Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

τιμωρώ ή διορθώνω;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Yes, στις 10 Απριλίου 2009.

  1. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Κανένα θέμα για την καθυστερημενη απάντηση..Σιγά μην δίνουμε και deadline για να απαντήσει κάποιος στην άποψη που γράφουμε. Δεν εχω τέτοια θέματα. Μην ζητάς συγγνώμη για κάτι τέτοιο....
    Αποκόμισα από το κείμενο σου, την αίσθηση ότι δεν υπάρχει εκπαίδευση στον σαδομαζοχισμό. (Όχι?)  
    Και συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.Αντιλαμβανομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το αντίθετο.
    Ίσως λόγω εμπειριών, ίσως τα θέλω τους... Δεν ξέρω.

    Για μένα η εκπαίδευση είναι μια καραμέλα και μόνο!
    Ο εκπαιδευτής δεν τιμωρεί για να κάνει καλύτερο τον εκπαιδευμένο. Και ο εκπαιδευμένος δεν γίνεται καλύτερος εξαιτίας της τιμωρίας.Με εξαίρεση το οποίο ερωτικό κομμάτι που "φτιάχνει" το υ τμήμα με βάση τα θέλω του. Και ακόμη,και στην περίπτωση που δέχομαι τα αγνά κίνητρα του εκπαιδευτή... Πόσο σίγουρη να είμαι πως πραγματικά ξέρει τι είναι καλύτερο ή σωστότερο για ένα άλλο άνθρωπο;
    Και γνωρίζω ότι τιμωρίες δεν πέφτουν μόνο για λόγους κοινής λογικής ή συμπεριφοράς αλλά αφορούν γενικότερα θέματα. Θεωρείται by default ότι ο οποίος κ είναι σωστός παντού; Αλάθητο για τον κ;
    Εκεί κολλάω και νομίζω ότι είναι μια βολική κατάσταση μυαλού η έννοια της τιμωρίας.
    Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι απαραίτητα σωστή...
     
    Last edited: 10 Ιανουαρίου 2016
  2. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    να σου υπενθυμισω οτι το 'ορθοδοξο' βδσμ εχει και καποιους ακαμπτους κανονες σχετικα με τις ευθυνες που εχει ο καθενας, τις υποχρεωσεις, καθως και τα ορια αυτων που εχουν το πανω χερι, προσταευοντας ουσιαστικα τους απο κατω. ολα αυτα αν τα ηξεραν τα νεοφερμενα υ, δεν θα επεφταν ευκολα στα χερια του καθε βλακα που νομιζει οτι ειναι Κ και θεωρει οτι ξερει τι κανει, ουτε θα φορτωνονταν τις ευθυνες για τα λαθη αλλων.

    υπαρχει δηλαδη και η αλλη πλευρα στο ορθοδοξο βδσμ, αυτο με τους κανονες, που ολοι εχουν βαλθει να γκρεμισουν χωρις καν να το γνωριζουν.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Εκπαίδευση στη μουσική υπάρχει, η ορχήστρα δεν είναι εκπαιδευτήριο. Γίνεται έτσι σαφής η αναλογία με το M/s; Από την άλλη, υποθέτω γίνεται ανετότατα σαδομαζοχισμός και χωρίς εκπαίδευση, άλλωστε το M/s είναι μόνο μια περίπτωση, δεν είναι όλος ο σαδομαζοχισμός.

    Συμφωνώ ότι η τιμωρία μπορεί να είναι και βολή σε μια σχέση. Αν θυμάμαι καλά, το είχα πει κάπου παραπάνω  

    Για το τι θα πει "καλύτερος" υπάρχει νήμα και μάλλον πολύκροτο, περί βελτίωσης. Μπορείτε να ανατρέξετε εκεί. Έχουμε επίσης νήματα για τις περιπτώσεις όπου "πέφτει" τιμωρία - είθιστε να είναι συγκεκριμένες αν και όχι προκαθορισμένες, προφανώς. Ο Κυρίαρχος ξέρει τι είναι αυτό που ζητά από τον άλλο άνθρωπο που έχει αναλάβει. [Αν δεν το ξέρει, ξεχάστε το D/s ή M/s ή βρείτε άλλο Κ.] Χωρίς περαιτέρω αξιακές κρίσεις, περί του αν αυτό είναι καλύτερο ή ωραιότερο αν και μπορώ να σας πω, από εμπειρία, ότι υπάρχουν τιμωρίες άπειρης αισθητικής.

    Όσον για το αν ο Κυρίαρχος θεωρείται καλύτερος εξ ορισμού, μου είχε κάνει κάποια εντύπωση που η συγκεκριμένη πτυχή δεν είχε θιγεί διόλου σε αυτό το νήμα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι υπήρχε ένα κοινά αποδεκτό σημείο, ότι είτε με τιμωρία ή διόρθωση είτε με συζήτηση αυτό που εν τέλει επικρατεί είναι η επιθυμία του Κυρίαρχου. Αν θέλετε να το θίξετε, ευχαρίστως. Στο βαθμό που με αφορά δεν θα καθόμουν να με σαπίζει κάποιος που δεν σέβομαι βαθύτατα. Αυτό σημαίνει ότι θεωρώ ότι έχει πάντα δίκιο; Όχι απαραίτητα. Απλά δεν με αφορά. Δεν ασχολούμαι να έχω κάποιον άξονα αναφοράς με βάση τον οποίο να κρίνω αν ο Αφέντης έχει δίκιο ή άδικο κατά περίπτωση. Είναι ο Αφέντης, που συμβαίνει να αγαπώ τρελά και να σέβομαι εξίσου τρελά και αυτό που λέει αυτό είναι.

    Επίσης, επιτρέψτε μου να εκφράσω την δική μου απορία, όταν λέτε για συζήτηση πώς την εννοείτε; Ήξερα έναν τύπο Κ - υποτίθεται - της περπατητικής σχολής, μετά από τα τρία τέταρτα της ώρας μονόλογο τυπου ποντίφικα για υποτιθέμενο λάθος της υποτακτικής, με συγκαλυμένες απειλές, με συνερισιά, με πικρίες, με πολύ απωθημένο θυμό κλπ, σκεπτόμουν σοβαρά με τί θα τον σκότωνα, ίσα ίσα για να πάψω ν ακούω την χάλια φωνή του!

    @lizard_ ναι, μεν, αλλά πόσο μπορείς να λες για "ορθόδοξο" bdsm χωρίς πραγματική κοινότητα;
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    xaxaxaxaxax το ιδιο εφε ειχε και σε μενα η πρωην γυναικα μου...  

    Υπαρχουν ανθρωποι που γνωριζουν και οχι μονο δεν τσιγκουνευονται τη γνωση αλλα χαιρονται να τη προσφερουν. Αρκει καποιος να κανει μια σοβαρη προσεγγιση. Οποτε για την ωρα ειναι στο χερι του καθενος να επιλεξει απο που θα τα μαθει.
     
  5. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Disclaimer δικό μου, ειλικρινά είμαι πολύ περίεργος, γιατί η συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση ( δηλαδή του/της slave ), είναι έτη φωτός μακριά απ' την δική μου. Γι' αυτό τον λόγο ( και μόνο γι' αυτό ) θα κάνω την ακόλουθη ερώτηση.
    Αρχικά την απευθύνω σε σένα που "έθιξες" το ζήτημα, αλλά οποιαδήποτε απάντηση, θα ήταν η καλοδεχούμενη.
    Ας υποθέσω ( επαναλαμβάνω ότι για μένα δεν υπάρχει ούτε τιμωρία, ούτε βελτίωση και υπογραμμίζω το για μένα ), ότι η τιμωρία ακόμα και με εισαγωγικά ή σαν υπενθύμιση στον/στην σ θα υπήρχε.
    Και ότι δεν θα ήταν δική του υπόθεση να "τιμωρήσει" τον εαυτό του/της. Αν δεχτούμε ότι ίσως για τους περισσότερους ανθρώπους, ο πιο σκληρός κριτής θα ήταν ο ίδιος μας ο εαυτός.
    Να μπει στην μέση ο/η Α, "τιμωρώντας" τον/την slave, δεν θα ήταν η εύκολη λύση?
    Που έγκειται ο έλεγχος του/της slave, αν ο/η Α "τιμωρώντας" τον/την θα του έδινε ένα λιγότερο επίπονο "κλείσιμο"?
    Ο/η Α που θα βοηθούσε τον/την slave αν με την "τιμωρία" του/της στο τέλος θα του/της πρόσφερε ένα δίχτυ προστασίας από συναισθήματα όπως η θλίψη ή η απογοήτευση?

    Υ.Γ. Εύχομαι ξανά να μην παρεξηγηθεί αυτή μου η παρέμβαση. Δεν κρίνω κανέναν/καμία ούτε κι αυτή την φορά. Απλά προσπαθώ να ξύσω την επιφάνεια μιας ψυχοσύνθεσης που - και το επαναλαμβάνω - όσο και να γνωρίζω σαν υπαρκτή.
    Με κάθε ειλικρίνεια συνεχίζει, να μ' εκπλήσσει σε διάφορα απ' τα επιμέρους στοιχεία της.
    Κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν θ' ανέβαινα ποτέ "σκαλί". Που δεν θα γινόμουν ποτέ Master.
    Γιατί κάποια πάνω στην οποία να είχα τον απόλυτο έλεγχο, δεν θα μου έδινε κανένα input.
    Για μένα δεν θα είχε το παραμικρό γούστο. 
     
  6. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    @gaby ,
    Πειράζει να τα πάρω ανάποδα σαν το καβούρι;  
    Συζήτηση εννοώ το θέτει το κ μέρος την άποψη του επί συγκεκριμένου θέματος, το υ μέρος εξηγεί την δική του στην συνέχεια. Και μιλάνε επί του θέματος εξηγώντας τις θέσεις τους.Οπως συζητούν όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διαφοροποιηση. Βάζοντας ως δεδομένο, ότι το υ μέρος σέβεται και εκτιμάει το κ (για αυτό και τον δέχεται ως κ, και όχι γιατί είναι καλός στο σεξουαλικη κομμάτι) ανοίγει τα αυτιά του και το μυαλό του!
    Αλλά έχω διαπιστώσει, με έκπληξη ομολογώ, ότι πολλά υ διαλέγουν κ για άλλους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με σεβασμό, εκτίμηση,αγάπη...
    Με ανοιχτά αυτιά και μυαλό η τιμωρία δεν χρειάζεται και η κατανόηση έρχεται. Έγινα κατανοητή τώρα;

    Ούτε εγώ δεν θα καθόμουν να με σαπίσει κάποιος που δεν είχε την εκτίμηση μου ως Κ μου. Και εδώ κάνω χρήση κεφαλαίου για να δείξω την αποδοχή στο πρόσωπο που την έχει. Αλλά είναι κάθε υ σαν και σένα ή εμένα; Πιθανότητα όχι...
    Ακόμη όμως και αν είχε την εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη μου αν οι φορές που είχε άδικο ή λάθος γίνονταν πολλές θα ήταν η αρχή του τέλους νομίζω. Γιατί σταδιακά θα αποδομουσα το πρόσωπο του... Και αυτό θα είχε επιπτώσεις. Σε αντίθεση με την δική σου άποψη,σε μένα θα είχε επιπτώσεις.
    Δεν ξέρω αν υπάρχουν όμορφες αισθητικά τιμωρίες και δεν έχω κανένα λόγο να πω το αντίθετο. Φυσικά και ο κυρίαρχος ξέρει τι ζητά από τον άνθρωπο που έχει αναλάβει, αλλά μέχρι πιο σημείο; Ξέρει τι θέλει σε σεξουαλικο επίπεδο, σε τρόπους συμπεριφοράς. Αλλά μπορεί να ξέρει ανάμεσα σε δύο θέσεις εργασίας ποια να επιλεξει το υ μέλος; (το παραδειγμα είναι υπαρκτό). Εκεί διατηρω αμφιβολίες...
    Όσο για τα προτεινόμενα νήματα, έχουν και αυτά απόψεις από κάθε οπτική. Το πως αντιλαμβανετε ο καθένας μας έχει διάφορες... Και αυτό είναι ότι καλύτερο! Θα ήταν βαρετό να είμαστε όλοι ίδιοι!![/QUOTE]
     
  7. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor


    Καταρχάς γιατί να παρεξηγηθεί?   Δεν παρεξηγώ (εσένα τουλάχιστον   ) οπότε όλα καλά.

    Θα απαντήσω όσο μπορώ σε ένα ένα όπως τα έθιξες.

    Να μπει στην μέση ο/η Α, "τιμωρώντας" τον/την slave, δεν θα ήταν η εύκολη λύση? --- Καταλαβαίνεις ότι εκείνος/η επιλέγει πότε και αν θα το κάνει έτσι?   Μπορεί να ήταν η εύκολη ή μπορεί (αν δεν είσαι φαν του cane στις 5 τα χαράματα) να είναι η δύσκολη  

    Που έγκειται ο έλεγχος του/της slave, αν ο/η Α "τιμωρώντας" τον/την θα του έδινε ένα λιγότερο επίπονο "κλείσιμο"? -- Ισχύει πάνω κάτω η ίδια απάντηση. Δεν είναι το λιγότερο ή περισσότερο επίπονο κλείσιμο. Είναι το ότι οταν ο Α πει τ ε λ ος είναι τέλος. Αν διαλέξει να το πει μέσω "τιμωρίας" οκ, μπορεί να διαλέξει να το πει με ένα βλέμμα. Καταλαβαίνεις?

    Ο/η Α που θα βοηθούσε τον/την slave αν με την "τιμωρία" του/της στο τέλος θα του/της πρόσφερε ένα δίχτυ προστασίας από συναισθήματα όπως η θλίψη ή η απογοήτευση? -- Δεν τον προστατεύεις από αυτά, τα ελέγχεις.

    Πρέπει να θυμάσαι ότι στο M/s εχει να κάνει με τον έλεγχο (γενικά και δισκλέιμερ και αλλα γραφικά)

    Υποθετική κατάσταση.

    Σπάει ο σ ένα βάζο μεγάλης αξίας για τον Α.
    Πανικός, άγχος, στεναχωρια.
    Σκάει ο Α.
    Σε κοιτάει, σου λέει σκύψε και σε χτυπάει με το , δεν ξέρω...το τεφαλ το αντικολλητικό, 50 φορες.
    Όταν σηκωθεις, σου λέει το θεμα θεωρείται λήξαν.
    Ε εκεί τε λει ω νει η φάση.
    Δεν το ξανασκέφτεσαι, δεν το ξανα αναφέρεις, δεν στεναχωριεσαι πια, έχει κλεισει το θέμα.

    Το παράδειγμα είναι τραγικό επίτηδες.

    Το θέμα λοιπόν είναι ότι σαν σ δεν έχεις το δικαιωμα στην αυτοτιμωρία, δεν έχεις δικαίωμα στον αυτοβασανισμό και δεν έχεις δικαιωμα να "χαλας" το property του Α χωρίς την δική του άδεια.

    Αν υπάρχουν και άλλες απορίες θα χαρώ να το συζητήσουμε


    Prior disclaimer still in effect.
     
  8. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Μου έριξες περισσότερο φως με την απάντηση σου και ειλικρινά σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Καμία άλλη ερώτηση Κυρία μάρτυς χαχαχα ( πλάκα κάνω, μα αλήθεια μου έκανες πιο ξεκάθαρα κάποια πραγματάκια.   )
     
  9. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ε τότε χαίρομαι πολύ!! (Τι με ευχαριστείς καλέ μου για το χρόνο μου που ειμαστε στον Ενικό? χαχαχα <3 )

    Δεν είναι εύκολο θέμα, και πάντα εξαρτάται και πως το έχουμε "μάθει" το bdsm και από ποιον κλπ κλπ...Και δεν νομίζω ότι υπάρχει one true answer .. Αλλά για αυτό κ ειναι ωραία αυτή η συζήτηση ^_^
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Τα είπες όλα.~
     
  11. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Γλυκειά μου @Madeleine Rk αυτό προφανώς ισχύει πάντα. Το θέμα όμως ειναι να μην το αφήνουμε να μας κλείνει τα μάτια και να είναι conversation killer.  
     
  12. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Η μοναδική true answer για όλους είναι ότι κάποτε θα πεθάνουμε. Ως προς την ευγένεια και τον σεβασμό, αν ο/η άλλος/η στα δίνει, δεν μπορείς παρά ν' ανταποδώσεις. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το BDSM.
    Καλή σας νύχτα ( Αλά Αιμίλιος -το μήλο- Λιάτσος χαχα   )
     
    Last edited: 10 Ιανουαρίου 2016