Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sleeper, στις 11 Μαρτίου 2012.

1. sleeper

sleeper ...urban dreaming... Contributor

Συμφωνα με τις μεχρι τωρα εμπειριες σας, πιστευετε οτι σε μια D/s σχεση το υ μπορει και αλλαζει ριζικα τα "κακως κειμενα" του χαρακτηρα του? Πιστευετε/εχετε δει οτι οι αλλαγες αυτες ειναι ουσιαστικες?
    Οι παραπανω ερωτησεις ειναι κοινες και για τα 2 σκελη της σχεσης.

Για Κ:
    Αν ναι ( οτι δλδ η ιδιομορφια της σχεσης αυτης μπορει να πετυχει τετοια αλλαγη), υπαρχουν συγκεκριμενες τεχνικες που ακολουθειτε ωστε να κανετε το υ σας να φτασει το ιδανικο για σας αποτελεσμα οσο αφορα τον χαρακτηρα του και το πως αντιμετωπιζει τις διαφορες καταστασεις?

Για υ:
    Εχετε βιωσει τετοιες αντιστοιχες προσπαθειες "σμιλευσης" της προσωπικοτητας σας? Κ πως αντιδρασατε? Η αλλαγη αυτη εγινε τελικα κομματι του εαυτου σας και μετα το περας/ληξη της συγκεκριμενης σχεσης?

2. GCHL

GCHL Hijo de la Luna

Απάντηση: D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

Λυπάμαι που θα απογοητεύσω κάποιους, όμως ο ανθρώπινος χαρακτήρας [πάντα κατά τη γνώμη μου και τις παρατηρήσεις μου από τη ζωή], ποτέ δεν αλλάζει πραγματικά, είτε στα πλάισια μιάς D/s σχεσης, φιλίας, δεσμού , γάμου, κοινωνικής ή και επαγγελματικής συναναστροφής.
    Ο ανθρώπινος χαρακτήρας θεωρώ πως ελάχιστα επηρρεάζεται από την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους και ως εκ τούτου δεν μεταβάλλεται ποτέ ουσιαστικά.
    Το μόνο που μπορεί να γίνει ενδεχομένως με πολλή προσπάθεια από την άλλη πλευρά, είναι να αμβλυνθούν κάποιες ενοχλητικές οξείες αντιδράσεις του ατόμου στην εν γένει συμπεριφορά του κι ίσως να ελέγχει ως ένα βαθμό την εξωτερίκευση της συμπεριφοράς του αυτής, συμμορφούμενος στην επιθυμία του συντρόφου του, αλλά νομίζω μόνο για κάποιο χρονικό διαστημα , εξαρτώμενο από τους χαρακτήρες των 2 συντρόφων και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζουν.
    Φυσικά δεν μπορεί ν' αποκλειστεί κι η περίπτωση της προσποίησης του ατόμου στην εν γένει συμπεριφορά του, [εως ότου βέβαια γίνει αντιληπτός από τον άλλον].

3. Οταν λες "κακώς κείμενα" εννοείς αυτά που δεν αρέσουν στο κυριαρχικό μέλος της σχέσης;

4. sleeper

Μπορω να πως πως δεν απεχουν πολυ οι αποψεις μας GCHL. Κι εγω θεωρω οτι παρα πολυ δυσκολα και με πολλη ψυχικη δυναμη μπορει καποιος να αλλαξει τον πυρηνα-χαρακτηρα- του, αναγνωριζοντας ομως την πιθανοτητα να υπαρχουν τετοιες σπανιες για μενα περιπτωσεις.

Οσο αφορα στη συμπεριφορα, αυτο που θεωρω εγω επιμερους στοιχεια του χαρακτηρα ενος ατομου, πιστευω οτι με λιγη προσπαθεια ειναι δυνατον να υπαρξουν σημαντικες αλλαγες και τροποποιησεις.

Σ ευχαριστω για την απαντηση σου παντως.  

Αναμενω απαντησεις απο ατομα που εχουν εμπειριες απο τετοιου ειδους σχεση, και που πιστευω οτι θα δωσουν μια πιο σωστη και σφαιρικη οπτικη στα ερωτηματα του νηματος.

Καλημερα σε ολους!

5. sleeper

Απάντηση: Re: D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

Ακριβως αυτο καλε μου.     

6. Re: Απάντηση: Re: D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

Δηλάδη μπορεί εσυ να εισαι μια χαρα και απλα να θέλει να σε κάνει σαν τα μούτρα του;

7. sleeper

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

Καπως ετσι. Παντως δεν σε βλεπω και πολυ προθυμο για "ζυμωμα".  

8. llazouli

llazouli Contributor

Νομίζω απόλυτα το έθεσες. Κοινωνικά ζώα είμαστε που μέσω της μίμησης και της αλληλεπίδρασης μαθαίνουμε και ενσωματώνουμε συμπεριφορές. Αν ήμασταν τόσο μονοδιάστατοι, η εκπαιδευση δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Όσο κι αν ακούγεται κοινότοπο, ο άνθρωπος όσο ζει μαθαίνει, αλλάζει, μπορεί να τροποποιήσει και να διευρύνει τα όρια του, με την προϋπόθεση ότι το επιθυμεί και μπορεί αναλόγως και των συνθηκών να το κάνει.

Προσωπικά, μέσα απο τις σχεσεις που έχω κάνει, έχω δει τον εαυτό μου. Ειδικά οι D/s σχεσεις, όπως λέει ένας φίλος είναι σαν το μεγεθυντικό φακό, δεν μπορείς να κρυφτείς όσο και να το θελεις. Ούτε και να προσποιηθείς για πολύ. Όλα έρχονται στο φως και ο καθένας παίρνει αργά ή γρήγορα αυτό που του αξίζει. Η αλληλεπίδραση μάς διαμορφώνει, μπορεί να μας διαμορφώσει, όταν δεχτούμε την αλήθεια του άλλου και έχουμε τη διάθεση να δουλέψουμε με τον εαυτό μας.

9. sleeper

Με βρισκεις απολυτως συμφωνη σε ολα οσα γραφεις φιλεναδα! Αν υπαρχει ουσιαστικη θεληση για αλλαγη ολα ειναι πιθανα.

Θελεις να απαντησεις αν και κατα ποσο ειδες αλλαγες μεσα σου ζωντας μια D/s σχεση? Πιστευεις οτι σε βοηθησαν/εξεληξαν αυτες σαν ανθρωπο?

Last edited: 11 Μαρτίου 2012
  10. lorelei

lorelei Regular Member

και μένα με βρίσκετε σύμφωνη,
    μια D/s σχέση και γενικότερα κάθε σχέση μπορεί να αλλάξει πολλά στοιχεία μιας προσωπικότητας, όπως αναφέρατε και εσείς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον διαμορφώνεται και μέσω της αλληλεπίδρασης, η αλλαγή είναι δύσκολο ναι επέλθει αλλά όχι ακατόρθωτο.
    Ως παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι συνήθιζα να είμαι ένα πολύ ανυπόμονο άτομο
    πράγμα που άλλαξε σε μια σχέση που λειτουργούσα ως υ.

11. Re: Απάντηση: D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

Καλά εσύ συμφωνεις και με τον GCHL και με την lazoulli?  

12. elfcat

elfcat . Contributor

Νομίζω, ότι οι σχέσεις που επηρεάζουν την προσωπικότητά μας, είναι ελάχιστες και είναι αυτές στις οποίες η σχέση ήταν, είναι βαθιά και ουσιαστική, είτε βανίλα είτε d/s. Θεωρώ, ότι οι άνθρωποι ανθίζουν σε εκείνες τις σχέσεις που είναι αγαπημένοι και πλήρως αποδεκτοί γιατί είναι αυτό που είναι. Ειδικά στις ασύμμετρες σχέσεις είναι ό,τι καλύτερο.

Για όλες τις άλλες σχέσεις της ζωής μας, τις μέτριες, τις περιστασιακές, τις αγχωμένες, τις προερχόμενες από φόβο μοναξιάς, τις δήθεν και τις έτσι και έτσι, ο άλλος μας χρωματίζει πιθανόν ελαφρά, αλλά μετά την απομάκρυνση, το χρώμα ξεθωριάζει και πολύ γρήγορα. Φυσικά όλο και κάτι μένει...