Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

linux

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος feet-lover, στις 20 Φεβρουαρίου 2023.

1. Aν εχετε οποιαδηποτε απορία για το λειτουργικο συστημα αυτό θα χαρω πολύ να απαντήσω οποιαδηποτε απορία εχω αρκετες γνωσεις. μπορειτε ενδεικτικα πχ να δειτε οποιοδηποτε βιντεο χωρις πχ να φοβαστε μήπως κολησει ιο το λαπτοπ ή το pc. και ξερουμε ολοι πολύ καλα οτι οι σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου ειναι γεμάτες ιους.το linux δεν κολλαει με τιποτα. οτι θελετε να ρωτησετε με χαρα θα απαντησω.

Last edited: 20 Φεβρουαρίου 2023
  2. Δίας

Δίας Live a life by design not by default

Πώς μπορώ να βάλω Linux σε Notebook ;;.
    Κατ αρχάς πως θα το ξεκλειδώσω για να βάλω και κατά δεύτερον θα βρω μετά drivers;;

3. δεν ξερω τι γνωσεις ακριβως εχεις. θα καψεις ενα αρχειο ιso οποιας διανομης θελεις σε usb stick. μετα θα κανεις boot από το στικακι μεσω των bios . θα ανοιξει το live και απο εκει θα κανεις εγκατασταση. στα laptop netbook οι drivers αναγνωριζονται αυτοματα στην εγκατασταη. αν βεβαια μιλαμε για netbook πανω από 10ετιας, μην περιμενεις θαυματα σε σχεση με τα windows παντα. θα λειτουργει φυσικα πιο γρηγορα ενα βιντεο θα μπορεις να δεις ανετα .

Last edited: 20 Φεβρουαρίου 2023
  4. Δίας

Έχω φτιάξει iso αλλά προσπαθώντας να κάνω boot από bios δεν το αναγνωρίζει.
    Θεωρώ ότι αναγνωρίζει ότι δεν είναι win και δεν το δέχεται.
    Από διανομές έχω δοκιμάσει διάφορες αλλά τα ίδια αποτελέσματα.
    Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω μικρό χώρο αποθήκευσης και δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης

5. μπορεις να μπου πεις λιγο μοντελο ποσο παλιο ειναι; θα πρεπει ν απενεργοποιησεις το secure boot μεσα στο bios ειναι αυτο. μετα θα δει το στικακι κανονικα. γνωστη τακτική της microsoft νια να μην μπορεις να εγκαταστησεις αλλο λειτουργικο.

6. GreatA

GreatA No life without a fall...

μπορείς να βάλεις μια live έκδοση. να τρέχει όλο το λογισμικό απο ένα usb. για απλή χρήση internet νομίζω πως θα είσαι μια χαρά για αρχή.

7. Δίας

8. Gigasite69

Gigasite69 Ήθελα όλο τον κόσμο ή τίποτα

Προφανώς είναι ένα από τα 2 τα παρακάτω θέματα (ή και τα 2 μαζί) :
    1) Έχεις ενεργοποιημένο το secure boot στο bios
    2) Εχει γίνει κάποιο πρόβλημα στην δημιουργία του iso. Κατέβασε το Rufus (https://rufus.ie/en/) και στις επιλογές δοκίμασε αυτό που υπάρχει στις 2 παρακάτω φωτός :

https://ibb.co/GdL50nt
    https://ibb.co/3hknxQG

9. Δίας

Έχω το balenaEtcher και σε κανονικά PC που έχω δοκιμάσει τα iso stick που έχω φτιάξει από εκεί δεν είχα κανένα πρόβλημα.
    Το secure boot που λες πρέπει να είναι ενεργοποιημένο από μόνο του. Βέβαια από 8.1 που είχε κανονικά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τα είχε κάνει 10

10. Gigasite69

Gigasite69 Ήθελα όλο τον κόσμο ή τίποτα

Υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιησεις από το bios. Είμαι σίγουρος πως αν το κάνεις, θα bootarei κανονικά

11. Γερακι

Γερακι Regular Member

Σε ενα παλιο hp που προσπαθησα να εγκαταστησω linux, δεν μπουταριζε καν απο usb και ζητουσε τον κωδικο της Microsoft που ειχε κλειδωσει το μηχανημα.
    Παρ ολο που πειραξα τα παντα στο Bios, δεν γινοταν τιποτα.
    Με καινουργια εγκατασταση των windows απο πανω, χωρις format και χωρις να το συνδεσω με λογαριασμο, ξεκλειδωσαν τα παντα.
    Δεν δοκιμασα να βαλω linux ακομη, αλλα ειμαι σιγουρος πως δεν θα εχει κανενα προβλημα πια.

12. με το live μπορεις μεν να σερφαρεις αλλα δεν θα εκμεταλευτεις ολη την ισχυ του μηχανηματος. και φυσικα οτι δεις και οτι ρυθμισεις θα χαθει οταν κλεισεις. υπαρχουν διανομες που τρεχουν αποκλειστικα σε usb κρατας τις ρυθμισεις αλλα εκει προυποθετει καλες γνωσεις πλεον.