Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ο σημερινός υποτακτικός...;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος SMiss_angel2307, στις 13 Δεκεμβρίου 2007.

  1. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: ο σημερινός υποτακτικός...;


    Δεν προσπαθώ να αποβάλλω την ανάγκη να νιώθω ελεύθερη, τουναντίον διεκδικώ αυτή τη περιβόητη ελευθερία μου.


    Ψυχανεμίζομαι την έννοια της τοποθέτησης της sapfw

    Όταν απαιτείται να έχω εγώ τον έλεγχο, να πάρω αποφάσεις, να διαχειριστώ καταστάσεις, το νευρικό μου σύστημα έχει πάρτι (ε ρε γλέντια να δεις), κι οι νευρολόγοι μια ακόμα περίπτωση προς εξέταση και μελέτη.
    Αρχικά όπως και ο καθένας μπαίνω σε μία σχέση αν ο άλλος πληροί κάποιες βασικές για εμένα προϋποθέσεις. Τώρα πια ξέρω ότι μέσα στις δικές μου βασικές προϋποθέσεις είναι ο σύντροφός μου να είναι αυτό που εγώ δεν είμαι, ώστε να υπάρχει συμπλήρωση του «εγώ», ισορροπία στη σχέση, και αναδουλειά στους νευρολόγους. Δεν υποστηρίζω πως όλοι/ες οι υποτακτικοί/ές πρέπει να νιώθουν το ίδιο, αλλά η δική μου «ταυτότητα» αποτελείται και απ΄ αυτό το στοιχείο. Αν δεν είναι ένδειξη ελευθερίας το ότι παραδίδω συνειδητά τον έλεγχο, τι είναι;;; Ανασφάλεια ίσως πει Κ/κάποιος/α. Κι έτσι να είναι, βρίσκω τον τρόπο να μην είμαι σκλάβα των ανασφαλειών μου επιλέγοντας την υποδούλωσή μου σ΄ Εκείνον ώστε να ελευθερωθώ από τις ανασφάλειές που στο κάτω κάτω δεν είναι επιλογή μου.
    Το ότι είμαι μια υποτακτική γυναίκα, δεν σημαίνει ότι στρώνω κόκκινο χαλί που οδηγεί σε θρόνο σε όποιον δηλώνει Κυρίαρχος. Ο «ταυτότητα» του Κυρίαρχου για μένα θα πρέπει να έχει το στοιχείο της ωριμότητας του ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Είτε το να στερηθώ την συναναστροφή με τους φίλους μου όπως αναφέρει ο underherfeet, είτε το να μου επιβληθεί η συναναστροφή μαζί τους όπως αναρωτιέται η soytzoykakia, θα πρέπει να είναι δεδομένο ότι υφίσταται λόγος που αποφασίζει Εκείνος ό,τι αποφασίζει.

    Τα προσωπικά δικά μου όρια είναι αυτά τα στοιχεία στην «ταυτότητα» της BDSM σχέσης Μ/μας που την καθιστούν «απόλυτη» για Ε/εμάς. Τότε και μόνον τότε το «εγώ» μου δεν επαναστατεί. Και από εκεί και πέρα οδεύω προς εξερεύνηση νέων ορίων. Για εμένα η ύπαρξη ορίων δεν καταλύουν το «Του ανήκω», αντίθετα μου προσφέρουν το συνειδητό της κατάστασης κι ένα σημείο αναφοράς στις επιλογές μου.




    Αποσαφήνισέ μου κάτι underherfeet, κάτι που δεν μπορώ να αντιληφτώ, επειδή όπως λες δεν αναφέρεσαι μόνο στην ερωτική έκφραση μιας BDSM σχέσης (εκτός αν δεν αφορά εσένα κι απλά αναφέρεσαι σε αυτό ως υπαρκτό γεγονός έξω από σένα).
    Τα όρια που αφήνεις να εννοηθεί ότι θέτεις, αφορούν την ηδονή και την ευχαρίστηση - δηλαδή για όσο κι όποτε τα νιώθεις, μιας και λες «όσο αντλούμε ηδονή από το παιχνίδι της υποταγής»- ή θέτεις όρια στο τι αποτελεί ηδονή κι ευχαρίστηση μιας και λες «να χάσουμε την ελευθερία μέχρι εκεί που μας ευχαριστεί»;


    Θα ΄θελα και την δική σου απάντηση στο ίδιο ερώτημα SMiss_angel2307, μιας και σε εκφράζει περισσότερο η άποψή του underherfeet, κι είναι ξεκάθαρο ότι δηλώνεις πως δεν μένεις στο BDSM ως σεξουαλική έκφραση αποκλειστικά (να σου πω την αλήθεια απ΄ αυτό που αναφέρεις ως εξαίρεση περιπτώσεων στην παρένθεση, δεν βγάζω νόημα   ).
     
  2. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Να σου απαντησω λοιπον, αφου πρωτα σε ευχαριστησω για την δικη σου απαντηση η οποια πιστευω πως ηταν ξεκαθαρη! οσον αφορα τις θεσεις σου.
    πρωτα να εξηγησω τι θελω να πω με την παρενθεση... πως εξαιρω απο αυτο το νημα ανθρωπους που εχουν σχεσεις M/s ή D/s για το παιχνιδι κ μονο δλδ.... οπως ετυχε να διαβασω σε στο thread για το εναν οι Dommes κανουν ερωτα με τους υποτακτικους του κ στην ουσια απο διπλα υπαρχει μια αλλη βανιλλα σχεση με καποιο αλλο προσωπο (στην οποια ναι υπαρχει ολοκληρωμενη σεξουαλικη επαφη)

    Κ οντως δεν μενω στο βδσμ ως σεξουαλικη εκφραση δλδ στην σχεση που εχω με Εκεινον θα λειτουργησω οπως και Θελει... ομως ειναι κατι που πιστευω πως δεν ερχεται απο την μια μερα στην αλλη. Οτι κ να λεμε ειναι απιστευτη η αισθηση ελευθεριας που νιωθεις οταν δεινεσαι σε Καποιον, ομως οπως σωστοτατα ειπε η Dora σε ενα αλλο thread υπαρχει το ΕΓΩ που κανει αυτη την απολυτη παραδωση πιο δυσκολη... απλα εγω οχι μονο ως υποτακτικη, αλλα κυριως ως Αγγελικη μου δεν θα μπορουσα τοσο απλα να δεχτω το να μην βλεπω την ΑΕΚ ή να μην βγω με την κολλητη μου... κ πιστευω πως Εκεινος δεν θα μου το στερουσε βασικα, γιατι μια τετοια απαγορευση συνεπαγει καταπιεση κ ακομα κ μια υποταχτηκη οταν δεν την καλυπτει η σχεση της κ δεν νιωθει καλα σε αυτη φευγει... κ αμα οντως Θελει να με Κανει να μην τα κανω αυτα πχ... ο δρομος ειναι αλλος... κ λεγεται τα καταλληλα εγκεφαλικα ερεθισματα που θα με κανουν να κανω οτι Θελει... η οπως ειπες εσυ καθε φορα που φτανεις ενα οριο βαζεις αλλα παραπερα... αργα κ σταθερα... κ φυσικα σημασια εχει παντα καλυπτει κ τους 2 αυτη σχεση.
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Επανερχομενος μετα τη μεσημεριανη σιεστα, ας απαντησω και γω στη SMiss angel.
    Kατ'αρχην,να διευκρινησω οτι οι αποψεις μου αφορουν εμενα και τα βιωματα μου.Μεσα απο μια πολυχρονη σχεση με χαρακτηριστικα βδσμ, η Κυρια μου και εγω εχουμε καταληξει μεσα απο πειραματισμους και εκατερωθεν προτασεις σ'ενα κοινα ηδονικο κωδικα ερωτικης επικοινωνιας μεν,αρμονικης συμβιωσης δε.
    Τα ορια μου επομενως τα εχω φτασει κατοπιν αναζητησεως,και αφορουν συγκεκριμενο ατομο,με καποιο αλλο ισως ηταν διαφορετικα.
    Σε καθε περιπτωση παντως,οι ιδεολογικες,πολιτικες,πολιτισμικες αθλητικες μου αντιληψεις και προτιμησεις δεν θεωρω οτι θα μπορουσαν να αλλοιωθουν,μεταλλαγουν η καταπνιγουν εξ αιτιας της υποτακτικης μου θεσης σε μια ερωτικη σχεση.

    Υ.Γ Χανουμακι εισαι αγγελουδι μου;που κρυβοσουν τοσο καιρο;
     
  4. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: ο σημερινός υποτακτικός...;

    Φαινόταν σαν η εξαίρεση ν΄ αναφερόταν σ΄ εσένα και στην επιλογή σου τύπου σχέσης. Τώρα μου είναι ξεκάθαρο που αναφέρεσαι. Σ΄ ευχαριστώ miss.

    Άρα έχεις θέσει εκ των προτέρων το προσωπικό σου όριο, ότι δεν αντέχεις ο Κυρίαρχός σου να είναι καταπιεστικός σε κάποιες σημαντικές σου ανάγκες που δεν μπορείς να δεχτείς τόσο απλά να τις στερηθείς. Βρίσκεις τον πολυπόθητο Κυρίαρχό που πληροί τις προϋποθέσεις σου. Σε αυτή την περίπτωση δεν πιστεύεις πως Εκείνος δεν θα σου στερούσε τις συγκεκριμένες ανάγκες σου, αλλά το ξέρεις αφού και γι΄ αυτό Τον επέλεξες. Βασικά όπως λες κι εσύ δεν σου στερεί την ανάγκη σου να βλέπεις και την ομάδα σου και την κολλητή σου, είναι ένας κανόνας μεταξύ Σ/σας.

    Όπου κανόνας συνήθως υπάρχει και εξαίρεση. Τι γίνεται μ΄ αυτή; Κάποια δεδομένη στιγμή για λόγους τους οποίους Εκείνος γνωρίζει και κρίνει πως πρέπει, Κυρίαρχός σου είναι, σου απαγορεύσει να δεις την ΑΕΚ ή την κολλητή σου και μία και δύο και χ φορές, αλλά ο κανόνας δεν παύει να ισχύει. Τι γίνεται τότε;

    Επαναστατεί τόσο έντονα το «εγώ» σου που τελικά η εξαίρεση γίνεται κανόνας στο μυαλό σου, τελικά νιώθεις να μην σε καλύπτει η σχέση, και δεν νιώθεις καλά όπως λες και φεύγεις; Εκείνος μένει με το χ των εξαιρέσεων στο χέρι, εσύ μηδενίζεις το χ και πας γι΄ άλλα.

    Επαναστατεί το «εγώ» σου μέχρι το σημείο που σε κάνει να αναρωτηθείς τι κάνεις λάθος κι έχει φτάσει η εξαίρεση να έχει συμβεί χ φορές; Το χ δεν μηδενίζει, αλλά φροντίζεις το χ να μην γίνει συν 1, αλλά μείον έστω και 1/2.

    Η επανάσταση του «εγώ» λοιπόν, αν μας νοιάζει το «εγώ» μας, αν θέλουμε να το ζούμε και όχι να το περιφέρουμε, μπορεί να είναι εποικοδομητική.
     
  5. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    εν ολιγης στο ιδιο καταληγουμε. αλλωστε δεν γινεται στις σχεσεις μας να λειτουργουμε ολοι το ιδιο γιατι δεν ημαστε ιδιοι!
    πανω απ'όλα όπως νιώθει κ γουστάρει ο καθένας!

    Ναι ναι, χανουμακι ειμαι     οσο για το που κρυβομουν...εεε... εδω στα περιξ ημουν! 
     
  6. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Re: ο σημερινός υποτακτικός...;

    Καλά τότε, αφού απαντάς στην SMiss angel  

    Χμμμμμμμ  
     
    Last edited: 14 Δεκεμβρίου 2007
  7. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Re: Απάντηση: ο σημερινός υποτακτικός...;

    Μια απαγορευση η οποια θα εχει κ τεκμηριο θα μπορουσε καλλιστα να με πεισει. κ βασικα η απαγορευση στο να κανω κατι που με ευχαριστει η οποια προκαλει αποκλειστικα δυσσαρεσκια δεν μπορει παρα μονο να με κανει να αναθεωρησω καποια πραγματα.

    Σε ολες τις σχεσεις οταν βλεπεις πως δεν περνας καλα...ε, η το συζητας να δεις τι φταιει η πας για αλλα. ακομα κ σε βδσμ σχεση μπορει τελικα να μην ταιριαζουν... αλλωστε οπως ειπα με τον καταλληλο τροπο μπορει να με κανει να δεχτω να μην βλεπω την κολλητη μου πχ καποιες φορες καθως αυτο το συγκεκριμενο ειναι κατι εξω απο αυτη την σχεση κ υπηρχε πριν κ το βρισκω βλακεια κ ανουσια μια τετοια απογορευση σε μονιμη βαση.

    μπορει να ειναι πολυ εποικοδομητικη... ειδικα οταν σιγα σιγα "κατεβαζεις τα τειχη" με ενα μαγικο τροπο
     
  8. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ο σημερινός υποτακτικός...;

      (cool)


      (cool)

     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μου φαινεται πως βρηκα μια αδελφη ψυχη στο φορουμ!

    μιαααα αγαπη εεεχω στηηην καρδιαααα...μονααχα μιιιια
    τηηην κιτρινοοομαυρηηη θεαααα αλλη καμμιααα   
     
  10. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: ο σημερινός υποτακτικός...;

    Τελικά κατόπιν της επιβεβλημένης από εμένα την ίδια ψυχραιμίας στον εαυτό μου, δηλώνω χθεσινή υποτακτική. Έχει παρέλθει η γεννιά μου απ΄ ότι φαίνεται.
     
  11. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Νομίζω ότι η ΑΕΚ ταιριάζει στους υποταχτικούς κυρίως λόγω ονόματος, συγγένειας με τους Τούρκους και υποταγής σε αυτούς. Αντίθετα οι Μπακτζήδες (όπως λέγονται οι Παοκτζήδες στη Θεσσαλονίκη) είναι Κυρίαρχοι, σαν Τουρκόγυφτοι, όπως τους αποκαλούν οι Αριανοί (τους οποίους αποκαλούν σκουλίκια).

    Νομίζω ότι όλη αυτή η φιλολογία των nick των ομάδων φέρνει πολύ γέλιο.

    Τελικά ταιριάζει το "ένα έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες".
     
  12. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Καλά, όλα αυτά που διάβασα και διαβάζω σε αυτό το νήμα δεν μπορεί να είναι πεποιθήσεις όλων των 'υποτακτικών'.Όλοι έχουν την δική τους οπτική.Αφού αναρωτιέμαι ώρες ώρες μήπως να βάλω vanilla ή perv να τελειώνουμε?Αλλά vanilla σίγουρα δεν είμαι ( τι, μόνο vanilla???   ) Με την εις άτοπο απαγωγή sub και perv μένουν.Αλλά όταν κάποιος/α δηλώνει sub θεωρείται ότι το δηλώνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μοτίβο όπως με κάποιον άλλον ή όπως με τόσους άλλους εδώ?Έχει βάση να συζητάμε για το αν κάποιος είναι πιο sub από κάποιον άλλον?Αντίστοιχα και για τους/οις Dom/Dommes.Σκέψεις και ερωτήματα με όχι απαραίτητα μονοσήμαντες απαντήσεις