Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Top5 τεχνικες bdsm για νέους του αθλήματος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος spiross85, στις 4 Μαρτίου 2012.

1. spiross85

spiross85 New Member

Απάντηση: Top5 τεχνικες bdsm για νέους του αθλήματος

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
    Ζητώ συγγνώμη αν δεν εκφράστηκα σωστά απλά είναι τα πρώτα μου posts σε αυτό το forum. Επίσης, δεν ήξερα ότι παρατηρείτε το status για να απαντήσετε σε ερωτήσεις, το είχα βάλει κατά την εγγραφή και δεν έδωσα πολύ σημασία.

2. aria

aria Regular Member

Σε ενα bdsm forum αν δεν δίνουμε σημασία στο status σε τι θα δώσουμε, στο ζώδιο ?   

Last edited: 10 Μαρτίου 2012
  3. MasseurAthens

MasseurAthens Regular Member

Είναι ένα άκρως ειδικευμένο φόρουμ, αλλά κάποιοι πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι όλοι ειδικοί και είναι λογικό να μην έχουν προλάβει να διαβάσουν πολλά, για να γίνει η εγγραφή. Δε μπορούμε να ξέρουμε την κάθε ορολογία χωρίς να έχουμε κάνει εγγραφή. Και από τη στιγμή που μας ζητάει το προφίλ να συμπληρώσουμε αν είμαστε male, female, etc, φυσικό είναι να βαλουμε κάτι άσχετο. Στην πορεία διορθώνετε.. Πάει το off topic..

Ον τόπικ τώρα, δοκίμασε να δεις με την δική σου κάποια βιντεάκια και συζητήστε το.. Αφεθείτε στη μαγεία του έρωτα, όλα θα πάνε καλά...

4. Syrah

Syrah Contributor

Θα ρωτούσα γιατί δεν το παίζεις υποτακτικός, ώστε να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου, αλλά μάλλον ως υποτακτικός θα προτιμάς να ευχαριστείς τους άλλους.

5. θάλασσα

θάλασσα Regular Member

Είναι λάθος το να ορίζεις την σεξουαλικότητα βασιζόμενος σε εμφυτες ανάγκες όπως λες.
    Η σεξουαλικότητα διαμορφώνεται απο πολλούς παράγοντες στην πορεία της ζωής ενός ανθρώπου, δεν είναι απλώς μια έμφυτη ανάγκη.. ακόμη και αυτή η μικρογραφία της κοινωνίας του φόρουμ διαμορφώνει σεξουαλικές ταυτότητες..
    Διαφωνώ οτι η σεξουαλικότητα δεν ειναι χρησιμοποιώ την φαντασία μου και οτι βγεί. Υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν παρορμητικά στο σεξ. Χωρίς το φαντασιακό δεν υπάρχουν ελεύθεροι συνειρμοί.

Το οτι θέλει να πειραματιστεί ο Σπύρος είναι οτι καλύτερο.. αυτό που κάνει αίσθηση στο ποστ είναι οτι μάλλον δεν εκράζει τις πραγματικές του ανάγκες στο κορίτσι
    Για αλλαγή.. ζήτα της να σου λέει η ίδια τι θέλει να της κάνεις με περιγραφή πλήρης

Last edited: 31 Μαρτίου 2012
  6. Necrotik

Necrotik Dead Member

Παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά μου...όπως συνήθως. Ίσως φταίω εγώ, δεν το έθεσα ορθά.
    Με τον όρο "έμφυτες ανάγκες" ΔΕΝ εννοώ πως έχουμε γεννηθεί με αυτές. Η σεξουαλικότητα διαμορφώνεται κυρίως από τις επιρροές του περιβάλλοντος και πρωτίστως από τη σχέση/σωματική επαφή με τους γονείς μας κατά τη βρεφική ηλικία (πόσο θα θηλάσεις, πόσο και που θα σε χαϊδέψουν/φιλήσουν, πόσο θα σε πάρουν αγκαλιά, ο βαθμός στοργικότητας ή απόρριψης/εγκατάληψης, με ποια μέρη του σώματος των γονιών έρχεται σε επαφή το μικρό και πόσο συστηματικά γίνεται αυτό κ.α.). ΑΛΛΟ όμως είναι να εκφράζεσαι σεξουαλικά με βάση τις υποσυνείδητες επιρροές που έχεις δεχθεί και που στην ενήλικη ζωή αποτελούν επιτακτική ανάγκη να εκφραστούν και άλλο να βλέπεις κάτι στην TV ή να ακούς γι΄ αυτό σε συζητήσεις ή να διαβάζεις στο internet και συνειδητά να λες "ωχ, κουλ! θα το κάνω και 'γω αυτό, θα το κάνω για να δω πως θα μου φανεί, μπορεί να φανώ και ψαγμένος στη γκόμενα έτσι, θα το κάνω για να δω αν θα μου αρέσει".

Κάνουμε αυτά που από φυσικού μας, ενστικτωδώς ξέρουμε πως μας αρέσουν. Δεν έχει και πολύ ουσία να κάνεις κάτι για να διαπιστώσεις εκ των υστέρων άμα σ' αρέσει, μόνο και μόνο γιατί άκουσες/είδες/διάβασες γι' αυτό, γιατί τότε δεν είσαι καν ο εαυτός σου.

Ως έμφυτη ανάγκη λοιπόν, ορίζω τις σεξουαλικές πρακτικές που μας επιλέγουν αυτές, δεν τις επιλέγουμε εμείς.

Σχετικά με τη χρήση της φαντασίας που ανάφερες. Εννοείται πως φαντασιωνόμαστε, το κάνω συνέχεια! Το θέμα είναι, οι φαντασιώσεις έχουν πηγή τις έμφυτες (see above) σεξουαλικές ανάγκες που υποσυνείδητα μας έχουν εντυπωθεί μέσα από τη ζωή, ή απλά πέφτουν στο επίπεδο "για να δούμε, για να δούμε, τι το πρωτότυπο να κάνω στο κρεβάτι σήμερα, έτσι για αλλαγή. Ας δω μια τσόντα για να πάρω ιδέες. (μερικά λεπτά αργότερα): Ουάου! Μελιτζάνα της έχωσε! Θα το κάνω και 'γω, θα την ξεπατώσω τη ρουφιάνα! Θα το συνδυάσω και με μερικά μπιντιεσέμια, για να είμαι μάστορας (master). Είμαι άντρακλας τελικά...Ας κάτσω να σκεφτώ τι άλλο μπορώ να της χώσω...Καρότα έχουμε; όχι μας τέλειωσαν...Ωπ! Ιδέα! Αν της σκάσω ένα καρπούζι στο κιοφάλι και γεμίσει με ζουμιά θα είναι πολύ εξευτελιστικό, θα της δείξω κιόλας τη δύναμή μου. ΝΑΙ, είμαι master..."

Ελπίζω να εξήγησα τα βασική διαφορά. Εγώ πχ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου (4 χρονών; ), γουστάρω γυναικεία πόδια. Ούτε το είδα κάπου, ούτε μου είπε κανείς γι' αυτό. Απλά μου έβγαινε ανέκαθεν, είναι δηλαδή μια έμφυτη ανάγκη. Ίσως να δημιουργήθηκε επειδή περιφερόμουνα ως μωρό γύρω απ' τα πόδια της μάνας μου σε πολύ συστηματική βάση, έτσι ώστε το πρότυπο του γυναικείου φύλου να συνδυάστηκε στενά με τα πόδια. Επίσης μέσω των ποδιών ένιωθα τη μητρική στοργή, την ασφάλεια και την αποδοχή. Είναι κάτι που το φαντασιώνομαι καθημερινά.

Αν δε μου έβγαινε φυσικά δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα να ασχοληθώ με τα πόδια μιας γυναίκας, επειδή είναι ίσως μια διαδεδομένη πρακτική, μόνο και μόνο για να δω πως είναι, για "πειραματισμό". Άμα είναι έτσι, για "πειραματισμό" να πάω με άντρες, να κάτσω να με τρυπήσουν με βελόνες, να μου κόψουν το πουλί, να το κάνω στην ταράτσα φωνάζοντας συνθήματα, να γλείψω αρχίδια σκύλου...ποιος ξέρει, λες να μ' αρέσουν τελικά όλα αυτά;  

7. θάλασσα

θάλασσα Regular Member

Ευχαριστώ για την ανάλυση, μου δίνεις καταπλητικά ερεθίσματα..

θα επανέλθω αργότερα

8. θάλασσα

θάλασσα Regular Member

Η προσωπική μου άποψη είναι η εξής:

κάνεις πολύ σωστά λόγο για ασυνείδητες επιρροές. Τα άδυτα της σεξουαλικότητας όμως του κάθε ανθρώπου για τον αλφα ή βήτα λόγο δεν απλή υπόθεση να οδηγησεις τον εαυτό σου εκεί και να τα προσεγγίσεις.

Συμφωνώ οτι είναι επιτακτική ανάγκη η έκφραση αυτών, πες μου όμως όταν είσαι υπο την επήρεια μιας κοινωνικής προκατάληψης? όταν αφοπλίσμενος ζείς με την καταπιεσμένη σεξουαλική σου φύση, όταν έχεις υποστεί καταστάσεις που τις έχει απωθήσει μέσα σου?
    όταν το εγώ βασιζόμενο σε εικόνες των μιντια και της κοινωνίας σε πιέζει να αποκτήσεις συγκεκριμένες στάσεις απέναντι στον ίδιο τον εαύτο σου
    Πόσο εύκολο είναι να ανοιχτείς και να ανακαλύψεις αυτές τις ασυνείδητες ανάγκες με ένα πλήρως απογυμνωμένο εαυτό όταν βάλλεσαι απο χίλια δυο μέτωπα?
    έκτος κι αν θεωρείς οτι είναι τόσο σπάνιες αυτές οι περιπτώσεις

ωραίο το φετιχ που έχεις με τα γυναικεία πόδια, πόσο δυνατό είναι? είσαι υπερπλήρης με αυτό?

9. woohoo

woohoo Regular Member

Όσον αφορά την ποδολαγνεια και εμενα μου αρέσει πολύ.

Όμως θέλω να παρατηρήσω ότι δεν είναι ότι πιο απλό να ευχαριστηθείς.

Εάν εμενα με αφήσουν να ασχοληθώ με αυτά, δεν μου αρέσει καθόλου όταν μου το κάνουν σαν χάρη.
    Θέλει η γυναικα που θα στο κάνει, να σε παροτρύνει και να σε ενθαρρύνει σε αυτό. Τότε είναι super!

Και μια παρένθεση. Άμα μια γυναικα έχει ωραία πόδια και ακόμη περισσότερο αν φοράει ζαρτιέρες, ακόμη και αν πιο διπλα βαράει πρέζα ο παπανδρέου, δεν πρόκειται να τον προσέξω. Τα ματια μου θα μείνουν κολλημένα στα πόδια της.

10. Necrotik

Necrotik Dead Member

Καταρχήν, χαίρομαι που το αναλύουμε κάνοντας διάλογο.
    Στο πρώτο έχω να πω το εξής: δεν χρειάζεται να οδηγήσεις τον εαυτό σου στα άδυτα της σεξουαλικότητας, η σεξουαλικότητα έρχεται σε εσένα και εκφράζεται ενστικτωδώς. Αλλιώς δεν θα μιλούσαμε για ανάγκη: δεν ανακαλύπτουμε τις ανάγκες μας, εκφράζονται από μόνες τους. Πχ: αν έχω έλλειψη σακχάρων δεν χρειάζεται να ανακαλύψω τίποτα, ούτε να οδηγήσω τη σκέψη μου κάπου, απλά νιώθω την ανάγκη να φάω γλυκά.

Σχετικά με το παρακάτω: Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν πρέπει και δεν πρέπει, τα οποία απορρέουν από την ηθική που κυριαρχεί. Η ηθική της εκάστοτε περιόδου προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ναι, είναι δύσκολο να εκδηλωθείς σεξουαλικά όταν οι ανάγκες σου δεν συμβαδίζουν με τα πρότυπα που κυριαρχούν. Ανησυχείς μήπως στιγματιστείς. Κάποιοι καταπιέζονται, άλλοι είναι επιφυλακτικοί, άλλοι παίρνουν το ρίσκο και ανοίγονται.
    Το θέμα είναι να είμαστε οι εαυτοί μας. Δεν είναι εύκολο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ο εαυτός τους (δεν το πάω στο σεξουαλικό, γενικά). Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να προσαρμοστούν στο ρεύμα (φοβούμενοι ότι αν μείνουν στην απ' έξω θα είναι μόνοι και άρα αυτό τους κάνει να νιώθουν ανασφάλεια), αλλά το ρεύμα συνήθως εξυπηρετεί ατομικά οικονομικά συμφέροντα.
    Παράδειγμα: Γιατί άραγε στις μέρες μας κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό οι εφήμερες, επίπεδες ερωτικές σχέσεις και όχι αυτές με βάθος; Γιατί πολύ απλά από το ξερό σεξ κάποιοι βγάζουν χρήμα, ενώ από τον έρωτα, την αγάπη όχι. Άρα προωθείται μαζικά το ξερό σεξ παντού και συνέχεια και αυτό επηρεάζει τις συνειδήσεις μας, γι' αυτό όλοι έχουν στραφεί εκεί και έχουν πέσει με τα μούτρα σ' αυτό.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φιλτράρουμε τις επιρροές που δεχόμαστε, να αναπτύξουμε κριτική ικανότητα σ' αυτά που μας πασάρουν, να είμαστε οι εαυτοί μας (και να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και πάλι). Μην ανησυχείς, οι πραγματικές ανάγκες μας, μας βρίσκουν αυτές, αλλιώς ίσως να μην είναι πραγματικές τελικά, αλλά υποκινούμενες.

Σχετικά με το τελευταίο ερώτημά σου: είναι πολύ δυνατό. Αν είμαι υπερπλήρης; Θα απαντήσω ως εξής: αν είσαι με μια γυναίκα που την θέλεις πραγματικά και την νιώθεις δικό σου άνθρωπο, νομίζω πως ίσως μπορείς να είσαι υπερπλήρης απλά και μόνο επειδή είσαι μαζί της (και ας μην κάνεις τίποτα ιδιαίτερο).
    Όσο αφορά καθαρά την σεξουαλικότητά μου, είμαι μάλλον κατά το ήμισυ πλήρης. Υπάρχει και κάτι άλλο που χρειάζομαι και φαντασιώνομαι σε καθημερινή βάση. Αν αυτά τα δύο εκφραστούν μέσω μιας κατάστασης αιχμαλωσίας μου από μια δυναμική γυναίκα/αμαζόνα (κατά προτίμηση), τότε θα μπορούσα να πω πως καθαρά σεξουαλικά είμαι πλήρης σε πολύ μεγάλο βαθμό, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω: αυτό επιτάσσουν οι έμφυτες ανάγκες μου. Υπάρχουν βέβαια και κάποια άλλα πράγματα που παίζουν εκεί τριγύρω, αλλά θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς αυτά. Υπάρχει φυσικά και το (επιβεβλημένο από το φύση ως απαραίτητο) "τελείωμα", όπως επίσης και η θέληση για πλήρη ικανοποίηση της συντρόφου.

Φοβάμαι όμως πως το νήμα κατέληξε πριβέ διάλογος και επίσης δεν μ' αρέσει να περιαυτολογώ...

11. woohoo

woohoo Regular Member

Ενώ συμφωνώ με ότι λες, εδώ διαφωνώ κάθετα.

Μόλις τώρα πρότεινες έναν κανόνα.

Δηλαδή στα 80's που οι gay θεωρούνταν έκτρωμα της φύσης, τι οικονομικό συμφέρον υπήρχε τότε? Και πρόσεχε, αν δεν μου απαντήσεις τότε αυτό αποτελεί αντιπαράδειγμα.

Το ότι πρόκειται για οικονομικά συμφέροντα είναι κουταμάρες.

Σε οποιοδήποτε αρσενικό μέλος αυτού του forum θα αρέσουν δυο καλοστητα στήθη αλλα σε πολύ λιγότερους δυο ωραία πόδια.

Απλούστατα υπάρχουν πράγματα που είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ωραία, τουλάχιστον μέσα σε κάποιες κοινωνικές ομάδες.

Κανεις τουρίστας στην θεσσαλονίκη δεν θα έρθει να δει το σπίτι μου. Σχεδόν όλοι όμως θα περάσουν από την καμαρα.

12. Necrotik

Necrotik Dead Member

Και πάνω που έλεγα ότι θα κλείσω το pc και θα πέσω για ύπνο...

Πρόσεχε, είπα "συνήθως εξυπηρετεί ατομικά οικονομικά συμφέροντα", όχι πάντα και δεν το πήγαινα στον σεξουαλικό τομέα, αλλά ΓΕΝΙΚΑ.
    Απ' τη στιγμή που στον κόσμο η επιβίωση είναι ατομική υπόθεση και τα πάντα μπορούν να αγοραστούν και να πουληθούν, ο καθένας προσπαθεί να σε πείσει ότι αυτό που σου πασάρει, σου είναι απαραίτητο.

Έτσι δημιουργούνται ρεύματα (όχι αποκλειστικά έτσι, αλλά σε μεγάλο βαθμό)

Ανάγκες υπάρχουν, στο πως ακριβώς θα εκδηλωθούν βάζουν το χέρι τους άλλοι.
    Παραδείγματα:
    - Ο άνθρωπος θέλει να έρχεται σε επαφή με κόσμο, να πίνει αλκοόλ, να ακούει μουσική, να κάνει γνωριμίες. Τα πακετάρισαν κάποιοι όλα αυτά, μας έφτιαξαν τη νυχτερινή διασκέδαση και μας έπεισαν ότι επιβάλλεται Σάββατο βράδυ να φορέσουμε τα καλά μας και να βγούμε έξω (επειδή βγάζουν λεφτά απ' αυτό). Αν δεν πας με το ρεύμα, είσαι "μούχλας".
    - Ο άνθρωπος θέλει να ζευγαρώνει. Δημιουργήθηκαν πορνεία, πορνογραφία, βοηθήματα, sex shops. Όλα αυτά επηρεάζουν με τη σειρά τους τον τρόπο που βλέπει ο άνθρωπος το σεξ (και κάποιοι βγάζουν λεφτά απ' αυτό). Αν δεν πας με το ρεύμα, δεν είσαι άντρας.
    - Ο άνθρωπος θέλει να ανακαλύπτει τον κόσμο και να βλέπει νέα μέρη. Που θα πάει και πώς θα πάει; Αυτό θα το καθορίσουν τα ταξιδιωτικά γραφεία. Θα πρέπει φυσικά να μας τσιγκλίσουν να ταξιδέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε (γιατί έτσι θα βγάλουν λεφτά), να δούμε και την καμάρα και τον πύργο του Άιφελ και πολλά άλλα, γιατί είναι αξιοθέατα, ενώ το σπίτι σου όχι (δεν θα έβγαζαν λεφτά απ' αυτό).
    - Ο άνθρωπος θέλει να ντυθεί. Τι θα φορέσει; Ότι μας πασάρουν. Υπάρχει ρεύμα (μόδα) στα ρούχα. Η ένδυση ελέγχεται από τις εταιρείες ρούχων. Λανσάρουν κάθε τόσο μια νέα μόδα και πολλοί νιώθουν την ανάγκη να ντυθούν στο νέο στυλ, μην τυχόν και δείξουν παλιομοδίτες και γίνουν περίγελος. Τρέχουν να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους να νιώσουν την ασφάλεια του ρεύματος και της ομοιομορφίας (και κάποιοι βγάζουν λεφτά απ' αυτό).
    - Ο άνθρωπος θέλει να διαβάζει βιβλία. Το τι θα διαβάσουμε θα το επιλέξουν για μας οι εκδοτικοί οίκοι. Αν αυτοί θεωρούν ότι το Χ βιβλίο δεν θα διαβαστεί "επειδή είναι δύσκολο", απλά δεν θα έχουμε την ευκαιρία να το διαβάσουμε. Βγάζουν μόνο βιβλία που θεωρούν αυτοί εύκολα και φυσικά δημιουργείται και η αντίστοιχη κάστα αναγνωστών, που διαβάζουν μόνο τα εύκολα και δεν μπαίνει τίποτα πιο ουσιώδες στο μυαλό τους. Έτσι "μαθαίνουν" να ασχολούνται και να ζητάνες μόνο με τα εύκολα, τα "της σειράς" και άρα τα βιβλία τους πουλιούνται πιο εύκολα και μαζικά, και επίσης δημιουργείται μια μάζα ατόμων με μειωμένη οξυδέρκεια που φυσικά συμφέρει (και έτσι κάποιοι βγάζουν περισσότερα λεφτά).
    - Ο άνθρωπος θέλει να ακούει μουσική. Τι θα ακούσουμε; Τα εύκολα φυσικά! Χιτάκια και ξεκωλιαριλίκια. Αυτά προωθούνται ως επί το πλείστον. Κάτι που να παράγεται μαζικά και χωρίς πολλή σκέψη και χρόνο (ο χρόνος είναι χρήμα), να ξεπουλιέται και εύκολα. Ο ακροατής μαθαίνει/συνηθίζει αυτού του είδους τα τραγούδια και τα ζητάει πιο επιτακτικά (και κάποιοι βγάζουν περισσότερα λεφτά). Και απ' τη στιγμή που μέσω αυτών των κομματιών επέρχεται και αποβλάκωση ακόμα καλύτερα. Περισσότερη αποβλάκωση=περισσότερη χειραγώγηση=περισσότερα κέρδη. Ας σημειώσουμε πως μέχρι τα 50s μουσική άκουγαν μόνο κάτι "περίεργοι" κουλτουριάρηδες. Μετά εμπορευματοποιήθηκε και αυτή (σωστά μαντέψατε, επειδή κάποιοι βγάζουν λεφτά απ' αυτό!) και οι πάντες "έπρεπε" να ακουν μουσική, αλλιώς ήταν εκτός μόδας και εκτός ρεύματος, θα τους κορόιδευαν ως ντεμοντέ.
    Παράδειγμα στο παράδειγμα:
    Συζήτηση μεταξύ εμού και συμμαθητή στην Α γυμνασίου:
    συμμαθητής: τι μουσική ακούς;
    εγώ: τίποτα.
    συμμαθητής: φλώρε!!
    Got it? Έπρεπε να ακούς κάτι, αλλιώς δεν ήσουν κουλ. Άρα υπήρχε ένα ρεύμα που όλοι "έπρεπε" να ακολουθήσουν και κάποιοι είχαν οικονομικό συμφέρον απ' αυτό.
    Και η λίστα επεκτείνεται...
    - αθλητικά: πρέπει να υποστηρίζεις ομάδα, υπάρχει το ρεύμα του οπαδού, αλλιώς πώς θα καλύψεις την ανασφάλειά σου, πρέπει να κολλήσεις στο κούτελο τα χρώματα της ομάδας για να γίνεις κάποιος, να ανήκεις κάπου (και εδώ υπάρχει κονόμα).
    - κινηματογράφος (Hollywood, εκρήξεις, γκόμενες==> αποβλάκωση κοινού, τρελά λεφτά, ποιος βλέπει τα "άλλα τα κουλτουριάρικα")
    - αυτοκίνητα (εγώ Zastava; Δεν είμαι παράκμας, θα πάρω Merceda, θα σκιστώ να πληρώνω δόσεις, αλλά δεν πειράζει)

Και λοιπά. Σε ερωτώ woohoo: έχω άδικο; δεν υπάρχουν σε όλους τους τομείς ρεύματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα όσων κρατάνε τον κλάδο στα χέρια τους;

Με άλλα λόγια, ναι υπάρχουν όπως λες πράγματα αντικειμενικά ωραία, πολύ συχνά όμως είναι υποκινούμενο το πως ερχόμαστε σε επαφή με αυτά.
    Τα οικονομικά συμφέροντα πατάνε πάνω σε κάποιες γενικές ανάγκες, προσπαθούν να στις φουσκώσουν (περισσότερη πελατεία γαρ) και εφόσον τις διαχειρίζονται για οικονομικούς λόγους (όλα πουλιούνται σήμερα) τις εμπορευματοποιούν, τις τυποποιούν με αποτέλεσμα αυτό να έχει επίπτωση στις συνειδήσεις του κοινού στο πως αντιλαμβάνονται αυτή την ανάγκη (ο κόσμος μαθαίνει να θέλει ότι του δίνουν).

Εντωμεταξύ, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο πολύ off-topic, αλλά με προκάλεσες και όφειλα να απαντήσω.

ΤΕΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ