Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Dom Vs Perv. Η διαστροφή της εξουσίας, η εξουσία της διαστροφής.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος El_Gato, στις 5 Νοεμβρίου 2008.

Tags:
  1. atasai

atasai Regular Member

Έτσι στιγματίζεται όποιος παραδεχτεί σ' ένα φόρουμ διεστραμμένων ότι κάνει ιεραποστολικό !

Μέσα στην ανεστραμμένη πραγματικότητα του θεάματος η αλήθεια δεν είναι παρά μόνον μια ακόμη στιγμή του γενικευμένου ψέμματος!

(El_Gato ελπίζω να σε συγκίνησα)

2. soutzoukakia

soutzoukakia His precious

Απάντηση: Re: Dom Vs Perv. Η διαστροφή της εξουσίας, η εξουσία της διαστροφής.

Κι εγω μαζι σου!
    Ουουουου... papa go home
    Ουουουου... σιξ σιξ σιξ

χμ... οχι αυτο ηταν απο αλλη διαδηλωση...

ωραιες μερες...

.

3. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

ειμαι διεστραμμενη παραφιλικη το λεει η wikipaidia  

4. El_Gato

El_Gato Regular Member

Re: Απάντηση: Re: Dom Vs Perv. Η διαστροφή της εξουσίας, η εξουσία της διαστροφής.

Κάποια βασικά, πρώτα ερωτήματα, είναι τα παρακάτω:

1. Η κυριαρχία έχει κάποιο στερεότυπο συμπεριφοράς? Οι επιδιώξεις του/της κυρίαρχου οφείλουν να ακολουθούν ένα πλαίσιο (δεν αναφέρομαι στα όρια τους/της υπό)?

2. Υπάρχει σχέση διαστροφής και κυριαρχίας, πέραν του ότι η κυριαρχία είναι από μόνη της διαστροφή?

Υ.Γ. προφανώς κανένας δεν έχει ως πυξίδα την wikipedia. Χρησιμοποίησα τον ορισμό, ως μία σχετικά κοινά αποδεκτής προσέγγισης στο θέμα.

5. SensualTorturer

SensualTorturer Regular Member

Re: Απάντηση: Re: Dom Vs Perv. Η διαστροφή της εξουσίας, η εξουσία της διαστροφής.

Ερώτημα 2 .. Κυκλικό .. ως εκ τούτου δεν είναι ερώτημα
    Ερώτημα 1 .. Η κυριαρχία εχει τα ίδια στερεότυπα με την υποταγή, αντικατοπτρικά βεβαίως και αντιστροφοαντίθετα ...

Υμέτερος

6. El_Gato

El_Gato Regular Member

Αν έχει η κυριαρχία στερεότυπα, ποιά είναι αυτά? Αν ακολουθεί κανόνες δεν παύει να είναι κυριαρχία?

Και εμένα μου αρέσει το ιεραποστολικό αλλά δεν μου φτάνει!!!

Αν μου ντυνόσουν ιεραπόστολος, τότε σίγουρα θα με συγκινούσες!!!

Last edited: 10 Νοεμβρίου 2008
  7. atasai

atasai Regular Member

Θα ντυθώ ιεραπόστολος και θα πάμε παρέα στη Μητρόπολη (η Παναγία των Παρισίων πέφτει λίγο μακρια) να διακηρρύξουμε το θάνατο του θεού - και ότι προκύψει.

(Ε, αν δε σε συγκίνησα και τώρα, παραιτούμαι!)

Last edited: 10 Νοεμβρίου 2008
  8. MiB

MiB Regular Member

Εγώ προσωπικά δηλώνω "perv", καθώς αδυνατώ να βρω ένα καλύτερο ορισμό ως προς το τι με καυλώνει..

ανάλογα τις στιγμές και τις partner έχω απολαύσει εξ' ίσου και κυρίαρχους ρόλους και υποτακτικούς, και ως απλά φετιχιστής και ως vanilla εραστής και ιεραποστολικός "εργάτης"..

Επίσης, για μένα ένα μεγάλο μέρος της σεξουαλικής απόλαυσης προέρχεται από την προσμονή των άγνωστων πριν από την πράξη ρόλων που θα με εμπνεύσει η εκάστοτε partner μου να "ενσαρκώσω" κι όχι από την "ανάγκη" διεκπεραίωσης/επιβεβαίωσης του οποιουδήποτε προκαθορισμένου ρόλου μου, ανεξαρτήτως partner και συνθηκών.. Τέλος, όπως αναφέρω και σε άλλο νήμα ακόμα κι όταν "ενσαρκώνω" κάποιον συγκεκριμένο ρόλο, αυτός σχεδόν πάντα ποικίλει ως προς τον τρόπο έκφρασής του, καθώς δεν είναι όλες οι στιγμές (και οι partner) οι ίδιες..  

9. El_Gato

El_Gato Regular Member

Οκ, με έχεις συγκινήσει. Μπορώ να πω ότι προσλαμβάνεσαι!!!

Μόνο που ως καινοτόμος dom perv, δεν δέχομαι να αντιγράψω τους λετριστές. Θα σου ζητούσα να κάνουμε session πάνω στην αγία τράπεζα. Αυτό θα ήταν πιο ενδιαφέρων και καυτό!!!

10. DreamMaster

DreamMaster Regular Member

El Gato,

για τις λέξεις-έννοιες υπάρχουν (δυστυχία μας!) πολλοί ορισμοί.

Εν προκειμένω, για την (σεξουαλική) διαστροφή:

Ετυμολογικός ορισμός:

Δια + στροφή (perversion από per + vertere (λατ.) = στρίβω), να στρίβεις αντί να ακολουθείς την "ευθεία".

Με αυτόν τον ορισμό απολύτως μη διαστροφικός Έλληνας μπορεί να είναι μόνον ο Μπασινάς, ο οποίος κατά γενική ομολογία "δεν στρίβει"!

Ηθικο-θρησκευτικός:

Οτιδήποτε δεν οδηγεί σε αναπαραγωγή κατά την σεξουαλική πράξη είναι διαστροφή (αχ τσιμπουκάκι, τσιμπουκάκι, ξύλο που θα το φας!)

(σημ. πιθανώς ενδιαφέρον: ο πρώιμος Χριστιανισμός ΔΕΝ κόπτεται για την αναπαραγωγή - Dolmance, προσέξτε το αυτό. Απόδειξη ότι ο πρωτο-χριστιανικός γάμος μπορούσε να διεξαχθεί και μεταξύ ομοφύλων και επίσης η ατεκνία δεν αποτελούσε αιτία διαζυγίου. Η σεξουαλική ανικανότητα όμως, από τραυματισμό ή μη, αποτελούσε! Τούτο επειδή η θρησκεία επιθυμεί να ελέγξει την ηδονή, όχι την ανάπτυξη. Ανοίγω δλδ. εδώ το κεφάλαιο που λέει ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ χρειαζόταν την πυρηνική οικογένεια, ο καπιταλισμός την χρειαζόταν - και το ξανακλείνω αμέσως 

Εξω από το ηθικο-θρησκευτικό πλαίσιο, είναι προφανώς ένας άχρηστος ορισμός.

Κοινωνιολογικός ορισμός:

(βλ. μετάφραση του El Gato από Wikipedia)

Πολύ ενδιαφέρον ότι χρησιμοποιήσατε τον ορισμό από ένα statistical consensus site (Wikipedia) για ένα θέμα όπως η διαστροφή, και ο ορισμός αυτός λέει πως η έννοια διαστροφή είναι ένα ζήτημα statistical consensus!

Δεν είναι έτσι φυσικά, ει μη μόνον στην επιφανειακή χρήση της λέξης κατά τον καθημερινό λόγο. Αλλιώς, όποιος έβαζε μονίμως στο παγωτό καϊμάκι, σιρόπι μπανάνα και τριμμένο φουντούκι θα ήταν -ψυχιατρικώς- διεστραμμένος (αφού οι περισσότεροι βάζουν σιρόπι βύσσινο και τριμμένο αμύγδαλο).

Αυτό με τα τριμμένα αμύγδαλα και τα φουντούκια εννοούσα γράφοντας "τετριμμένη" έννοια της διαστροφής 

Επιστημονικός ορισμός:

Μισή αράδα παρακάτω διαβάσατε - φαντάζομαι - για τις "παραφιλίες".

Αυτός είναι ο επίσημος, ψυχιατρικός, ορισμός αυτού που αποκαλούμε διαστροφές. Αν θέλετε οπωσδήποτε κάτι σε wiki, δείτε εδώ:http://en.wikibooks.org/wiki/Abnormal_Sexual_Psychology

Οι δύο παραφιλίες που αφορούν τον χώρο που μας απασχολεί είναι o σεξουαλικός σαδισμός και ο σεξουαλικός μαζοχισμός.

Δεν υπάρχει καμμία παραφιλία Κυριαρχίας ή υποταγής (και δεν μπορεί να υπάρχει, λόγω θολότητας της έννοιας, που την καθιστά μη-επιστημονική). Ορίστε, το έχω και σε Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Paraphilia

Ακόμη και όσον αφορά τον σεξουαλικό σαδισμό / μαζοχισμό οι ορισμοί των κριτηρίων Α και Β του DSM (και έχω ξαναγράψει παλαιότερα γι αυτό, συνοπτικά: κριτήριο Α - να είναι ο κύριος ή ο μόνος μηχανισμός απόλαυσης η παραφιλία, κριτήριο Β - να προκαλεί πρόβλημα στην υπόλοιπη ζωή) είναι πολύ θολοί.

Διάφορες επιτροπές ειδικών κατά καιρούς (αλλά και απλοί άνθρωποι: http://www.thepetitionsite.com/1/DSMrevisionpetition?page=24) έχουν ζητήσει να αλλάξει αυτό, και να διαγραφούν οι κατηγορίες σεξουαλικός σαδισμός / μαζοχισμός από τις παραφιλίες.

Μου φαίνεται πως αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί όπως συνέβη και με την ομοφυλοφιλία. (Πλην Αδώνιδος, ελάχιστοι θα πίστευαν σήμερα στα σοβαρά τους ότι η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή. Κι ακόμη λιγότεροι πως οι ομοφυλόφιλοι είναι τέτοιοι, για τη χαρά της διαστροφής!)

Ως τότε, enjoy!

Ανακεφαλαίωση: "είναι η Κυριαρχία διαστροφή;" Απαντώ ζωηρά ΟΧΙ. Δεν είμαι σίγουρος αν το ρωτάτε στο αρχικό ποστ ή το δηλώνετε, αλλά είπα να το απαντήσω, έτσι κι αλλιώς.

Dream

ΥΓ. Δεν αμφισβητώ καθόλου ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν BDSM για την κάβλα του αλλόκοτου ει μη και του παραβατικού, ένα είδος καλλιτεχνών που κάνουν "διαστροφή για την διαστροφή". Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του BDSM.

ΥΓ2. Ο ορισμός που έδωσα στο προηγούμενο σχόλιό μου (μεταφορά της απόλαυσης έξω από τα γεννητικά όργανα) εδράζει στον Φρόιντ και στην πρώτη επιστημονική προσπάθεια να οριοθετηθεί η διαστροφή. Οι αναλυτικές παρατηρήσεις του Φρόιντ, όσο πυκνά κι αν γράφονταν εδώ, θα "διέστρεφαν" το νήμα. Πάντως, ο πυρήνας τους βρίσκεται ακόμη στον ορισμό των παραφιλιών.

11. El_Gato

El_Gato Regular Member

Ο ορισμός της διαστροφής όπως των θέτω είναι κοινωνιολογικός. Βέβαια από κοινωνία σε κοινωνία και ανά τους αιώνες και μελλοντικά ο ορισμός του τι είναι διαστροφικό θα αλλάζει, ανάλογα με τις κρατούσες συνθήκες.

Συζητούμε για 3 διαφορετικές καταστάσεις:

1) Για τον σαδο-μαζοχιστή που αισθάνεται έτσι και η κοινωνία των ορίζει διαστροφικό και ηθικά τον πετά στο πυρ το εξώτερο. Αν και στα κρυφά όλοι έχουν τέτοιες φαντασιώσεις και αποθημένα.

2) Για τον "καλλιτέχνη" που θέλει να γνωρίσει της απαγορευμένες απολαύσεις. Που ηδονίζεται πράτωντας κάτι απαγορευμένο.

3) Για έναν συνδιασμό τον δύο προ-περιγραφομένων.

Θεωρώ ότι η αίσθηση "της διαστροφής για την διαστροφή" δεν θα ήταν αρκετή για να διατηρήσει κάποιον στο πεδίο του σαδο-μαζοχισμού. Προφανώς, μετά από την πραγμάτωση της απαγορευμένης απόλαυσης, το υποκείμενο θα έστρεφε την προσοχή του σε κάποια άλλη νέα - μη ως τότε πραγματοποιημένη διαστροφή. Από την άλλη η αίσθηση της πραγμάτωσης μίας απαγορευμένης απόλαυσης λειτουργεί αφροδισιακά. Ιδιαίτερα, όταν το υποκείμενο είναι φορέας της "παραφιλίας".

Ένα ενδιαφέρον ερώτημα θα ήταν: Σε μία bdsm κοινωνία θα λιγουρευόμασταν το vanilla, ως κάτι απαγορευμένο? Ως ένα κομμάτι που μας λείπει από την ολότητα?

12. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Η διαστροφη της εξουσιας

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014