Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sleeper, στις 11 Μαρτίου 2012.

1. gaby

gaby Guest

Απάντηση: D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου, αν ένα υποτακτικό άτομο θέλει ν αλλάξει τα κακώς κείμενα του χαρακτήρα του καλά θα κάνει να το κάνει μόνο του αυτό γιατί είναι το μόνο που μπορεί, εφόσον το θέλει πάρα πολύ και το παλέψει.

Γιατί να το θέλει πάρα πολύ; Μα για να σχετιστεί BDSMικά κατά τρόπο που να ικανοποιεί τις ανάγκες του και τον Κύριό του.

Αλλάζουν όλοι οι άνθρωποι που σχετίζονται με τρόπο που τους ικανοποιεί πραγματικά.

Γίνονται ο εαυτός τους, στην ουσία ο ίδιος πίνακας που ήταν και πριν, απλά μια καλή συντήρηση έχει κάνει τα χρώματα αυτό που πραγματικά ήταν πριν ξεθωριάσουν, έχει δώσει δύναμη στα σχήματα, έχει αποκαταστήσει την προοπτική. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υποτακτικούς. Γίνονται ο υποτακτικός εαυτός τους - αν η σχέση τους παρέχει το ασφαλές περιβάλλον γι αυτό - και με αυτή την έννοια, αν είχαν προβλήματα προσωπικότητας επειδή παλιότερα δεν μπορούσαν να είναι ο υποτακτικός εαυτός τους, τότε, ορισμένα τουλάχιστον από τα "κακώς κείμενα" του χαρακτήρα τους έχουν διορθωθεί.
    Η υποταγή μου έχει αποτελέσει αντικείμενο "σμίλευσης" και το δέχτηκα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, όταν το ένιωσα. Ακόμα και όταν πόνεσε πάρα πάρα πολύ   Ναι, μου έμεινε και μετά το τέλος της σχέσης, μαζί με μια ευχέρεια ελέγχου του πότε μπορεί να βγαίνει στην επιφάνεια.

Θα αντιμετώπιζα πάντως τον Κυρίαρχο που θα δήλωνε ότι θέλει να αλλάξει τα "κακώς κείμενα" του χαρακτήρα μου με λίγο σκεπτικισμό. Από την άλλη, αν αυτό ήθελε να το κάνει από κοντά, αν πίστευα κι εγώ ότι αυτά είναι "κακώς κείμενα" και πρέπει ν αλλάξουν και δεν μου το είχε υποβάλλει ο ίδιος και αν δεν τον έλκυε σ εμένα κυρίως το γεγονός ότι θα δούλευε πάνω στα "κακώς κείμενά" μου, τότε εντάξει.

Σίγουρα δεν προσεγγίζει ένας Κυρίαρχος το υποτακτικό άτομο που τον ενδιαφέρει κολακεύοντάς το, σίγουρα είναι κάτι πανέμορφο και για τους δύο η παρέμβαση σε βάθος του Κυρίαρχου για να αλλάξει το υποτακτικό άτομο σε λίγα πράγματα σε σχέση με το σύνολο και όχι κρίσιμα, π.χ. η ακεραιότητα δεν μαθαίνεται ούτε ο σεβασμός, η επιπολαιότητα όμως διορθώνεται, όμως δεν θα ήθελα να είναι αυτές οι δράσεις η αιτιολογία της παρουσίας ενός Κυρίαρχου στη ζωή μου, επικίνδυνο στοίχημα, με κακές πιθανότητες θα ήταν  

2. Απάντηση: D/s πλαστικοτητα.Φαντασια ή πραγματικοτητα?

θεωρώ ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, πιθανότατα θα συμβεί συμπτωματικά  
    τυχερός όποιος το βιώσει, και άξιος όποιος το συνειδητοποιήσει άμεσα και το εκμεταλλευτεί προς όφελος του.

3. sleeper

sleeper ...urban dreaming... Contributor

Πολυ ενδιαφερουσες τοποθετησεις.

Elfcat το ιδιο πιστευω κι εγω. Μονο οταν ενα ατομο μας αγγιζει σε βαθος εχει ή και του παρεχουμε αν θελεις τη δυνατοτητα να μας επηρεασει αντιστοιχως. Ολα τα αλλα, τα επιδερμικα, αφηνουν επιπολαια σημαδια πανω μας (και αν αφησουν δλδ).

Λιλλυ μου το μονο σιγουρο ειναι αυτο που λες οτι πρωτα απο ολα πρεπει να θελει το υ να αλλαξει και φυσικα το οτι αν δεν υπαρχουν ηδη εστω και στο ελαχιστο οι ποιοτητες αυτες μεσα στο υ, δουλεια δεν γινεται οσο δεξιοτεχνης και να ναι ο Κ, οσο κοπο και να καταβαλει. Εκτος βεβαια και αν υπαρχει Κ που τα καταφερε να κανει ενα υ να γινει κατι εκ διαμετρου αντιθετο απο αυτο που ηταν. Πραγμα που θα με ενδιεφερε πολυ να διαβασω πως επετευχθη και ποιο ηταν το "κοστος" για το υ.

Χμ τωρα το σεναριο που λες για τον Κ που προσεγγιζει το υ με βασικο σκοπο το ξεριζωμα των κακως κειμενων, ναι ουτε κι εγω θα στοιχηματιζα σ αυτη τη σχεση.

Αγορινα μου εχεις δικιο. Η γκαφα δικη μου   καθως διαβασα βιαστικα την απαντηση του Gchl και τωρα βλεπω οτι ακουγεται καπως απολυτος... Εγω με την φιλεναδα μου ειμαι. Καλυτερα τωρα? 

Last edited: 11 Μαρτίου 2012
  4. Anastasia_

Anastasia_ Regular Member

Δεν μου αρεσει σαν ακουσμα και ιδεα να προσπαθησει καποιος ν αλλαξει τα κατα τη γνωμη του "κακως κειμενα" του/της συντροφου του. Κι αν αυτο επιτευχθει νομιζω θα ναι προσκαιρο επιδερμικο και παροδικο , αν δεν εχει την ιδια αποψη και το ατομο που..υποβαλλεται στην αλλαγη αυτη και δεν εχει αποφασισει το ιδιο μεσα του οτι καποια στοιχεια του χαρακτηρα κ της συμπεριφορας του θελουν βελτιωση. Δεν μιλαω εκ πειρας βεβαια!

5. Vakhos

Vakhos Regular Member

Σε μια D/s σχέση, το υ σίγουρα επηρεάζεται απο τις απόψεις και τον τρόπο ζωής του Κ.
    Αν υποθέσουμε οτι διαπιστώνεται απο τον Κ ένα ' κακό ' στοιχείο του χαρακτήρα του υ και μετα απο
    κουβέντα πείθεται το υ να προσπαθήσει να το διορθώσει, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι θετικό.

Η συμβολή του Κ, είναι να εστιάσει στο ' λάθος ' και να πείσει το υ στη διόρθωσή του. Η απόφαση της
    αλλαγής είναι του υ , και μόνο τότε πιστεύω οτι μπορεί να επιτευχθεί. Η διάθεση να ικανοποιήσει τον Κ,
    βοηθάει να δυναμώσει την προσπάθεια και να καταφέρει έτσι να φτάσει το στόχο.

Βασική προϋπόθεση , είναι ο τόπος ζωής του Κ να συμβαδίζει με τα λεγόμενά Του.
    Δεν μπορώ να πείσω κανέναν να κόψει το τσιγάρο και εγώ να καπνίζω, να δείχνει σεβασμό και εγώ να
    μην τον σέβομαι, να είναι συνεπής και εγώ να λέω άλλα και να κάνω άλλα.

6. tyfeas

tyfeas In Loving Memory

Σωστο.
    Δεν ειναι καθολου ασυνηθιστο να προσποιουνται και οι δυο. Το image βλεπεις παντα ''πουλαει''  

7. sleeper

Βακχε για μενα εθιξες ενα πολυ καθοριστικο παραγοντα για την επιτυχη μεταμορφωση του υ, την σταση δλδ του Κ. Αν και δεν εχω ουδεμια D/s εμπειρια, πιστευω το Κ παιζει πολυ σημαντικο ρολο σ αυτο. Οτι οφειλει να μενει διπλα στο υ καθολη τη διαρκεια της προσπαθειας του να απαλαγει ή εστω και να ελεγχει πιο αποτελεσματικα τα κωλυματα του, να το εμψυχωνει και να το συμβουλευει αν παει να ξεφυγει απο τον στοχο του και φυσικα οπως πολυ σωστα ειπες να ειναι και ο ιδιος συνεπης και ειλικρινης. Κ αυτα εχουν σαν αποτελεσμα την ακεραιη εμπιστοσυνη του υ για το Κ.

Νομιζω το χειροτερο πραγμα που μπορει να αντιμετωπισει ενα υ κατα την προσπαθεια του για αλλαγη ειναι να ακυρωθει απο το Κ του και να τον ακυρωσει κι εκεινον οταν δεν συνυπαρχουν ολα τα παραπανω. Δεν υπαρχει χωρος απο την μερια του Κ να κανει πισω και να απομακρυνθει απ το υ οσο το τελευταιο ειναι ψυχικα εκτεθειμενο και ευαλωτο.

Καπως ετσι βλεπω τα πραγματα, εγω μια απλη βανιλλα.  
    Ευπροσδεκτες οποιεσδηποτε ενστασεις, σχολια, παρατηρησεις κλπ σε οσα ειπα.

8. sleeper

Αργα ή γρηγορα οπως ειπε και η λλαζουλι ολα φανερωνονται. Λιγο διορατικος να εισαι και τα βλεπεις αυτα απο χιλιομετρα.  

9. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Εγώ πιστεύω πως είναι εξαιρετικά δύσκολο (αν είναι γενικώς δυνατό) να αλλάξουν βασικά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου υπό οιεσδήποτε συνθήκες.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να προσαρμοστεί σε καταστάσεις και να μοιάζει πως άλλαξε. Αλλά μόλις αυτές οι συνθήκες εξαφανιστούν τότε θα επανέλθει στην προγενέστερη κατάσταση. Δεν μιλάω εδώ για μικροχαρακτηριστικά μιλάω για κύρια χαρακτηριστικά ενός χαρακτήρα.

Θεωρώ πως αυτά παύουν να εξελίσσονται/διαμορφώνονται μετά από κάποια ηλικία. Πολλά δε οφείλονται και στα φυσικά χαρακτηριστικά του ατόμου. Ψηλός κοντός χοντρός αδύνατος ξανθός με αποδεκτή ομορφιά ή όχι ευφράδης έξυπνος βλάκας κλπ.

Προσοχή σε καμία περίπτωση δεν λέω πως οι άνθρωποι γεννιούνται. Αυτό που λέω είναι πως μεγαλώνοντας (και μέχρι κάποια ηλικία) διαμορφώνουν τον ένα ή τον άλλο χαρακτήρα. Στην συνέχεια το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να τους κλαδέψει κάποιος (ή ίδιοι τον εαυτό τους λόγω περιστάσεων) όπως ένα θάμνο και να τους προσαρμόσει στις ανάγκες του. Μπορείς να τους μπολιάσεις όπως κάνουμε στα άγρια δένδρα και από νεραντζιές να τους κάνεις πορτοκαλιές. Θα είναι όμως πάντα εσπεριδοειδή. Ποτέ δεν είναι δυνατό όπως και στα δένδρα να κάνεις την κερασιά μηλιά.

Σπανιότατα μόνο μπορεί κανείς να δει ανθρώπους με εξαιρετικές ικανότητες αυτοκυριαρχίας και αυτοελέγχου να διατηρούν ένα χαρακτήρα διαφορετικό από αυτόν που πραγματικά έχουν επιβάλλοντας την βούληση τους πάνω στα συναισθήματα και τα ένστικτά τους. Αλλά πάλι αυτό δεν είναι κάτι που τους επιβάλλεται είναι μια δύναμη, κάτι που το έχουν μέσα τους και αναδεικνύεται λόγω των περιστάσεων.

M KOstas

10. Vakhos

Vakhos Regular Member

Αυτό ακριβώς πιστεύω και προσπαθώ να το κάνω πράξη, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, αλλά
    αξίζει η προσπάθεια.
    Κανείς δεν αλλάζει κάτι πάνω του αν δεν το θέλει πραγματικά ο ίδιος.Στόχος μου είναι να τον πείσω
    οτι η αλλαγή αυτή θα βελτιώσει πρώτα τον ίδιο σαν άνθρωπο και μετά να στηρίξω το μεταβατικό στάδιο.

11. sleeper

Τοτε ευχομαι τα καλυτερα για σενα και τα εκαστοτε υ σου, φιλε μου.
    Σιγουρα ο καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος και αντιδρα διαφορετικα, αλλα πιστευω πως θα βρεις την ακρη.