Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsm κοινότητα και σεβασμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος hecate, στις 1 Σεπτεμβρίου 2014.

1. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Το ψυχανεμισμα πεφτει str8 (ελπιζω να μη πιαστει η νηματοθετρια από αυτο και μ'αρχισει για την σεξουαλικοτητα του ψυχανεμισματος, δεν εχει, τρολλαρισμα ηταν).

Αξιοποινες? Από που προκυπτουν αυτα?

Το φορουμ, ειδικα η νεα του πλατφορμα σου επιτρεπει να αποκλειεις χρηστες, να μην διαβαζεις αλλους, να ανοιγοκλεινεις το τσατ, γενικως εχει περισσοτερες δυνατοτητες.

Διαφορετικα τι προτεινετε, να μαζεψουμε τους "ενοχλητικους" κατα εσας και να τους πεταξουμε εκτος του φορουμ? Εξαιρετικα και ποιος θα αποφασισει ποιοι ενοχλουν?

Ποιων το φλερτ ειτε το πεσιμο δεν ειναι ωραιο? Ποιος βαζει το μετρο στο ωραιο, στο συνετο? Αυτο που ειναι ενοχλητικο για καποιον ειναι αρεστο στον αλλον!

Μα ποσες διακρισεις μαζι! Ειμαστε κατα των διακρισεων και της ελευθεριας εκφρασης της σεξουαλικοτητας κατα τα αλλα και μας ενοχλει το χυδαιο φλερταρισμα?

Σε ενοχλησε καποιος κανε αναφορα! Μη ζητας ομως να "κοψουμε" οποιους δεν μας γουσταρει ο τροπος που εκφραζουν την καυλα τους!

Για αυτο λεω το ψυχανεμισμα πεφτει str8 σε αυτο το νημα.

2. hecate

hecate Regular Member

επειδή εγώ δεν συμφωνώ με τη στάση "ό,τι μας ενοχλεί το κρύβουμε κάτω από το χαλί και φροντίζουμε μόνο για το τομάρι μας" χωρίς να μας νοιάζουν οι επιπτώσεις προβληματικών συμπεριφορών σε μια κοινότητα, άνοιξα το νήμα. ούτε για δίωξη μίλησα ούτε τίποτα. μόνο για συζήτηση που ιδανικά θα λάμβανε σοβαρά υπόψη κάποιους προβληματισμούς και δεν θα προσπαθούσε να τους σιγήσει. αυτά.

3. hecate

hecate Regular Member

επίσης, το ζητούμενο που έθεσα είναι ο σεβασμός, όχι η ευγένεια.

4. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

@hecate έχω την εντύπωση ότι νομίζεις γενικώς ότι οτιδήποτε σε μία απάντηση αφορά εσένα και μόνο εσένα. Συζήτηση κάνουμε. Κάπου γράφτηκε για αξιόποινες πράξεις, αν δεν το έχεις δει τότε ξαναδιάβασε τις προηγούμενες απαντήσεις, δεν έγραψα σε καμία περίπτωση ότι εσύ μίλησες για δίωξη, αλλά ούτε και ότι μας ενοχλεί το κρύβουμε κάτω από το τομάρι μας.

Εγώ όπως και άλλοι συνομιλητές εδώ σου είπαμε ότι υπάρχουν τρόποι που η ίδια η πλατφόρμα σε βοηθάει να λύσεις αυτό το πρόβλημα, θα σου μιλήσω για το σύνολο σε λίγο.

1. block
    2.turn off chat
    3.report
    4.follow, unfollow

μερικές μόνο από τις λύσεις που σου δίνει η πλατφόρμα, τουλάχιστον εγώ αυτές γνωρίζω.

Από εκεί και πέρα, αυτές οι λύσεις σου ''φαίνονται'' ότι είναι προσπάθεια κάλυψης του ''προβλήματος'';

Εδώ μπαίνουν μερικά θέματα

Α) Είσαι σε forum σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν γνώριζες ότι θα υπήρχαν αυτές οι ''ενοχλήσεις'' πριν γραφτείς;

Έχεις την εντύπωση ότι σε άλλα, ελληνικά ή μη γίνεται κάτι διαφορετικό;

Αν ναί, αν γίνεται κάτι διαφορετικό ενημέρωσε με σε ποια και αν δεν επιτρέπεται εδώ κάνε το με πμ.

Β) κατά την εγγραφή σου δεν δέχτηκες τον τρόπο λειτουργίας του site; Για να είσαι εδώ προφανώς και τους δέχτηκες, γιατί δεν σου κάνουν τώρα;

Γ) Το σπουδαιότερο είναι ότι αυτό που εσύ θεωρείς ''πρόβλημα'' δεν είναι πρόβλημα για όλους και αυτό δεν είναι περί ''κουκουλιάσματος'' , αλλά άποψη κι ελπίζω ότι σέβεσαι την διαφορετικότητα των απόψεων.

Ας πάμε όμως λίγο παρακάτω, έχουν γυρίσει ήδη αρκετές σελίδες σε αυτό το θέμα, που πολλές από αυτές βγήκαν εκτός θέματος λόγω της αρχικής σου τοποθέτησης περί αναρχίας και ότι άλλο, που η ίδια ξέρεις ότι ήταν εκτός ιδέας του κεντρικόυ θεματος. Εσύ λοιπόν τι προτείνεις ως λύση γι αυτούς τους προβληματισμούς σου; Γιατί ενώ απορρίπτεις τις υπόλοιπες λύσεις που σου δίνονται, χαρακτηρίζοντας τες και ως τρόπο ''σιγής'' από την άλλη επιμένεις να μην προτείνεις τίποτα.

Εκτός και αν με όλο αυτό πιστεύεις ότι αυτός εδώ ο χώρος, το νήμα και το φόρουμ γενικότερα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροχοπέδη για την προφανή έλλειψη παιδείας που έχουν πολλοί χρήστες του φόρουμ, αν αυτός είναι ο τελικός σκοπός σου, τότε εμμένω ότι πρόκειται περί ψυχανεμίσματος.

5. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Σας κάνω μια πρόταση και την οποία είμαι σίγουρος ότι δεν θα δεχθεί σχεδόν κανείς...Αλλά που σας διαβεβαιώ ότι υπάρχει και εφαρμόζεται ήδη κάπου...Την "δανείζομαι" από ιστοσελίδα του εξωτερικού, εντελώς διαφορετικού περιεχομένου με το παρόν φόρουμ ( και ως προς απόδειξη ότι οι ενοχλητικές συμπεριφορές, ακόμα και σεξουαλικού περιεχομένου. Κάποιος της συναντά σε site/forum όλων των ειδών ανεξαιρέτως...) και στο οποίο συχνάζω εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον...Το λοιπόν, οι ιδιοκτήτες του forum που αναφέρομαι, αφού είχαν απηυδήσει από την επαναλαμβανόμενα "χείριστη" συμπεριφορά αρκετών εκ των εγγεγραμμένων. Έπραξαν το ακόλουθο...Ζήτησαν από τους χρήστες να "επανεγγραφούν", κρατώντας τα ήδη υπάρχοντα προφίλ τους...αλλά...Αλλά δηλώνοντας μόνο σε εκείνους το αληθινό τους ονοματεπώνυμο τους (όπως και το Α.Φ.Μ. τους για εξακρίβωση του ονοματεπωνύμου τους )...Όποιος δεν δεχόταν να δώσει αυτά τα στοιχεία μέσα στο χρονικό διάστημα ενός μηνός από την ανακοίνωση, έσβηναν το προφίλ του/της...Έτσι κάποιος πριν σπάσει εντελώς τα "καρύδια" του οποιουδήποτε ( υπερβαίνοντας βέβαια τα όρια του όποιου καλού γούστου και όχι για την παραμικρή διχογνωμία, "ψιλομαλλιοτράβηγμα", παρεξήγηση ), το σκεφτόταν δύο φορές...Όχι γιατί οι admins θα του κάναν κάτι...Αλλά γιατί έπαυε η πλήρης ανωνυμία...Στο site φαινόταν μόνο το Nick του...αλλά οι admins γνώριζαν το αληθινό ονοματεπώνυμο πίσω από το Nick...

Γνώμη προσωπική που σίγουρα θα πέσει στο κενό...Αλλά αν σε κάποιους δεν αρκούν οι ήδη αρκετές λύσεις, που προσφέρει η πλατφόρμα...Υπάρχουν και άλλες πιο "δραστικές"... 

Last edited: 4 Οκτωβρίου 2014
  6. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Φιλε μου κι εγω στο mathematica υπογραφω με το ονομα μου. Αλλα εκει ειναι το μαθεματικα. Εδω παιζουν αλλα πολλα πολλα.. Μιας κ εισαι κ δικηγορος γνωριζεις..

7. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

T' ονοματεπώνυμο δεν θα φαινόταν στο φόρουμ φίλε μου...Θα το γνώριζαν μόνο οι ιθύνοντες οι οποίοι εννοείται ότι θα είχαν και τις ανάλογες "υποχρεώσεις"/δικαιώματα/συνέπειες ως προς το απόρρητο...Αλλά αν δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε εαυτούς και χρειάζεται "μπαμπούλας"...Να δεις τι καλός "μπαμπούλας" που είναι η απουσία παντελούς ανωνυμίας...( φτάνει να ξέρουν μόνο κάποιοι πως μας λένε )

Υ.Γ. το site που αναφέρομαι είναι λογοτεχνικού περιεχομένου...Για ψευδοσυγγραφείς σαν την μούρη μου...Και τα "μπάχαλα" που γίνονταν εκεί...Σε διαβεβαιώ ότι τα "εδώ", είναι παιδική χαρά...

Εγώ έκανα πρόταση φίλε μου...Πιστεύω κάλλιστα ότι ο καθένας εδώ μέσα, αναφορικά με τις όποιες ενοχλήσεις θα διαδραματίζονταν σε αυτούς τους 4 εικονικούς τοίχους...Θα είχε ήδη τα "όπλα" να τις διευθετήσει ακαριαία και χωρίς κανένα ζόρι...

Τεσπα...δεν έχει νόημα να γράψω τίποτε άλλο...Μεγάλα παιδάκια είμαστε..."Διακόπτες" υπάρχουν...Ο καθένας χρησιμοποιεί το μέσον όπως θέλει...Ο καθένας αν θέλει να προστατευθεί, μπορεί να το κάνει ευκολότατα...Και δεν γράφω κάτι καινούριο από ότι είχα ήδη γράψει στις απαντήσεις #19 και #143 ... 

8. Uther

Uther Contributor

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν έριξα το φταίξιμο στην κοπέλα. ΄Ρώτησα απλά, αφού μπορεί να το αποφύγει και την ενοχλέι τόσο πολύ, γιατί δεν το κάνει αλλά επιλέγει μόνο να γκρινιάζει.

Για να μιλάμε για κοινότητα, πρέπει πρώτα να υπάρχει κοινότητα και ο,τι αυτό συμπεριλαμβάνει ως έννοια. Κυρίως ομόνοια. Εδώ δεν υπάρχει καμία κοινότητα.
    Η ερώτησή μου παραμένει αναπάντητη. Αφού μπορείς να το αποφύγεις, γιατί δεν το κάνεις;

9. hecate

hecate Regular Member

@Uther γιατί έχεις την εντύπωση πως εγώ προσωπικά δεν το κάνω? δεν θυμάμαι να έθεσα τέτοιο θέμα...

@Tenebra_Silente θεωρώ πως η δυνατότητα πλήρους ανωνυμίας των μελών πρέπει να προστατεύεται. η υποχρέωση δήλωσης πραγματικών στοιχείων θα αποκλείει την εγγραφή μελών που δεν θέλουν να δώσουν τα στοιχεία τους ούτε και στ@ διαχειριστ@. η λύση δεν βρίσκεται στη δημιουργία αποκλεισμών. έτσι κι αλλιώς, στην περίπτωση καταγγελίας κάποιου σοβαρού περιστατικού, η αστυνομία ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει μέσα εντοπισμού των χρηστ@ (π.χ. IP address).

@all η συζήτηση εξελίσσεται κυκλικά κι αυτό δεν έχει οποιοδήποτε νόημα. έτσι κι αλλιώς, εάν δεν αναγνωρίζεται από την κοινότητα πως υπάρχει τέτοιο θέμα, τότε απλά δεν υπάρχει και άρα, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. ξέρω πως κάποι@ συμφωνούν πως τίθεται θέμα μη σεβασμού μέσα από μηνύματα και το τσατ. το ότι δεν νιώθουν εντάξει να το πουν "δημόσια" στο φόρουμ λέει αρκετά για εμένα και γι'αυτό άνοιξα το νήμα αυτό. αλλά δεν έχει νόημα (το νήμα) αν δεν είμαστε διατεθειμέν@ να το συζητήσουμε ανοιχτά. οπότε κάπου εδώ εγώ σταματώ να απαντώ, εκτός κι αν κριθεί πως υπάρχει τελικά νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση. με προβληματίζει πάντως που τόσ@ πολλ@ που νιώθουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα νιώθουν παράλληλα την ανάγκη να συμμετέχουν σε αυτό το νήμα καταλαμβάνοντας τόσο πολύ χώρο...

10. atasai

atasai Regular Member

Ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να σέβεσαι τους συνομιλητές σου.  

11. Uther

Uther Contributor

Ωραία λοιπον, αν θες εξήγησε μου σε πμ (εφόσον δεν θες να απαντήσεις στο νήμα)
    Για να καταλαβω καλά, γιατι προφανώς δεν σε έπιασα, εσύ τι θα ήθελες ; να διώξουν όλους όσους ενοχλουν; Δηλαδη να αποκτήσουν πχ μια πολιτική όπως σε άλλα δίκτυα, που αν γινουν αρκετά ρεπορτς ή αν κάποιος φαίνεται πως στέλνει σπαμ , αποκλείεται από το δίκτυο;
    Απο όσο ξέρω αυτό εφαρμόζεται..Δηλαδή αν γίνουν πολλές αναφορές σε κάποιον τότε τον προειδοποιούν και τον διώχνουν. Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις; ΤΟ γιατι δεν γίνονται αρκετές αναφορές σε εκφοβιστικά μηνύματα είναι άλλο θέμα.

Και επίσης δεν κατάλαβα το εξής. Λες δηλαδή πως ενώ έχεις βρει τον τρόπο να μην σε ενοχλούν παρόλα αυτά ενοχλείσαι;
    Τελικά αφου ειπες ότι το νημα είναι για να προταθούν λύσεις, εσύ τι λύση προτείνεις;

ΥΓ επίσης ότι ο Ελιζιουμ νοιώθει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, ούτε ότι πρέπει όλους τους συνομιλητές να τους αντιμετοπίζεις με ένα τσουβάλι κάστανα για αντίβαρο.

12. Alpha Noir

Alpha Noir Regular Member

Δηλαδή τι λέμε στην κοπέλα σαν απάντηση στο ότι ένιωσε να μη γίνεται σεβαστή; Βούλωστο αυτά συμβαίνουν;
    Get used to it? Μην το κάνεις θέμα, δεν είναι και τόσο σοβαρό;
    Πολύ καλά έκανε και το έθεσε, εφόσον έτσι ένιωσε γιατί να μην το εκφράσει; Στο κάτω κάτω της γραφής και τίποτε να μη βγει
    ως συμπέρασμα από το νήμα, θα έχει βγάλει στο φως τις σκέψεις της πάνω στην έλλειψη σεβασμού, θα έχει διαπραγματευτεί το θυμό
    που πάντα γεννάει η έλλειψή του, θα έχει επανακτήσει έναν εσωτερικό έλεγχο, που αισθάνεται-προφανώς-πως η αυθαίρετη και
    στερεοτυπική macho συμπεριφορά κάποιων της αφαιρεί. Δεν υπάρχει γιατί στο ένιωσα έτσι. Έτσι ένιωσε. Η καθεμιά έχει τα δικά της βιώματα,
    trigger ευαλωτότητες, ιστορία, απόψεις και κοσμοθεωρία. Αυτά τα φέρνουμε και σε κάθε φόρουμ που αλληλεπιδρούμε. Τώρα, οι κάφροι
    δε θα εκλείψουν. Είναι ανέξοδο να γράψεις σε ένα άγνωστό σου πρόσωπο δυο αράδες που θα σου ανεβάσουν την ταλαίπωρή σου αντίληψη
    για τον "ανδρισμό" σου. Δεν έχει καμία επίπτωση, είναι τσάμπα και κάτι τους κάνει. Δεν σε ξέρουν, προφανώς ξέρουν ότι με τον τρόπο αυτό
    δε θα μασήσεις, απλά εκφράζουν το κόμπλεξ τους, το κόλλημα και τις προσωπικές ελλείψεις. Αλλά όχι να λέμε στην hecate ότι το θέμα είναι δικό της!
    Με τον καιρό πάντως hecate μια χοντροπετσιά θα την αποκτήσεις, αν μπορέσεις δλδ να μείνεις τόσο σε ένα χώρο με παρόμοια φαινόμενα
    ώστε να την αποκτήσεις. Απ΄ό,τι παρατηρώ στη συζήτηση, ελάχιστα άτομα αναφέρθηκαν στην ουσία του προβλήματος, που σημαίνει πως το
    αποφεύγουν. Δεν είδα να είναι η hecate αυτή που το απέφυγε, ίσα ίσα το ανέδειξε. Αλλά δεν είναι και υποχρεωμένη να απολογείται σε όποιο άτομο
    νομίζει πως υπερβάλλει. Νομίζω;
    ps στην αγγλική αυτό που παρατηρείται σε αυτό το νήμα λέγεται invalidation.
    Και με τις καλύτερες προθέσεις του άλλου, όταν σου λέει για κάτι που σε θυμώνει, να μην το κάνει, είναι invalidation. Και ποιο το ψυχολογικό αποτέλεσμά του; Ο θυμός, η λύπη και οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα δεν σου "αναγνωρίζεται", δε χάνεται. Παραμένει. Και προστίθεται και η πικρία.

Last edited: 5 Οκτωβρίου 2014