Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

D/s, η πιο βαθιά σύνδεση, δύο ανθρώπων;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 13 Ιανουαρίου 2019.

1. MindFeeder

MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

Συμφωνώ σε όλα. Και φυσικά στο σπάνιο του θέματος, είτε βανίλα είτε D/s.

Η μόνη διαφορά κατ’εμέ είναι πως στο βανίλα πλαίσιο, ακόμα και αν λείπει κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά (όπως πχ η ειλικρίνεια, ή η εμπιστοσύνη), αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει. Θα προχωρήσει με ελαττώματα.
    Απεναντίας στο D/s, αν λείπει έστω και μερικώς ένα από τα εξής:
    Ειλικρίνεια-Εμπιστοσύνη-Αλληλοσεβασμός/θαυμασμός,
    τότε δεν μπορεί να προχωρήσει η σχέση. Θα είναι μια καρικατούρα που σε σύντομο χρόνο θα τερματιστεί..

Και επειδή από τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά, το πιο δυσκολονόητο είναι η Ειλικρίνεια, αυτή φρονώ πως δεν μεταφράζεται:
    Δεν λέω ποτέ ψέματα, απαντάω πάντα λέγοντας την αλήθεια, κλπ. Αλλά μοιράζομαι το οτιδήποτε έχει μέσα το κεφάλι (και η ψυχή) μου.
    Είτε αυτό είναι σκέψεις ή προβληματισμοί, όνειρα ή εφιάλτες, τα θέλω ή τα δεν θέλω μου, είτε είμαι άντρας ή γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο, είτε είμαι Κ ή υ.

Και επειδή θα βιαστούν κάποιοι να πουν ότι το Κ μέλος δεν είναι υποχρεωμένο να λέει και να μοιράζεται τα πάντα με το υ του, προσθέτω πως σαφώς και δεν είναι .. πολλές φορές το να μη μιλάς και να έχεις συνέπεια λόγων και πράξεων μπορεί να λέει περισσότερα.

2. Raziel

Raziel New Member

Δηλαδή τα άτομα που συμμετέχουν στη σχέση, έχουν και τα δυο διάθεση να δώσουν κομμάτι του εαυτου τους και του χρόνου τους ώστε να δουν πραγματικά ο ένας τον άλλο εσωτερικά και να βοηθήσουν, να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα. Το νιώθω σαν μια πιο βαθιά έννοια του ''νοιάζομαι για σένα''. Δεν αρκεί μόνο η επιθυμία για Κυριαρχία και υποταγή.

Έχεις δίκιο δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό.

3. espimain

espimain Contributor

4. rea..

rea.. Contributor

Σαν υγιή ερωτική σχέση αντιλαμβάνομαι μια συντροφική σχέση που ικανοποιεί την καύλα μας , τις ανάγκες μας και τα απαιτούμενα που προανέφερα. Είναι δύσκολο, χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί και τα ζευγάρια που το έχουν καταφέρει αυτό είναι ελάχιστα.

Την ίδια απαίτηση που έχει ο/η Κ να είμαστε διάφανοι και αληθινοί απέναντί τους , την έχουν και πολλοί- πολλές βανίλα στις βανιλοσχέσεις τους. Το ποσοστό ικανοποίησης αυτής της απαίτησης, είναι το ίδιο απογοητευτικό.

Δεν είναι όλα τα ζόρια και τα σκοτάδια ίδια, δεν είναι όλα τα βίτσια ίδια.. αλλά είναι μοναδικά για τον καθένα μας και εξίσου σημαντικά.

Δεν μπορώ να εξιδανικεύσω το D/s σαν την μόνη πηγή "αληθινών" σχέσεων. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν καυλώνουν με την ασυμμετρία, που δεν είναι σαδομαζο, φετιχιστές, κίνκυ, περβ και έχουν υπέροχες συντροφικές σχέσεις.

Με την ίδια λογική επίσης, υπάρχουν σχέσεις "D/s" που είναι μέσα στο ψέμα και τη δηθενιά. Βέβαια δεν είναι το D/s που καταλαβαίνουμε εμείς, αλλά.. υπάρχει και είναι το ίδιο λειτουργικό με πλήθος βανιλοσχέσεων.

Κάπου εκεί έξω υπάρχει μια βανιλοπερσεφόνη / μια βανιλορέα που έχουν ζήσει- ζουν αξέχαστες ασύγκριτες βανιλοσχέσεις. Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι και το ζητούμενο. Να ζούμε όσο περισσότερο μπορούμε ασύγκριτες και αξέχαστες στιγμές, έκαστος στο είδος του. 

5. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

εδώ βρίσκεται εξ αρχής όλη η διαφωνία μας, και νόμιζα οτι το εξήγησα. Ίσως είναι δύσκολο να σου εξηγήσω καλύτερα γιατί θα πρέπει να μπω σε πολύ λεπτομερή περιγραφή του πως λειτουργώ και δεν ξέρω αν πρέπει. Δεν είναι το θέμα μου η διαφάνεια και το πόσο αληθινή είμαι. Γιατί τα πράγματα που μου βγάζει ένας Κ δεν μου τα βγάζει ο βανίλα σύντροφος, δεν τα αγγίζει καν για να τα καταλάβει πόσο μάλλον να τα κάνει trigger. Αυτό λέω και κλείνω.

Συμφωνώ, γι αυτό και αναφέρθηκα σε όντως D/s.
    ω πίστεψε με, δεν εξειδανικεύω κανένα D/s . ίσα ίσα... ούτε μείωσα καμια βανίλα σχέση. Είπα μια αλήθεια μου όμως, το πως θα με δει ένας Κ μέσα από ένα D/s δεν παίζει ποτέ να το δει ένας βανίλα σύντροφος. ποτέ. όχι απαραίτητα επειδή θα ζω στη σκια...δεν λέω αυτό, για να μην πιάσουμε πάλι τη διαφάνεια. το λέω για άλλους λόγους που προσπάθησα να εξηγήσω.
    Πάλι, δεν καταλαβαίνω σε πιο σημείο του ποστ μου, αναίρεσα το παραπάνω.
    Πίστεψε με έχω πολύ hard time να αποδεχτώ ποιο είναι το είδος μου, αρνούμαι πεισματικά για την ακρίβεια, δεν εγραψα με σκοπό να μειώσω μια βανίλα σχέση, είπα όμως μια αλήθεια της.
    Μπορεί να μην την δέχεσαι και οκ, για μένα ισχύει και θα ισχύει. Αυτά  

6. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Ειλικρινά δεν βλέπω κάποια διαφορά από τις βανίλια σχέσεις. Θα σου απαντήσω μέσα από αυτό το ποστ που με αντιπροσωπεύει 100 %

7. rea..

rea.. Contributor

Συμφωνώ σε όλα και μου άρεσε ο ορισμός της ειλικρίνειας όπως τον έθεσες. Αλλά μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν 2 μέτρα και σταθμά για να συγκρίνουμε τις σχέσεις που δεν υπάρχει η ειλικρίνεια. Γιατί στην βανιλοσχέση είναι ελαττωματική αλλά προχωράει και στο D/s καρικατούρα?

Η γνώμη μου είναι ότι πρωτίστως, έχει να κάνει με τον άνθρωπο και την σχέση που έχει με την ειλικρίνεια γενικότερα. Αυτό δημιουργεί και το μέγεθος των απαιτήσεων, σε κάθε είδους σχέση.

Last edited: 13 Ιανουαρίου 2019
  8. Dom_Apache

Dom_Apache Regular Member

Πολύ ωραίο ποστ με πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις.Θα γράψω μόνο μια λέξη.Τολμη

9. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Κάτι σε "ανοιχτόμυαλους" αφορισμούς πήρε το μάτι μου ή μού φάνηκε..?

10. MindFeeder

MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

Σίγουρα έχει να κάνει με τον άνθρωπο, από κει ξεκινάνε όπλα.
    Ωστόσο στον βανιλόκοσμο, τουλάχιστον με τα όσα έχω ζήσει αλλά και τα όσα έβλεπα-συνεχίζω να βλέπω γύρω μου, δεν υπάρχουν τόσες απαιτήσεις/προσδοκίες που υπάρχουν στο D/s. Υπάρχουν άλλες προσδοκίες από τη σχέση από αμφότερα τα μέλη .. Και προχωράει, γιατί μια βανίλα σχέση αυτή-καθαυτή δεν στηρίζεται συνήθως στην αφοσίωση και το δέσιμο μεταξύ των μελών. Ειδικά, μπορεί να τρέφεται από χίλιους άλλους δύο λόγους (από ζήλια, συμφέρον, βόλεμα, έχουμε δυό παιδιά κι ένα δάνειο που τρέχει οπότε τι να κάνουμε), οπότε και ειλικρίνεια/εμπιστοσύνη/αλληλοσεβασμός να μην υπάρχει, δεν έγινε και κάτι φοβερό .. απλά συνεχίζουμε βάζοντας για τα καλά κάτω από το χαλί αυτές τις λεπτομέρειες.

Αντίθετα στο D/s, σε (πολλές) περιπτώσεις που υφίσταται ανειλικρίνεια, αυτή μπορεί να μπει πρόσκαιρα κάτω από το χαλί (εξ’ού και η καρικατούρα). Όμως κάποια στιγμή όταν και θα βγει στην επιφάνεια, θα γκρεμίσει τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν. Και αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει ..

11. thief

thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

δλδ εμεις που ειμαστε vanilla στις σχεσης μας δεν υπαρχει ειλικρινεια/αλληλοσεβασμος και υπευθυνοτητα ? δεν μπορουμε να εχουμε μια βαθυτερη συνδεση με την/τον συντροφο μας οπως στις D/s σχεσης ?

12. Raziel

Raziel New Member

Δεν είπα οτι δεν μπορεί να συμβεί ή οτι δεν πρέπει να συμβαίνει. Απλά δεν γίνεται πάντα, και απο τους 2 συντρόφους, τουλάχιστον στην αρχή της σχέσης. Σε D/s σχέση όμως πιστεύω οτι από αυτά ξεκινά.
    Δεν υποβαθμίζω τις vanilla σχέσεις από τις οποίες φυσικά και δεν πρέπει να λείπουν αυτά που ανέφερα.