Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

χύνει έτσι η υποτακτική;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 11 Ιανουαρίου 2011.

  1. Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;


    Σε ένα πριβέ session, όλο το θέμα, από το οποίο ξεκινούν όλα, είναι η εμπιστοσύνη. Η ανάπτυξη αυτής περιλαμβάνει, κατά τη γνώμη μου, την εξασφάλιση της παραμονής εντός των ορίων της υ. Εάν αυτά ξεπεραστούν κατά πολύ, παύει να υπάρχει η συναίνεση και η εμπιστοσύνη μηδενίζεται, με αποτέλεσμα το όλο πράγμα να ξεφύγει και να μην είναι καθόλου απολαυστικό για την υ. Νομίζω ότι θα αποτελούσε και ένα βασικότατο λόγο μη επανάληψης του session.

    Σε ένα session περισσοτέρων ατόμων, που έχει πάει η υ με τον Κ της, επίσης δεν πρέπει να ξεπερνιούνται τα όριά της. Νομιζω πως όχι μόνο δε θα της αρέσει και δε θα χύσει, αλλά θα αμφισβητήσει και την Κυριαρχία του Κ πάνω της και τον έλεγχο που έχει αυτός στο όλο session, με αποτέλεσμα να φοβηθεί. Η γνώμη μου είναι πως είναι δουλειά του Κ να εξασφαλίσει στην υ ότι το session θα παραμείνει μέσα στα όριά της, έτσι ώστε να νιώσει ασφαλής και να το απολαύσει. Εάν τώρα, γίνονται γύρω της παιχνίδια που ξεπερνούν τα όρια της (σύνηθες), αυτό είναι αναμενόμενο και ίσως και εκπαιδευτικό. Εάν παραμένει ασφαλής κάτω από την ομπρέλα του Κ της, νομίζω ότι θα δει τη σκηνή εγκυκλοπαιδικά και δε θα έχει κάποιο πρόβλημα.

    Τα όρια της υ πρέπει να ξεπερνιούνται (λίγο λίγο) σε πριβέ στιγμές με τον Κ της, όχι σε sessions πολλών ατόμων. Και να ξεπερνιούνται με διάθεση διερεύνησης και με διαρκή έλεγχο της υ, έτσι ώστε να μη κλονιστεί η εμπιστοσύνη της. Εκτός εάν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (π.χ. το όριο είναι το παιχνίδι με άλλους ή γίνεται κάποιo humiliation) που απαιτεί κόσμο!
     
    Last edited: 12 Ιανουαρίου 2011
  2. Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    Πολύ ωραία τοποθέτηση!
    Θα ήθελα να προσθέσω, ότι και οι Κ πολλές φορές κάνουν λάθος εκτίμηση της δυνατότητας υπέρβασης των ορίων της υ. Αυτό είναι πάντα πιθανό σε μια δυναμική σχέση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η υ μπορεί να το πει, ότι πλέον δεν απολαμβάνει το session, ή ακόμη, να χρησιμοποιήσει το safeword.
     
  3. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    δεν μας δίνετε και έναν ορισμό;
    νηματοθέτρια και όσοι απάντησαν
    τι εννοείτε ο καθένας όταν μιλάτε για "κατώφλι πόνου";

    έχω την εντύπωση πως οι διαφορετικές απαντήσεις δόθηκαν με βάση διαφορετικό ορισμό
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    Όταν λέω "κατώφλι πόνου" εννοώ το σημείο όπου σταματά ο πόνος να φέρνει και ηδονή και γίνεται μόνον πόνος.

    Δεν ξέρω για συνεδρίες όπου υπάρχει μόνον πόνος και μάλιστα ακατάπαυστος και δεν μίλησα γι αυτό. Σκιτσάρισα συνδερίες πολύ πιο έντονες από οτιδήποτε θα επέλεγε αυτή η υποτακτική αν αποφάσιζε η ίδια.

    @ WhiteOrchid et all,
    δεν διευκρινίζω αν μιλώ για ξέμπαρκη υποτακτική ή για υποτακτική σε σχέση γιατί δεν είναι εκεί το θέμα μου  
     
    Last edited by a moderator: 12 Ιανουαρίου 2011
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    Δεν μου έχει συμβεί να μπορεί να τελειώσει όταν βρίσκεται "κατά πολύ" πάνω απο το όριο της. Εκτός από περιπτώσεις που ο/η υ δεν ξέρει τα όρια του/της. Αν τελειώνει, δεν σημαίνει ότι βρίσκεται εντός ορίων?
    Μου έχει συμβεί να τελειώσει αρκετή ώρα μετά, ή να ξεπερνάει το όριο πόνου την ώρα που τελειώνει.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    Πιστεύω πως η πιο πάνω κατάθεση της thaleia εκφράζει κι εμένα όταν πρωτομπήκα στη σχέση με Τον Κύριο μου.

    Δεν είχα ιδέα περί πόνου, είχα δει μια φώτο με μια τρυπημένη θηλή κι είπα για μένα αυτό είναι απαράδεχτο, φρικτό και είχα βάλει τα κλάματα από το φόβο στην ιδέα και μόνο και στο παιγνίδι με κερί απλά δάγκωνα τα χείλη μου και προσπαθούσα να αντέξω (κάτι που δεν μπόρεσε να κρατήσει το αναφωνητό "Θέε μου που πήγα κι έμπλεξα" (το οποίο έγινε αιτία να διακοπεί για λίγο η σκηνή μια κι Είχε πέσει και χτυπιόταν στα γέλια) αλλά μια και δεν επρόκειτο περί συνεδρίας αλλά σχέση, μια και ήθελα να Τον ευχαριστήσω, είχα αποφασίσει να προσπαθήσω όσο μπορώ.

    Εξαιρουμένων περιπτώσεων που ο πόνος μου δινόταν συγκεκριμένα για απόλαυση - σταδιακή αύξηση ώστε να προλάβουν να εκκριθούν ενδορφίνες κ.ο.κ.- το οποίο είχε ως αποτέλεσμα είτε οργασμό, είτε subspace (Γιατί το είτε υπάρχουν εδώ οι απαντήσεις: https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/6009-subspace.html ), ο πόνος που μου προσφερόταν ήταν πέρα από το κατώφλι των ορίων μου, εξού και κάποιες φορές το σώμα "έκλεινε" τον διακόπτη και κάποιες φορές λιποθύμησα.

    Εικάζω πως η διαφορά της καθαρά μαζοχίστριας από την υποτακτική-μαζοχίστρια, τουλάχιστο στην αρχή, είναι η επί μέρους ανάγκη της να φιλτράρεται μέσα από τον Κύριο της ο πόνος, να νιώθει πως την κάθε υπέρβαση την κάνει για Εκείνον.
    Ίσως γι αυτό να μην νιώθει την ανάγκη να προκαλεί η ίδια στον εαυτό της πόνο, όπως άκουσα πως κάνουν πολλές αμιγώς μαζοχίστριες.

    Ειλικρινά δεν μπορώ να πω με σιγουριά, κατά πόσο αυτό οφείλεται σε κάποια εσωτερική διεργασία που αναστέλλει την επιθυμία ή την ευχαρίστηση για/μέσω πόνου που να μην φέρει την έννοια της "προσφοράς" ούτε αν αυτό ακριβώς-το γεγονός πως δεν απολαμβάνει πάντα τον πόνο- προσφέρει επιπλέον απόλαυση στον Κύριο-Σαδιστή (αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να το ακούσουμε από τους Ιδιους).

    Όπως δεν ξέρω με σιγουριά, έχοντας υπόψη πως το κατώφλι του πόνου είναι εκπαιδεύσιμο και επεκτεινόμενο και οι ενδορφίνες/αδρεναλίνη και λοιπά ιδιαίτερα εθιστικά, κατά πόσο δεν διδάσκεται η υποτακτική όχι απλά να δέχεται αλλά και να απολαμβάνει περισσότερο πόνο.
    Κι αυτό ίσως να εξηγεί την ικανότητα της να λάβει απόλαυση από πόνο με κάποιον που να μην είναι Κύριος της.

    Επίσης η πιθανή απόλαυση/μη απόλαυση πόνου δεν θεωρώ πως για όλες ταυτίζεται με την επιθυμία για οργασμό ή με την επιθυμία προσφοράς προς Τον Κ.

    Μπορεί να λαμβάνει διαφορετικού είδους απόλαυση, όπως η αίσθηση "εξαγνισμού", ανακούφισης, ελαφρότητας, ψυχικής ανάτασης και τόσα άλλα που πολλές βιώνουν μετά από κάποια συνεδρία που συμπεριλαμβάνει τον πόνο.

    Οπότε κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργεί για την υ. ακόμα και σε συνεδρία με Κάποιον εκτός του Κυρίου της, όπου η προσφορά προς τον Άλλο δεν είναι μέσα στο παιγνίδι.
     
    Last edited: 12 Ιανουαρίου 2011
  7. Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    Το 30% των περιπτώσεων που χύνω είναι μέσω πρωκτικού σεξ.
    Το 20% των περιπτώσεων μέσω 'κανονικού' σεξ - μπορεί και λιγότερο
    Το 20% των περιπτώσεων μόνο όταν δεν μπορώ να αναπνεύσω (breath play κτλ)
    Το 30% των περιπτώσεων μόνο αφού είμαι under bondage, ή πονέσω πολύ μέσω spanking.

    Στην αρχή δεν με ερεθίζει ο πόνος καθόλου. Από ένα σημείο και πέρα όμως, μπορεί να χύνει κάθε κύτταρό μου όταν πονάω πολύ-ξεφεύγω τελείως.

    όχι τίποτε άλλο...αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου μαζοχίστρια....μήπως είμαι;;; 
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    Άκουσα κάτι και γέλασα χτες, από κάποια που επί 20 χρόνια ήταν σίγουρη πως είναι λεσβία και ξαφνικά έκανε σεξ με κάποιο φίλο της και είχε οργασμό, όπως ποτέ ξανά και στα 38 της έπαθε κρίση ταυτότητας.
    Στο τέλος λέει:
    Οι ταμπέλες είναι για τις κονσέρβες.

    Οπότε πέρα από τη βασική μας ψυχοσύνθεση όλα τα άλλα μπορούν να αλλάξουν  
     
  9. Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;


    ναι έχεις απόλυτο δίκιο lara[E-p]
    καμιά φορά πέφτω στο τρυπάκι που η ίδια κατακρίνω... 
     
  10. gr_fun

    gr_fun Regular Member

    Re: Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    ρητορική ή ερώτηση ?  
     
  11. Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    Έχει όμως μεγάλη σημασία στην απάντηση επί του θέματός σου.

    Θα σχολιάσω παραθέτοντας απάντηση του Vautrin (φαντάζομαι με την άδειά του - παραμένει δική μου άποψη ότι έχει εφαρμογή στο παρόν νήμα), που μου έδωσε σε δικό μου νήμα (αυνανισμός με το αριστερό χέρι...)
    Παρακαλώ σχολιάστε.
    Η δική μου γνώμη είναι ότι στην περίπτωση που αναφέρεις, lara, έχει δίκιο ο Vautrin, ακόμη και αν έχει εκδηλωθεί η υποτακτική κλίση.

    Σημαίνει ότι είσαι:
    20% βανίλλα
    30% βανίλλα - light kink
    50% BDSM
    Καθόλου άσχημα!!!   
     
  12. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Re: Απάντηση: χύνει έτσι η υποτακτική;

    Ως γυναίκα λοιπόν μιλώντας:
    Για να χύσει μια γυναίκα πρέπει απλά να καβλώσει αγαπητέ