Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

αυτοερωτισμός και βδσμ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος tithon, στις 30 Αυγούστου 2020.

  1. Discerning

    Discerning Contributor

    Το υπογραμμισμένο τμήμα τονίζω, ως κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζει με νέο πρόσωπο ή Κ. Φυσικά και μπορεί να άρει τη συναίνεσή της κατά τη διάρκεια. Τα εμπειρικά δεδομένα, για να σχηματίσουν ένα "ικανό" κριτήριο για την κάθε υ, χρειάζεται αλληλεπίδραση με βίωμα πόνου, από πολλούς παρτενέρ ή Κ, και διαφορετικούς στους τρόπους, στα σημεία και στους χρόνους που δίνουν πόνο. Αρα, συμφωνείτε πως η συναίνεση στο συγκεκριμένο που συζητούμε (πόνος), επί της ουσίας, δίνεται κατά την διάρκεια του βιώματος, όταν δεν αναφερόμαστε σε δομημένη Κ/υ σχέση;
     
  2. iolanda

    iolanda Contributor

    MasterJp να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό παρακαλώ, σε μια προσπάθεια κατανόησης του κειμένου Σας.
    Αν εγώ σε κάθε μου σχέση συμπεριφερόμουν ως υ , παρέδιδα ή εγκατέλειπα , για μεγαλύτερη σαφήνεια, τον έλεγχο, αλλά ο έτερος δεν τον αναλάμβανε , ασκούσα ακούσια μια bdsm πρακτική χωρίς να υπάρχει bdsm σχέση ;
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2020
  3. Discerning

    Discerning Contributor

    Γιατί απαραίτητα να έχουν βρει τοίχο; Γιατί οπωσδήποτε το κακό σενάριο; Ο Τ ή ο Κ μπορεί να σταματήσει, αν το κρίνει, και πριν η υ χρησιμοποιήσει τη safeword, εάν αυτή υπάρχει. Το ίδιο μπορεί να σταματήσει και όταν δεν υπάρχει.
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αίρεται, έχει ήδη δωθεί και δεν παίζω με τις λέξεις
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Βρίσκω τοίχο δεν σημαίνει απαραίτητα τα έχω κάνει μαντάρα, εν προκειμένω έχει το νόημα αποφασίζω να σταματήσω
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Το ποστ μου αναφέρεται σε περιπτώσεις και πρακτικές που έτερος δεν υφίσταται.
    Edit
    Σε αυτό που ρωτάτε η απάντηση μου είναι ναι καθώς ο έλεγχος παρέμενε σε σας ασχέτως αν δεν τον ασκούσατε είχατε αν πάσα στιγμή την δυνατότητα να το κάνετε χωρίς συνέπειες
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2020
  7. espimain

    espimain Contributor

    Αν μπορείτε να βεβαιώσετε ότι το μήνυμα μου δεν θα σβηστεί όπως όλα τα άλλα, πριν την απάντηση σας.
    Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την ανάλλαγή απόψεων.
    Αλλά με τα δικά μου μηνύματα να σβήνονται και να περνούν έλεγχο δεν είμαι βέβαιος ότι είναι ισότιμη επικοινωνία.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Εγκρίνω τα posts σας αμέσως μόλις τα δω και γνωρίζετε ότι δεν έχει παραλειφθεί κανένα, βρίσκεστε στην ίδια θέση και απέναντι σε κάθε άλλο συνομιλητή σας, προφανώς σας σπάει τα νεύρα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μας συζήτηση και με όλη τη συμπάθεια προς το άτομο σας,ας προσέχατε
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Το bdsm είναι ένα ευρύτατο μεν, υπαρκτό δε πλαίσιο ορισμών και πρακτικών. Για να δει κάποιος τον εαυτό του μέσα σε αυτό ή να πει/συνειδητοποιήσει/επιθυμήσει κλπ να το κάνει, σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο έκανε ένα jump in μέσα στο πλαίσιο αυτό, έστω και σε γωνία.

    Υπάρχει όμως και το power exchange (PE ή και ΤΡΕ, αναλόγως κλιμάκωσης).

    Το ΡΕ είναι αναγκαία συνθήκη (ασχέτως κλιμάκωσης και «πεδίου», δεν είναι της παρούσης νομίζω) για το bdsm. Το αντίστροφο όχι, εξ όσων μου έχει δείξει η εμπειρία μου. Υπάρχουν πάρα πολλά δίπολα εκεί έξω (δεν λέω όλα για να αφήσω και το περιθώριο στατιστικού λάθους) που υπάρχει το ΡΕ ή και το ΤΡΕ και αυτό δεν είναι συνειδητό ή δεν γίνεται αντιληπτό σαν επιλογή, παρά μόνον σαν κάποιου είδους ή έκφραση ντετερμινισμού.

    Άπαξ και δεν γίνεται συνειδητά και από τους δυο ή δεν συνομολογείται ρητά ή με κάποιον εσωτερικό κώδικα επικοινωνίας, είναι μαθηματικά βέβαιο (ή τείνει έστω) ότι θα μετατραπεί τάχιστα ή λίγο πιο αργά σε ένα κακό ψυχολογικό παιχνίδι, σε κάτι νοσηρό, σε Σπιρτόκουτο ή Σύνδρομο της Στοκχόλμης, Γιόζεφ Φριτσλ ή άλλα τέτοια ωραία ψυχιατρικολογοτεχνικοδημοσιογραφικά τιτλάκια.

    Μπορώ να δω εύκολα (έχω προσωπικό βίωμα, αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να το γράψω) ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, την γνώση του τι συμβαίνει να την έχει μονομερώς ο «από πάνω». Το πόσο γρήγορα θα την κοινωνήσει – κοινοποιήσει στον «από κάτω» εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Για το διάστημα αυτό ισχύει η συναίνεση στο Πρόσωπο.
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2020
  10. espimain

    espimain Contributor

    Δεν μου σπάει καθόλου τα νεύρα η ελάχιστη καθυστέρηση.
    Μου προξενεί απορία γιατί σβήστηκαν τόσα ποστ στο συγκεκριμένο νήμα, με την αιτιολογία ότι προσέβαλα κάποιο μέλος.
    Κάτι που σαφώς ούτε ήθελα να το κάνω, ούτε το έκανα.
    Επίσης τίποτε δεν διασφαλίζει την ισότιμη επικοινωνία, όταν δεν είμαι σίγουρος ότι θα δημοσιευτεί αυτό που γράφω ή όχι.
    Ένας διάλογος δεν είναι ισότιμος όταν ο ένας από τους συνομιλητές μπορεί να περιορίσει την ελευθερία του λόγου στον άλλο.

    ΥΓ
    Δεν θα επανέλθω στο θέμα της τιμωρίας. Θα προσπαθήσω να γράφω ανώδυνα.
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2020
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δεν γνωρίζω σε ποια αναφέρεστε,επ αυτού στο support forum
    Για να μην δημοσιευτεί θα πρέπει να συντρέχουν λόγοι, στην τρέχουσα συζήτηση δεν βλέπω να μπορέσει να υπάρξει κάποιος, αν υπαινίσσεστε υστεροβουλία ξανασκεφτείς το
    Αντικειμενικά ναι, όταν λήξει η ποινή σας εδώ θα είμαι, να μήν νοιώθετε "υπό"
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    συγχέετε από λάθος ή εσκεμμένα, το βιώμα πόνου με την κ/υ, εστιάζετε αποσπασματικά σε βίωμα πόνου. οποιουδόπτε πόνου. οτι νά 'ναι πόνου. γιά άγνωστο σε μένα λόγο, ισχυρίζεστε οτι η υ (ποιά υ; πώς βαφτίστηκε υ; ) δεν ξέρει και δεν κατανοεί πώς θα της συμπεριφερθεί ένας σαδιστής (όχι κ, σαδιστής). η μ ξέρει και συμφωνεί να της συμπεριφερθεί με έναν τρόπο ο σαδιστής. μέχρι να διαφωνήσουν. είναι συσχέτιση και συμφωνία μεταξύ σαδιστή και μαζοχίστριας, συμφωνημένη. εσύ βαράς κι εγώ πονάω. καθαρό. αν δεν πονάω θα ντυθώ και θα φύγω. αν πονάω παραπάνω θα ντυθώ και θα φύγω. θα ξανασυνεννοηθούμε αν είναι, μήπως βαρέσεις όπως νομίζω.

    ο κ και η υ δεν κάνουν συμφωνία. συναινούν. η υ ξέρει οτι χρησιμοποιείται και υπηρετεί. ήδη το ξέρει. είτε πονάει είτε όχι. είτε πονάει πολύ είτε καθόλου. οι ρόλοι έχουν ήδη αναληφθεί. μέχρι να αναληφθούν δεν υπάρχει ούτε κ ούτε υ. δεν γίνεται μαντεψιά. γίνονται διαπιστώσεις. σπανιότατα αυθημερόν, αλλά κι αυτό γίνεται κάποτε. η αντιληπτική ικανότητα του κ, και της υ, πολύ δύσκολα πέφτουν έξω, απ όσο ξέρω. δεν συμπεριλαμβάνεται δοκιμή να σου ρίξω μία να δούμε αν πονάς. σε βαράω όταν και όσο θέλω να πονάς, εφ όσον ήδη σε έχω γιά να σε χρησιμοποιώ. την μ που θα πάει στον κ για σεσσιον, κι εφ όσον ο κ αντιληφθεί οτι είναι εκεί για σέσσιον κι όχι για να υπηρετήσει, θα κρίνει αν ενδιαφέρεται ή αν επείγεται για σεσσιον, αν επιθυμεί να τοπάρει, και θα πράξει αναλόγως. μόλις έφαγα, πήγαινε σπίτι σου ή κάτσε να δοκιμάσω, πλάκα έχει.

    αν μαντεύει κάποιος γιά τον άλλον, από θέση που δεν κατέχει, με πρόφαση εικαζόμενη άγνοια ή αδυναμία κατανόησης του άλλου, το "παιγνίδι" το κάνει μονος του, χωρίς τον άλλον, αυτοερωτίζεται. ακόμη κι αν ο άλλος γι αυτό πήγε.