Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Για καμιά πεντακοσαριά παίζει... Για πέντε χιλιάδες χλωμό το κόβω...
    Για τον Δαλιανίδη ως σκηνοθέτη ναι, για τον Φώσκολο δεν το βλέπω...
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Όχι ως σκηνοθέτη, σιγά τον σκηνοθέτη. Ως συγγραφέα-σεναριογράφο.

    Τι δηλαδή ? δεν θα διδάσκουν σε πεντακόσια χρόνια Φώσκολου Λάμψη στα σχολεία ? Ή Φωσκολιάδα ?

    Εντάξει σύμφωνα με τον Δαλιανίδη θα μαθαίνουνε ότι η πλούσια μοιραία ηρωίδα έφαγε την μπούφλα της και ξέχασε και καταγωγή και όνειρα και στάτους και υποτάχθηκε στο γνήσιο τίμιο μεροκαματιάρη παλουκάρι.

    Τι διδασκόμαστε από τον Φώσκολο όμως ?

    Θα μπορούσε μία όμορφή πλούσια λουσάτη, μοσχοαναθρεμένη και απαιτητική γυναίκα όπως η κόρη του Γιάγκου Δράκου Τατιάνα να βρει υποταγή γαλήνη και απάγκιο στην αγκαλιά κάποιου φτωχού και αδικημένου και σκληρού άνδρα σαν τον Ιάγο που ως θύμα δικαστικής πλάνης και της πλουτοκρατίας έχει ορκιστεί εκδίκηση και βιώνει απέραντο μίσος για την μητριά της (της Τατιάνας) και όλη της την οικογένεια. Μπορεί να υπάρξει αποδεκτή σχέση Κου/ου ανάμεσα σε δύο άτομα με τεράστιο χάσμα όσο αφορά κοινωνικό και οικονομικό στάτους καταγωγή και μόρφωση ή ισχύει το όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα ?

    Θα μπορούσε κάποιος πλούσιος αυταρχικός και γνήσια πατριαρχική φιγούρα όπως ο Γιάγκος Δράκος να υποταχθεί και να ζήσει αυστηρό 24/7 Μου/σου με την φτωχή αλλά με μεγάλες επιδιώξεις και προοπτικές γραμματέα του Σάντρα ?

    Είναι τόσα πολλά που πρέπει να απαντηθούν...
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    "Προηγείται ο Άγνωστος πόλεμος"
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ο άγνωστος πόλεμος αφορά τον άγνωστο Φώσκολο.
    Δεν προηγείται ο άγνωστος του γνωστού όταν κάτι αφορά την διδασκαλία.
     
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Bασ'κά η μαμά είναι το "Κοντσέρτο για πολυβόλα", ο "Άγνωστος πόλεμος" είναι η ξεχειλωμένη εκδοχή του στο μετά...
    Ταλαντούχο παιδί ο Δαλιανίδης σκηνοθετικώς, σεναριογραφικώς έγραφε μάλλον γιατί βαριότανε τα πολλά-πολλά με τους σεναριογράφους, μέγας γραψαρχιδιστής προσωπικώς, ξηγημένος στους δικούς του όμως, για τα/τους "εκτός", πουτάνα όλα...
    ...
    @AuroraBorealis
    O Φώσκολος σεμνός μεταγραφέας ήντουνε ο άνθρωπας rewriter στο πολύ δημιουργικό, πήρε οτιδήποτε από τους αρχαίους και το έκανε "χιτάκι" με εσάνς Χόλυγουντ, εξαιρετική ...χρηματομηχανή εξαπανέκαθεν...
    Έξυπνο παιδί, καταλάβαινε αμέσως το "κλίμα" και μπορούσε να το αναπαράγει, καλός γραφιάς, δημοσιογράφος αφού, στα νιάτα του, αλλά ώπα και ως εκεί...
    Δεν τον ενδιέφερε και δεν αποτύπωνε στα σενάριά του κανένα βάθος, οπότε μη το ψάχνεις, αλλά ως κοινωνικό κασσετόφωο ήταν ακριβέστατος, γι' αυτό αναπαρήγε τα "πιασιάρικα" και τ' ανώδυνα στο ξεπιτούτου...
    ...
    Σκυλιά μαύρα στη δουλειά τους και οι δυο, το σωστό να λέγεται...
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Πόσο υπάκουα περίμενε η Ruby να της ξαναχώσουν το μολύβι στην ευαίσθητη προβοσκίδα της! Να βλέπουν οι τουρίστες και να χαίρονται, να μην πω και να συγκρίνουν πώς ζωγραφίζουν οι ίδιοι   Κάτι τέτοιο αναζητούσαμε; Bad science, κακομεταχείριση του ζώου, δεν δίνει συμπέρασμα υπό αυτές τις συνθήκες.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.
    Άλλος μπορεί να βλέπει ότι είχε πλήρη γνώση του ότι τέλειωνε η μπογιά από το πινέλο.
    Άλλος μπορεί να εστιάσει ότι μπορεί να αντιλαμβάνεται πλήρως πότε μια γραμμή θέλει δευτέρωμα (να βαφεί επακριβώς από πάνω) και να το κάνει.
    Άλλος ότι αντιλαμβάνεται τα χρώματα.
    Άλλος μπορεί να βλέπει ότι χαίρεται που τα καταφέρνει

    Και φυσικά κάποιος από όλα αυτά μπορεί (καλή ώρα) να προβάλει την πιθανή κακομεταχείριση των ζώων, για να ακυρώσει το παράδειγμα της ικανότητας κάποιων, από αυτά, να ζωγραφίζουν.

    Δεν παύει όμως να δείχνει ότι η ελεφαντίνα μπορεί και ζωγραφίζει.  
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @espimain καλότατες οι προθέσεις αλλά το έχει λύσει προ πολλού η επιστήμη το θέμα και δεν υπάρχουν καν μαύροι κύκνοι όσον αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα. Είναι γνωστό σε όλους τους γλωσσολόγους ότι η Ruby τίποτα από αυτά που θα θέλατε δεν καταλαβαίνει. Το βιντεάκι δεν δείχνει ότι η ελεφαντίνα μπορεί να ζωγραφίζει, δείχνει ότι υπακούει. Και δεν μας νοιάζει αυτή η ζωγραφική. Αν η Ruby ήταν της ζούγκλας και είχε βρεθεί ζωγραφική της στη ζούγκλα, τότε μάλιστα. Αλλά δεν.
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Η αντιληπτική ικανότητα και η δεξιοτεχνία είναι εμφανείς και δεν αμφισβητούνται.
    Η δυνατότητα προσαρμογής στις συνθήκες επίσης.
    Αν μέσα στην ζούγκλα υπάρχει ανάγκη ή επιθυμία να εκφραστεί καλλιτεχνικά έχει τις δυνατότητες (φαίνονται)
    Πιθανόν να εκφράζεται με τρόπο μη αντιληπτό σε εμάς.

    Η επιστήμη έχει αποδείξει πειραματικά ότι κάποια ζώα μπορούν και επικοινωνούν μια χαρά, καταλαβαίνοντας την γλώσσα, άσχετα αν δεν μπορούν να αρθρώσουν λόγο, λόγω της φυσιολογίας τους.

    Ο πίθηκος που έμαθε να μιλάει
    Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου (2010) θα γίνει 30 ετών και το βιογραφικό του είναι τόσο πλούσιο που θα έχει κάθε λόγο να το γιορτάσει με την ψυχή του. Μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο δίνει χιλιάδες αποτελέσματα με το όνομά του, το λήμμα Κanzi περιέχεται στη Wikipedia, έχει χυθεί αρκετό μελάνι για την αφεντιά του σε έντυπα ανά τον κόσμο, έχει φιγουράρει σε πολλά τηλεοπτικά ρεπορτάζ ενώ πριν από λίγες ημέρες ασχολήθηκε μαζί του στο δημοφιλές σόου της η Οπρα Γουίνφρι.
    https://www.tovima.gr/2010/10/17/archive/o-pithikos-poy-emathe-na-milaei/

    Οι μπαμπουίνοι τζελάντα της Αιθιοπίας προσφέρουν στους επιστήμονες πολλή «τροφή» για έρευνα και διαπιστώσεις, καθώς παράγουν συγκεκριμένους σύνθετους φθόγγους σε ρυθμό που να μοιάζει με την ανθρώπινη ομιλία.
    https://www.iefimerida.gr/news/99537/κι-όμως-υπάρχουν-πίθηκοι-στην-αιθιοπία-που-μιλάνε-βίντεο




    Η ιστορία του πιθήκου που έμαθε να «μιλάει»
    Τον χειμώνα του 1973, μία φοιτήτρια ψυχολογίας επιστρέφει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη με έναν απρόσμενο επισκέπτη. «Αυτός είναι ο Νιμ», λέει συστήνοντας στην έκπληκτη οικογένειά της τον μόλις δύο εβδομάδων χιμπαντζή που κρατάει στην αγκαλιά της. Κυριευμένη από άκρατο ενθουσιασμό, τους ενημερώνει ότι σκοπεύει να τον μεγαλώσει σαν ανθρώπινο μωρό.

    Στην κατ' εξοχήν εποχή των επιστημονικών πειραμάτων με πρωταγωνιστές τα ζώα και την ανθρώπινη αλαζονεία, η Στέφανι Λαφάρτζ προθυμοποιείται να συμμετάσχει στην έρευνα του πρώην εραστή της και καθηγητή Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Χερμπ Τεράς. Αμφότεροι φιλοδοξούν να διαψεύσουν τον επίσης γλωσσολόγο Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος την ίδια εποχή είχε αναλύσει τη θεωρία του περί διαχωρισμού ανθρώπινου είδους και ζώων υποστηρίζοντας ότι οι χιμπαντήδες, οι πιο στενοί μας συγγενείς γενετικά, δεν έχουν «γλώσσα». Το πειραματόζωο βαφτίζεται Νιμ Τσίμσκι (κατά παράφραση του Τσόμσκι) και η εκπαίδευσή του τίθεται σε εφαρμογή.
    …………………………….

    https://www.tanea.gr/2011/07/29/world/i-istoria-toy-pithikoy-poy-emathe-na-milaei/



    Και πάντα υπάρχει η ιστορία της Κόκο

    Watch Koko the Gorilla Use Sign Language in This 1981 Film | National Geographic



     
    Last edited: 27 Σεπτεμβρίου 2020
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria "Play stupid games, win stupid prizes" Contributor

    Πρώτα από όλα κανένας πίθηκος δεν έμαθε να μιλάει. Έμαθε την νοηματική γλώσσα και αυτή στο πλαίσιο του να αναγνωρίζει αντικείμενα ή να ζητάει κάτι που έχει διδαχθεί να το ζητάει.
    Δεν παρήγαγε συντακτικό (ένα απλοποιημένο μόνο), δεν δημιουργούσε ιδέες που τις μεταφραζε σε λέξεις, δεν δημιουργούσε λέξεις πέραν από αυτές που είχε διδαχθεί. Δεν μάθαινε όπως μαθαίνει ένα παιδί μια γλώσσα.
     
    Last edited: 27 Σεπτεμβρίου 2020
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @espimain, ενδιαφέρον   Το συμπέρασμα από τα πειράματα ποιο ήταν; Κριτική επιστημονική δέχτηκαν;
     
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ούτε απλοποιημένο συντακτικό, όπως τα λες είναι κατά τα άλλα.