρή χώρα, δεν νομίζεις; Πως θα τους χαρακτήριζες όλους αυτούς; Μεσοαστούς;

    Αναγνωρίζω πάντως πως η ντόπια αστική τάξη έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή: έλλειψη παιδείας, αντιπαραγωγικό, μεταπρατικό και κομπραδόρικο προσανατολισμό, νεοπλουτισμό, εξάρτηση από το διεθνές κεφάλαιο. Αντιθέτως, την παρασιτική διαπλοκή με τον κρατισμό την θεωρώ γενικευμένο σύμπτωμα του σύγχρονου κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού και όχι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο.
     
  2. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εξαρτάται για πότε μιλάμε. Τα τελευταία χρόνια αυτόν τον τόπο κυβερνά η κομματοκρατία η οποία είχε αλώσει τον κρατικό μηχανισμό και λαφυραγωγούσε το κράτος. Πάντως αν την κομματική κλεφτοκρατία των ημετέρων και "των δικών τους παιδιών" την ονομάζεις "αστική τάξη" έχουμε μείζον θέμα με τους ορισμούς.
    Πάντως μετά τον Κονδύλη και ένας άλλος, κομμουνιστής αυτός, ο Β. Ραφαηλίδης ,είχε υποστηρίξει πως δεν υπάρχει αστική τάξη στην Ελλάδα , είχε προχωρήσει και πιο πέρα λέγοντας πως η απουσία αστικής τάξης έβλαψε την Ελλάδα.
    Ονόμασες κάποιους ως εκπροσώπους μιας κάποιας αστικής τάξης.
    Το γεγονός ότι τους αποκαλείς με τα ονόματα τους από μόνο του σημαίνει πως οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν σε ένα άλλο επίπεδο.
    Η αστική τάξη σε όσες χώρες υπάρχει είναι μια μαζική δυναμική τάξη
     
    Last edited: 27 Ιουλίου 2012
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Επ’ ευκαιρίας πάρτε οι υπόλοιποι τα αδέλφια των αριστερών από επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανασφάλειας του Πολίτη.

    Για να ξέρετε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί όταν εγκληματούν πάνω σας οι λαθραίοι.



     
     
  4. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ούτε λόγος να γίνεται!
    Ειδικά όταν το άγνωστο έχει να κάνει με γραμματική και συντακτικό.

    Έλα, πες μας κι εμάς (δε θα σε μαρτυρήσουμε)
    Το σκέφτηκες μόνος σου ή είχες βοήθεια;
     
  5. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Κουραστηκα να διαβαζω για σημερα οποτε απλα θα ρωτησω.

    Εαν ο Ρουμπασωφ προτεινει οτι το απολυτο σταλινικο καθεστως οφειλεται στην ανωριμοτητα του λαου μπροστα στην εξελιξη των πολιτευματων, πως εξηγειται οτι ο κομμουνισμος επανηλημενα οδηγει σε απολυτα καθεστωτα?
     
  6. vautrin

    vautrin Contributor

    @Elysium

    Η έκφραση «Γίνε άνθρωπος» ή «Πότε επιτέλους θα γίνεις άνθρωπος;» είναι στερεοτυπική στην καθομιλουμένη και την χρησιμοποιούν ακόμα και γονείς απευθυνόμενοι προς τα παιδιά τους. Οπωσδήποτε είναι επικριτική, εμπεριέχει μομφή, νουθεσία και διδακτισμό, πλην όμως σε καμιά περίπτωση δεν έχει την υβριστική σημασία που της προσέδωσες. Σημαίνει περισσότερο «Σοβαρέψου, ευπρεπίσου ή νοικοκυρέψου», παρά οτιδήποτε άλλο. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου το επιβεβαιώσει.

    Πέραν τούτου, η προσφυγή σε απειλές κάθε φορά που η συζήτηση παίρνει τεταμένη ή δυσάρεστη για σένα τροπή, εκτός από απαράδεκτη καταντά και γραφική.

    @Κορνήλιε

    Σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ. Η απουσία αστισμού όντως έβλαψε την Ελλάδα, διότι αστισμός σημαίνει επίσης διαφωτισμός, ορθολογισμός, εκκοσμίκευση, χωρισμός κράτους κι εκκλησίας, νομιμοφροσύνη και νομιμότητα. Νομίζω πως αυτή η υστέρηση έχει ιστορικά αίτια. Λόγω της καχεξίας της, η ντόπια αστική τάξη, αντί να ρισκάρει να συγκρουστεί κατά μέτωπο με τα υπολείμματα της φεουδαρχίας, το παλάτι, τον κλήρο, τον στρατό ως πολιτειακό παράγοντα, τους τσιφλικάδες, προτίμησε να συγκυβερνήσει μαζί τους, γεγονός που δημιούργησε αυτό το υβριδικό μόρφωμα του νεοελληνικού κράτους με τις παραδοξότητές του. Δηλαδή το κράτος που προέκυψε, είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών της εγχώριας αστικής τάξης και των συμβιβασμών της, και όχι προϊόν της ανυπαρξίας της.

    Τα κόμματα τα θεωρώ εκφραστές ταξικών συμφερόντων, όμως δεν συγχέω την κυβέρνηση με την εξουσία. Η δεύτερη είναι μονιμότερη και σχετίζεται με την οικονομική ισχύ και την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Να το πω απλοϊκά; Είτε στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ, κουμάντο έκαναν οι τραπεζίτες κι η SIEMENS. Αυτό γίνεται πιο ορατό σε περιόδους κρίσης. Σύμφωνα με τον ορισμό του Νίκου Πουλαντζά «Εξουσία είναι η ειδική ικανότητα μιας τάξης να επιβάλλει τα ιδιαίτερα συμφέροντά της». Είναι προφανές πως τέτοια ικανότητα δεν διαθέτουν ούτε καν οι προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι ή γραφειοκράτες, την κατέχουν όμως για παράδειγμα οι εφοπλιστές.

    Πάντως μην νομίζεις πως εσύ θα γλιτώσεις την εξορία. ΔΗΜΑΡ δεν είπαμε ψήφισες; Τη Ρεπούση; Για κρεμάλα σε πάνε κακομοίρη μου…

    @woohoo

    Χαίρομαι που κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Θα σου προτείνω τροχάδην ορισμένες ερμηνείες αλλά δεν θα επεκταθώ περισσότερο ελλείψει χρόνου.

    - Ο κομμουνισμός επιβλήθηκε κυρίως σε υπανάπτυκτες, φεουδαρχικές κοινωνίες χωρίς προγενέστερη δημοκρατική παιδεία, εμπειρία και παράδοση.
    - Για να επιβληθεί χρειάστηκε να επικρατήσει στρατιωτικά σε σειρά εμφυλίων πολέμων και εισβολών ξένων δυνάμεων, γεγονός που του προσέδωσε έντονο μιλιταριστικό χαρακτήρα.
    - Επιβλήθηκε διεθνώς το μοντέλο της Οκτωβριανής Επανάστασης ως το μοναδικώς ορθό.
    - Σε πολλές χώρες ο κομμουνισμός επιβλήθηκε έξωθεν, δίχως επανάσταση ή λαϊκή συμμετοχή.
    - Όλες οι απόπειρες εγκαθίδρυσης δημοκρατικού σοσιαλισμού απέτυχαν και κατεστάλησαν βίαια, είτε λόγω αντιδραστικών πραξικοπημάτων της αστικής τάξης, είτε λόγω σοβιετικών εισβολών.

    Ωστόσο σε πρωτόγονες φυλές συναντάμε πολυάριθμες κοινωνίες κοινοκτημοσύνης που δεν είναι ολοκληρωτικές ή εξουσιαστικές.

    ***

    Καλό καλοκαίρι σε όλους. Για να προλάβω τους φασίστες, αυτοεξορίζομαι για ένα μήνα στην Ικαρία. Εκεί, δίχως Internet, στην 54 τετραγωνικών ντάτσα μου, θα συνωμοτώ σχεδιάζοντας την έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα. Φίλοι ευπρόσδεκτοι, κερνάμε και ούζα. Omnia sunt communia.
     
  7. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εσυ μη μιλάς πολυ γιατί θα πας μαζί με τους άλλους δυο  
     
  8. Mr. Unknown

    Mr. Unknown Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Είσαι έξυπνος ή το παίζεις έξυπνος? Γιατί αν είσαι εγώ προσωπικά δεν το κατάλαβα, για το αντίθετο μου κάνεις, και αν το παίζεις μάλλον λάθος παιχνίδι διάλεξες γιατί δεν σου πάει.
    Δεν θα κάτσω να απολογηθώ σε κανέναν σε ένα φόρουμ που το μόνο που σχολιάζει είναι ο τρόπος που θα γράψω κάτι. Διότι αυτός ο κάποιος, που στην προκειμένη περίπτωση είσαι εσύ, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει καταστάσεις στις οποίες δεν είναι γνώστης και απλά σχολιάζει κάτι για να φανεί ανώτερος απο τον άλλον όχι επειδή είναι αλλά μειώνοντας τον. Ave τυπικέ Ελληνάρα.
    Όσο για το περιεχόμενο του sig μου, αυτό είναι. Accept it or gtfo.
     
  9. Ε καλά ΔΗΜΑΡ ψήφισα αλλα οχι δα και φανατικά και δεν ψήφισα και τη Ρεπούση γιατί δεν ήταν υποψήφια εδω  
    Πάντως εγω νόμιζα προς στιγμήν οτι θα γλύτωνα γιατί είμαι δεξιός αλλα τελικά μάλλον θα πάω πρώτος γιατι είμαι της "πεφωτιμένης"  
     
  10. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τι να σου πω; Υπάρχουν άλλες 567 δημοσιεύσεις μου στο παρόν φόρουμ.
    Διάβασε όσες σου χρειάζονται για να μορφώσεις άποψη
    κι΄έλα να μου πεις τι συμπέρασμα έβγαλες.

    Κρίνοντας από τι ακριβώς; Το θιγμένο σου εγωισμό;

    Σε ένα φόρουμ όχι.
    Στους δασκάλους που σε έμαθαν γραφή και ανάγνωση οφείλεις απολογία.

    Δηλαδή, τι άλλο δύναται κάποιος να σχολιάσει σε ένα φόρουμ;
    Την ομορφάδα σου;
    Σε ένα BDSM forum μάλιστα τι άλλο να σχολιάσει κανείς;
    Τον αυτοπροσδιορισμό σου ως Master;
    Θες να τον σχολιάσω κι’ αυτόν σε συνάρτηση με την προσωπική σου κατάθεση εμπειρίας ή ανεξάρτητα;

    Δεν είμαι γνώστης γραφής και ανάγνωσης Ελληνικών;
    Αυτό εννοείς;

    Δεν χρειάζεται να σε μειώσω νεαρέ.
    Τα καταφέρνεις μια χαρά αφ’ εαυτού σου.

    Μονολογείς, φαντάζομαι.

    Sig? Όπως λέμε Sig-sig?

    Ναι, ότι έλαβες και επιπλέον παιδεία εις τας Αγγλίας κατέστη πρόδηλον.
     
  11. Mr. Unknown

    Mr. Unknown Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν χρειάζεται να διαβάσω τίποτα δικό σου, δεν με ενδιαφέρει να το κάνω στην τελική σιγά μην κάτσω να γεμίσω την χοληδόχο κύστη μου με την πάρτη σου. Αφού βασίζεις την εξυπνάδα σου στα ποστ που έχεις κάνει σε ένα φόρουμ πρέπει να είσαι πραγματικά έξυπνος. . . ωραίος.

    Κρίνοντας απο ένα εύστοχο και εποικοδομητικό ποστ που το μόνο που κάνει είναι να προωθεί και να εξελίσσει το θέμα του thread . . . για το δικό σου μιλάω ντε, αν δεν το κατάλαβες τότε δεν έκανες τίποτε απο τα παραπάνω.

    Ναι ίσως θα τους το όφειλα μερικά χρόνια πίσω, πλέον δεν οφείλω σε κανέναν τίποτα ότι ήταν να κάνουν τότε το έκαναν.

    Πρέπει να σχολιάσεις ντε και καλά? Ok έχεις ένα δίκιο. Συνέχισε να σχολιάζεις τον τρόπο και όχι το περιεχόμενο, εγώ θα συνεχίσω να γελάω με τέτοια ποστ.

    Αν αυτό κατάλαβες τότε τι να πω? Μάλλον βλέπεις το δεντρό και όχι το δάσος. Δεν σε κατηγορώ έτσι σε έχει μάθει η εμπειρία της ηλικίας σου. Δεν είπα οτι δεν είσαι γνώστης ελληνικών αλλά ότι δεν είσαι γνώστης των προσωπικών μου καταστάσεων έτσι ώστε να μπορείς να με κρίνεις.

    Ναι δεν χρειάζεται. . . Με το να κάνεις ολόκληρο θέμα για την υπογραφή κάποιου και ούτε καν για κάτι που έγραψε σε ένα ποστ, ναι έχεις δίκιο εγώ μειώνω τον εαυτό μου. Άντε με τις υγείες σου.

    Λες? Ok. Καλύτερα να μονολογώ παρά να συνομιλώ με άτομα που ουτε καν καταλαβαίνουν για το αν μιλάνε για αυτούς.

    Sig όπως Signature . . .

    Ναι. Και αυτό είναι κακό? Έλα τώρα, εκτός απο την υπογραφή μου σε ενοχλεί και η επιπλέον παιδεία στην Αγγλία? Αυτό λέγετε μίσος όχι απλή κριτική. Αλλά ξέχασα είσαι τόσο έξυπνος που απλά πράγματα όπως οι γνώσεις κάποιου είναι κατώτερα σου.
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @ MasterDO,

    αν έχεις να πεις κάτι για κάποιους ή σε κάποιους, κάνε το με μια στοιχειώδη ευπρέπεια, όχι προκαλώντας τις αντιδράσεις τους με την επίδειξη επιθετικότητας σε ένα νέο μέλος για ορθογραφία και status ειδικά  

    Ναι, βέβαια, πάει χάλασε ο κόσμος και η νεολαία ειδικά ασ' τα να πάνε και δεν σέβεται κιόλας να διαβάσει πρώτα τα ποστ όλων μας, με έμφαση στα σούπερ ντούπερ καλογραμμένα ουαου τ είναι τούτα δικά σου και μετά ν αρχίσει να γράφει, αλλά βολέψου μ ένα χαμομηλάκι, λέω εγώ τώρα, γιατί όσο περνά ο καιρός τόσο λιγότερη σημασία θα σου δίνουν και τόσο περισσότερο θα ζοχαδιάζεσαι.

    Άντε, καλό μπανάκι, πάω κι εγώ για το δικό μου και άσε ήσυχα τα παιδιά και ειδικά τον Mr. Unknown στον οποίο επιτέθηκες αναίτια και απρόκλητα.
     
Thread Status:
Not open for further replies.