Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και ενσυναίσθηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 13 Μαρτίου 2023.

1. Kenshi

Kenshi New Member

Καλημέρα @espimain

Η άποψη μου βασίζεται στην υπόθεση, σε διάβασμα άρθων στο παρελθόν, καθώς και στην συζήτηση με άλλους πιο έμπειρους συνανθρώπους μας που υπήρξαν σε 24/7 BDSM σχέσεις.

Επίσης θεωρώ λογικό οτι κάποιος που βρίσκεται σε 24/7 σχέση να έχει περισσότερες ευκαιρίες να μάθει τον σύντροφο του απο κάποιον που κάνει πιο περιστασιακές σχέσεις.

Το σίγουρο είναι οτι όπως και να έχει, η ενσυναίσθηση είναι κάτι προσωπικό και εξαρτάται απο τον κάθε άνθρωπο.

2. Brt

Brt #ολαπολυ

3. Kenshi

Kenshi New Member

Έχω την τάση (καλό η κακό δεν ξέρω) να παίρνω αρκετά σοβαρά τις απόψεις των συνομιλητών μου, οπότε ψαρώνω αρκετά.

Ιδίως τώρα που είμαι νέος στην κοινότητα.  

4. espimain

espimain Contributor

Πραγματικά τα switch άτομα "μπαίνουν" σε ρόλους αλλά δεν μπαίνουν σε θέσεις.
    Το βέβαιο είναι ότι:
    Ένα switch άτομο δεν είναι Κυρίαρχο!
    Ένα switch άτομο δεν είναι υποτακτικό!
    Οπότε από ποια θέση θα μπορούσε το switch άτομο, να αντιληφθεί και να κατανοήσει τι αισθάνεται το ερωτικά σχετιζόμενο μαζί του άτομο;

5. Kenshi

Kenshi New Member

Καλησπέρα @espimain ,

πως θεωρείς βέβαιο οτι ένα switch άτομο δεν μπορεί να Κυρίαρχο η υποτακτικό;

Είναι υπόθεση η προκύπτει απο κάποια προσωπική σου εμπειρία;

Η δική μου (εμπειρική στο συγκεκριμένο ερώτημα) άποψη είναι οτι ένα switch άτομο, μπορεί σε κάποια σχέση, ίσως μακροχρόνια, στην οποία να είναι Κυρίαρχο.
    Τελειώνει αυτή η σχέση και γνωρίζει ένα άτομο που του βγάζει το υποτακτικό του χαρακτήρα.

Σε εμένα, ισχύει οτι είμαι ότι μου βγάλει ο άνθρωπος που έχω απέναντι μου την κάθε στιγμή.

Δεν πιστεύω σε ταμπέλες, πιστεύω σε ανθρώπινες σχέσεις και στην μοναδικότητα τους, η οποία προκύπτει απο την πολυπλοκότητα του κάθε ανθρώπου.

6. espimain

espimain Contributor

Όταν δηλώνει κάποιος switch δηλώνει ότι δεν είναι κυριαρχικός, ούτε υποτακτικός.
    Το κυριαρχικός και το υποτακτικός είσαι ή δεν είσαι.
    Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος μέσα από σχέση D/s.
    Ένα άτομο που κατά περίσταση συμπεριφέρεται κυριαρχικά δεν είναι κυριαρχικό αλλά "περιστασιακά κυριαρχικό" το ίδιο ισχύει και για την υποτακτική συμπεριφορά.
    Ξέρω πολύ καλά ότι είναι πιο αρεστό το: «ένα switch άτομο είναι και από τα δύο» από το ότι «δεν είναι κανένα από τα δύο».
    Αν ζητήσεις όμως από ένα switch άτομο, να απαντήσει μονολεκτικά στο ερώτημα «είσαι κυριαρχικός» θα απαντήσει «όχι», το ίδιο όχι θα απαντήσει και στο ερώτημα «είσαι υποτακτικός;»

7. Kenshi

Kenshi New Member

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω.

Τα επιχειρήματα μου στα έχω ήδη διατυπώσει.

8. espimain

espimain Contributor

Καλά έχετε δίκιο.
    Γίνατε κατανοητός.
    Έχουν περάσει πολλά άτομα με τα δκά σας επιχειρήματα τα τελευταία 14 χρόνια που διαβάζω εδώ μέσα.

9. Kenshi

Kenshi New Member

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας.

Κάθε άποψη είναι θεμιτή.

Όπως και όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις δικές τους απόψεις, ασχέτως αν δεν συμφωνούν όλοι με αυτές.

Σας εύχομαι καλό απόγευμα και να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

10. espimain

espimain Contributor

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας επιτρέψτε μου να επιστήσω την προσοχή σας στο:
    Το «επέτρεψε» γράφεται και προφέρεται «επίτρεψε».
    Σας εύχομαι καλό απόγευμα και να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

11. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Τι εννοείτε εσείς με το "Κυρίαρχο" και τι με το "υποτακτικό;"

Η δική μου προσωπική εμπειρία έχει δείξει ότι άνθρωποι που switch-άρουν *συνήθως* εννοούν το ερωτικό παιχνίδι που ανά περίσταση -και ανάλογα με το με ποιον έχουν απέναντί τους- μπορεί να τους βγει το top ή το bottom.

Γνωρίζω περιπτώσεις που έγινε αλλαγή (ξεκίνησε ως D και κατέληξε ως s και τούμπαλιν) όχι γιατί το άτομο ήταν switch αλλά γιατί δεν είχε κατασταλάξει με τον εαυτό του. Επίσης γνωρίζω περιπτώσεις που το Κ -για δικούς του λόγους- βάζει το υ να τοπάρει κάποιο άλλο υ, που ούτε αυτό κάνει το μεσαίο υ "Κ". Στις δυο-τρεις περιπτώσεις που γνωρίζω, το "μεσαίο" υ έχει switch γούστα (δηλαδή του αρέσει ερωτικά να εναλλάσει το T/b) και το "δεύτερο" υ ήταν παραχώρηση (με την έννοια του "σου δίνω άδεια να παίζεις") του Κ προς το υ του.

Χωρίς να αποκλείω κατηγορηματικά την ύπαρξή τους, εγώ *δεν* έχω γνωρίσει άνθρωπο που κάνει *συστηματικά* συσχετισμούς D/s μια ως D και μια ως s

12. Kenshi

Kenshi New Member

Καλημέρα @Arioch ,

Απο τα λεγόμενα μου στις προηγούμενες απαντήσεις μου, προκύπτει οτι αναφέρομαι όχι σε ερωτικά παιχνίδια μικρής διάρκειας αλλα σε άτομα που φτιάχνουν μακροχρόνιες σχέσεις. Και το "Μακροχρόνιες" το τονίζω.

Όπως έγραψα και μετά απο τη φράση που αναφέρεις
    .

Μπορεί να ισχύει και αυτό που αναφέρεις,
    Δεν σχολίασα την αιτία αλλά το αποτέλεσμα.