Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM : Εξερεύνηση, ανακάλυψη ταυτότητας, αυτοβελτίωση, καλύτερες σχέσεις...?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Black swan, στις 8 Ιουνίου 2015.

1. Αμφίβολο είναι έαν η συμπεριφορά τους στις καθημερινές τους συναναστροφές αφορά και την ερωτική τους συμπεριφορά..
    Μπορεί για παράδειγμα,να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο..Χαμηλών τόνων άνθρωποι που βιώνουν τον έρωτα μέσω της Κυριαρχίας(και το αντίστροφο φυσικα)

Συμβαίνει οι κρυφές εξωσυζυγικές σχέσεις και ικανοποιήσεις των κρυφών επιθυμιών να σχετίζονται άμεσα με το bdsm,εξαιτίας απωθημένων κτλ
    χωρίς βέβαια αυτο να αποκλείει τις αναλογες vanilla εξωσυζυγικές ατασθαλίες...

2. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Οκ, τώρα κατανοώ ότι διαφωνούμε σε κάτι άλλο, πιο "βασικό": εγώ θεωρώ ότι οι ιδέες και οι απόψεις διαμορφώνονται αναγκαστικά και από τα συναισθήματα. Και επικοινωνώντας τις σε μια συζήτηση αναγκαστικά και αναπόφευκτα επικοινωνούμε και (κάποια τουλάχιστον) συναισθήματα μας   Ίσως αυτό να είναι διαφωνία επί των αρχικών παραδοχών, επί της αρχής, οπότε συμφωνώ ότι κοιτάμε από διαφορετικό σημείο το ίδιο πράγμα. Αλλά κοιτάμε το ίδιο πράγμα για αυτό και νομίζω μας αρέσει που συζητάμε  

Ναι, θα μπορούσε να διατυπωθεί και έτσι   Το διατυπώνω ως "αρνούμαι να με κάνει ο ορισμός, θα κάνω εγώ τον ορισμό". Και αυτό είναι συνολική στάση ζωής μου στα σημαντικά οπότε δεν μπορεί να διαφύγει αυτού το BDSM  

Νιώθω καλά να λέω ότι δεν είναι ναρκισσιστικό επειδή το κοινοποιώ αλλά δεν προσπαθώ να το επιβάλλω σε κανέναν, ούτε καν σε αυτούς που σχετίζονται μαζί μου. Απλά τους παρακαλώ αν βλέπουν ότι είμαι πορτοκάλι και αυτοί θέλουν μήλο, να πάνε παρακάτω. Πορτοκαλάδα, πορτοκαλόπιττα, γλυκό πορτοκαλάκι μπορώ να γίνω, μήλο όμως όχι  
    Κυριαρχική... δεν το επιθυμώ. Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να λέω ποτέ, αν το φέρει το μέλλον, καλώς!  

Ταμπέλες όντως δεν θέλω!   Και προτιμώ μπουφέ από όπου καθένας διαλέγει ό,τι του αρέσει και προτιμά και όχι a la carte. Ειδικά όταν έχει να κάνει σε θέματα απόλαυσης, όπως το BDSM, δεν βρίσκω γιατί πρέπει να αναγκάζεται κανείς να πάρει μενού, όταν υπάρχει πληθώρα αγαθών για μπουφέ.   Σε θέματα που δεν άπτονται της απόλαυσης, έχω άλλη ιεραρχική κλίμακα.
    Ευχαριστώ και πάλι για τους διαλόγους  

3. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Κάτι που με έμαθε το BDSM, έστω και με τον τρόπο που το κάνω εγώ, είναι ότι οι χαμηλοί τόνοι είναι συνυφασμένοι με την Κυριαρχία, όχι με την υποτακτικότητα  

4. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

*Ρομαντικές ψυχές σε καυλωμένα σώματα* .

5. AliceInChains08

AliceInChains08 100yrs of Solitude

@elfcat
    Διάβασα παραπάνω από 1 φορές αυτά που έγραψες σε αυτό το νήμα, και μπήκα και στον πειρασμό να διαβάσω κι άλλα νήματά σου, αλλά προτού το κάνω, θα ήθελα να σταθώ σε αυτό:

"Λοιπόν, υποψιαζόμουν από καιρό τί δεν μου κολλάει σε αυτά που λέτε, και μου δώσατε αυτές τις καταπληκτικές διατυπώσεις! Θα ελεγα λοιπόν ότι αυτή μοιάζει να είναι και η συνολική στάση σας στο bdsm: παρουσιάζω τον εαυτό μου, το πώς εγώ βλέπω και αισθάνομαι τα πράγματα, κι αν θέλει να έρθει το bdsm σε μένα καλώς - αλλιώς μη σώσει!"

που συμπέρανες για τη @margarita_nikolayevna, αλλά θέλω να σταθώ σε μια γενικότερη βάση, οπότε και δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα, αλλά σε όλους.

Έχω να πω το εξής:

Από το λίγο καιρό που είμαι εδώ μέσα και παρακολουθώ αυτούς που μετέχουν ενεργά στο φόρουμ και στα νήματα, υπάρχει μια κατ' εμέ α-δι-και-ο-λό-γη-τη πρεμούρα (με κατάστηθα χτυπήματα απελπισίας) από κάποιους, που μοιάζουν να έχουν βρει το τσουβάλι του βδσμ, να τους βάλουν όλους μέσα.
    Μου θυμίζει ώρες ώρες μεσαιωνικούς σκοταδισμούς αυτό το πράγμα. Στην παραμικρή υπόνοια ότι η γη μπορεί και να γυρίζει τελικά, πέφτουμε όλοι να σταυρώσουμε αυτόν που το είπε, με πομπώδεις εκφράσεις και λέξεις, με στομφώδεις απαντήσεις και βιβλιογραφίες.

Θα το ξαναπώ κι εδώ. Όλοι έχουμε ρομ, όλοι έχουμε ραμ. Επεξεργαστή δε βλέπω να έχουμε.

Και ρωτώ και σένα @elfcat -μιας και θα με ενδιέφερε η απάντησή σου - αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στη συζήτηση:

Τι είναι το βδσμ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; Ανακάλυψη ή εφεύρεση; (Από αυτή τη διαφορά προκύπτουν οι αντιδικίες και οι αντιγνωμίες εδώ μέσα, θαρρώ)

Και απαντώ προσωπικά:

Για μένα είναι εφεύρεση. Κανείς δε μου το έμαθε. Κανείς δεν μου το έδωσε έτοιμο - αυτοί είναι οι κανόνες, παρ' τους κι ακολούθα τους.
    Στο ευρύτερο πεδίο της σεξουαλικότητάς μου εφευρίσκω τρόπους να απολαμβάνω και να προσφέρω απόλαυση.
    Σίγουρα δεν εφηύρα εγώ το δέσιμο, ή το μαστίγωμα, αλλά το πώς δένομαι εγώ ή μαστιγώνομαι, είναι ολόδική μου υπόθεση.
    Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει το πώς να υποταχθώ ή πώς θα με κυριαρχήσεις και ούτε μπορεί κανείς να κρίνει -όπως γίνεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ μεταξύ μας... ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ- αν τελικά υποτάσσομαι, ή αν τελικά είμαι σε κ/υ σχέση ή σε α/σ ή αν είμαι κίνκυ βανίλα ή τελικά εσύ είσαι πιο βδσμ-ιάρης από μένα.

Όσο για το παράδειγμα με τους ποδοσφαιριστές.... αγαπητέ @elfcat..

Ε λοιπόν, ξέρω κάτι παιδάκια στη βραζιλία που το πάνε το τόπι στις αλάνες.. απο κει δε βγήκαν και μερικοί σημερινοί αστέρες; Από κάτι τέτοιες αλάνες;

Κάποιος είναι (ας πούμε ποδοσφαιριστής, φιλόσοφος, ζωγράφος, βδσμ-ιάρης) μόνο αν "εγκρίνει" το σύστημα και η κλίκα;

Last edited: 19 Ιουνίου 2015
  6. Maze_

Maze_ Maze

Η απενοχοποίηση του ίδιου μου του εαυτού, ανεξαρτήτου ψυχολογίας/τάσεις είμαι/έχω, με αποτέλεσμα να απολάυσω την κάθε στιγμή της ζωής μου.

7. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Βασικά ,δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, ενας τρόπος είναι να διαχειρίζεσαι την σεξουαλικότητά σου. Κανόνες έχει ,όπως και γενικές αρχές που το χαρακτηρίζουν και το περιγράφουν.Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, δεν θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για τι πράγμα μιλάμε.

Το ερώτημα που τίθεται ,ρητά η ύπόρρητα ,κατά καιρούς, είναι άλλο θαρρώ εγώ. Ποιός θέτει τους κανόνες και τις αρχές του βδσμ ,και ποιάν ισχύ/αποδοχή έχουν αυτοί.
    Απο αυτό το σημείο ξεκινά κάθε φορά η όποια συζήτηση,αντιδικία η αντιγνωμία.
    Είναι πάντως γεγονός αναμφισβήτητο οτι κάποιους κανόνες γενικής και καθολικής αποδοχής πρέπει να έχει.
    Οταν παίζεις ποδόσφαιρο, ειτε παίζει ο Μέσι στο Καμπ-Νου στον τελικό του τσαμπιονς λιγκ με 5 διαιτητες ΦΙΦΑ, είτε ο Μανόλο στην Κοπακαμπάνα που έχουν στα τρία κόρνερ πέναλτυ, την μπάλα την παιζεις με τα πόδια και άμα πιάσεις την μπάλα με το χέρι είναι φάουλ ,και στις δύο περιπτώσεις.

8. underherfeet

Γιατι βγήκε κίτρινο το παρά πάνω δεν κατάλαβα, ίσως είναι απο τη συγκίνηση που πήραμε τον Τζιμπούρ, συμπαθάτε με.

9. AliceInChains08

AliceInChains08 100yrs of Solitude

Όταν είσαι ο Μαραντόνα όμως μπορεί και να μην είναι φάουλ!

Οι κανόνες γιατί πρέπει να είναι γενικής και καθολικής αποδοχής; Δε βδσμ-ιαζόμαστε όλοι μαζί απ' όσο ξέρω. Μήπως λοιπόν οι κανόνες άπτονται του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά; Μήπως στο παιχνίδι το δικό μου τους κανόνες καλό θα ήταν να τους βάζω εγώ κι ο σύντροφός μου και όχι εσύ ή οι βιβλιογραφίες;

Κι έπειτα; Γιατί να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε εγώ κι εσύ; Ακόμα κι αν δεν έχουμε τους ίδιους κανόνες (ο καθένας στα παιχνίδια του), έχουμε κοινό στόχο... την απόλαυση. ( Ή μήπως όχι; )

10. lexy

lexy .ti.va.

Νομίζω πως ο @underherfeet το τοποθέτησε σωστά. Ωστόσο, δεν είναι τόσο θέμα "κανόνων", όσο μιας γενικότερης αποδοχής ή μη συγκεκριμένης κουλτούρας και η τοποθέτησή μας ή όχι εντός της.

Δεν μπορείς, με άλλα λόγια, να αυτοπροσδιορίζεσαι ως χίπις επειδή φοράς, μόνον, μαργαρίτες στα μαλλιά. Χρειάζονται κι άλλα, όχι;

Από ποδόσφαιρα, δεν ξέρω.

11. underherfeet

φάουλ είναι, άλλο που ο κόρακας κατάπιε τη σφυρίχτρα του

M'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Ειλικρινά το λέω, αν ψάξεις λίγο την ιστορία του φόρουμ θα το διαπιστώσεις. 
    Ωστόσο, αν εγω και σύ τα βρούμε και συμφωνήσουμε οτι αυτός που θα κάνει τον σκλάβο θα μπορεί να λέει σ αυτόν που θα κάνει τον αφέντη όταν τον διατάζει κάτι "ασε μωρέ τώρα, βλέπω Μπαρτσελόνα, αμα τελειώσει το ματς και δεν βαριέμαι βλέπουμε" ,θα λέμε μεταξύ μας οτι έχουμε μια σχέση αφέντη -σκλάβου και θα΄ναι όλα ωραία μεταξύ μας και οτι πουν οι άλλοι για τη σχέση σμπούτσαμας.
    Οταν όμως έρθουμε εδώ στο φόρουμ και ρωτήσουμε 100 ,ψάχνοντας τις πιθανές απαντήσεις στην ερώτηση " είναι η σχέση που έχουν ο αντερ και η αλικη σχέση αφέντη-σκλάβου;" πόσα "ναι" λες να πάρουμε;
    Δεν θα μπορούμε να συνεννοηθούμε, πουλάκι. Αλλοι θα λενε οτι είμαστε,άλλοι οτι δεν είμαστε, άλλοι οτι τους κοροιδεύουμε, θα γίνει εδώ το σύστριγγλο.
    Κι αμα θέμε να πάρουμε μέρος σε ένα νήμα τύπου " πότε δίνεται η συναίνεση σε μια σχέση Μ/s" και αρχίσουμε να λέμε τα δικά μας, το λιγότερο που θα εισπράξουμε θα είναι λοιδωρία, ειρωνία και τρολάρισμα ειδικά αν μας πάρει χαμπάρι το Κοπρόσκυλο...

12. elfcat

elfcat . Contributor

@AliceInChains08,

Κατ΄αρχήν, επειδή έχω ιδιωτικούς ορισμούς για τις λέξεις, και δεν ασπάζομαι την κοινή αντίληψη, ή τους κανόνες που "εγκρίνει" το σύστημα και η κλίκα (π.χ. Μπαμπινιώτης κλπ.), μπορείτε σας παρακαλώ να μου ορίσετε μία-μία όλες τις λεξεις που χρησιμοποιήσατε στο σχόλιο σας, χωρίς να παραλείψετε ούτε μία, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε;

Σε περίπτωση που αργήσετε, απαντώ όπως το κατάλαβα.

Οπως θα είδατε μία τουλάχιστον από τις φορές που το διαβάσατε η ίδια η @margarita_nikolayevna, που όσο να πεις ξέρει καλύτερα κι απ΄τις δυό μας, απάντησε:

Εγω τί να πω επ΄αυτού, αφού συμφώνησε η ίδια; Να πω τη γνώμη μου για τη γνώμη σας; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα;

Τίποτα από τα δύο. Τροπισμός της σεξουαλικότητάς μου. Το κάλυψε πολύ καλά νομίζω ο underherfeet (Αφερίμ...)

Επίσης φαντάζομαι βγήκαν μερικοί ναρκέμποροι, τραγουδιστές και βρεφονηπιοκόμοι - στατιστικά μιλώντας. Λέει κάτι αυτό για το ότι μικροί το πήγαιναν το τόπι;

Το παράδειγμα που έδωσα είναι φίλος μου, παίζει τρεις φορές την εβδομάδα με τους φίλους του επί 30 χρόνια, τώρα που είναι 56 παίζει σε 5x5 γιατί σκάει. Τις άλλες ώρες, επί 30 χρόνια, οδηγάει ταξί, κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ και δηλώνει στην εφορία ταξιτζής. Αν περάσει με το ταξί και τον δείτε, εσείς σηκώστε το χέρι και πείτε του "Πού σε ρε Μαραντόνα, πέταξε με στα Πετράλωνα!". Εγώ θα σας σταματήσω;

Τώρα που κλείσαν τα σχολεία εδώ στην πλατεία απέναντι από το σπίτι μου είναι κάτι πιτσιρίκια και παίζουν μπάλα όλη μέρα. Αν σας δω αύριο και σας πω "ηταν χτες κατι ποδοσφαιριστές έξω από το σπίτι μου και παίζαν μπάλα" εσείς τί θα καταλαβαίνατε; Απαντήστε ελεύθερα, τα χω διαβασει όλα εδώ μέσα, δεν θα με κομπλάρετε  

Ούτε το σύστημα, ούτε η κλίκα: Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

Κάποιος είναι χορτοφάγος, αν δίπλα στη μπριζόλα βάζει και ζοχούς;

Κάποιος φτιάχνει μουσακά όταν αντί για μελιτζάνες βάζει τσιπούρες;

Οταν έρχεται κάποιος στο δημόσιο χώρο και παρουσιάζει μουσακά με τσιπούρες αντί για μελιτζάνες, λέγοντας ότι αυτός είναι ο ιδιωτικός του ορισμός του μουσακά, και να χέσει τι λένε οι άλλοι και οι βιβλιογραφίες -ούτε καν βάζει ερωτηματικά, μας κάνει ρηματική διακοίνωση- εγώ πρέπει να κάθομαι να τον κοιτάω; Μήπως και να τον χειροκροτάω για την μοναδική του εφεύρεση; Κι άμα τολμήσω να πω "ρε παιδιά, γιατί το λέτε μουσακά, αφού δεν έχει καν μελιτζάνες;" θα μου την λέει κι από πάνω "ποιά είσαι συ που θα μας κάνεις το Μποτρίνι;"

Οταν μαζευτούν αρκετοί που μοιράζονται τις πεποιθήσεις σας, και διατυπώσετε Κ Ο Ι Ν Ο Υ Σ ορισμούς, και δεν προτάσσετε απλώς ο καθένας την ιδιωτική του σφαιρούλα στο δημόσιο χώρο, τότε εσείς και αυτοί θα ορίζετε την Κ Ο Ι Ν Η Α Ν Τ Ι Λ Η Ψ Η.

Εν τω μεταξύ, και με τις ευχές μου, καθόσον δεν κάνετε τίποτα κακό, απολαύστε την ξεχωριστότητά σας στην ιδιωτική σας σφαίρα και αν ποτέ σας ενδιαφέρει πραγματικά να επικοινωνήσετε με τη δημόσια (Κ Ο Ι Ν Η) σφαίρα, αν και είναι πολύ βαρύ αυτό που θα πω, ίσως πρέπει να εγκαταλείψετε λίγη από την ξεχωριστότητά σας και να πείτε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, όπως όλοι οι κοινοί θνητοί...

Συγγνώμη για το ελαφρώς σκωπτικό μου ύφος, αλλά έχω αρχίσει να κουράζομαι να επαναλαμβάνομαι για να μην αποφύγω να απαντήσω - δεν είναι προσωπικό 

Last edited: 19 Ιουνίου 2015