Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

οι ικανοτητες του κυριαρχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος thelma, στις 25 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. Uranoos

    Uranoos Regular Member

    Αυτο δεν ισχύει και για την sub? -δεδομένου οτι συζητάμε για συναινετικο παιχνίδι- Δεν εχει ευθύνες και η sub στο να επιλέξει σε ποιόν θα "δωθεί"?

    thelma εαν το εννοεις αυτο, τοτε δεν έχεις να κάνεις τιποτα περισσότερο απο το να βρείς και Κυριαρχικούς που να θαυμάζεις και να αποδέχεσαι...

     

    Για άλλη μια φορα Mavrobasilis τα λεει ολα με μια προταση....
    Μα τι συζηταμε τωρα, τα αυτονόητα? ΠΑΝΤΟΥ δεν υπαρχουν καλοι/κακοι?
    ΠΑΝΤΑ δεν πρέπει να σκεπτόμαστε με ποιους θα συνεργαστουμε, θα κάνουμε σχέσεις,
    θα παντρευτούμε? Βαση υποκειμενικών κριτιρίων δεν γινετε αυτο??

    και θα ξαναθέσω την ερώτηση του Mavrobasili, thelma....-όχι στην κρητικη, μήπως και δεν την καταλαβαίνεις (εγώ πάντως δυσκολεύομαι   )- αλήθεια θέλεις απάντηση στο ερωτημά σου ή απλως το κατέθεσες για να το ακούσουν οι "καποιοι" που έχεις στο μυαλό σου?

    ΥΓ. καλως ήλθες και απο μένα

    .
     
    Last edited: 26 Σεπτεμβρίου 2006
  2. G_E

    G_E Contributor

    Μπερδεύτηκα. Ή είναι ένδειξη αδυναμίας μου ως κυριαρχικού ή έχει χαθεί ο ειρμός.

    Πάντως ο Κυρίαρχος χωρίς σημαντικό "ειδικό βάρος" ονομάζεται φελλός (με ε). Αυτονόητο.

    Λοιπόν τι? Προσπαθούμε να αποδείξουμε οτι υπάρχουν φελλοί? Υπάρχουν.

    Φυσικά όχι εμείς που γράφουμε. Οι άλλοι.
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Να θεωρήσω ότι αυτό Kyrios G έχει μια δόση ειρωνείας, τόσο όσο χρειάζεται για να κάνετε λεπτό χιούμορ και να στιγματίσετε κάποια πράγματα;
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Και μια δόση "πικρίας" αγαπητέ μου. Για να μην παρεξηγηθώ δε θεωρώ της ερωτήσεις της thelma άτοπες, ουτε πολλές απαντήσεις. Και με τη σειρά μου παραπέμπω στις δυο-τρείς πρωτες σελίδες του thread του Ηλία (Επιζητώ την κοινωνική αποδοχή εκμεταλλευόμενος την μάσκα του ηνίοχου… )
    ..
    ... σημειώνοντας ιδιαίτερα το εύστοχο post του Mavrobasilis, που νομίζω απαντά στο παρόν θέμα αλλά και στο ζήτημα που έθεσε η tender lilly (άλλο που κατά τη γνώμη μου παραννοήθηκε και εκλήφθηκε η έννοια της κυριαρχίας = αρχοντιάς ως «φασιστική επιβολή».)
     
    Last edited: 26 Σεπτεμβρίου 2006
  5. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: οι ικανοτητες του κυριαρχου

    Πρώτη φορά με μπερδεύει τόσο ένα θέμα... ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη ποιό είναι το ζητούμενο και τι απαντήσεις έχουν δωθεί (πως να καταλάβω τις απαντήσεις, αφού δεν έχω καταλάβει το ζητούμενο)

    Κάπου για άβουλο γίδι πήρε το μάτι μου και κάτι τσίμπησε μέσα μου... δηλαδή η sapfw που είναι σκλάβα, πρέπει να κυκλοφορεί αναλόγως και με σκυμένο το βλέμμα διαρκώς, να μιλάει χαμηλόφωνα και να δέχεται να της επιβληθεί ο καθείς?

    ΥΓ. παραβλέψτε αυτό το post, προφανώς δε δίνει απάντηση, απλά τους προβληματισμούς μου εκθέτει
     
  6. Uranoos

    Uranoos Regular Member

    Εσύ sapfw εχεις απαντήσει γι'αυτο το post σε ενα λίγο παλαιότερο  
     
    Last edited by a moderator: 26 Σεπτεμβρίου 2006
  7. gaby

    gaby Guest

    @sapfw,

    Δεν είναι άβουλες γίδες οι στρωμένες σκλάβες και υποτακτικές είναι ένας πειραχτικός χαρακτηρισμός που βγάλαμε περίπου πέρσυ τέτοια εποχή, σε συζητήσεις με πρωταγωνιστές potty65, Astarty, DreamMaster, MasterJp χαμένες κάπου στα βάθη του bdsm discussion forum. Όλοι το έχουμε λυμένο αυτό το θέμα, έτυχε ένας καινούργιος πρόσφατα ν αποκαλέσει τις υποτακτικές συλήβδην "θύματα" και τα πήρα λίγο εγώ, όπως κι εσύ τώρα με τις άβουλες γίδες και άνοιξα το νήμα εκείνο που τόσο πολύ ενόχλησε και όπου είπες αυτό που μας θυμίζει ο Uranoos παραπάνω.

    Γενικά, "ατίθασα άτια" (νονά η Astarty) λέμε τις υποτακτικές ή σκλάβες με υψηλό βαθμό reactance (αντίστασης) και "άβουλες γίδες" τις υποτακτικές ή σκλάβες με χαμηλό βαθμό αντίστασης, τις πιό εκπαιδευμένες κλπ, κλπ. Ότι οι σκλάβες είναι και πρέπει να είναι δυνατοί άνθρωποι δεν το αμφισβητούμε.

    Και τώρα θα γίνω πραγματικά κακιά  

    Φελλός λοιπόν ο Κυρίαρχος που δεν σου έρχεται να πέσεις στα πόδια του με το που τον βλέπεις, λόγω του ειδικού του βάρους;

    Έστω. Φελλός.

    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι υπάρχει κάποιος που είναι άχρηστος στα πάντα εξόν από ένα. Ξέρει να κάνει τις υποτακτικές να του υποτάσσονται. Ξέρει ενστικτωδώς ποιά θα πάρει με το γλυκό, ποιά με το άγριο, σε ποιά θα είναι αυστηρός, σε ποιάν προσβλητικός, σε ποιάν απρόσιτος, σε ποιά θα θέτει όρους και σε ποιά θα εξηγεί δεδομένα, σε ποιά θα δίνει ηδονή άφθονη, από ποιά θα την στερεί, πώς θα τις πάει ως εκεί που εκείνες δεν ήθελαν να πάνε, πώς θα τις κάνει καινούργιες ως υποτακτικές και ως γυναίκες.

    Είναι του πεταμού αυτός ο Κυρίαρχος;

    ΥΓ. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, δεν παίζω με τις έννοιες...
     
  8. G_E

    G_E Contributor

    Ετεροβαρή μου φαίνονται τα προηγούμενα posts.

    Δεν υποτιμάει κανείς τη ενστικτώδη Κυριαρχία tender lilly ούτε επίσης τη φυσική υποτακτικότητα. Το αντίθετο. Αλλά θα σημείωνα πως μου φαίνεται απίθανο ένας εκ φύσεως, "γεννημένος" Κυρίαρχος να είναι άχρηστος σε όλα, εκτός από όσα αναφέρεις. Αντίθετα εγω θα τον περίμενα παλικάρι σε όλη τη ζωή του. Θα περίμενα να έχει κάποιο "ειδικό βάρος".

    Βέβαια μπορεί ένας άχρηστος κακομαθημένος μαμάκιας ή κατι αντίστοιχο, να έχει το βίτσιο και ενστικτωδώς να τα καταφέρνει να χειρίζεται μαστίγια και μερικές υποτακτικές. Κάτι σαν submission machine που βέβαια πληροι τις ελάχιστες προδιαγραφές για να πολιτογραφηθεί ως bdsm lifestyle Master. Δεν είναι του πεταματού, όπως δεν είναι του πεταματού και μια κυριολεκτικά άβουλη γίδα που έχει το βίστιο να γονατίζει. Αλλά νομιμοποιείται η thelma και κάθε thelma να κάνει εύλογους συνειρμούς περί του ατόμου ανεξάρτητα από το αν είναι lifestyler ή όχι.

    ΥΓ. Ελπίζω να μη γίνομαι κακός - τις γνωστές απόψεις μου εκφράζω.
     
    Last edited: 27 Σεπτεμβρίου 2006
  9. female

    female Contributor

    Στο υποθετικό ερώτημα-- αν είναι όντως ένας καλός χειριστής αλλά "φελλός", παρεκτός από μια άλφα (καταναλωτική) 'γκάβλα', πώς θα ξέρει πού να τις πάει και γιατί;

    Και λες, ως στραβός τσοπάνης, να πάει να ρίξει τα πρόβατα (και γίδια) στο γκρεμό;  
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι υπάρχει κάποιος που είναι άχρηστος στα πάντα εξόν από ένα. Ξέρει να κάνει τις υποτακτικές να του υποτάσσονται. Ξέρει ενστικτωδώς ποιά θα πάρει με το γλυκό, ποιά με το άγριο, σε ποιά θα είναι αυστηρός, σε ποιάν προσβλητικός, σε ποιάν απρόσιτος, σε ποιά θα θέτει όρους και σε ποιά θα εξηγεί δεδομένα, σε ποιά θα δίνει ηδονή άφθονη, από ποιά θα την στερεί, πώς θα τις πάει ως εκεί που εκείνες δεν ήθελαν να πάνε, πώς θα τις κάνει καινούργιες ως υποτακτικές και ως γυναίκες.


    το βρισκω εξοχο και το επαναλαμβανω ... αλωστε και η αποψη μου ειναι οτι ο καθενας αρπαει μια ταμπελα και την και συστηνεται με αυτη ... αν η ταμπελα ανταποκρινεται αυτο θα το καθορισουν οι οπαδοι με την συμμετοχη ή την απουσια τους ... βεβαια παιζει και η ποιοτητα των οπαδων .. αυτο ειναι αλλο ομως θεμα ... ομως ποσες φορες εχουμε δει τον φιλο μας , την φιλη μας μεσα σε μια ολεθρια σχεση κατα την δικη μας (παντα) λογικη ? ..
    Οντως πολλες φορες επεσα στην παγιδα να αξιολογησω τον εναν μετρωντας την ποιοτητα του αλλου (σε οποιαδηποτε μορφη σχεσης) ... ξερετε που καταληγω παντα ? ... οτι τα 2 λιτρα κοκα κολα που πινω καθημερινα ειναι η απολαυση που δεν αλαζω εστω και αν χτυπησαν τα καμπανακια .....
    Εστω και αν καποιος Κυριαρχος ειναι ο ορισμος ενος ανθρωπου χωρις κανενα ελεγχο στην ζωη του , νομιζω οτι το παραπανω κειμενο της tender τα λεει ολα ...
     
  11. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: οι ικανοτητες του κυριαρχου

    Τελικα........
    Μου αρεσετε !!!!!!!!!!!!!
    Συνεχιστε.......
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Καλωσόρισες thelma.

    Με κίνδυνο να συμβάλω στο "ξεχείλωμα" που τόσο σε ενόχλησε, και να πω πράγματα που δεν θα είναι αρεστά, μια και αυτά νομίζω οδήγησαν και στην δήλωση περί ξεχειλώματος, αποφάσισα να τολμήσω να πω την άποψη μου. lol

    Συμφωνώ και επανειλημμένα έχω διαφωνήσει με αρκετούς φίλους, σε πέραν του ενός νήματος, όσον αφορά το ΔΕΝ είσαι "ότι δηλώσεις", ΔΕΝ είσαι ότι ποθείς και φαντασιώνεσαι και ελπίζεις. Για μένα ο αυτοπροσδιορισμός, εκτός κι αν γίνεται μέσα από βαθιά αυτογνωσία και ψάξιμο και εμπειρία δεν είναι τίποτα από μια επιθυμητή ταμπέλα, πίσω από την οποία δεν υπάρχει τίποτα αληθινό.

    Συμφωνώ πως πολλοί που δηλώνουν κυριαρχικοί - και υποτακτικοί επίσης- δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από το "είμαι άντρας και τοκέφι μου θα κάνω", που από μόνο του δεν είναι κακό, θέμα επιλογής βάση αναγκών και θέλω είναι, κακό γίνεται όταν μασκαρεύουν αυτή τους την κοσμοθεωρία, πίσω από ταμπέλες Master και Όλα τα ξέρω και όλα τα κάνω και όλοι σταθείτε προσοχή όταν μιλάω, άσχετα αν αυτά που λέει είναι μπούρδες στον κύβο. Και δυστυχώς τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και όλοι έχουμε γνωρίσει αρκετά.

    Στο νήμα "μια απορία", υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με το τι μπορεί και τι όχι να ονομάζεται Κυρίαρχος και πάλι τέθηκε το ερώτημα πως μπορεί να κυριαρχήσει στη ζωή κάποιου, όταν ο ίδιος δεν έχει επιλύσει τα δικά του- εκεί βέβαια εστιάστηκε στην οικονομική ανεξαρτησία ανάμεσα σε άλλα.
    Ο De Sade είχε γράψει τότε:
    σημ. τα bold δικά μου.

    Και σας ρωτώ. Γνωρίζει κανείς κανένα που να τα έχει επιλύσει όλα?
    Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κανένα. Αλλά έχω γνωρίσει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ Κυρίαρχους.

    Αντιφατικό? Δεν νομίζω.

    Δεν μπορεί να σε διαγνώσει και να σε θεραπεύσει ένας γιατρός, αν ο ίδιος πάσχει από κάποια αρρώστια?

    Η ικανότητα να ελέγχεις και να κατευθύνεις και να ασκείς εξουσία στους άλλους, να μπορείς να τους κατευθύνεις και να τους βοηθάς να ξεπερνούν τα όρια τους και να γίνονται καλύτεροι, δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την ικανότητα να επιλύω με τον ίδιο ρυθμό και ταχύτητα τα προσωπικά υπαρξιακά προβλήματα. Βέβαια οι Κυρίαρχοι τους οποίους σέβομαι έχουν σημαντικά καλή αυτογνωσία, και συνεχώς καλυτερεύουν και επιλύουν και αναπτύσσονται, επειδή το επιθυμούν οι ίδιοι. Είναι όμως μια διαδικασία που ολόκληρη η ζωή δεν φτάνει, ποιός μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά τι είναι πολύ και τι λίγο αυτό το οποίο επιτεύχθηκε μέχρι στιγμής?