Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. tithon

    tithon Contributor

    στο πλαίσιο δεν τίθεται ζήτημα του αντικειμένου της συναίνεσης. το πλαίσιο αρκείται στη συναίνεση, όποιο κι αν είναι το αντικείμενό της. αν υπάρχει κοινός τόπος είναι συναίνεση. αν δεν υπάρχει κοινός τόπος δεν είναι συναίνεση. αν καταλαβαίνουμε με διαφορετικό τρόπο την κακοποίηση δεν υπάρχει συναίνεση (consensus). αν την καταλαβαίνουμε με κοινό τρόπο περιέχεται στη συναίνεση. το πλαίσιο «προφυλάσσει» από την αυταναφορική αυθαιρεσία, εκατέρωθεν, όχι από την όποια «κακοποίηση».



    κι ακόμη κι αν το ισχυριστεί, όπως λέτε, δεν τεκμηριώνεται «κακοποίηση». χρειάζεται η ικανοποίηση κι άλλων προϋποθέσεων. η ίδια η έννοια της «κακοποίησης», και οι συναφείς, περιέχουν πολύ υποκειμενισμό, ο καθένας μπορεί να έχει την «δική του» κακοποίηση. κι είναι της μόδας. τέσσερεις (τουλάχιστον) στους δέκα ευρωπαίους ισχυρίζονται οτι έχουν «κακοποιηθεί», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν τους κάνουν το χατήρι, που απαιτούν από τρίτους να κακοποιούνται αδιαμαρτύρητα απ' τους ίδιους, δηλαδή. οποιαδήποτε «κακοποίηση» μπορεί να προκύπτει από την απόσταση ή την σύγκρουση της αντίληψης, από την έλλειψη consensus, που προϋποθέτει "sensus".

    πονόμετρο μπορεί ίσως και να βρούμε, κακοποιητόμετρο δεν γίνεται να βρούμε.
    καταχρηστικόμετρο πιό εύκολα.

    ο υποκειμενισμός του «δικού μου» οδηγεί σε «κακοποίηση» προς κάθε κατεύθυνση. «κακοποίηση» είναι το χύμα. ο ίδιος ο υποκειμενισμός.
     
  2. moufa

    moufa into pussylicking

    @methodrone μάλλον όχι. Αλλά και εκτός domspace μπορεί να συμβεί στραβή. οπότε.... δεν ξέρω αν έχει νόημα η ερώτηση.
     
  3. Discerning

    Discerning Contributor

    Οχι όλα. Η άθλια επίθεση κατά της Ντενέβ..., και πολλά, μα πολλά ακόμα ανεκδιήγητα, δείχνει τυφλό μίσος προς κάθε τι, που δεν ανήκει στο "κίνημα"
     
  4. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Εγώ μίλησα για τα άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί κακοποίηση, όχι για τα δεινά που μπορεί να επιφέρει το εκάστοτε κίνημα (χωρίς εισαγωγικά).
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Να διευκρινίσω ότι στην προκειμένη περίπτωση ότι η κακοποίηση είναι το δικό μου assessment σύμφωνα με αυτά που κατάλαβα και αφορά αποκλειστικά την πρώτη φορά και αποκλειστικά από τη στιγμή που άρχιζε να φωνάζει σταμάτα και ο άλλος δεν το έκανε.

    Η ίδια δεν το βλέπει έτσι αλλά στην τελική διαπίστωση κακοποίησης μπορεί να κάνει αυτός που στα δικά του μάτια την υπέστη και/ή εξειδικευμένοι επαγγελματίες γνωρίζοντας το πλήρες background, εγώ δεν είμαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

    Ρωτήθηκα, έκανα διευκρινιστικές ερωτήσεις για να δω αν κατάλαβα καλά και είπα τη γνώμη μου.
     
  6. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @tithon θα μπορούσατε να μου το κάνετε φραγκοδίφραγκα;
     
  7. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Διαδεδομένη τακτική. Συμβαίνει συχνά.

     
     
  8. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Το κατάλαβα αυτό από τη ροή της κουβέντας. Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες.

    Το σημείο που με προβληματίζει είναι η γενικότερη αντίληψη που επικρατεί για τα άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί κακοποίηση κι όχι για την @Θρυαλλίς που έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της. Άσχετα εάν εγώ το βλέπω ή όχι με τον ίδιο τρόπο.
     
  9. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Κακοποιητομετρο υπάρχει συμφωνα με τον νόμο. Μπορεί να έχει κάποια θέματα αλλά υπάρχει και εξελίσσεται.

    Αν είχε γράψει κάποιος άλλος για την ασάφεια στην κακοποίηση θα είχαμε πέσει να τον φάμε, για να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Πολύ γελάω που "εντελώς τυχαία" πολλοί άντρες δεν ενδιαφέρθηκαν για το γεγονός ότι τόσες γυναίκες κακοποιούνται καθημερινά αλλά τους επηρέασε τόσο η κριτική απέναντι στην καημενουλα την Ντενέβ.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Γνώμη μου, αν είναι εξ αρχής γνωστό, κατανοητό και αποδεκτό ως ρίσκο, it's their life και στα δικά μου μάτια δεν μου πέφτει λόγος, αν και ο νόμος διαφωνεί επί του θέματος.

    Την άγνοια από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τη δεχτώ ως δικαιολογία στη στραβή και ο καταμερισμός της ευθύνης είναι ανάλογος με το βαθμό παράδοσης ελέγχου. Σε ένα απλό play (χωρίς M/s ή D/s) η ευθύνη είναι για μένα ισοκατανεμημένη, φταίνε και οι δύο το ίδιο ακόμα και αν είναι μόνο ο ένας που έπαθε ζημιά.

    Αν είναι M/D/s ο έχων τον έλεγχο έχει και την ευθύνη.
     
  12. Discerning

    Discerning Contributor

    Η άθλια επίθεση κατά της Ντενέβ και των 99 άλλων γυναικών, δεν ήταν κατά προσώπων, αλλά κατά του ερωτισμού στον πυρήνα του. Οποιος μπορεί το καταλαβαίνει. Οποιος δεν μπορεί, συνεχίζει να τρέφεται με τυφλό μίσος.

    Προσοχή εδώ: κατά της Ντενέβ και των 99 άλλων γυναικών