Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM χωρίς D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015.

1. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Λοιπόν όλη αυτή η υπερανάλυση μου θύμησε εκείνο το νήμα που συζητάγαμε με τις ...σελίδες το αν η διείσδυση είναι κυριαρχική πράξη...  

2. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

@underherfeet ένα forum για κουβέντα δεν είναι? Έχεις δίκιο και για την υπερανάλυση. Αλλά αν δεν αναλύσουμε, το κάθε νήμα μετά από δυο τρεις απαντήσεις δεν θα είχε λόγο να συνεχίσει ( τρολιές στην άκρη ).
    Εγώ ήθελα να πιστεύω, ότι συζήτηση κάνουμε, ιδέες και απόψεις ανταλλάσσουμε.
    Μάλλον πρέπει ν' αλλάξω θεώρηση των πραγμάτων. Αφού συχνά πυκνά παρατηρώ, ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο γνώμες να επιβάλουμε, παρά να κάνουμε διάλογο.
    Και βάζω και την μούρη μου μέσα.  

3. elfcat

elfcat . Contributor

ΚΑΤ αρχήν δεν σας ειρωνεύτηκα. Αν σας ειρωνευομουν δεν θα συμπεριελάμβανα τον εαυτό μου, λέγοντας σας οτι λογω ηλικίας να με στείλετε για εξετάσεις περι άνοιας.
    Κατα δεύτερον, δεν μπορώ να διακρίνω που έπαιξα μαζι σας με τις λέξεις. Τι σας έγραψα δηλαδή, απο το οποιο να αποφαινεσθε,οτι έπαιξα με τις λέξεις. Αν θελετε να μου το υποδείξετε, για να καταλάβω.

Στο παράδειγμα του δεσίματος. Αυτος δεν κάθισε απλως να τον δέσετε. Ισχυριζομαι οτι οι πράξεις μας παραγουν αποτελέσματα. Θα ήθελα να σας δωσω ενα άσχετο παράδειγμα, για να εξηγήσω καλύτερα την θεςη μου, με την επιφύλαξη οτι μπορει να ειναι ατυχές, δεν το εχω καλοσκεφτεί. Θα χρησιμοποιήσω εμάς ξανα για να κατανοήσετε οτι δεν σας ειρωνεύομαι. Εχουμε οι δυο μας μια εταιρία ΙΚΕ. πενήντα πενήντα. Αποφασίζουμε απο κοινού να σας μεταβιβάσω το τριάντα τοις εκατο των μεριδίων και να απομεινω με είκοσι και εσείς με ογδόντα τοις εκατον. Την ωρα της υπογραφής, δεν σας μεταβιβάζω μονο τα μερίδια μου, σας μεταβιβάζω τον έλεγχο της εταιρείας. Και ομως πουθενά στο σχετικό έγγραφο δεν αναγράφεται αυτο, οτι δηλαδή έχετε πια τον έλεγχο της εταιρείας. Αν αργότερα, εσεις λογω της πλειοψηφίας που έχετε προχωρήσετε σε σειρά ενεργειών που δεν μου αρέσουν, δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι μονο μερίδια σας μεταβίβασα και οχι τον έλεγχο. Η μεταβιβαση δηλαδή των μεριδίων παρήγαγε αποτελέσματα, νομικά μεν απτοελεσματα δε, εν εκ των οποίων ειναι οτι εσείς εχετε πλέον τον έλεγχο της εταιρείας. Και να ισχυριστώ κατι άλλο κανεις δεν θα το δεχθεί. Παρακαλω, να τηρήσετε τις αναλογίες, γνωρίζοντας οτι διαγετε επαγγελματικά νομικό βίο και να μην εκτρέψουμε την συζήτηση σε νομικά θέματα.

Στην περιπτωςη του δεσίματος, λοιπόν η παράδοση του ελέγχου, γινεται de facto οχι de juris, και αυτο γιατι γνωρίζουμε ολοι μα ολοι, οτι δένουμε τον αιχμάλωτο, για να τον βαασανισουμε, να τον εκτελέσουμε χωρις να μπορει να φύγει, γιατι ετσι τον ορίζουμε, ετσι τον κυριαρχούμε, ετσι τον ελέγχουμε και δεν του επιτρέπουμε να κινηθεί, και αυτος δεν μπορει να κάνει κατι. Χιλιάδες χρονια τωρα. Και το εχουμε εμπεδώσει ως ανθρώπινη εμπειρία.

Αυτο κάποιοι το έκαναν τέχνη, οπως ο rigger. Κάποιοι άλλοι συναίνεσαν προς τούτο, για την απολαυση τους αυτη την φορά.

Το σοβαρό θεμα με το βδςμ, ειναι οτι επειδη αφορά την σωματική και ψυχική ακεραιότητα μας, οφείλουμε νομιζω να εχουμε επίγνωση, α το τι ακριβως πράττουμε για να αυτο προστατευτούμε σε όποιον ρόλο και αν ειμαστε. Ειδικά αυτος που πήγε και συμφώνησε να παει να δεθεί, ποσο μαλλον αν παει για να τον δείρουν. Δεν ειναι λοιπόν τυχαία η επιμονή μου σε αυτο το θεμα.  

Λυπαμαι αν σας στεναχώρησε το προηγούμενο ποστ μου.

Last edited: 23 Σεπτεμβρίου 2015
  4. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

@Tenebra_Silente
    Δεν θέλω να εκτρέψω (κι αλλο) το νήμα, η παρέμβαση μου ήταν ανάλαφρη και κάπως ... νοσταλγική ,καθώς στη θέση σου τότε, απέναντι στην ελφ (και τον ντρημ αν ενθυμούμαι καλά) ήταν η αφεντομουτσουνάρα μου .
    Ξέρεις , οταν κοιτάς πιο αποστασιοποιημένα κάτι ,μπορείς και να το βάζεις στις σωστές του διαστάσεις.

5. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Είμαι σίγουρος ότι ο @espimain θα μας συγχωρήσει. Είμαι πολύ λιγότερο καιρό από σένα εδώ, αλλά είδα το συγκεκριμένο θέμα να επαναλαμβάνεται πλέον μέχρι κούρασης με διάφορους/ες "συγκατοίκους".
    Αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον κάτι στον τρόπο μου, εξωθεί τους άλλους, στο να προσπαθούν να με τσιγκλήσουν. Anyway, πλέον έχω αλλάξει κι εγώ τροπάριο. Δεν σκοπεύω να εκνευριστώ άλλο και για κανένα λόγο με κανέναν και καμία.
    Αν θέλω "ζόρια", τα έχω στην αληθινή μου ζωή και δεν είναι λίγα. Μου φτάνουν και μου περισσεύουν για να προσθέσω κι άλλες εστίες εκνευρισμού, πόσο μάλλον όταν μου δίνουν από ελάχιστα έως τίποτε στην τελική.  

Δίκιο έχεις, αλλά μπορούσα να μην σεντονιάσω? Τι, να έγραφα μόνο, συμφωνώ μαζί σου ?
    Έχω και μια "υπόληψη" να υπερασπιστώ χαχαχα   

Υ.Γ.

Αν θέλω "προβολέα" τον έχω ήδη κι εκεί που έχει για μένα νόημα ( όχι εδώ δηλαδή ).
    Δεν θέλησα ποτέ μου να "κλέψω" τίποτε και από κανέναν και καμία εδώ.
    Ειλικρινής όπως πάντα. Τώρα αν οι τρόποι με τους οποίους εκφράζω την ειλικρίνεια μου, είναι κάφρικοι.
    Ζητώ αληθινά συγνώμη και θα κοιτάξω, αν είναι δυνατόν, να τους βελτιώσω λίγο.

Off topic τέρμα κι από μένα. Και ζητώ ξανά συγνώμη στον @espimain για τον εκτροχιασμό.

Last edited: 23 Σεπτεμβρίου 2015
  6. Janine

Janine Regular Member

@elfcat @MasterJp

Δεν ξέρω για ποιο λόγο η θέση μου δεν γίνεται σαφής, ίσως εγώ δεν τα λέω καλά. Έχω πει ήδη ότι

Με βάση τα ανωτέρω:

Είναι διαφορετικό να με δέσει κάποιος φίλος μου για εξάσκηση ή για τη χαρά του bondage και μόνο.

Είναι διαφορετικό να με δέσει κάποιος που νιώθω ότι κυριαρχεί πάνω μου και γω νιώθω ότι υποτάσσομαι σ' αυτόν, δηλαδή ο Κυρίαρχός μου.

Όλα αυτά ανεξάρτητα από το αν υπάρχει σεξουαλικό πλαίσιο ή όχι.

Όλες οι περιπτώσεις θεωρώ ότι είναι bdsm. Για μένα μόνο η τελευταία περίπτωση είναι bdsm με ανταλλαγή ελέγχου τύπου D/s.

Σ' όλες τις περιπτώσεις υπάρχει ανταλλαγή ελέγχου γενικώς κι αορίστως. Θεωρώ ότι μόνο η τελευταία περίπτωση έχει ανταλλαγή ελέγχου κρίσιμη για το bdsm, δηλαδή D/s.

Καταλήγω ότι υπάρχει bdsm δίχως D/s κι ότι η ανταλλαγή ελέγχου δεν είναι η ίδια πάντοτε.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το διατυπώσω ώστε να γίνω κατανοητή. Δεν πειράζει όμως  

Περαιτέρω:
    Αντιπαρέρχομαι όποιες κρίσεις και συγκαταβατικές εντυπώσεις/συμπεράσματα διατυπώθηκαν για το πρόσωπό μου, άμεσα ή συγκαλυμμένα, σε ένα φόρουμ όπου πάντα έδειχνα και δείχνω κάτι παραπάνω από το δέοντα σεβασμό σε όλους. Αυτές οι κρίσεις και τα συμπεράσματα για μένα δεν λένε τίποτα. Αντιθέτως λένε πολλά γι' αυτούς που τα διατυπώνουν.  

Τα παραπάνω με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη, και στο συγκεκριμένο νήμα και ως γενικότερες θέσεις.  

7. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

τα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια είναι εντός πλαισίου bdsm, μπορούν να συμβούν χωρίς να υπάρχει συσχέτιση κυριαρχίας-υποταγής ανάμεσα σε αυτούς που τα κάνουν.

Επίσης υπάρχουν σχέσεις d/s κατά τις οποίες ο ένας εκχωρεί την υποταγή του και ο άλλος κυριαρχεί χωρίς να υπάρχει ίχνος bdsm στην σχέση τους.

8. thanasis

thanasis Contributor

Επειδη πολλη φιλοσοφια ηπεσε, ισως βοηθησει λιγο τον διαλογο οτι εχω δεσει καμποσες φορες εκπαιδευτικα ή για πρακτις. Δεν ενοιωσα καθολου ανταλλαγη ελεγχου σε εκεινες τις φασεις, περισσοτερο ειχα ενα αισθημα υπευθυνοτητας και την χαρα του δημιουργειν ή/και μεταλαμπαδευειν. Θα βοηθουσε και η τοποθετηση του @Seirios_79, ως πιο ειδικου.

Σε φασεις "σκετου, με το αιματακι του" (γιουμ) S/m, ενοιωθα ανταλλαγη ελεγχου, αν και ροουλπλειινγκίσια, για τη διαρκεια της σκηνης, αντε και για λιγο μετα, ως μετεικασμα.

9. elfcat

elfcat . Contributor

Είστε κατανοητή. Οι οποίες ερωτήσεις ηταν διευκρινιςτικου χαρακτήρα, για να δω εγω αν σας κατάλαβα καλα, η σας εχω παρερμηνεύσει και απαντήσω Σε άλλο απ αυτο που ρωτάτε.

Το βδσμ ειναι εναλλακτικός τρόπος ερωτισμού. Με τον φίλο που δένετε, που υπαρχει η έκφραση ερωτισμού η οποια μπορει να μην εχει σεξουλικο πλαισιο αλλα σίγουρα ερωτικο. Απο την αρχή μιλαμε για ερωτικο σεξουαλικο πλαισιο, οχι μονο σεξουαλικο. Εκεί θεωρω ειναι το point. Αφου συμφωνούμε οτι και στις δυο περιπτωςεις υπαρχει ενας κάποιος έλεγχος, εσείς τον διαβαθμιζετε εγω οχι, αλλα λιγο πολυ συμφωνούμε, τοτε εξετάστε το πλαισιο, αν ειναι ερωτικο - σεξουαλικο. Με τον Κ σας δεν εχουμε αμφιβολία αλλα για τον φίλο σας, ισως να διαφωνούμε τι θεωρούμε ερωτικο. Με βρίσκει η αποψη περι σεξουαλικης ικσνοποιησης, του @MasterJp που σας απεύθυνε.

Παντως γενικότερα οι φιλοι μας ειναι το safe box μας. Το βδσμ το εχω συνδυασμένο με το ερωτικο παιχνίδι και την ερωτικη επιθυμια. Και ειναι αλήθεια οτι με κανέναν φιλο μου δεν εχω νιώσει τέτοια επιθυμια, ουτε οτι έπραξα ποτε μαζι τους είχε τέτοια χροιά, η πλαισιο. Για εσάς φυσικα μπορει να ειναι τελείως διαφορετικά το πως συνδεεστε με τους φίλους σας και ως προς αυτο δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζι σας.  

10. espimain

espimain Contributor

Πέρασαν πέντε χρόνια και από τότε γράφτηκαν πολλά στο φόρουμ.
    Αναλογίζομαι αν ακόμα κάποιοι συμφωνούν με αυτά που γράφαν τότε.

11. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Για μένα το BDSM ήταν και είναι ο "έντιμος συμβιβασμός μεταξύ βίαιου φαντασιακού και του νόμιμου".

Στα δικά μου μάτια, είναι όπως το έχει γράψει πάνω-κάτω ο @MasterJp, για να μπορεί να θεωρηθεί μια ερωτική πρακτική ότι εμπίπτει στο BDSM πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
    • Καθορισμένοι ρόλοι και ασυμμετρία στον έλεγχο, παροδική (επί σκηνής) ή μόνιμη, εναλλασσόμενη (επί σκηνής) ή μόνιμη. Κάποιος πρέπει να είναι $Top και κάποιος πρέπει να είναι $bottom.
    • Συναίνεση από άτομα με ικανότητα δικαιοπραξίας
    Το switching μπορώ να το αντιληφθώ μόνο επί σκηνής και για να είμαι ξεκάθαρος δεν θεωρώ κατηγορηματικά αδύνατο οι ρόλοι μεταξύ Top/bottom να εναλλάσσονται και έξω από τη σκηνή αλλά προσωπικά δεν μπορώ να δω πως αυτό θα μπορούσε να δουλέψει. Ακόμα και στο ακραίο παράδειγμα που ο υ του ενός Κ είναι Κ ενός άλλου υ -που ειλικρινά, έξω από τη σκηνή ούτε αυτό μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να δουλέψει- στην κάθε σχέση χωριστά υπάρχει ένα Κ και ένα υ.

Last edited: 15 Αυγούστου 2020
  12. kinvara

kinvara Δική Του

Πολύ προσβλητικός ο τρόπος που αναφέρεστε στους switch. Αγαπώ να σουιτσάρω όπου επιλέγω, μπορώ και μου βγαίνει. Δεν το κάνω για να πηδήξω ούτε για να πηδηχτώ. Αντιθέτως επιλέγω να το κάνω χωρίς σεξ τις περισσότερες φορές γιατί η ύπαρξη σεξ δημιουργεί άλλη δυναμική που συχνά δεν επιθυμώ.
    Φυσικά και μπορεί να στεριώσει σχέση ένας switch. Ενίοτε και να θέλει. Από που αντλείτε το συμπέρασμα πως δεν μπορεί και δεν θέλει;

Ναι υπάρχει BDSM χωρίς D/s. Είναι αυτονόητο. D/s χωρίς BDSM είναι που δεν υπάρχει.