Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Mentoring: Πού συναντιέται και πού συγκρούεται με το D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 10 Ιουνίου 2015.

1. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Παραδείγματα:

Α. Ένας Dom έχει μια sub για την οποία ξέρει ότι είναι τεράστια ανάγκη να σπάσει κάποιες ενοχές της για να προχωρήσει. Έτσι όταν εκείνη γνωρίζει κάποιον και θέλει να κάνει σέσσιον μαζί του, ο Dom αποχωρεί διακριτικά. Εκείνη όμως δεν γνωρίζει ότι είναι ουσιαστικά "μεθόδευση" του Dom το να αφεθεί να το κάνει. Α βέβαια ούτε και ο κάποιος (ο τρίτος) το γνωρίζει.

Β. Δυο φίλοι, ο ένας Κυριαρχικός η άλλη υποτακτική συζητούν συχνά απορίες του πρώτου για τη σχέση του με τις (δυνάμει) υποτακτικές του. Η δεύτερη του δίνει συμβουλές αλλά και παίρνει feedback για το πώς και τι μπορεί να σκέφτεται ένας Κυριαρχικός, τι τον προβληματίζει κλπ

Γ. Ένας άνδρας με κυριαρχικές τάσεις και μια γυναίκα με υποτακτικές εμπλέκονται σε ερωτική σχέση. Ο άνδρας όμως είναι πιο άπειρος σε θέματα BDSM, έτσι η σχέση τους δεν μπορεί να γίνει D/s (ή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολα), ωστόσο αυτή του δείχνει κάποια πράγματα (καλυμμένα συνήθως και διακριτικά) εν γνώσει της ότι πολύ δύσκολα αυτά θα τα αξιοποιήσει στη σχέση μαζί της.

Ίσως, η απάντηση στο ποιος κάνει μέντορινγκ σε ποιον στα παραπάνω παραδείγματα να είναι προφανής για κάποιους. Για εμένα δεν είναι τόσο.

Σε αυτό το θέμα, θα με ενδιέφερε να συζητήσουμε το θέμα του μέντορινγκ και μέσω προσωπικών παραδειγμάτων.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω πόσο σημαντικό είναι το ερωτικό στοιχείο στις σχέσεις μέντορινγκ. Είναι αναγκαίο; Από κάποιου σημείου και μετά εμποδίζει το μέντορινγκ;

Μπορεί να υπάρχει μέντορινγκ παράλληλα με D/s σχέση; (Εννοώ από διαφορετικά άτομα βέβαια, άλλος ο Κυρίαρχος, άλλος ο Μέντορας)

Υπάρχει κάτι ή κάποιος τομέας που το μέντορινγκ συγκρούεται με το D/s;

Το D/s έχει αναγκαία και μέντορινγκ ή μπορεί να μην ενέχει κάτι τέτοιο; (να βασίζεται μόνον στη σεξουαλικότητα ας πούμε)

Υ.Γ. Βρήκα ακόμη τα εξής θέματα περί μέντορινγκ αλλά δεν νομίζω να απαντούν σε όλες μου τις ερωτήσεις  
    1. Μέντορας
    2. Μέντορες: Καλοί ή κακοί;
    3. Mέντορας. Tι είναι; Xρειάζεται; κλπ (Η αλλιώς τροφή για σκέψη) Ειδικά αυτό είναι πολύ καλό!!

Υ.Γ.1 Όσον αφορά στα παραδείγματα, οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως πραγματική!  

2. Nomad

Nomad Keyser Sose

Που πάμε ωρέ χωρίς μέντορες;

3. espimain

espimain Contributor

Σε κανένα από τα τρία (Α, Β, Γ,) παράδείγματα δεν υπάρχει μέντορινγκ.

4. margarita_nikolayevna

Θα θέλατε να μου πείτε λίγα παραπάνω;
    Γιατί δεν θεωρείτε ότι σε κάποιο από αυτά δεν υπάρχει;  
    Δεν επιμένω ότι υπάρχει, απλά προσπαθώ να καταλάβω πράγματα.

Και να μου εξηγήσετε λίγα παραπάνω για το πώς αντιλαμβάνεστε εσείς το μέντορινγκ; Ή και πώς το κάνετε (αν το επιλέγετε γενικά);
    Θα με ενδιέφερε πολύ!
    Ευχαριστώ  

5. espimain

espimain Contributor

Το μέντορινγκ είναι σχέση, συνειδητής καθοδήγησης.
    Είναι ένα είδος παραινετικής διδασκαλίας.
    Εξελίσσεται ανάμεσα σε έμπειρα και άπειρα άτομα.
    Α. Του ιδίου στάτους Κ/Κ ή υ/υ
    B. Διαφορετικού στάτους υ/K με το υποτακτικό άτομο να ειναι έμπειρο και το Κυριαρχικό άπειρο.
    Γ. Διαφορετικού στάτους Κ/υ με το Κυριαρχικό ατομο να είναι το έμπειρο και το υποτακτικό άπειρο.

Η τελευταία περίπτωση είναι συνηθέστατος τρόπος προσέγγισης.

Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, πολλές σχέσεις να ξεκινούν σαν συμβουλευτικές και να καταλήγουν σε σχέσεις Κυριαρχίας - υποταγής.

Στις άπειρες υποτακτικές είναι ευκολότερο να προσεγγίζουν κάποιον έμπειρο Κυριαρχικό άνδρα, με το πρόσχημα της αναζήτησης συμβουλών, κάτι που δεν προϋποθέτει δεσμεύσεις και δεν φοβίζει.

Ένας έμπειρος, Κυριαρχικός άνδρας παίζει το παιχνίδι ευχαρίστως και οδηγεί την υποτακτική στα πόδια του.
    Σε περίπτωση δυσαρμονίας απλώς τερματίζεται η καθοδήγηση με τα δύο μέρη αλώβητα.

Είναι συνηθισμένη πρακτική για έναν Κυριαρχικό να διερευνά το ποιόν μιας φερέλπιδος υποτακτικής, μέσα από μια περίοδο "μέντορινγκ". Ιδιαίτερα χρήσιμη μέθοδος μετά από την πληθωρική, αριθμητικά, εμφάνιση "βανιλομπρατιδίων"

Το έγχρωμο κείμενο το έχω δημοσιεύσει κι αλλού αλλα ταιριάζει κι εδω μια χαρά.  

6. Ο μέντορας δε σου λέει τι να σκέφτεσαι. Σου μαθαίνει πώς να σκέφτεσαι.
    Δε σου υποδεικνύει το σωστό. Σε βοηθάει να το ανακαλύψεις εσύ.
    Για να συμβεί αυτό ο μέντορας πρέπει να είναι αυτόφωτος, ακομπλεξάριστος και με υψηλή αυτοεκτίμηση.
    Κατά τη γνώμη μου το μέντορινγκ δίνει νόημα και περιεχόμενο σε μία σχέση κ/υ. Διαφορετικά η σχέση θυμίζει στρατιωτικό καψώνι, όπου δίνονται και εκτελούνται εντολές επειδή "έτσι είναι το σύστημα"...

7. whisperer

whisperer Regular Member

Συμφωνω στο μπολντ,κατα τη γνωμη μου οταν ολο αυτο εξελιχθει σε σχεση παυει το μεντοριγκ.
    Εχω την αποψη πως ο μεντορας πρεπει να ειναι αντικειμενικος και να μην επηρρεαζεται απο λογους που θα αλλαξουν την οπτικη του γωνια (λογοι οπως σεξουαλικη ελξη,συναισθηματα κλπ).

8. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Στο τι θεωρώ mentoring και το πως πρέπει να λειτουργεί η φιγούρα του/της Μέντορ...Έχω ήδη αναφερθεί σε άλλο νήμα...
    Οι προλαλήσαντες με κάλυψαν σχεδόν σε όλα...
    Ένα μόνο υπογραμμίζω εγώ...Μέντορας και sex/βουδουσούμιασμα με τον/την μαθητευόμενο/η δεν συνάδουν...
    Καθώς και ότι το mentoring δεν είναι "επάγγελμα"...
    Δεν το έχουν όλοι/ες όσο έμπειροι/ες και αν ήταν...
    Και δεν μας το "βγάζουν" ( σε κείνους/ες που θα είχαν τα κατάλληλα προσόντα για να το υποστηρίξουν ) όλοι/ες...

9. H σταθερότητα στις αρχές, άρα και στην οπτική είναι από τα προσόντα του σωστού μέντορα.

10. margarita_nikolayevna

Καταρχήν ευχαριστώ για τις εξηγήσεις  

Να σας ρωτήσω μερικά ακόμη; (βρήκαμε παπά, να θάψουμε και τους ζωντανούς λέει ο μπαμπάς μου...χαχα)
    Θεωρείτε ότι στο Β μπορεί να γεννηθεί ερωτική σχέση;
    Θεωρείτε ότι το Γ είναι όπως και να έχει ερωτική σχέση, ακόμη και αν δεν εκδηλωθεί ποτέ;

Ακόμη: όταν ένα υποτακτικό άτομο (άνδρας ή γυναίκα), μπει σε σχέση D/s μπορεί να διατηρήσει και σχέση μέντορινγκ; 'Η αυτόματα υποσκάπτει τη σχέση D/s του;

Αυτό το βρίσκω πολύ σωστό και ενδιαφέρον!!!
    Ευχαριστώ και πάλι  

11. margarita_nikolayevna

Άρα μέσα στο D/s δεν υπάρχει μέντορινγκ;

Και άλλο ενδιαφέρον ερώτημα: τα ερωτικά και σεξουαλικά αισθήματα και έλξεις ενός Κυριάρχου για την υποτακτική του, μπορούν να επηρεάσουν την καθοδήγηση που της δίνει;

Αντίστοιχα αν ένας Κυρίαρχος έχει ερωτική έλξη για μια υποτακτική που της κάνει μέντορινγκ (για αρχή τουλάχιστον), μπορεί να της δώσει καλές συμβουλές και καθοδηγήσεις;

Συμφωνώ πως δεν είναι επάγγελμα! Το θεωρώ χάρισμα  

Άρα και το μέντορινγκ είναι θέμα χημείας θεωρείτε;

12. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Είναι και θέμα χημείας ( η καλύτερα διανοητικής/ψυχικής "εγγύτητας" ) ναι...Αλλά κυρίως θέμα ψυχοσύνθεσης του/της Μέντορος...Ωριμότητας στην οποία έχει φτάσει στο "γνωστικό του αντικείμενο"...
    Ανάγκης του να μεταλαμπαδεύσει την γνώση/εμπειρία του/της σε κάποιον/α συγκεκριμένο/η "μαθητευόμενο/η" του/της...
    Συνοδευόμενης από την διάθεση/ικανότητα του άλλου μέρους να την "υποδεχτεί" και να την φιλτράρει...Όχι να την κατεβάσει αμάσητη...
    Και για χημεία δεν εννοώ σεξουαλική...Για μένα το mentoring είναι δυνατό να υπάρξει μόνο σε άτομα του ιδίου φύλου (και που ο προσανατολισμός τους είναι έτερο)...
    Σε αντίθετη περίπτωση ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος, τα πράγματα να παρεκτραπούν...
    Καθοδηγητής/ρια δεν σημαίνει ούτε δυνάστης/ούτε "αυστηρός δάσκαλος"...
    Ως προς τον ορισμό τον εξέθεσε καλύτερα από μένα ο φίλτατος @peleas ...

Τ' ότι κάποιος/α είναι έχει χιλιόμετρα στο BDSM, δεν τον/την κάνει εκ των πραγμάτων Μέντορα...
    Το Μεντοριλίκι δεν είναι ετικέτα, δεν το κοτσάρουμε από μόνοι/ες μας...Τυχαίνει...
    Να πλασαριστεί κάποιος/α σαν Μέντορας, με κάθε συμπάθειο, σε μένα φαίνεται τουλάχιστον αστείο...

Υ.Γ. Αν ο Κυρίαρχος που κάνει mentoring στην υποτακτική νιώσει έλξη/αισθήματα...
    Η σταματάει το mentoring και διερευνεί τα υπόλοιπα...
    Η τα υπόλοιπα αν είναι δυνατόν τα "σβήνει"...Αν θέλει να συνεχίσει να είναι ο Μέντορας της...
    Mentoring και μεγαλύτερη επαφή/σχέση για μένα είναι οξύμωρο...