Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 14 Φεβρουαρίου 2011.

?

Πρέπει να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο ??

  1. Ναι, πρέπει να καταργηθεί.

    19 vote(s)
    33,3%
  2. Όχι, πρέπει να παραμείνει ώς έχει.

    38 vote(s)
    66,7%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Είναι προφανές ότι αυτό ήταν αιχμή για την "τεκμηρίωσή" σου. Αν δεν το κατάλαβες την επόμενη φορά θα είμαι πιο σαφής.  Και επειδή είχα την τύχη ή την ατυχία να δουλευω στα μέσα ενημέρωσης απλά λέω μην ακούς ό,τι λένε και ό,τι δείχνουν μιας και ποτέ,πλην ελαχίστων περιπτώσεων, δεν έχουν αφήσει να ακουστεί ο λόγος αυτών που εμφανίζουν ως καταστροφείς των "πνευματικών(  μας ιδρυμάτων.
     
  2. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Captain μου ειμα 50 ετων και εχω φαει τη ζωη μου σ αυτα τα ιδρυματα , κι εχω ματωσει κι εχω πονεσει γυρω και μεσα σ αυτα σ εποχες αγριες , με κατανοεις νομιζω ....εχω νου και γνωση ωστε να μην με παρασυρει κανεις .
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Να μείνει το άσυλο ακόμα και σήμερα που το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν παράγει απολύτως τίποτα.

    Το άσυλο είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί η ακαδημαϊκή έρευνα εντός του πανεπιστημίου. Δεν είναι πλήρης, δεν είναι ο καλύτερος, δεν κάνει τη δουλειά του, όποτε ακούμε γι αυτό σημαίνει ότι έχει κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προορίζεται, έχει τσαλαπατήσει την ιδέα της επιστήμης και της αμερόληπτης έρευνας δηλαδή, αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να καταργηθεί.

    Έχω ευαισθησία για το πανεπιστημιακό άσυλο, ήταν η απολύτως πρώτη δημοκρατική αντίληψη που διαπέρασε τα σκοτάδια του μεσαίωνα και έδωσε σπουδαία ώθηση στον ευρωπαϊκό θετικισμό, ανοίγοντας το δρόμο για την αναγέννηση.

    Σε ένα βρωμερό και μονίμως λασπωμένο Παρίσι του 11ου αιώνα, τότε που η ανθρώπινη ζωή δεν σήμαινε τίποτα απολύτως και ο καθένας μπορούσε το πρωί να ξυπνήσει μια χαρά και ως το βράδυ να είναι σκοτωμένος, σφαγμένος, φυλακισμένος και οτιδήποτε, κάποιοι σκέφτηκαν και είπαν ότι "αυτούς του Πανεπιστημίου δεν θα τους πειράζουμε" ποιός ξέρει τί συναισθάνθηκαν και το είπαν, σίγουρα έπαιξαν και οι Πρυτάνεις της εποχής εκείνης το ρόλο τους που είπαν ότι θέλουν να ερευνούν με ασφάλεια και όχι με κίνδυνο να τους σκοτώσουν για την έρευνα που κάνουν.

    Έτσι ξεκίνησε. Θα ήταν τραγικό να καταργηθεί, από εμάς, σήμερα. Σχεδόν τόσο τραγικό όσο να μην προστατεύουν τη δουλειά τους οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί.

    Δεν γίνεται, δεν υπάρχει, δεν έχει ακουστεί να κηδεμονεύονται πανεπιστημιακοί από την αστυνομία, θα είχε τεράστιες επιπτώσεις αυτό το πράγμα, ακόμα και σήμερα.
     
  4. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    εγω παλι θεωρω προσβολη απεναντι στη δημοκρατια να υπαρχει πανεπιστημιακο ασυλο , αυτο σημμαινει ελλειμα δημοκρατιας ....
     
  5. Eri

    Eri

    Re: Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.


    Αρκετα ρομαντικα ολα αυτα και συμφωνω οτι στον 11ο αιωνα θα ηταν χρησιμη η οποια ασυλια για τη διακινηση ιδεων.....Ομως πολλα αλλαξαν απο τοτε.....Οι ιδεες διακινουνται παντου, η αναρχια τεινει να γινει η νεα μορφη δημοκρατιας, οι πανεπιστημιακοι υπαρχει δεν υπαρχει ασυλο θα κανουν τη δουλεια τους, χωρια που νομιζω κανενας πανεπιστημιακος η εργαζομενος στο ΑΧΕΠΑ η φοιτητης η ο οποιοσδηποτε που αφησε το αυτοκινητο του περιξ των πανεπιστημιων εδω στη Θεσσαλονικη δεν θελει να ξανακουσει απο την αστυνομια τη δικαιολογια "ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι που διερρηξαν το αυτοκινητο σας αλλα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα, κρυβονται στο πανεπιστημιο"....Τετοια ασυλια ν αμου λειπει......

    Οσο για τη βουλευτικη ασυλια.....Αυτη κ αν πρεπει να καταργηθει........
     
  6. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Τις ίδιες εποχές που έχω ματώσει κι εγώ οπότε σε κατανοώ. Δεν αμφισβήτησα το νου και τη γνώση σου, όμως επέτρεψέ μου να πω εν τάχυ μια μικρή ιστορία..

    Πριν μερικά χρόνια ένας σκηνοθέτης συνεργαζόταν με έναν μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Έχει πάει να καλύψει την λήξη μιας κατάληψης. και να πάρει συνεντεύξεις απ΄τους αποχωρούντες. Πήρε πλάνα και απ΄το εσωτερικό του χώρου ο οποίοε είχε ελάχιστες φθορές.Αφού έκάνε την δουλειά του και έφευγε με το van του σταθμού σταματά ακριβώς δίπλα του ημιφορτηγό απ΄το οποίο κατέβηκαν μερικά "λεβεντόπαιδα" τα οποία μπούκαραν στο ίδρυμα και τιε επόμενες μέρες τα κανάλια έπαιζαν τους βανδαλισμούς των καταληψιών.
    Σημείωση. τα "λεβεντόπαιδα" μπήκαν με τις ευλογίες των δυνάμεων καταστολής.
     
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    οι προβοκατορες υπηρχαν , υπαρχουν και θα υπαρχουν δυστυχως .... αρα για πιο ασυλο μιλαμε ?
    εδω δεν το σεβονται σε περιοδους δημοκρατικες θα το σεβαστουν σε ενδεχομενες μη δημοκρατικες ? παλι τανκς θα βαλουν ... αρα σε τι χρησιμευει? ειπα και πιο πανω οτι μαλλον ελλειμα δημοκρατιας δειχνει ...
     
  8. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Είπα κι εγώ στο αρχικό μου post ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν νόμοι για τα αυτονόητα.
    Θα συμφωνήσω ότι σε μη "δημοκρατικά" καθεστώτα δεν θα τους πτοήσει το άσυλο όταν θελήσουν να μπουκάρουν. Όμως η "δημοκρατία" επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στους ταγούς της και τις αυθαιρεσίες τους γι αυτό χρειάζεται το άσυλο.
    Και δεν φταίει το άσυλο που οι αστυνομικοί δεν συλλαμβάνουν τους κλέφτες αυτοκινήτων με την δικαιολογία ότι κρύβονται στο πανεπιστήμιο αλλά η ανικανότητά τους να κάνουν την δουλειά τους ή η αδιαφορία τους.
     
  9. tis_nixtas_plasma

    tis_nixtas_plasma New Member

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Το άσυλο δεν πρεπει να καταγρηθει γιατί έτσι το πανεπιστήμιο χάνει την υπόσταση του και μετατρέπεται σε ένα απλό κέντρο μετάδωσης γνώσεων. Αυτό που διαφοροποιεί ένα πανεπιστήμιο από ένα απλό εκπεδευτικό ίδρυμα είναι ακριβως αυτή η αυτοτέλειά του σε σχέση με την όποια πολιτική εξουσία. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει προκύψει σαν θεσμός (βλ. και το ποστ της tender lilly) ακριβώς γιατί η κοινωνία έχει ανάγκη από εντελώς ελεύθερη και ανεπηρέαστη γνώση.

    όσο για τους διάφορυς που κάνουν κατάχρηση του ασύλου, όλοι σιγουρα κινούνται και δραστηριοποιούνται και σε χώρους εκτος του πανεπιστημίου. Θα μπορούσαν πιστεύω να αντιμετωπιστούν εκεί από τις αρχές αν δεν έδειχναν τη γνωστή τους ανικανότητα/ανοχή/προβοκατόρικη στάση.
     
  10. dreams

    dreams Regular Member

    Απάντηση: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Nα μην καταργηθεί κανενός είδους άσυλο.Είναι δείκτες της επίθεσης που δέχονται οι πολίτες.Κανένας προβοκάτορας δεν θα το χρησιμοποιούσαι επιτυχώς για ιδίων όφελος σε μια υγιή κοινωνία.Όπως φυσικά και σε μια απόλυτα υγιή κοινωνία δεν θα υπήρχε καν η έννοια.Η παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται σωστά με την καταστολή,αλλά με την προώθηση και αξιοποίηση της ανθρώπινης δημιουργικότητας.
     
  11. echo

    echo ***

    Re: Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.


    Αγαπητή tender lilly, δυστυχώς η πρόσφατη περίπτωση της Νομικής κατέδειξε ότι οι πανεπιστημιακοί μια χαρά νουθετούνται και κηδεμονεύονται από τις αξίες και πεποιθήσεις της κυρίαρχης εξουσίας, αστυνομικής και πολιτικής. Ο κ. Πελεγρίνης χωρίς να χρονοτριβήσει έσπευσε άμεσα να υιοθετήσει τις φωνές των νοικοκυραίων, της δεξιάς και των άκρων της, του ίδιου του κυβερνητικού κόμματος και βεβαίως βεβαίως της πατριωτικής αριστεράς, περί κατάλυσης του ασύλου από «παρανόμους», προσβολή του θεσμού και λοιπά «δημοκρατικά» επιφωνήματα.

    Το άσυλο είναι πολιτικό βήμα, γεννήθηκε από την ανάγκη να αποκτήσει φωνή πολιτική, το υποκείμενο εκείνο που δεν του αναγνωρίζεται η πολιτική του υπόσταση, τουτέστιν αμφισβητείται η ίδια του η ανθρώπινη υπόσταση. Ο κ Πελεγρίνης αντί να κινηθεί έτσι ώστε να καταδείξει το μείζον θέμα του πολιτικού ανθρώπινου υποκειμένου που δεν του αναγνωρίζεται καμία οντολογική ταυτότητα, επέλεξε να ταυτιστεί με το κυρίαρχο παντελώς αντιδημοκρατικό μένος της συστημικής εξουσίας.

    Το άσυλο καταλύθηκε, οι μπάτσοι μπούκαραν, απείλησαν μάλιστα να τραβήξουν και το όπλο από την θήκη, οι μετανάστες μετακινήθηκαν στο κτίριο του φίλου του κ. Πελεγρίνη, η καθαρότητα, η τάξη και η ασφάλεια επανήλθαν. Πεφωτισμένοι «αριστεροί» λένε «ευτυχώς που δεν καταλύθηκε το άσυλο» και η ουσία της ζητούμενης ασυλίας στην προκειμένη περίπτωση, οι 287 κολασμένοι που δουλεύουν και προσφέρουν ανασφάλιστοι υπό καθεστώς παρανομίας, που έχουν σπίτι, δουλειά, οικογένεια αλλά σαν πολιτικά ανθρώπινα υποκείμενα είναι ανύπαρκτα, θάφτηκαν κάτω από τους τόνους της θεαματικής λάσπης. Η δημοκρατία και το άσυλο πήραν τον πούλο.

    Σε μια από τις φιλοσοφικές του δημοσιεύσεις ο κ. Πελεγρίνης γράφει για τον Χάϊντεγκερ, «Μάρτιν ο μολυσμένος». Για την δική του μόλυνση όμως, αυτήν που μετατρέπει τον «πτυχιούχο» σε ένα πιστό ταγό του κυρίαρχου απολίτικου στοιχείου, μάλλον κανένας Πελεγρίνης δεν είναι σε θέση να πει κάτι και κανένα πανεπιστήμιο δεν μπορεί να διδάξει κάτι αντίθετο.

    Αν κάτι ενοχλεί εντόνως στην παρούσα φάση δεξιούς και παραδοσιακούς «αριστερούς» και γίνεται έκδηλο σε κάθε δημόσια διακύβευση του ασύλου, ακούει στο όνομα Ιndymedia. Το κίνημα που γεννήθηκε με την Γένοβα και το Σιάτλ είναι λίαν ενοχλητικό για το κυρίαρχο καπιταλιστικό γίγνεθαι, πλέον η πληροφορία δεν ανήκει μόνο στον καναλάρχη, μπορεί να ανήκει στον καθένα και να μην έχει την ευνομούμενη καθεστωτική μορφή, είναι μία από αυτές τις θαυμαστές στιγμές της ιστορίας που η ίδια η τεχνολογία γυρνάει μπούμεραγκ σε αυτούς που την κατέχουν καθώς τους καθιστά πεπερασμένους !

    Νομίζω ότι διανύουμε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο, ο ιμπεριαλισμός της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται σε δομική κρίση, ο τρίτος κόσμος εγγράφεται στον πρώτο, οι κοινωνίες κοχλάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ισως είναι τώρα που η λευκή κορδέλα του Χάνεκε ξανά-υφαίνεται, με νέα πρόσωπα και νέα όπλα. Τόσο το αντιπολεμικό κίνημα κατά την δεκαετία του '60, όσο και το αντί-πυρηνικό της δεκαετίας του '70 ήταν κινήματα με σημαντικές επιτυχίες, σήμερα ο αντίπαλος ίσως δεν είναι τόσο ορατός και είναι χρέος μας να τον κάνουμε διάφανο και τρωτό.

    ΥΓ. Στο poll ψήφισα να μείνει ως έχει.
     
    Last edited: 18 Φεβρουαρίου 2011
  12. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: To Πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Aν και υπάρχουν κάποιοι λόγοι που δεν πρέπει να καταργηθεί το ακαδημαϊκό άσυλο με τον τρόπο που υφίσταται σήμερα (πχ απαγορεύει την επιβολή ορισμένων μόνο επιστημονικών απόψεων και ιδεών όπως και την διενέργεια απόρρητης έρευνας κλπ) πιστεύω πως πρέπει να καταργηθεί.

    Εξηγούμαι:
    1. Στις 3 φορές που έως σήμερα, αναφέρομαι στην μεταπολιτευτική περίοδο) έχει αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, εκτός των δύο πρώτων (Χημείο 1985 και ΕΜΠ 1995), αξίζει να τονισθεί ο λόγος που έγινε η άρση του την 3η φορά (2002 Κρήτη)

    Βρέθηκε χασισοφυτεία σε δασώση έκταση στο Ρέθυμνο, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

    2. Παρότι οι καταλήψεις από μέρος των Φοιτητών (μειοψηφικές ή πλειοψηφικές) παραβιάζουν το άσυλο, εντούτοις οι περισσότεροι στέκονται και έχουν στο νου τους ότι παραβίαση του ασύλου συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει επέμβαση δημόσιας δύναμης! Η ακαδημαϊκή ελευθερία διδασκαλίας, του να μπορεί να διδαχτεί ο φοιτητής και να διδάξει ο καθηγητής. πρέπει να προστατεύεται έναντι κάθε παρεμβάσεως. Είτε εξωτερικής (Αστυνομίας, "αναρχικοί", προβοκάτορες, χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λοιπούς βανδάλους) είτε εσωτερικής (Φοιτητές, πολιτικές παρατάξεις κλπ)

    3. Το άσυλο θεσπίστηκε σε εποχές όπου υπήρχε ποινικοποίηση ιδεών και αντιλήψεων στην κοινωνία. Τώρα τα πανεπιστήμια δεν χρειάζεται να προστατεύονται με νόνο για κάτι που υπάρχει ελεύθερα παντού. Η έκφραση της κάθε άποψης, πλέον είναι αδέσμευτη και ανεμπόδιστη.

    4. Οι αρχές των περισσοτέρων ΑΕΙ είναι δέσμιες από κυκλώματα Φοιτητικών παρατάξεων, τα οποία οποία διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ομαλή ή όχι λειτουργία των ιδρυμάτων

    5. Δεν γίνεται να υπάρχει σε μια δημοκρατία, άσυλο σε χώρους και κτίρια που εκεί θα προσπαθούν να "λυθούν" προβλήματα όπως πχ η δολοφονία του Καλτεζά και η καταδίκη του Μελίστα. Δεν γίνεται σε μια κοινωνία που για ένα τέτοιο γεγονός δικαίως κατεβαίνουν χιλιάδες στους δρόμους, να καταλαμβάνουν το χημείο 100 άτομα και να τα γαμάνε όλα καλυμένοι πίσω από την ασπίδα του ασύλου! Δεν γίνεται σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός της χώρας να ασχολείται με αστυνομικά καθήκοντα!

    Είμαι υπέρ της κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια.

    Σε όσους/ες έχουν την αντίθετη άποψη, τους καλώ να αναλογιστούν ότι όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες των καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, του καψίματος της βιβλιοθήκης του ΕΜΠ κ.α, τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές, λεηλασίες και πυρκαγιές εκατοντάδων καταστημάτων, αυτοκινήτων και περιουσιών των περιοίκων, τις βεβηλώσεις μνημείων, τις κλοπές ερευνητικών οργάνων και υλικών κλπ κλπ κλπ κλπ
     
Thread Status:
Not open for further replies.