Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM πλαίσιο. Μια άποψη.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 17 Αυγούστου 2020.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Ω, δεν το γνωρίζω αυτό. Τι αφορά το S/m ?
    Έχουν κάποια διαφορά τα πρώτα τρία ή είναι το ίδιο?
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Τα τρία πρώτα είναι διαφορετικός τρόπος γραφής του ιδίου και, όπως τα χρησιμοποιούσε ο Dolmance, αφορούν την Σαδική θεώρηση αλλά και / η τον σαδομαζοχισμό της εποχής της Old Guard, πρίν την δημιουργία του αρκτικόλεξου, αρκετά κοντινή αλλά όχι ταυτιζόμενη με την εκδοχή Dolmance, το τέταρτο αφορά τα σαδομαζοχιστικά παίγνια, όπως τα αντιμετωπίζει ψυχιατρική / ψυχολογία και τα συναντάμε στο BDSM, ο Dolmance σε κάποιο σημείο τα διαχωρίζει και ο ίδιος όσο θυμάμαι.
     
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Σας ευχαριστώ!  
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Θεωρώ πως μια από τις αιτίες μη καταγραφής στην δεδομένη συζήτηση είναι η ύπαρξη αυτού: To ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ της Κυριαρχίας / υποταγής , που, παρότι διαφωνώ σε ορισμένα σημεία, θεωρώ πως περιγράφει, ιδιαίτερα γλαφυρά, το D/s διαχωρίζοντας το ταυτόχρονα από το M/s, όταν κάνει την αναφορά σε slaves, όπου κάποια πράγματα διαφέρουν. Το κείμενο έχει γραφεί πρό της ύπαρξης των RACK και PRICK, όσον αφορά τα μοντέλα λειτουργίας, εξ ου και οι αναφορές μόνο στο SSC, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε κάτι την ουσία καθώς τα δύο νεώτερα αποτελούν ουσιαστικά προσπάθεια εξάληψης της προσωπικής ερμηνείας από το δεύτερο S και της ανεδαφικής απαιτησης από το πρώτο

    Η εξέλιξη του νήματος
    SafeWord... είναι ένα μικρό δείγμα των διαφορετικών προσεγγίσεων των μελών στο θέμα αλλά και της μη προσκόλλησης σε θέσφατα όπως τους καταλογίζετε.

    Το RACK έχει συζητηθεί εδώ: SSC vs. RACK: BDSM Models

    Μια άλλη αιτία είναι ότι όταν κάποιος αμφισβητεί ή κατηγορεί οφείλει αυτός να αποδείξει που στηρίζει τις κατηγορίες του ή να στοιχειοθετήσει την αμφισβήτηση του και όχι να αποδείξει ο αμφισβοιτούμενος ότι δεν είναι ελέφαντας, δεν το κάνατε παρότι σας ζητήθηκε επανειλημμένα από τα μέλη να υποδείξετε σε ποια θέσφατα, γραπτούς κανόνες και ιερή Βίβλο αναφέρεστε. Ακόμη και στην περίπτωση του πλαισίου, παρά την καλή θέληση εμού και του @Arioch να σας αναφέρουμε τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του BDSM, που το στοιχειοθετούν, αντιδράσατε λέγοντας
    Όταν σας ρώτησα σε τι ακριβώς αναφέρεστε. Εσείς μπορεί να μην δίνετε σημασία, δίνει όμως, ή θα έπρεπε, αυτή που το βιώνει αν θέλει να γνωρίζει αν έχει και άλλες επιλογές εκτός από εκείνες που της παρουσιάζει αυτός που της το πλασάρει ή αν επιθυμεί να συνεννοηθεί με κάποιον που βιώνει κάτι αντίστοιχο. Όταν σας το υπέδειξα αγνοήσετε την αναφορά στην σαφήνεια των προθέσεων και εστιαστήκατε στην επικοινωνία και ακόμη και τότε "πετάξατε στο τραπέζι" έναν άσχετο με την προηγούμενη συζήτηση όρο (ή αν το δω διαφορετικά, τελείως γενικό) καθιστώντας την συνέχεια της συζήτησης όχι απλά δυσχερή αλλά αδύνατη.

    Συγχέετε την ανεκτικότητα και τις διαφορετικές "αποχρώσεις" ή "εντάσεις" / διαβαθμίσεις που θα βρει κάποιος στο BDSM με την απουσία πλαισίου, θολώνετε τα νερά μπερδεύοντας το BDSM με το D/s, όπως σας έχει υποδειχθεί και από άλλους, και προσπαθείτε να υποστηρίξετε την σύγχιση αναφερόμενος σε γενικότητα ενώ δεν υπάρχει και σε υποκειμενικότητα συγχέονται την ύπαρξη του πλαισίου με το τι θα συμπεριλάβει κάποιος σε αυτό, που την τελευταία κάνεις δεν την αρνείται και για την οποία θα βρείτε αναφορές (και επεξήγηση της σύγχυσης) στο link που παράθεσα στην αρχή.

    Δεν υπάρχει τίποτε γενικό ή υποκειμενικό στο "BDSM δεν υφίσταται αν δεν υπάρχει συναινετική παράδοση / λήψη ελέγχου" που θέτει το πλαίσιο, ούτε στο "η ευθύνη του λήπτη αυξάνεται ευθέως ανάλογα με τον βαθμό παράδοσης ελέγχου του δότη", που το συμπληρώνει. Ο βαθμός παράδοσης ελέγχου, όπως και οι τρόποι ή τα μέσα που αυτός θα συμβεί, είναι υποκειμενικός και καθορίζει το ποσό βαθειά θα πάει κάποιος, αν θα είναι T/b, D/s ή M/s, αν δεν υπάρχει όμως παράδοση ελέγχου δεν είναι BDSM, είναι kinky sex ή παίζουν τις κουμπάρες. Μπορεί να συναντήσει κάποιος επιπλέον υποκειμενικούς κανόνες, απαιτήσεις ή παραδοχές που χρήζουν για να εξασφαλίσουν πως πρόκειται για πραγματική και όχι εικονική παράδοση ελέγχου ή πραγματική και όχι εικονική ανάληψη ευθύνης, που δεν αναιρούν όμως τις δομικές απαιτήσεις του πλαισίου. Ο τρόπος παράδοσης ελέγχου (το "πως) είναι υποκειμενικός η παράδοση ελέγχου (το "τι") όχι. Το πλαίσιο καθορίζει το "τι".


    Είναι red herring να με ρωτάτε "που είναι το red herring" για κάτι που δεν χαρακτήρισα ως τέτοιο. Αναγνωρίζω πως δεν ανέφερα σε ποια ακριβώς quotes αναφέρομαι το θεώρησα όμως προφανές από την στιγμή που ανέφερα επακριβώς σε ποια νήμα αναφέρομαι.
    Αναφέρεστεσ ένα νήμα δύο σελίδων και 16 posts, του 2007, δύο χρόνια μετά την δημιουργία του παρόντος φόρουμ, όπου ο νηματοθέτης είχε διευκρινίσει σε κάποιο σημείο πως
    επιβεβαιώνοντας πως οι απαντήσεις των μελών (εκτός ίσως από δύο) είναι εκτός θέματος. Για να περιοριστεί η ύπαρξη παρόμοιων νημάτων ανοίχθηκε το νήμα του προαναφερθέντος link και μπορώ να πω πως εξετέλεσε ικανοποιητικά τον σκοπό του

    Με βάση τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν μερικά ή γενικά συμπεράσματα με βάση τις υποθέσεις μπορούν μόνο να διατυπωθούν θεωρίες. Οι θεωρίες χρήζουν απόδειξης
    Στην πρώτη σας ερώτηση βιωματικά (δηλαδή βάσει δεδομένων) μπορώ να απαντήσω κατακάθετα: που να ξεκινήσει την σήμερον ημέρα όχι, μπορεί όμως να συμβεί ακόμη και αν.
    Στην δεύτερη, επίσης βιωματικά (δηλαδή με δεδομένη, όπως κάποια δική σας για τα 27 χρόνια κλπ) όσες, λίγες, έχω γνωρίσει έχουν δομηθεί σε άλλες εποχές, όταν η πρόσβαση στην πληροφορία ήταν δυσχερής και ίσχυαν τα όσα αναφέρονται στο προαναφερθέν link.
    Αρκεί, όταν υποστηρίζεται έμπρακτα.
    Σε ποιες πράξεις αναφέρεστε;




    @DreamMaster : σε flow chart θα ήταν συνοπτικότερο αλλά δεν παρέχονται τα απαιτούμενα μέσα, κατά τα άλλα αμετανόητος . ,;-)
     
  5. mpaxari

    mpaxari Regular Member


    Και στα 3 αποσπάσματα που παραθεσατε διακρίνεται ανταλλαγή ισχύος bDSm και σαδομαζοχιστικες πρακτικές bdSM. Το αν κάποιος ταυτίζεται ή όχι, με ένα ή περισσότερα τα παραπάνω η όχι, δεν τον καθιστά εντός ούτε εκτός του "περιβόητου" πλαισίου.


    Καμία ένσταση, αλλά βρισκόμαστε σε bdsm φόρουμ. Εστιάζουμε σε αυτό και όχι γενικά και αόριστα. Επίσης θεωρώ ότι το όποιο ατυχές περιστατικό κατά τη διάρκεια play / σαδομαζοχιστικων πρακτικών έχει έξτρα βαθμό δυσκολίας στη διαχείριση από ότι γενικά.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το BDSM είναι ένα σύνολο πρακτικών (κυρίως ερωτικών αλλά όχι μόνο) στο οποίο ασκείται μονομερής μόνιμος ή παροδικός έλεγχος και στην ουσία του έχει δύο κυρίως ρόλους: Top και bottom. Οι ρόλοι δύναται να εναλλάσσονται αλλά σε κάθε μεμονωμένη πράξη υπάρχει ένας Top και ένας bottom.

    Αν ο έλεγχος αφορά αυστηρά και μόνο το σεξουαλικό κομμάτι τότε οι ονομασίες παραμένουν.

    Υποσύνολο του T/b είναι το D/s όπου η άσκηση ελέγχου είναι πιο εκτεταμένη και σε πράγματα έξω από το αμιγώς σεξουαλικό. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να ασκείται παροδικά ή μπορεί να είναι επί 24ώρου βάσεως μέσα σε κάποιο συμφωνημένο εύρος. Θεωρητικά οι εν λόγω ρόλοι μπορούν να εναλλάσσονται αν και προσωπικά δεν έχω ιδέα πως αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει έτσι.

    Υποσύνολο του D/s είναι το M/s στο οποίο ο έλεγχος που ασκείται είναι πλήρης σε ότι αφορά αυστηρά τα του σ (πχ σύζυγος και παιδιά μπορεί να εξαιρούνται) και θεωρητικά το μόνο δικαίωμα του s είναι να ζητήσει αποδέσμευση.

    Απαραίτητες προϋποθέσεις:
    • Οι πρακτικές αυτές είναι μεταξύ συνενούντων ενηλίκων με δικαίωμα δικαιοπραξίας.
    • Ύπαρξη κοινής κατανόησης και συμφωνίας στις μεταξύ τους πρακτικές
    • Καταμερισμός ευθυνών συναρτήσει του βαθμού παράδοσης ελέγχου.
    Όχι, ο Μήτσος που τουλουμιάζει στο ξύλο το Μαράκι γιατί έτσι, δεν είναι BDSM.

    Όχι, αυτός που θα βάλει κάτω μια παγωμένη κοπελίτσα που δεν έχει καταλάβει τι της γίνεται και της τον χώσει μέχρι το λαρύγγι δεν είναι BDSM

    Όχι, το "σκάσε σκύλα και γονάτισε στο Master" δεν είναι απαραίτητα BDSM

    Όχι, το που και ξυ είναι που και ξυ, δεν είναι απαραίτητα BDSM

    Το BDSM δεν είναι free for all, έχει ορολογίες, έχει κανόνες, έχει πρακτικές και δεν είναι ο,τι καυλώσει του καθένα.

    Αν σου κάνει έχει καλώς, αν δε σου κάνει πάλι έχει καλώς, το να λες ότι είναι ο,τι γουστάρει ο καθένας δεν έχει καλώς και δεν είναι ανεκτό.

    Όποιος έχει προτάσεις ή διαφορετικές οπτικές είναι ελεύθερος να τις καταθέσει, το έχω κάνει ο ίδιος κάμποσες φορές, και γίνονται μια χαρά συζητήσεις και δεν είναι στο ριξηκέλευθο αυτών το πρόβλημα.
     
    Last edited: 22 Αυγούστου 2020
  7. Discerning

    Discerning Contributor

    @Seras Victoria

    Πρόσεξε τον τρόπο που θα σου απαντήσω, και κάνε τους συνειρμούς σου. Εύκολα θα οδηγηθείς στο συμπέρασμα, ποιος (δυσκολότερα γιατί) προκαλεί αντιπαλότητα με παρόλες, κραυγές και υστερίες.

    Απολύτως σεβαστό!

    Και πολύ καλά κάνεις, από τη στιγμή που αυτή η επιλογή σε ικανοποιεί.

    Ας ξεκινήσουμε από τη βάση της πρότασής σου. Ποια ακριβώς ορολογία, θεωρείς ότι δεν γνωρίζω; !

    Yπάρχει έστω και ένα νήμα μου, που να μην εμπεριέχει ρητά, πως σέβομαι την επιλογή του κάθε ανθρώπου να βιώσει αυτό που επιθυμεί, όπως το επιθυμεί; Βρες μου έστω και ένα! Scripta manent. Παρέθεσε το link. Ομοίως, υπάρχει έστω και ένα νήμα μου, που να μην ξεκαθαρίζω το "κατά την γνώμη μου"; Scripta manent επίσης.

    Κατά τη γνώμη μου, καμία σημασία, για το δημόσιο συζητητήριο δεν έχει, το τι κάνω εγώ, εσύ ή ο άλλος. Δεν έχω κανένα λόγο να προτείνω κανένα σενάριο, από τη στιγμή που την Κ/υ την βιώνω με τις υ μου, και όχι με τα μέλη του forum. Αυτό που εγώ θεωρώ πως γίνεται σε ένα φόρουμ, είναι ανταλλαγή απόψεων, με όσους επιθυμούν να συζητήσουν πάνω σε μια άποψη. Ούτε κραυγές, ούτε υστερίες, ούτε off topic, ούτε flaming κλπ. Εχεις την άποψή σου, σεβαστή. Εχω τη δική μου, σεβάσου την. Συμφωνούμε; Μια χαρά. Διαφωνούμε; Και πάλι μια χαρά. Θέλουμε να συζητήσουμε τη διαφωνία μας; Το κάνουμε πολιτισμένα. Δεν θέλουμε; Oλα cool. Που ακριβώς έγκειται η αντίρρησή σου σε αυτό; (Και σε τι βαθμό το έχεις δει να συμβαίνει στα νήματά μου; Ρητορικό το ερώτημα)

    Scripta manent ξανά! Εχω γράψει επίσης κατ' επανάληψη, πως δεν κομίζω Γλαύκα εις Αθήνας. Θα διαβάσεις τεκμηριωμένη τη θέση μου, στην απάντηση προς τον MasterJp.

    Kαμία ασάφεια, ή πιο σωστά, ασάφεια ίσως για σένα και για άλλους/ες. Σε κάθε περίπτωση όχι προς όλους. Φαντάζομαι, δεν νοείς το φόρουμ ως 10-20 μέλη. Από την άλλη, είναι παντελώς εσκεμμένη, και καθόλου ύποπτη για όσους δεν είναι μέλος στο παρεάκι, και για όσους στο κεφάλι τους κατοικεί μυαλό, η συμπεριφορά συγκεκριμένων. Αρκετές φορές και η δική σου. Βλέπει την αρχή του post μου.
     
    Last edited: 22 Αυγούστου 2020
  8. Discerning

    Discerning Contributor

    Μαζί με το μέλος που απηύθυνα την απάντηση. 4 υ, 4 εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτό συνηγορεί στην άποψή μου, πως το πλαίσιο είναι χαοτικά μεγάλο (κράτα μόνο το μεγάλο αν προτιμάς) και καθαρά υποκειμενικό. Αν τώρα εσύ, με τόσο μεγάλη απόκλιση στις 4 απόψεις, το θεωρείς σαφές και συγκεκριμένο, σεβαστή η άποψή σου.
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    "zoyzoy_ said:
    Διαβάζω και ακούω συνεχώς για συναίνεση! Συναίνεση σε τι τελικά; Στο να με χτυπήσει; Στο να με ταπεινώσει; Στο να με πονέσει με οποιοδήποτε τρόπο;
    Και ναι δίνω τη συγκατάθεσή μου ...έχω συναινέσει σε όλα!
    Τρομάρα μου....ναι ..γιατί στην ουσία δεν ξέρω ούτε πόσο θα με χτυπήσει, ούτε πόσο θα με ταπεινώσει ούτε τον πόνο που θα νιώσω...
    ....βλέπετε τα συναισθήματα ,η διάθεση και η δύναμη των στιγμών δεν μπορούν να μετρηθούν από πριν. Άρα, σε τι έχω συναινέσει; Σε τίποτα;"


    Η συγκεκριμένη απάντηση, δείχνει περίτρανα, πως δεν έχει καθολική ισχύ, αποδοχή και βάση, αυτό που ισχυρίστηκες και που παρουσίασες ως βασική προϋπόθεση. Τι ακριβώς θα κατανοήσει η υ, στο θα σε πονέσω για παράδειγμα; ! (Και ο καθένας, μπορεί να παραθέσει πολλά παρόμοια παραδείγματα)
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Δεν θέλεις με τίποτα να συνεννοηθείς με κανεναν επί της ουσίας, θέλεις μόνο να λες τα δικά σου και όλοι να προσκυνουμε λες και είμαστε οι υποτακτικές σου.

    Εγώ προσωπικά από εδώ και πέρα θα σε αγνοω, εύχομαι να το κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη μπας και σταματήσει όλο αυτό.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το γεγονός ότι τα lemmings βουτάνε στο γκρεμό είναι αξιοσημείωτο αλλά όχι καλή πρακτική για το well being τους.
     
  12. Discerning

    Discerning Contributor

    Στο post σου, δεν αναφέρθηκες σε καλή ή κακή πρακτική, αλλά σε απαραίτητη προϋπόθεση! Και σου έθεσα παράδειγμα, πως δεν ισχύει καθολικά. Δεν μπορεί να ισχύει. Κανένας, δεν μπορεί να κατανοήσει από πριν, το "θα σε πονέσω".