Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ok δηλαδή αναγνωρίζεις ότι αν φύγουμε από το ευρώ θα φτάσουμε σε ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις?

    Γιατί πριν σε έβλεπα να ρωτάς ''και αν φύγουμε τι θα μας κάνουν? τίποτα'.

    Το να μας διώξουν από μονο του θα επιφέρει πολλά παραπάνω από το ''τίποτα''.
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν μπορεί να μην έχει επιπτώσεις η απόφαση αλλαγής του οικονομικού συστήματος και του νομίσματος. Προσωπικά δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο πουθενά.
    Υποστηρίζω όμως πως αυτό θα λειτουργήσει θετικά για τον λαό της χώρας.

    Προφανώς και οι «εταίροι» μας δε θα μας κάνουν τίποτα σε σχέση με αυτά που ρώτησε ο Alexkat. Τι θα μπορούσαν δηλαδή;
    Να μας φυλακίσουν στα σύνορά μας ή να μας βομβαρδίσουν;

    Οι επιπτώσεις σε μια οικονομία από τυχόν απόφαση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα δεν έχει να κάνει με επιβολή πολεμικών μέτρων κατά της χώρας μας από την Ε.Ε.
    Εκτός κι αν έχει  
    Σ’ αυτήν την περίπτωση όμως θα έπρεπε να είχαμε φύγει από αυτήν την «ένωση»… προχθές.
     
  3. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Χρεοκοπια εχεις και με δραχμη και με ευρω...!!!Γιατι και στις 2 περιπτωσεις θα πεινασουν οι αδυνατοι.Εχουν 620 δισ. καταθεσεις μονο στην Ελβετια.Καταλαβε επιτελους για ποιους γινονται ολα αυτα....!!!!Αν ειναι προβλημα της Ελλαδας και της πατριδας αυτοι γιατι δεν πληρωνουν τιποτα,αντιθετα με ολους τους αλλους...????!!!!
     
  4. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Φιλε αν εννοείς συνωμοσίες για να μας κλέψουν οι τράπεζες και οι χρηματιστές, μην μπαίνεις καν στον κόπο να μου τα πεις.

    Την καραμελίτσα ότι υπάρχει σχέδιο κατά της ελλάδας από τρόικα (η ότι άλλο) μαζί με την βουλή δεν θέλω να την ξανακούσω. Πραγματικά φτάνουν οι συνωμοσιολογίες. Εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι φταίνε εξίσου οι έλληνες πολίτες και ότι αν βγούμε από την ευρωζώνη είμαστε καταδικασμένοι.

    Και πάω να φέρω καμια αντίρρηση και σε αλλα forum και μου την πέφτουν όλοι να μου πούνε ότι είμαι προπαγανδισμένος και αλλα διαφορα. E λοιπόν εγώ λέω επιμείνετε έτσι ώστε να μπούμε σε χρεοκοπία, να δεις τότε τι χαμός θα γίνει. Τότε να δούμε ποιον θα έχεις να κατηγορείς πάλι. Γιατί φυσικά το ελληναριο και το δημοσιοϋπαλληλικi του δεν φταίνε ποτε!
     
    Last edited: 27 Φεβρουαρίου 2012
  5. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Η αξια του νομίσματος δεν τίθεται αν ένα κράτος βγαίνει από έναν πόλεμο αλλα από την οικονομική δυναμική της. Αν δεν κάνω λάθος.

    Η ελλάδα σε χρεωκοπία ενώ είμαστε ένα κράτος που πραγματικά ΟΛΟΙ δουλεύουν σε παροχές υπερίων και δεν υπάρχει μια στοιχειώδης παραγωγική βάση, τι αξια νομίζεις θα έχει η δραχμή? Σου είπα, μηδαμινή! Και αυτό θα φέρει όσα σου είπα και πιο πριν!

    Οποτε που ακριβώς είναι το καλο να πάμε στην δραχμή?? Και ίσως ξεχνάς ότι η επιστροφή στην δραχμή είναι ταυτόσημη με την αποχώρηση από το ευρώ.
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εντάξει woohoo αν το λες εσύ αρκεί. Στοιχεία και δείκτες δε χρειάζονται.
    Τέτοια συζήτηση βέβαια μπορεί κανείς να κάνει και μέσα σ’ένα ταξί.
     
  7. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Συγγνώμη αλλα αν όντως υπάρχει κάποια παραγωγική βάση, πες μου ποια είναι. Γιατί το ότι όλοι κυνήγησαν τις θέσεις στο δημόσιο και το ότι όλοι εγκατέλειψαν τις παραγωγικές διαδικασίες νομίζω ότι είναι αληθές.

    Και δεν μου αρέσει καθόλου που αντί να κοιτάξουμε τα μούτρα μας που είμαστε συνένοχοι στην κατάρρευση της ελλάδας μαζί με τους βουλευτές που τόσο καιρό μας έκαναν τα γλυκα ματια, τώρα πια που άλλο δεν μπορούν, τους αποκαλούμε προδότες. Όσο προδότες είναι αυτοί τόσο είμαστε και εμείς γιατί πολύ απλά τους ψηφίσαμε και συμμετείχαμε και στο σύστημα τους.
     
    Last edited: 27 Φεβρουαρίου 2012
  8. Necrotik

    Necrotik Dead Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τι είναι αυτά που λες! Υποστηρίζεις δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι η χαμηλή παραγωγή;;
    Δηλαδή η οικονομική κρίση, είναι κρίση υποπαραγωγής; Ο κόσμος πεινάει επειδή δεν υπάρχει τροφή και γενικά προϊόντα προς κατανάλωση λόγω της χαμηλής παραγωγικότητας; Μήπως είναι το αντίθετο; Τα μαγαζιά είναι γεμάτα αγαθά που όμως δεν μπορούν να αγοραστούν. Το πρόβλημα είναι ότι η παραγωγικότητα είναι μεγαλύτερη από την αγοραστικότητα. Παραγωγή υπάρχει, λεφτά δεν έχει ο κόσμος για να τα αγοράσει όλα αυτά. Και γιατί δεν έχει; Λόγω του οικονομικού συστήματος (και ΟΧΙ του πολιτικού, του οποίου ο σκοπός είναι απλά να υποβαστάξει το οικονομικό): καπιταλισμός, ελεύθερη οικονομία, άρα και ανταγωνισμός των ιδιωτικών επιχειρήσεων: πρέπει να βγαίνουν κέρδη (αυτό το σκοπό έχει μια ιδιωτική επιχείρηση, ώστε να τα επανεπενδύσει για να εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστική, αλλά και φυσικά για να 'κονομάνε οι ιδιοκτήτες/μέτοιχοι). Για να είναι τα κέρδη όσο το δυνατόν μεγαλύτερα, πρέπει να πληρώνεσαι όσο το δυνατόν λιγότερο σε σχέση με αυτό που προσέφερες. Παράδειγμα: δουλεύει κάποιος 8 ώρες και παράγει κάτι. Κανονικά πρέπει να πάρει μεροκάματο τέτοιο που να του επιτρέπει να αγοράσει αγαθά που χρειάστηκαν και αυτά 8 ώρες για να παραχθούν. Προσέφερε 8 ώρες εργασίας (αξία εργασίας), πρέπει να ανταμοιφθεί με χρήμα (μέσο συναλλαγής) το οποίο να του επιτρέπει να αγοράσει αγαθά 8 ωρών (αγαθά που έχουν ίση αξία με την εργασία του, η αξία καθορίζεται με το χρόνο που καταναλώθηκε).
    Συμβαίνει αυτό όμως; Όχι βέβαια, γιατί αν συνέβαινε ο επιχειρηματίας δεν θα έβγαζε τίποτα. Θα δούλευες 8, θα σε πλήρωνε για 8. Αυτός προσπαθεί να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα, άρα ενώ δούλεψες 8 ώρες θα πληρωθείς για 3 πχ. Ναι, αλλά έτσι δεν θα μπορέσουν να καταναλωθούν οι υπόλοιπες 5 ώρες (τα αγαθά που αντιστοιχούν σε αυτές). Έτσι δημιουργείται η κρίση (που είναι παγκόσμια). Αυτό έχει σαν συνέπεια να κλείνουν επιχειρήσεις (ή να απολύουν κόσμο) επειδή δεν πουλάνε (επειδή δεν υπάρχει η απαραίτητη αγοραστικότητα),άρα να αυξάνεται η ανεργία, άρα να μειώνεται η αγοραστικότητα παραπέρα, αφού οι άνεργοι δεν έχουν εισόδημα για να αγοράσουν και πάει λέγοντας. Επίσης, αφού η ανεργία αυξάνεται, η προσφορά εργασίας από το λαό αυξάνεται και αυτή, αρά η τιμή της εργατικής δύναμης πέφτει (αφού ισχύει και εκεί ο νόμος προσφοράς-ζήτησης), αρά ο εργοδότης όταν πας να ζητήσεις δουλειά θα σου προσφέρει λιγότερα, εφόσον υπάρχει μεγάλη προσφορά εργασίας (κάτι το οποίο μειώνει την αγοραστικότητα παραπέρα).
    Να φέρω και προσωπικό παράδειγμα: πέρυσι έψαχνα να κάνω πρακτική. Πήγα σε ένα εργοδότη ο οποίος μου είπε: "είχα 10 άτομα, έδιωξα τα 5 και έτσι έκανα επενδύσεις και αναπτύχθηκε η εταιρεία (έφερε πιο εξελιγμένη πραμάτεια)". Ναι, αλλά αυτήν την πραμάτεια ποιος θα την αγοράσει; αν ο καθένας διώχνει 5,10,15, μένουν άνεργοι και δεν έχουν εισόδημα;

    Αυτή είναι λοιπόν η κρίση: του οικονομικού συστήματος, το οποίο βασίζεται στην κερδοφορία και τον ανταγωνισμό. Προκοπή εντός του καπιταλισμού δεν πρόκειται να υπάρξει.

    Άλλο. Για ατάκες που διαβάζω όπως "οι κυβερνήσεις είναι προδότες". Ποιον πρόδωσαν ρε καλόπαιδα; Τον "ελληνικό λαό"; Ο ελληνικός λαός ΔΕΝ είναι μια ομοιόμορφη σούπα με κοινό συμφέρον. Τι κοινό έχει ο βιομήχανος με τον μισθωτό; τι κοινό έχει ο εφοπλιστής με τον άνεργο; Τα νέα μνημονιακά (και όχι μόνο) μέτρα κάποιους τους ζημιώνουν (την εργατική τάξη - την πλειοψηφία), κάποιους τους βοηθούν (την αστική τάξη - την μειοψηφία): διευκόλυνση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών κλπ. Άρα δεν είναι "προδότες της Ελλάδας", αφού η στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει "το κοινό ελληνικό συμφέρον".
    Είναι "προδότες τις εργατικής τάξης"; Ούτε! ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ ποτέ δεν ήταν εργατικά κόμματα, αλλά αστικά. Άρα δεν μπορούμε να τους πούμε προδότες, αφού ποτέ δεν στόχευαν στην εξυπηρέτηση του εργαζόμενου έτσι κι αλλιώς. Μπορούμε να τους πούμε σιχαμερά τσιράκια της αστικής τάξης. Πάντα ήταν τέτοια...

    Σχετικά με το θέμα "ευρώ ή δραχμή". Δεν έχει σημασία. Είτε σε εκμεταλλεύεται ο εργοδότης σου μέσω του ευρώ ή της δραχμής, για σένα το ίδιο είναι. Όπως ορθώς έγραφε πάνω σε ένα τοίχο στη Θεσσαλονίκη: Το θέμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά καπιταλισμός ή επανάσταση...

    Είναι πολύπλοκο το θέμα για αναλυθεί γραπτώς διαξοδικά, αλλά απ' το τίποτα κάτι είναι κι αυτό.
     
  9. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!



    Ομορφάντρα μου Γιωργάρα μου εσυ.....
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αν το πρόβλημα είναι χαμηλή παραγωγή? ΟΧΙ, δεν υποστηρίζω ότι τα μαγαζιά δεν έχουν agatha. Αυτό που λέω είναι ότι από τα περισσότερα έως και σχεδόν όλα ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ. Πως αλλιώς να το φωνάξω.

    Παραγωγή υπάρχει όχι όμως στην ελλάδα. Αυτό που γίνεται με την ελλάδα είναι ότι βγαίνει το χρήμα έξω από το κράτος και δεν επιστρέφει ποτε γιατί σχεδόν ότι καταναλώνουμε είναι εισαγόμενο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ημείς δεν πουλάμε σχεδόν τίποτα εκτος ελλάδος.

    Και συγγνώμη αλλα σου αρέσει είτε όχι ο καπιταλισμός είναι στην φύση του ανθρώπου. Αν εγώ σε ρωτήσω αν θέλεις να σου δώσω 250 η 500 ευρώ εσύ φυσικά θα μου ζητήσεις τα 500. Είναι στην φύση του ανθρώπου να παίρνει τα περισσότερα otan βρίσκει την ευκαιρία!

    Βεβαια σαν νοημοντα οντα συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να δείχνουμε περισσότερο συμπόνοια ο ένας στον άλλον. Είναι απαραίτητο.

    Τέλος βλέπω να μιλάς για επανάσταση αλλα τι ακριβώς είναι αυτό που προτείνεις αντί του καπιταλισμού?
     
    Last edited: 27 Φεβρουαρίου 2012
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Αν είσαι εσύ συνένοχος woohoo ή η οικογένειά σου για την κατάσταση αυτή να γυρίσετε αυτά που σας έδωσαν (όποιος σας τα έδωσε) πίσω.
    Προσωπικά ούτε καταθέσεις έχω, ούτε αυτοκίνητο ούτε και σπίτι δικό μου.

    Τα… «συνένοχοι» με τους συνένοχους λοιπόν.
     
  12. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Έχεις δίκιο σε αυτό. Eβαλα a πληθυντικό διότι άμα έβαζα b ίσως να φαινόταν κάπως πιο αγενές.

    Και εγώ σαν φοιτητής δεν νομίζω ότι έχω φταίξει σε κάτι. Όμως kατηγορώ ακόμη και στο σόι μου πρόσωπα που πολλοί τους είναι δάσκαλοι και καθηγητές.
     
Thread Status:
Not open for further replies.