Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

What I say vs How I feel

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 9 Μαϊου 2015.

1. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η γλώσσα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καρδιά μας; Αν αποτυπώνουμε πλήρως στα λεγόμενά μας τα όσα πραγματικά νιώθουμε; Είμαστε έτοιμοι να πούμε την αλήθεια, ακόμα και αν αυτή πληγώσει/εκνευρίσει/πεισμώσει τον/την σύντροφό ή τον συνομιλητή μας;

Δυστυχώς, η ειλικρίνεια είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο πλέον έχεις τόσες πιθανότητες να το βρεις στους συνανθρώπους σου, όσο το να βρεις μια βελόνα στα άχυρα. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ζητάμε από τον/την άλλον/ην να είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντί μας, χωρίς να μας αποκρύπτει πράγματα και χωρίς να μας γεμίζει με… φούμαρα. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να αποζητούμε την ειλικρίνεια όταν δεν την «εκπροσωπούμε»; Τι μας εμποδίζει, ώστε να λέμε αυτό ακριβώς που νιώθουμε; Η δειλία, η ανασφάλεια, ο φόβος ή κάτι άλλο;

Η ειλικρίνεια έχει να κάνει με την αυτοεκτίμηση μας ή απλά δεν εμπιστευόμαστε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας; Ισως θα έπρεπε προτού μιλήσουμε να σκεφτούμε πως θα νιώθαμε εμείς αν ανακαλύπταμε πως όσα μας έλεγαν ήταν ψέματα/μισή αλήθεια; Ας εκφράσουμε τα συναισθήματά μας ανοιχτά, με ειλικρίνεια, ευάρμοστα και υπεύθυνα. Ας αφήσουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Μάθε το ρήμα «αισθάνομαι». Άφησε και τους άλλους να το χρησιμοποιούν και μάθε να ακούς – όχι να διαμορφώνεις εσύ – αυτό που θέλουν. Μπορούμε να εκφράσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Μάθε να λες: «αυτό είναι εκείνο που χρειάζομαι από εσένα. Αυτό είναι εκείνο που θέλω από εσένα».

Last edited by a moderator: 9 Μαϊου 2015
  2. Ο εγωισμός.

3. gaby

gaby Guest

Τρία πράγματα,

το πρώτο είναι το γλωσσικό φράγμα, υπάρχουν και αυτά που δεν εκφράζονται με λέξεις και είναι τα πιο πολύτιμα

το δεύτερο είναι η ευγένεια, χρειάζεται στον έρωτα περισσότερο από οπουδήποτε αλλού και ο καθένας θέλει το ταίρι του να τον βλέπει ελκυστικό και

το τρίτο είναι η φροντίδα για τον Άλλο.

Ασφαλώς υπάρχουν πολλές ποιοτικές διαφορές, τι δεν λέει κανείς και γιατί δεν το λέει και όλα που είπα πιο πάνω συμπλέκονται μεταξύ τους. Σίγουρα τα ψέματα και οι μισές αλήθειες δεν είναι θεμέλια για μια καλή και ικανοποιητική σχέση αλλά και πάλι… "ο λόγος δόθηκε στον άνθρωπο για να κρύβει τις σκέψεις του"…  

4. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

'' Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις.''
    Gabriel Garcia Marquez

Κάνω λάθος;

5. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

6. gaby

gaby Guest

@Madeleine Rk

σωστά τα λες, αν είσαι ο Μαρκέζ  

7. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

@gaby

Σαφέστατα, δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά αυτό δεν αλλάζει το νόημα των όσων πιστεύω για τις συμπεριφορές των ανθρώπων και τη διπροσωπία τους.

8. Elune

Elune Priceless

Μα αν δεν κάνω λάθος, όταν αγαπάς κάποιον αληθινά, δεν θα πρέπει να βάλεις στην άκρη τον εγωισμό σου; Οσον αφορά στις συναναστροφές μας με τους υπόλοιπους, νομίζω ότι λέγοντας την αλήθεια για το τι αισθάνεσαι και το τι σκέφτεσαι, βγαίνεις από το δίλημμα "τι θα γινόταν αν έλεγα το τάδε". Νομίζω, η ειλικρίνεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκτίμηση που τρέφει ο καθείς για τον εαυτό του, καθώς αν αισθάνεσαι καλά με το "εγώ" σου, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι να πεις στον άλλον τα όσα πραγματικά νιώθεις ή ΔΕΝ νιώθεις γι' αυτόν!

Αρα, σύμφωνα με την άποψή σας, δεν θα πρέπει να λέμε αυτό που αισθανόμαστε στον/η σύντροφό μας, προκειμένου να μην αποδομήσουμε την εικόνα που έχει δημιουργήσει γι' αυτόν/αυτήν το υποσυνείδητό μας. Προφανώς, τότε μιλάμε για "επαγγελματίες ψεύτες", οι οποίοι προκειμένου να μην θιχτεί ο εγωισμός τους - γιατί είναι ολοφάνερο μέσα από τα λεγόμενά σας ότι δεν λέμε την αλήθεια για να μην βρεθούμε εμείς οι ίδιοι έκθετοι στον εαυτό μας - επιλέγουν να πουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά νιώθουν/πιστεύουν.

Εγώ, λοιπόν, σας ρωτώ εάν με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να έχει "καθαρή" τη συνείδησή του και να αισθάνεται πρώτα απ' όλα καλά με τον εαυτό του. Μήπως στην περίπτωση που αναφέρετε δημιουργούνται άλλα συναισθήματα, τα οποία συσσωρεύονται και κάποια στιγμή θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια το άτομο στον συναισθηματικό πόλεμο με το υπερεγώ του και εν τέλει στην έκρηξη και τη διάλυση της σχέσης; Από την άλλη, πάντως, ο ορισμός που δώσατε φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στη λέξη «υποκριτής», αφού το εν λόγω άτομο που αναφέρατε υποκρίνεται για τα αληθινά του αισθήματα.

Θα μπορούσατε να αναπτύξετε τη φράση και να εξηγήσετε τι εννοείται όταν λέτε: «το τρίτο είναι η φροντίδα για τον Άλλο»;

9. gaby

gaby Guest

@Madeleine Rk

δεν είπε κανείς ότι είναι δικά σου λόγια, μόνο που αν τον Μαρκέζ τον ένοιαζε να τον θυμούνται για τα λόγια του, άλλους μπορεί να μην τους απασχολεί το ίδιο.

Τέλος, επειδή δεν θα ήθελα να σου χαλάσω το νήμα, θα μου επιτρέψεις σε καμία ωρίτσα το πολύ να αποσύρω τα ποστ μου απο δω  

@Elune

δεν μιλάμε για "επαγγελματίες ψεύτες" αλλά για πολύ πιο λεπτές αποχρώσεις και τελείως αλλιώτικες προθέσεις, κατά τα λοιπά θα μου επιτρέψετε να σας αφήσω να το σκεφτείτε ο ίδιος, τι σημαίνει "φροντίδα για τον Άλλο" σε επίπεδο προσωπικής επικοινωνίας  

10. Δε διαφωνώ με αυτό, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ' όλα.

11. Elune

Elune Priceless

Νομίζω θα ήτο καλό για την ομήγυρη να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς εννοείτε, αν φυσικά έχετε τη δυνατότητα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι υπάρχει ελευθερία λόγου στο φόρουμ ώστε να είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, παρότι διακρίνονται ψεύγματα του "δύο μέτρα και δύο σταθμά"