Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

τελικα είναι επιλογή?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος aria, στις 13 Οκτωβρίου 2010.

  1. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Διάβασα κάποιους που απάντησαν ότι είναι επιλογή. Αναρωτιέμαι με ποιά έννοια είναι επιλογή αν κάποιος έχει επίμονες φαντασιώσεις από τα 13 του σχετικές με κάτι που απλά δεν ξέρει να ονομάσει σ'εκείνη την ηλικία. Μπορεί να μαθαίνει στα 22, στα 29 ή στα 30 τι είναι το bdsm, αλλά αυτό που γεννήθηκε στο μυαλό του σε πολύ μικρή ηλικία ποιός το επέλεξε ;
    Η δεύτερη ερώτηση, αν θα μπορούσατε να το αλλάξετε. Με έχει βασανίσει πολύ αυτή η ερώτηση τα τελευταία χρόνια σε στιγμές απόλυτης δυστυχίας. Δεν μπορώ να το αλλάξω. 'Εχω καταφέρει να αποδεχθώ την φύση μου καθώς τα χρόνια πέρασαν, αλλά με περιορίζει εξαιρετικά, περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να δημιουργώ σχέσεις. Ειδικά φέτος έχω σοβαρότατη υπαρξιακή κρίση ηλικίας που συνδέεται με την ιδιαιτερότητά μου. Ποτέ άλλοτε στη ζωή μου δεν θυμάμαι να με έχει τρομάξει τόσο η ηλικία μου μου.
     
  2. Nosferatu

    Nosferatu New Member

    Απάντηση: τελικα είναι επιλογή?

    Αν κρίνω από τον εαυτό μου, τότε δεν μπορώ να πω πως είναι επιλογή. Οι πρώτες φαντασιώσεις που είχα στα 11-12 μου ήταν να υπηρετώ γυναίκες και να κάνω ό,τι μου ζητούν, χωρίς να έχω από πριν κάποιο αντίστοχο ερέθισμα που θα μπορούσε να μου δημιουργήσει τέτοιες σκέψεις. Και γενικά, ενώ σαν άνθρωπος είμαι παλιοτεμπέλαρος, ρεμάλι   κατά έναν ανεξήγητο τρόπο μπορώ να κάνω οποιαδήποτε αγγγαρεία ή χάρη μου ζητήσει γυναίκα χωρίς καμμία αντίρρηση, αλλά αντίθετα το κάνω με ευχαρίστηση, πολλές φορές μάλιστα παραμερίζοντας κάτι άλλο που ήθελα να κάνω.
    Όσον αφορρά τη δεύτερη ερώτηση, δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, λόγω μικρής ηλικίας, αλλά αν κρίνω από τις μέχρι τώρα εμπειρείες μου, μάλλον δεν θα το ήθελα, καθώς τότε θα μου ήταν πολύ ευκολότερο να αντλήσω ικανοποίηση...
     
  3. thanasis

    thanasis Contributor

    Είναι φυσική κλίση, κατ' εμέ. Επιλογή είναι το πώς θα το διαχειριστείς. Θα το αγαπήσεις ως μέρος του εαυτού σου, riding the wave ή θα προσπαθήσεις να το καταπιέσεις/εκφράσεις με πιο...αποδεκτούς τρόπους;

    Λάθος...με εκφράζει τόσο αισθητικά, αισθησιακά και λειτουργικά, που "και να το άλλαζα, πάλι αυτό θα έπαιρνα".
     
  4. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Απάντηση: τελικα είναι επιλογή?

    Σιγουρα δεν ηταν επιλογη μου. Η εμφυτη ταση υπηρχε απο παλια οποτε και ολα τα υπολοιπα ηρθαν με μια πορεια σχεδον προδιαγεγραμμενη. Επιλογη μου ηταν να το εχω απενοχοποιησει πληρως.
     
  5. kati

    kati Regular Member

    Απάντηση: τελικα είναι επιλογή?

    Πιστεύω χωρίς μεγάλη βεβαιότητα οτι με τον ίδιο τρόπο που διαμορφώνεται ο χαρακτήρας, οι συνήθειες, οι ιδιαιτερότητες και οι επιδεξιότητες του καθενός (για παράδειγμα εάν κάποιος είναι καλός στα μαθηματικά), αντίστοιχα διαμορφώνονται και οι σεξουαλικές προτιμήσεις.

    Σε άλλους παίζει πιθανώς μεγαλύτερο, σε άλλους μικρότερο ρόλο η εκ γενετής σφραγίδα, όμως πάντα υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες ικανοί να στρεβλώσουν τις προυπάρχουσες τάσεις.

    Προσωπικά νοιώθω οτι κάποια συγκεκριμένα βιώματά μου σε μικρή ηλικία ίσως να καθόρισαν την μετέπειτα ανάγκη για αναζήτηση κυριαρχικών φιγούρων στις ερωτικές μου σχέσεις.

    Αν μπορούσα να επιλέξω, σίγουρα θα διάλεγα την ικανοποίηση μέσα από την απλότητα των βανιλικών εμπειριών κι αυτό γιατι θα διευκόλυνε τη ζωή μου, μειώνοντας το χρόνο που σπαταλώ για τη διερεύνηση του χώρου και για ενδοαναζητήσεις.

    Επιπλέον, το πορνογραφικό υλικό που κυκλοφορεί στο ίντερνετ για βανίλα ανθρώπους σαφώς και διατίθεται σε μεγαλύτερες ποσότητες από το αντίστοιχο σε bdsm, κάτι που άλλωστε ενισχύει τον παραπάνω μου συλλογισμό.    
     
  6. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Ενας απο τους βασικους κανόνες της κοινωνιολογιας:
    Δεν υπαρχει ανθρωπινη φύση. Υπαρχει ανθρωπινη συμπεριφορά.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  8. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Re: τελικα είναι επιλογή?

    Πολυ ενδιαφερον. Αναρωτιεμαι τι λεει η ψυχολογια. Μηπως θα ηθελες να το αναλυσεις λιγο περισσοτερο;  
     
  9. gallant

    gallant Regular Member

    Με βάση λοιπόν αυτή την συμπεριφορά θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας στο ακόλουθο:
    Το BDSM είναι επιλογή η φυσική κλίση και αν τελικά δεν είναι επιλογή το θεωρείται τόσο λάθος ώστε να προτιμούσατε να αλλάξετε?[/QUOTE]


    Τυπικά είναι επιλογή. Τώρα αν κατα κάποιο τρόπο έχετε και το ταλέντο (φυσική κλίση) ανήκετε στο ρόταρι κλαμπ.
    Αν ισχύει το παραπάνω θα πρέπει να το παρομοιάσετε με το καλό φαγητό.
    Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος (υγείας για παράδειγμα) γιατί να το κόψετε;
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Re: τελικα είναι επιλογή?

    Δεν είμαι κοινωνιολόγος οπότε δεν ξέρω τι λέει η κοινωνιολογία αλλά έχω την εξής απορία: Αυτή η συμπεριφορά από πού πηγάζει; Είναι παράλογο να λες "δεν υπάρχει ανθρώπινη φύση" όταν η συμπεριφορά είναι το αποτέλεσμα λειτουργίας ενός απίστευτα πολύπλοκου βιοχημικού συστήματος.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: τελικα είναι επιλογή?

    Τί είναι η ανθρώπινη "φύση";
    Πως ορίζεται επιστημονικά;
    Τι περιλαμβάνει;

    (για ρίχτε μιά ματιά και εδω )
     
  12. dawn

    dawn Regular Member

    Απάντηση: τελικα είναι επιλογή?

    Μιλώντας για μένα είναι σίγουρα φυσική κλίση. Επιλογή είναι το αν θα μπω στο χορό και στη συνέχεια πόσο συχνά και καλά θα χορεύω.

    Πότε δεν το σκέφτηκα/αντιμετώπισα σαν λάθος (τουλάχιστον απ'όταν έμαθα ότι δεν είμαι μόνη εκεί έξω). Απλά ως μη συνηθισμένο. Συνεπώς δεν θα ήθελα να το αλλάξω. Αγαπάω αυτό που είμαι και ότι μου δίνει απόλαυση. Δέχομαι ότι κάνει ορισμένα πράγματα πιο δύσκολα, αλλά so what? Μπορεί να θέλουμε να είναι εύκολα, όμως ποιός είπε ότι θα έπρεπε να είναι;

    Τώρα για την κουβέντα περί επίδρασης της βιολογίας (DNA) και περιβάλλοντος, θεωρώ ότι τέτοια θέματα είναι καλύτερο να τα αφήνουμε στους ειδικούς. Και οι δύο παράγοντες αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν την τελική έκβαση, αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει κάποια γενίκευση.