Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος nightingale, στις 1 Νοεμβρίου 2012.

  1. Απάντηση: Re: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Αυτό θεωρείται αποδόμηση;
    Μήπως είναι εξέλιξη; Δημιουργία;
     
  2. nightingale

    nightingale Regular Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Συμφωνω.

    Aντικειμενικα, ολα τα στοιχεια που αναφερεις παραπανω συμβαλουν στη βετιωση της υποτακτικης και ουδεμια σχεση δεν εχουν με την αποδομηση η οποια φερει συνηθως αρνητικη χροια.
     
  3. Gunpowder

    Gunpowder New Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Η γνώμη μου πάνω στο θέμα της αποδόμησης χαρακτήρα είναι πως δεν πετυχαίνεται ετσι απλά. Θέλει μια σειρά γεγονότων να το περιτριγυριζουν. Αρχικά να ανεφέρω πως μπορεί να επιτευχθει σε όλα τα άτομα που έχουν είτε χαμηλή αυτοπεποίθηση είτε πολύ δυνατούς ψυχικούς-ψυχολογικούς δεσμούς με κάποιον ή και κάτι άλλο . Επειτα θα πρέπει το άτομο που επιλέγουμε να του αλλάξουμε τον κόσμο με αυτή την μέθοδο να μην έχει πολλές επαφες με παλαιότερες παρέες και συγγενείς για να αποδεκτεί πιο εύκολα τον νέο εαυτό που θέλουμε να του περάσουμε (πιο εύκολα μπορεί να πετύχει σε άτομα ηλικίας π.χ. 18-19 που δεν έχουν ζήσει και αρκετά και είναι συνήθως μακρια από γονεις και χωρις πολλές παρεες λόγω σπουδων ). Είτε είναι υποτακτικη/ος ,είτε σκλάβα/ος, είτε βανιλα με χαμηλη αυτοεκτιμηση θα πρέπει να νιωθουμε πως αυτό που κάνουμε είναι για να βελτιώσουμε το άτομο αυτο και όχι για να το εκμεταλλευτουμε απλα προς δικια μας ευχαρίστηση. Με καθαρά ψυχολογική εκπαίδευση μπορεί να επιτευχθει ο στόχος. Σε πρακτικο επίπεδο πλεον , βρισκεις μια συνηθεια πολύ απαραιτητη και ευχαριστη προς το ατομο που θελουμε να κανουμε "format" (ή αντι για μια συνηθεια ,ένα αλλο άτομο ,π.χ. μια φίλη κολλητη) και περνάμε μηνύματα πως είτε εκεινο/η θα κρατησει είτε θα συνεχίσει μαζι μας (ένα καλό παραδειγματα που έχω πετυχει είναι με το τσιγαρο... αν δεν το έκοβε δεν θα συνεχίζαμε) ...μετα σταδιακα προσθέτεις και άλλα στην λίστα τον ή αφαιρείς ...πρέπει ομως το κάθε βήμα να έχει χρονική απόσταση αρκετή ώστε να τα αντέχει ψυχικα... όταν φτάσεις στην ολοκληρωτική αποκοπή απο τις παλαιότερες συνήθειες και παρεες μπορείς να περνάς νέα πραγματα (μπορείς βεβαια να το κάνεις και παράλληλα σαν επιβράβευση για να την ενθαρρύνεις να συνεχίσει, διότι η εκπαιδευση δεν είναι μονο τρομος-φοβος-πονος..αλλά και επιβράβευση)..εεε μετα ο καθενας ξέρει το τι θέλει να κάνει install ...παντως για να γίνει θέλει δουλεια ..υπομονη και απο τους δυο ...και μιλάμε για χρόνο...ο ψυχολόγος ή ψυχίατρος αμα γίνει με τον σωστό τροπο επιβραβευσης δεν θα χρειαστεί ...βεβαια τέτοιες επιβραβευσεις συνηθως κοστιζουν και χρηματικα...οπότε αυτες οι μετατροπές εγκεφάλου δεν είναι παιχνίδια για τον καθένα από πολλές απόψεις..

    Ελπίζω να φανηκα χρησιμος..
     
  4. Gunpowder

    Gunpowder New Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Η αποδόμηση χαρακτήρα δεν είναι κατι αρνητικο...αρνητικος είναι ο τροπος που μπορει να χρησιμοποιηθει..
    Δες το σαν ένα όπλο...μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο κάποιον για να σου βρει τροφη αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απλά για να σε σκοτώσει
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Gunpowder οι αλλαγές συνηθειών που αναφέρεις δε συνιστούν «αποδόμηση του χαρακτήρα» ενός ανθρώπου. Ευτυχώς δε μπορείς να κυριολεκτείς ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος για το συγκεκριμένο θέμα.

    Εντάξει, είναι μερικές από τις γνωστές λεκτικές υπερβολές του χώρου (εισαγόμενη κι αυτή)  
     
  6. Gunpowder

    Gunpowder New Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Elysium το θέμα το προσέγγισα καθαρά απο επιστημονικής πλευρας (τομέας ψυχολογίας). Αρκετοί ψυχολόγοι πραγματοποιούν "αποδομήσεις" με σκοπό να βελτιώσουν την πορεία του ασθενή τους... με την ίδια μέθοδο αλλά διαφορετική εκτέλεση (και λόγο εκτέλεσης ) μπορείς να το εφαρμόσεις και στο bdsm ..και για να πραγματοποιήσεις την αποδόμηση θα πρέπει να ξεκινήσεις με τις συνήθειες.. ( δεν μπορεις να φτιαξεις ενα σπίτι χωρίς να ριξεις μπετά..).. ξεκινας με συνηθειες και απλά πραγματα και προχωρας όσο πιστευεις... (πληροφοριακά ένας απειρος ή και έμπειρος αλλα εγκεφαλικά μη σταθερος που θα εκτελέσει κατι τετοιο το πιο πιθανό είναι να προκαλεσει αγχώδη νοσήματα όπως πχ. η νεύρωση μετατροπής (υστερία) που μπορεί να εξελιχτούν σε μερικά χρόνια σε ψευδο-αναπηρίες ή μορφές ψευδο-αναπηριών)
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Και πως ορίζει η επιστήμη της ψυχολογίας την αποδόμηση του χαρακτήρα; Θα εκτιμούσα μια έγκυρη πηγή.
     
  8. Gunpowder

    Gunpowder New Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    μπορεις φιλε μου να επικοινωνήσεις με τον ψυχίατρο Θοδωρή Δασκαλόπουλο για πολλές πληροφορίες επι του θέματος...μην του πεις φυσικα τον λόγο που ρωτας... και ονομάζεται αποδόμηση της προσωπικότητας

    σου παραθέτω και Link απο το site του ( ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Θοδωρής Δασκαλόπουλος, Ψυχοθεραπεία, Ψυχιατρική, Ψυχανάλυση, φάρμακα στην ψυχιατρική, DNA, Ψυχιατρική επίσκεψη μέσω Internet, κατάθλιψη, άγχος, πανικός, ύπνωση,)
     
  9. Gunpowder

    Gunpowder New Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Η ψυχιατρική μέθοδος “ΣΟΚ” στην υπηρεσία της CIΑ

    Η μέθοδος του ΣΟΚ αντλεί την προέλευσή του από τις αντιλήψεις και πρακτικές του ψυχίατρου Γιούεν Κάμερον, πρόεδρου της “Αμερικανικής και Καναδικής Ψυχιατρικής Ένωσης” στην περίοδο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1950 ο Κάμερον είχε απορρίψει την κλασική φροϋδική τεχνική της θεραπείας “μέσω του λόγου”, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι “βαθύτερες αιτίες” της ψυχικής διαταραχής των ασθενών. Φιλοδοξία του δεν ήταν να βελτιώσει ή να αποκαταστήσει την υγεία τους, αλλά να τους αναπλάσει χρησιμοποιώντας μια μέθοδο την οποία ονόμαζε “ψυχική καθοδήγηση”.

    Ο Κάμερον πίστευε ότι μοναδικός τρόπος να διδάξει στους ασθενείς νέες υγιείς συμπεριφορές ήταν να διεισδύσει στο μυαλό τους και να «σπάσει τα παλιά, παθολογικά νοητικά σχήματα», με πρώτο βήμα την αποδόμηση της προσωπικότητάς τους, μετατρέποντας το μυαλό τους σε ένα “λευκό πίνακα” (tabula rasa) πάνω στον οποίο μπορούσε να ξαναγράψει τους σωστούς κώδικες συμπεριφοράς, με τη χρήση παρατεταμένων και αλλεπάλληλων ηλεκτροσόκ. Το αποτέλεσμα των πειραμάτων ήταν η απώλεια μνήμης και η “παλινδρομική” συμπεριφορά (έντονες μεταπτώσεις, απώλεια αίσθησης περιβάλλοντος, παλιμπαιδισμός κ.ά.), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς ξέχασαν ακόμα πώς να βαδίζουν και να μιλάνε. Όταν είχε επιτευχθεί η πλήρης αποδόμηση της προσωπικότητας άρχιζε η ψυχική καθοδήγηση με τη μετάδοση ηχογραφημένων μηνυμάτων καλής συμπεριφοράς. Οι ασθενείς σε κατάσταση σχεδόν φυτού εξαιτίας των ηλεκτροσόκ και ψυχοφαρμάκων, ήταν υποχρεωμένοι να ακούνε τα μηνύματα για δεκαέξι με είκοσι ώρες καθημερινά επί βδομάδες! Η αποστέρηση των αισθήσεων επιβαλλόταν σε ειδικό “δωμάτιο ύπνου” όπου οι ασθενείς παρέμεναν ναρκωμένοι για είκοσι με είκοσι δύο ώρες το εικοσιτετράωρο, με τις νοσοκόμες να τους αλλάζουν θέση πάνω στο κρεβάτι, ώστε να μην πιάνονται και να τους ξυπνούν μόνο για να φάνε και να πάνε στην τουαλέτα. Κατά τον Κάμερον, υπήρχαν δυο πράγματα που επέτρεπαν στον ασθενή (ή κρατούμενο) να έχει αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Η συνεχής ροή αισθητηριακών ερεθισμάτων και η μνήμη. Με τα ηλεκτροσόκ εξουδετέρωσε τη μνήμη, ενώ με κελιά πλήρους απομόνωσης εξουδετέρωσε την εισροή αισθητηριακών ερεθισμάτων. Η αποδόμηση της προσωπικότητας ήταν η “κατάλυση” των αμυνών του, κάτι ανάλογο με το “σπάσιμο” ενός ατόμου που υποβάλλεται σε συνεχή ανάκριση. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων του Κάμερον βρήκαν πλατιά χρήση στις ανακριτικές μεθόδους της CIA σε διάφορες χώρες τα τελευταία πενήντα χρόνια, φτάνοντας ως τους Αφγανούς κρατούμενους στο Γκουαντανάμο. Η μεταγενέστερη αναφορά στα συγκεκριμένα πειράματα περιγράφονται απλά ως “έλεγχος σκέψης” και “πλύση εγκεφάλου”, ποτέ όμως ως “βασανιστήρια”, παρότι αυτός ήταν ο σκοπός πραγματοποίησης τους. Ωστόσο, η μέθοδος του ΣΟΚ, εκτός από τις ανακριτικές μεθόδους της CIA, έμελλε να έχει ευρύτερη εφαρμογή στο πεδίο της κοινωνικής ψυχολογίας για τη χειραγώγηση της κοινωνικής συνείδησης.Ένα ισχυρό γεγονός (σοκ), αποδομεί την κοινωνική συνείδηση, μειώνει τις αντιστάσεις του κοινωνικού σώματος κάνοντας πιο εύκολο το πέρασμα συγκεκριμένων πολιτικών. Κατά συνέπεια μπορεί να τύχει ευρύτερης εφαρμογής (οικονομία, πολιτική, στρατιωτικές επιχειρήσεις, κ.ά.). Ειδικότερα στην οικονομία η μέθοδος του ΣΟΚ χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση των νεοφιλελεύθερων δογμάτων της Οικονομικής Σχολής του Σικάγου με κυρίαρχη φιγούρα τον Μίλτον Φρίντμαν, στην περίοδο 1960-2000.




    {είναι αυτο που προείπα...χρήση σαν όπλο)... για επιπλεόν πληροφορίες (εγκυκλοπαιδικές πιο πολύ Αισθητηριακή Αποστέρηση)
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Το διάβασα το άρθρο των φαρμακοποιών (!!) αλλά δεν παραθέτει τον ορισμό της «αποδόμησης του χαρακτήρα» ενός ανθρώπου.
    Διάβασα για κάποια πειράματα ενός ψυχιάτρου την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος επιχείρησε να προκαλέσει απώλεια μνήμης μέσω ηλεκτροσόκ και χορήγησης κοκτέιλ φαρμάκων με στόχο να αναπλάσει την προσωπικότητα των ασθενών κλπ. Δεν παραθέτει ούτε αποτελέσματα ούτε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αποδοχή τους από επιστημονικές κοινότητες.

    Για να είμαι ειλικρινής λοιπόν αμφιβάλλω αν υπάρχει ορισμός στην επιστήμη της ψυχολογίας αλλά και της ψυχιατρικής περί της «αποδόμησης του χαρακτήρα» ενός ανθρώπου.


    Αλλά ας γυρίσω λίγο παραπάνω. Γνωρίζεις ποια ήταν τα αποτελέσματα τελικά του ψυχιάτρου που αναφέρεται στο άρθρο;  
    “No favourable results were obtained”.
    Και ας σημειωθεί πως προσπάθησε να εφαρμόσει τις τεχνικές σε ανθρώπους με ψυχονοητικές διαταραχές κι όχι σε υγιείς. Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν που δεν είχε συνέχεια η όλη προσπάθεια. Ούτε ο ίδιος δεν είδε αποτελέσματα.


    Όσο για το αν αυτή η «θεωρία» μπορεί να εφαρμοστεί και από «αφέντες του bdsm»... ας μην το πιάσουμε καλύτερα. Ευνόητοι οι λόγοι.



    Υ.Γ. Το πρώτο link που παρέθεσες είναι όντως ψυχιάτρου κι όχι ψυχολόγου. Ίσως τελικά να μην άπτεται και πολύ της επιστήμης της ψυχολογίας το θέμα. Το έψαξα λίγο πρόχειρα αλλά πάλι δε βρήκα αναφορές στην «αποδόμηση του χαρακτήρα» του ανθρώπου.
     
    Last edited: 10 Μαρτίου 2014
  11. lexy

    lexy .ti.va.

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής


    Δεν πρόκειται περί λεκτικής υπερβολής, πρόκειται περί γελοιότητας. Κακό παρα-μύθι.
     
  12. Gunpowder

    Gunpowder New Member

    Απάντηση: Eξευτελισμός-Αποδόμηση χαρακτήρα υποτακτικής

    Μεταξύ μας τωρα αν κάποιο άτομο δεχθει να υποστει αποδομηση προσωπικότητας προφανως και δεν είναι υγειης 100% ...οσο για αποτελέσματα ,δεν έχω να σου παραθέσω χειροπιαστά αλλά αν το πάρουμε λογικά είναι σαν να επαναπρογραμματίζεις τα πάντα γυρω απο ένα ατομο...(οποτε αν θεωρητικα αφιερώσεις 4-5 χρονια για να του σβησεις την προσωπικότητά του...θες και περίπου άλλα τόσα για να του φτίαξεις την βάση για κάτι νεο..) ...αλλά όπως σου προείπα, παραδείγματα χειροπιαστά δεν έχω για να σου δείξω...


    Τέλος η αποδόμηση πραγματοποιείται και με φαρμακα αλλά και με συνεχόμενα meetings με το υποκειμενο..στην πρωτη περίπτωση πρεπει να χρησιμοποιήσεις μη νομιμα σκευασματα..τέλος πάντων...ελπίζω τουλάχιστον να σε βοήθησα όσο μπορούσα με τα λίγα που ξερω