Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και νέοι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος eyes_wide_shut, στις 27 Αυγούστου 2012.

1. ~ζωή~

~ζωή~ Regular Member

Απάντηση: BDSM και νέοι

κοίτα... δε θα είμαι αντικειμενική οπότε καλύτερα να μην εκφέρω άποψη...  

δε σημαίνει ότι πας σε ένα ψυχολόγο επειδή κάτι είναι λάθος με σένα... ίσως αυτό είναι κάτι που στο περνά η κοινωνία αλλά δεν είναι έτσι... για κάποιους το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι ταμπού... για άλλους όχι.. δε χρειάζεται να είσαι ανώμαλος 'η μη φυσιολογικός για να πας σε ψυχολόγο.. μπορεί απλά να θες να βρεις τον εαυτό σου.. να πάρεις δύναμη, να ξεπεράσεις άγχη και φοβίες... (δεν κρατήθηκα!!)  
    απλώς αυτό που με έβαλε σε σκέψεις είναι κατά πόσο ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στο χώρο μπορεί να σε βοηθήσει... σίγουρα μπορεί να σε συμβουλεύσει, να ανακαλύψετε μαζί γιατί μπορεί να έχεις ανάγκη συγκεκριμένα πράγματα αλλά τα πιο... πρακτικά ζητήματα ίσως πρέπει να τα ανακαλύψεις μόνος...

2. Armida

Armida Regular Member

Ανάλογα σε ποιά ηλικία βρίσκεται επαναλαμβάνω. Η εφηβική ηλικία είναι δύσκολη και απερίσκεπτη, δεν ξέρω κατα πόσο ένα παιδί μπορεί να το ψάξει μόνο του. Δεν μιλάω για τις εμπειρίες αλλά το γιατί θέλει να παει προς τα εκει. Απλώς πιστευω πως όταν είσαι μικρό δεν πας εκει επειδη πραγματικά γουσταρεις. Αυτό

3. Armida

Armida Regular Member

4. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Δηλαδή κάποιος μπορεί να θέλει να βρει τον εαυτό του, να χρειάζεται να πάρει δύναμη, να έχει άγχη και φοβίες που πρέπει να ξεπεράσει, και παρ' όλα αυτά δεν έχει πρόβλημα. Ε τότε πότε έχει πρόβλημα όταν θέλει να αυτοκτονήσει?

Ο ψυχολόγος δεν είναι ψυχαναλυτής. Η ψυχολογία είναι μόρφωση πανεπιστημιακού επιπέδου και ασχολείται με πραγματικά προβλήματα του ανθρώπινου ψυχισμού. Εκτός λοιπόν και αν είναι φίλος μας δεν πάμε σε αυτόν για να περάσει η ώρα. Ούτε είναι ψυχαναλυτής ο οποίος συνήθως υποκαθιστά τους ανύπαρκτους πραγματικούς φίλους και ενώ εμείς είμαστε ξαπλωμένοι αυτός μας ακούει να λέμε την ιστορία της ζωής και τα εσώψυχα μας.

Δικαίως λοιπόν ο κόσμος το θεωρεί σαν κάτι το αφύσικο. Διότι για να πας εκεί κάτι τρέχει δεν πας για πλάκα.

M KOstas

5. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι... Αλλά τέλος πάντων.

6. ~ζωή~

~ζωή~ Regular Member

φίλε μου, άσε με για τον τομέα να ξέρω δυο πράγματα παραπάνω...

λες: << Δηλαδή κάποιος μπορεί να θέλει να βρει τον εαυτό του, να χρειάζεται να πάρει δύναμη, να έχει άγχη και φοβίες που πρέπει να ξεπεράσει, και παρ' όλα αυτά δεν έχει πρόβλημα. Ε τότε πότε έχει πρόβλημα όταν θέλει να αυτοκτονήσει?>>
    ΑΡΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
    δεκτόν!!. όλοι έχουμε φοβίες και άγχη...

ειλικρινά μη μου κάνεις μάθημα για το τι είναι ψυχολογία και τι όχι... δεν είπα ότι πας σε έναν ψυχολόγο για να περάσεις την ώρα σου... και προς ενημέρωσή σου είναι τελείως αντιδεοντολογικό να έχεις ως "πελάτες" άτομα συγγενικα 'η φιλικά...

<<Ούτε είναι ψυχαναλυτής ο οποίος συνήθως υποκαθιστά τους ανύπαρκτους πραγματικούς φίλους και ενώ εμείς είμαστε ξαπλωμένοι αυτός μας ακούει να λέμε την ιστορία της ζωής και τα εσώψυχα μας.>>
    παρομοιάζεις τον ψυχαναλυτή με τους ανύπαρκτους πραγματικούς φίλους??. "ανύπαρκτοι πραγματικοί φίλοι" τι είναι αυτό;;;

7. ~ζωή~

~ζωή~ Regular Member

σοβαρά;;; μάλλον δεν τα ξέρεις και πολύ καλά τα πράγματα... θα σου παραθέσω λοιπόν ένα απόσπασμα απο το site της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ..

<< Ποιος είναι αναλυτής;

Ψυχαναλυτής είναι ο ειδικός από τους χώρους της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας και των ανθρωπιστικών επιστημών που έχει περατώσει την προσωπική του ανάλυση και αναλυτικές περιπτώσεις με εποπτεία, του οποίου έχουν συνεκτιμηθεί οι προσωπικές δεξιότητες στη σκέψη, την αντίληψη και χειρισμούς του ψυχισμού του αναλυομένου σε σχέση με την λειτουργία του αναλυτή..>>

8. NobodyKP

NobodyKP Contributor

δεν είπα αυτό και ούτε όλοι έχουμε άγχη και φοβίες. Ξέρουμε πως το τέρας από την ντουλάπα έχει μετακομίσει σε άλλη ντουλάπα εδώ και χρόνια.

... και επειδή εγώ δεν είμαι εδώ για να εκτονώνω τα νεύρα μου, ούτε να κάνω τον ψυχαναλυτή, "the bench is yours". ;-)

M KOstas

9. ~ζωή~

~ζωή~ Regular Member

sorry αν σου φάνηκε πως εκτώνωνα τα νεύρα μου... ίσως μίλαγα λίγο έντονα... απλώς.... είμαι λίγο κακομαθημένη και δε δέχομαι να έχω άδικο  

10. Astrovroxi

Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

Ο ψυχολογος οφειλει να ακουει τον καθε πελατη του (δεν λεω ασθενη γιατι δεν ειναι ιατρος) ανεπηρεαστος απο προσωπικες αντιληψεις και να τον βοηθα να ανακαλυψει τον εαυτο του και να διορθωσει τα κακως κειμενα που του χαλανε την καθημερινοτητα.
    Δεν νομιζω οτι υπαρχει ψυχολογος (απο την εμπειρια μου τουλαχιστον) που να αποτρεψει καποιον εστω και στην εφηβεια απο την αποδοχη και απολαυση της σεξουαλικοτητας του, απο την αποδοχη δηλαδη του ιδιου του του εαυτου.

11. eyes_wide_shut

eyes_wide_shut Regular Member

Όταν ένα παιδί, π.χ. 12 χρονών (το οποίο στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχει καμμία ιδέα ή έχει πολύ μικρή για το σεξ), έχει περίεργες αντιλήψεις και απόψεις για τη σεξουαλική του ζωή, ή οι γονείς του το είδαν να κάνει περίεργα πράγματα ή οτιδήποτε άλλο σχετικό...τότε μπορεί να συμβαίνει ένα από τα 3 παρακάτω πράγματα : είτε το παιδί ηθελημένα κάνει ότι κάνει και σκέφτεται ότι σκέφτεται επειδή πιστεύει ότι εκφράζεται από το bdsm (ή σεξουαλικά ή στη ζωή του, είτε και τα δύο μαζί), ή το κάνει επειδή κάποιος το ανάγκασε ή το παρέσυρε, ή το κάνει επειδή έχει κάποιο ψυχολογικό ή άλλο πρόβλημα..

Επειδή λοιπόν υπάρχουν διάφορες ερμηνείες (μπορεί να υπάρχουν και άλλες εκτός από αυτές που προανέφερα) και προφανώς οι γονείς ενός παιδιού δεν είναι ούτε ψυχολόγοι, ούτε παιδαγωγοί, για να καταφέρουν να χειριστούν μια τέτοια κατάσταση, καλό θα ήταν να ζητούν τη συνδρομή κάποιου ψυχολόγου για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με το παιδί και από εκεί και πέρα να αναλάβουν οι ίδιοι..

Η ηλικία των 12 ετών είναι ενδεικτική, μπορεί να ήταν 16 ή και 18, δεν έχει μεγάλη σημασία.

Υπό αυτή την έννοια, νομίζω πως είναι σχεδόν επιβεβλημένη η βοήθεια ενός ψυχολόγου.

12. eyes_wide_shut

eyes_wide_shut Regular Member

Συμφωνώ απόλυτα, ένα παιδί σε μικρή ηλικία είναι ουσιαστικά μόνο του και αβοήθητο χωρίς την επιμέλεια των γονιών του, ο κίνδυνος του να κάνει επιλογές που θα του δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα είτε άμμεσα είτε πιο μετά είναι πολύ μεγάλες.

Οπότε, είναι μάλλον μονόδρομος η βοήθεια των γονιών του. Προσοχή...δεν υποννοώ σε καμμία περίπτωση μία σχέση γονιών-παιδιών στην οποία τα παιδιά κάνουν ότι τους λέει η μάνα τους και ο πατέρας τους χωρίς να σκέφτονται ή να καταλαβαίνουν το γιατί το κάνουν..