Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

σκλάβα και καθημερινότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος kinky, στις 6 Οκτωβρίου 2006.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    σε καταβυθιση η αναδεδυμενη; 
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    Και τα δυό, προφανώς... Γιατί δεν μπορείς να θεωρήσεις καθημερινότητα τις 4 μόνο ώρες ημερησίως που μπορεί να κάνει scuba diving όταν, όπως περιγράφει η Elvira, τις άλλες 20 κάνει (όπως όλες οι κοινές θνητές) σκούπα-diving...

     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

      
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    Ελάχιστοι. Γιατί να αναρωτιούνται; Δεν τους αφορά.

    Όσο για την δική μου καθημερινότητα, μιας και τέθηκε το ερώτημα, θα έλεγα πως δεν χωράει μέσα της τίποτε που να είναι τιποτένιο.

    Τις ελάχιστες φορές που με παρασέρνει και μένα η αθλιότητα του περιβάλλοντος, χάνω στιγμιαία την σκλαβίσια μου υπόσταση. Αυτό πονάει πολύ, και γι αυτό προσπαθώ να το αποφεύγω. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου επομένως είναι ένας αγώνας ενάντια στην αθλιότητα και στο τιποτένιο.

    Κατά τα άλλα, βεβαίως και εργάζομαι, σκληρά κιόλας, διότι έχω και τρία παιδιά, τα οποία ακόμη φροντίζω, αν και σύντομα θα φύγουν από το σπίτι (μάλλον εγώ θα φύγω, διότι σκοπεύω να μετακομίσω στην Αθήνα). Δεν ντρέπομαι να εργάζομαι ή να καθαρίζω το σπίτι μου, ή να μαγειρεύω κλπ, ντροπή είναι να χάνεις τον αγώνα που ανέφερα παραπάνω.

    Εάν σου πω ότι πιστεύω πως οι περισσότερες σκλάβες έτσι το κάνουν, τί θα μου πεις; 
     
  5. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα


    Ε μα......έκανα κάπου λάθος στον υπολογισμό; (αν και δεν μιλησα για σκούπες, που ναμιλούσα και για αυτές)
     
  6. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    Τι εννοείς με το τιποτένιο και την σκλαβίσια σου υπόσταση; Γιατί μάλλον το καταλαβαίνω λάθος και θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα πάνω σε αυτό.

    Η σκλαβίσια μου υπόσταση και η γενικότερη χαμηλών τόνων συμπεριφορά μου στην γενικότερη καθημερινότητά μου και η ανικανότητα μου μερικές φορές να λέω όχι εκεί που πρέπει και όταν πρέπει με είχαν φέρει πολλές φορές σε υπερκόπωση. Τον τελευταίο χρόνο και αυτό που μερικές φορές έπρεπε να μάθω πολύ σκληρά ήταν να μάθω να λέω "όχι", ειδικά στον χώρο της δουλειάς μου, να συμπεριφέρομαι πιο δυναμικά στον χώρο εργασίας μου, αλλά και στους ανθρώπους γύρω μου και την "σκλαβίσια συμπεριφορά μου" να την βγάζω υγιέστατα σε ένα άτομο, σε Εκείνον. Αυτό που μου απέφερε όλο αυτό είναι να μπορώ να κάνω την δουλειά μου πιο ευχάριστα (και με τρεις προαγωγές μέσα σε έναν χρόνο), να μπορώ να κανονίζω τον χρόνο μου και να είμαι πολύ πιο ήρεμη.....
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα


    Ένα λογοπαίγνιο ήταν μόνο, αγαπητή μου Elvira, αυτό που έγραψα. Μην ψάχνεσαι λοιπόν, να βρεις κάποιο πιθανό λάθος...  

     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    Εννοώ αυτό που λες κι εσύ:

    Δηλαδή, κάθισες και σκέφτηκες, και εντόπισες τα προβλήματά σου με τους γύρω σου και φρόντισες ώστε να λειτουργείς καλύτερα, να περνάς πιο ευχάριστα, να είσαι πιο δυναμική κλπ. Θα μπορούσες να σκύψεις το κεφάλι στους γύρω σου και να ακολουθήσεις μία χαμηλών τόνων συμπεριφορά. Κατάλαβες όμως ότι αυτό δεν ωφελούσε σε κάτι και μάλιστα σε είχε οδηγήσει σε υπερκόπωση. Θα ήσουν "κακή" σκλάβα, αν δεν έβρισκες τον τρόπο να ρυθμίσεις την κατάσταση. Έκανες όμως την δουλειά που έπρεπε, και όπως λες μάλιστα, ανταμείφθηκες γι αυτό, όχι μόνο με την δική σου αίσθηση περηφάνιας, αλλά και με προαγωγές. 

    Επομένως, το να είσαι σκλάβα είναι ξεκάθαρα κάτι που επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Φωτίζει όλες τις πτυχές της, υπεισέρχεται παντού, στην καθημερινότητα, στις συναναστροφές, στην εργασία, στην οικογένεια. Είναι μία ταυτότητα που σε κάνει σίγουρη, ήρεμη και δυνατή. Η σκλαβίσια υπόσταση τα κάνει όλα καλύτερα, τα φωτίζει. Δηλαδή η σκλάβα το κάνει αυτό, όταν δουλεύει σκληρά για να το καταφέρει. Επενδύει μεγάλα κομμάτια του εαυτού της στο να είναι "καλή" σκλάβα - ή απλώς σκλάβα, όπως λέω εγώ. Γιατί θα έχανε την υπόστασή της αν ήταν ένα ανόητο τεμπελόσκυλο, έτσι δεν είναι; Θα έχανε την υπόστασή της αν δεν τα κατάφερνε. Αν την παρέσυραν οι δυνάμεις της φθοράς γύρω της, αν επηρεαζόταν από εξωτερικές καταστάσεις, αντί να βρίσκει την δύναμη μέσα της...

    Η αθλιότητα του περιβάλλοντος και το τιποτένιο θέλουν επεξήγηση; Να τα πούμε εκ του σύνεγγυς καλύτερα; 
     
  9. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    Λοιπόν Ντόρα μου αν και φαινομενικά ξεφεύγουμε από το θέμα θα απαντήσω.

    Διαφωνώ θεωρώ στην ουσία αυτού που λες συμφωνόντας μαζί σου. Ναι και φυσικά το να είσαι σκλάβα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής σου, όπως ήδη αναφέρθηκε είναι πρώτον θέμα μυαλού πάρα κάτι άλλο, όμως θεωρώ δεδομένο πως είμαι καλή σκλάβα και θεωρώ δεδομένο πως το θεωρεί και ο Αφέντης μου και είναι εκεί συνέχεια (σωματικά και ψυχικά) για μένα δεν προσπαθώ να Του αποδείξω κάτι όντας καλή ή κακή σκλάβα ή απλά σκλάβα. Δεν έχω να αποδείξω κάτι ούτε κάνω κάποιον διαγωνισμό. Το πρώτο που μου έμαθε είναι πως ποτέ δεν θα νιώσω φόβο, είτε της απόρριψης, είτε της σύγκρισης, είτε της μοναξιάς.

    Και εκεί μάλλον βρίσκεται και η διαφωνία μου. Ανακαλύπτοντας μερικές ατέλειες του χαρακτήρα μου που πολλές φορές έχουν να κάνουν με το πως, που και σε πόσο υγιές επίπεδο μπορώ να βγάλω την "σκλαβίσια συμπεριφορά μου" και αλλάζοντας μερικές συμπεριφορές βρίσκοντας την σωστή διέξοδο των συναισθημάτων μου δεν το βλέπω στον δρόμο της "καλής σκλάβας", όσο ότι απλά γίνομαι πιο λειτουργική, ήρεμη,δυναμική και αυτό (για να γυρίσω και στο θέμα) μας κάνει να απολαμβάνουμε και οι δύο περισσότερο τις λίγες ώρες που μας αφήνει η καθημερινότητα (ο υπολογισμός πιο πάνω).
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    Είμαι βέβαιη ότι είσαι πολύ καλή σκλάβα. Όσο είμαι βέβαιη ότι εγώ δεν είμαι.  Βρίσκομαι σε κάποιο σημείο της πορείας μου όπου χρειάζομαι ακόμα πάρα πολλή δουλειά. Υπάρχουν αδυναμίες και προβλήματα που εντοπίσαμε μαζί με τον Κύριό μου, που δεν μας επιτρέπουν να επαναπαυθούμε και να πούμε ότι όλα καλά. Επομένως, ίσως καταλαβαίνεις γιατί για μένα η καθημερινότητά μου είναι ένας αγώνας, του είδους που προανέφερα. Μην ξεχνάς ότι είσαι παλαιότερη από μένα - αν και νεότερη. 

    Ω ναι. Κι εγώ δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα. Έχω συγκεκριμένους στόχους που προσπαθώ να επιτύχω και κάνω τις κινήσεις που απαιτούνται. Όταν τα καταφέρνω νιώθω καλά. Όταν δυσκολεύομαι, περνάω δύσκολες μέρες...Νομίζω πως σχετίζεται με την δική μου αίσθηση της συνέπειας σε αυτό που έχω δεσμευθεί να κάνω...Και επίσης, σχετίζεται με το ότι οι στόχοι του Κυρίου μου για μένα είναι πολύ σωστά επιλεγμένοι. Όταν δεν τους πετυχαίνω, με βλάπτω...

    Πράγματι, η συναισθηματική ηρεμία είναι μία καλή και υγιής βάση για μία σχέση αυτού του είδους.

    Ναι, κατανοώ την απάντησή σου. Μιλάς για το κοινωνικό σχετίζεσθαι μίας σκλάβας, αλλά και για τον χώρο της εργασίας της. Αν και το κομμάτι της εργασίας δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, το κοινωνικό κομμάτι είναι ένας από τους στόχους του Κυρίου μου και για μένα, καθώς έχω απομονωθεί σχεδόν πλήρως τους τελευταίους 8 μήνες. Σαφώς, είναι μία σημαντική παράμετρος να μπορεί η σκλάβα να σχετίζεται κοινωνικά, εκεί όπου χρειάζεται ή αν το επιθυμεί και η ίδια ή αν το επιθυμεί ο Κ της (το τελευταίο ισχύει για μένα). Πιστεύω ότι έτσι είναι πιο ισορροπημένη η ζωή της. Βέβαια, τα δεδομένα της δικής μου ζωής είναι λίγο διαφορετικά, όντας και μεγαλύτερη και κάπως κουρασμένη από τα κοινωνικά δρώμενα, στα οποία είχα "εντρυφήσει" υπέρ του δέοντος στη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής μου. 

    Επιθυμούσα λοιπόν λίγη ξεκούραση από το κοινωνικό γίγνεσθαι και ο Κύριός μου είναι πολύ υπομονετικός μαζί μου σ' αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι βαθιά μέσα του έχει καταλάβει τί είναι αυτό που με κάνει να κλείνομαι στο "κλουβάκι" μου. Και μου το επιτρέπει, έστω και για λίγο ακόμη. Μακάρι να μπορούσε να κρατήσει για πάντα...

    ΥΓ. Αναρωτιέμαι γιατί δεν συνδέεις το σκλαβιλίκι με τη βελτίωση που έχεις στις σχέσεις σου με τους γύρω σου. Είναι η κλασική απόρροια μιας τέτοιας σχέσης, όταν η σκλάβα χαρακτηρίζεται από συνέπεια...
     
  11. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    Αυτό από ότι καταλαβαίνεις είναι ένα θέμα από μόνο του....και έχω και πολλές απορίες, αλλά και πάρα πολλές σκέψεις πάνω σε αυτό.

    Επιφυλάσσομαι, για ένα νήμα, όταν θα τελειώσει μία πολύ μεγάλη συζήτηση που έχουμε αρχίσει με τον Αφέντη μου επί του θέματος και έχω ολοκληρωμένη άποψη.
     
  12. Markisios_Nte_Sant

    Markisios_Nte_Sant Regular Member

    Απάντηση: σκλάβα και καθημερινότητα

    Τώρα με την ανεργία που θα έρθει...ότι πρέπει για 24x7