Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM χωρίς D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015.

1. espimain

espimain Contributor

Πριν απο πέντε χρόνια διατύπωσα ένα ερώτημα. Τώρα σας ενόχλησε;
    Εγώ λέω γι αυτούς που δεν θέλουν. Είστε σίγουρη ότι όλοι θέλουν ή ότι όλοι σκέφτονται και πράττουν όπως δηλώνετε ότι σκέπτεστε και πράττετε εσείς;

2. sapfw

sapfw out of order Contributor

Μετά από ώριμη σκέψη 10 nanosecond κατέληξα σε ένα μεγαλοπρεπές όχι  

3. kinvara

kinvara Δική Του

@espimain τώρα το είδα  
    Χρεωστε μου χρονοκαθυστέρηση!
    Για να σας απαντήσω είμαι σίγουρη για το ακριβώς αντίθετο. Ότι δλδ δεν σκέφτονται ούτε πράττουν ακριβώς όπως εγώ. (Αυτοί χάνουν χεχε    )
    Γιαυτό αισθάνθηκα προσβεβλημένη επειδή γενικεύετε. Βεβαίως υπάρχει και η μερίδα που αναφέρετε. Παντού υπάρχουν κακώς κείμενα!

4. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Δεν χρειάζεται να γίνετε αφοριστική  

Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει "D/s χωρίς BDSM" αν μιλάμε για το D/s όπως αυτό περιγράφηκε και κανονικοποιήθηκε τέλη του προηγούμενου αιώνα, κάτω από την γενικότατη και ασαφή ομπρέλα του αμερικανικού (πουριτανικού) προσδιορισμού "BDSM", aka "ανώμαλοι όλου του κόσμου ας ενωθούμε να νοιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου".

Προσωπικά συμφωνώ με την @margarita_nikolayevna όταν λέει (είπε κάποτε)
    και
    Απλά σε αυτήν την περίπτωση προτιμώ να χρησιμοποιώ τον όρο ασυμμετρία αντί για D/s, παρ' όλη την απαρέσκεια του @MasterJp.  

Last edited: 15 Αυγούστου 2020
  5. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Το αρχικο ερωτημα εγω για να το απαντησω, θα επρεπε να ρωτησω τι οριζεται ως κινκυ.
    Αλλά δηλωνω μπερδεμενη με κάτι άλλο.
    Πως είναι δυνατό να υπάρχει δήλωση πως χωρίς Ds δεν υπάρχει BDSM?
    Οι σαδομαζοχιστες στο πυρ το εξωτερον?
    Τι δεν καταλαβαίνω;

Προσωπικα αν θα οριζα κατι ως την πεμπτουσια του BDSM θα ήταν το SM. Γιατι αυτό είναι η γενεσιουργος δυναμη.
    Κι οσοι κανουν SM αυτονόητα κάνουν BDSM.

Σοβαρά το λέω, πως μάλλον μπερδευτηκαν τα "καλωδια" μου και ζητω την βοηθεια του κοινού μπας και ξεμπερδευτουν!

6. Brt

Brt #ολαπολυ

Στο φόρουμ υπάρχει, νομίζω, ένας προσανατολισμός προς τις σχέσεις ανταλλαγής ισχύος (Κυριαρχικά-υποτακτικά/ Αφεντικά-σκλαβιά).

Ανταλλαγή ισχύος στο BDSM, και πάλι νομίζω, υπάρχει συχνότατα, απλά όχι σε σχέσεις   είναι λίγο πιο τρελιαρικα, δεν δεσμεύονται. Εμπλέκονται σε σκηνές, ανταλλάζουν ισχύ, τελειώνει το Σαββατοκύριακο (σοκ στο φόρουμ), και με αβρότητα δίνουν το επόμενο ραντεβού.

Άρα BDSM χωρίς Κυριαρχία -υποταγή υπάρχει. BDSM χωρίς PE (power exchange /ανταλλαγή ισχύος), έστω και χωροχρονοθετημενα, δεν νομίζω.

Disclaimer: προσωπικές απόψεις

Last edited: 15 Αυγούστου 2020
  7. Dom_Apache

Dom_Apache Regular Member

Ωραίο νήμα..
    Και ναι και όχι θα έλεγα.

8. kinvara

kinvara Δική Του

Συγχωρέστε μου την τόσο καθυστερημένη απάντηση. Η τοποθέτηση μου αφορούσε το D/s όπως αυτό ορίζεται μέσα στα πλαίσια του BDSM γενικότερα.
    Η ασσυμετρία κατ' εμέ επικρατεί στις περισσότερες σχέσεις. Κάποιες φορές συνειδητά, συνήθως όμως όχι γιαυτό και προσωπικά δεν μπορώ να βαπτίσω την ύπαρξη ασσυμετρίας ως D/s ούτε πιστεύω πως μέσω αυτής μόνο, μπορεί η υ να φτάσει εκεί που επιθυμεί το Κ μέλος.

Last edited: 19 Αυγούστου 2020
  9. Kentavros

Kentavros Owned by Mistress Kits

Το προβλημα ξεκιναει οταν το D/s ειναι διαφορετικη εννοια στο μυαλο του καθενος.
    Αλλος φτιαχνει φασολαδα, αλλος μακαρονια, αλλος μπαμιες. Ολοι ομως μαγειρευουν... σε κουζινα... με κατσαρολα!

10. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Το προβλημα τεινει να γινει η αναγκη καποιων για εξαλειψη καθε άλλου στατους και κάθε άλλου είδους σχέσεων, περαν των Κ/υ. Οτι κανει ο καθενας εν ολιγοις, το θεωρει την πεμπτουσια του bdsm. Η ομπρελα ειναι μεγαλη, μας χωράει όλους. Γιατι να θελετε να πετάξετε απ εξω οσους δεν ασπαζονται απλα τις δικες σας επιλογες και τον δικο σας τροπο να σχετίζεστε, να καυλωνετε κ.ο.κ.

Την ωρα που μαστιγωνει ο Τοπ τον bottom, κανουν βδσμ, χωρίς κυριαρχια και υποταγη. Υπαρχει ανταλλαγη ισχύος, υπαρχει σαδομαζοχισμος και δεν εχουν στην τελικη ολοι την αναγκη να ζουν συνεχεια και σε καθε τομεα της ζωης τους σαν αφεντικα και δουλοι.

11. proteus

proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

BDSM χωρίς D/s μπορεί να υπάρξει, αλλά δεν έχει γούστο
    D/s χωρίς BDSM μπορεί να υπάρξει, αλλά δεν έχει λούστρο (πολιτισμό)

12. Discerning

Discerning Contributor

Δεν υπάρχει καμία ερωτική σχέση, ακόμα και στην πιο "light" βανίλα εκδοχή, που να μην εμπεριέχει ασυμμετρία, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνειδητά, υποσυνείδητα... Ακόμα και σε ρομαντική ή συναισθηματική σχέση ανάμεσα σε ασεξουαλικούς υπάρχει ασυμμετρία.