Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άλμα πίστης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος mpaxari, στις 2 Σεπτεμβρίου 2020.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Εγώ δεν θα έλεγα πως κουβαλάει υπολογισμό, παρά αντίφαση. Πρέπει η αναθρεμένη ως ανεξάρτητη γυναίκα να εκχωρήσει τον έλεγχο σε ένα αρσενικό. Μόνο που πρέπει να του αναγνωρίσει πως είναι πιο ισχυρός από αυτήν. Σε αυτή την περίπτωση αυτή είναι η δυσκολία. Όπως επίσης και ο δυναμικός άνδρας που θα παραδώσει τον έλεγχο θέλει να αναγνωρίσει την ισχύ σε μία γυναίκα.
    Δεν είναι συνυφασμένη η υποτακτικότητα με αδυναμία, τουλάχιστον όχι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
    Ούτε και είναι υπολογιστικό. Κάπως νομοτελειακό μου φαίνεται να παραδίδεται ο έλεγχος στον ισχυρό της σχέσης, της ομάδας, της κοινωνίας ολόκληρης. Οπότε είναι σε κάποιο βαθμό αναπόφευκτα έτσι, καθώς όλοι δεν ταιριάζουν με όλους. Αν ο "ισχυρός" μπορεί να εμπνεύσει το υ να ακολουθήσει, εκεί θα γίνει και το άλμα πίστης θαρρώ.
     
  2. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Τα είπες όλα.
    Και οχι μόνο αυτό γουστάρει αλλά ακόμα βαθύτερα, έχει ανάγκη να παραδοθεί σε Αυτόν, την εμπνέει να κάνει αυτό το άλμα και να παραδοθεί. Δεν θέλει να έχει άλλη επιλογή παρά να ορμησει στο κενό προς Εκείνον.

    υ.γ ακόμα ακούω τη φωνή της μάνας μου
    "να είσαι ανεξάρτητη, να μην έχεις ανάγκη κανέναν"
    -αφού θέλω λέμε!
     
    Last edited: 4 Σεπτεμβρίου 2020
  3. iolanda

    iolanda Contributor

    Μήπως η μαμά σας το έλεγε για κοινωνικούς λόγους, όπως για παράδειγμα : να έχεις τη δουλειά σου, να μην γαντζωνεσαι πάνω στους άλλους, να μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους, να μην ζεις παθητικά, να μην ζεις σαν παράσιτο απομυζωντας και να είσαι ανεξάρτητη κοινωνικά?
    (αχ λατρεμένες μαμάδες)
     
  4. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    @iolanda
    Κυρίως για την οικονομική και κοινωνική ανεξαρτησία μου πιπίλαγε τα αυτιά απο την εφηβεία, όμως ούτε συναισθηματικά θα ήθελε να είμαι εξαρτώμενη διότι η μαμά είχε καεί απο τον χυλό και τώρα φυσάει και το γιαούρτι. Θα της ήταν αδύνατο να αποδεχτεί την επιλογή που έχω ηδη κάνει.
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    Αν υπάρχει υπολογισμός, δεν μιλάμε για άλμα πίστης, αλλά για λογιστική πράξη. Το 2ο παίζει συχνά, αλλά δεν σχετίζεται με το αφήνομαι, τολμώ, κάνω το βήμα στο ανεξερεύνητο, πηδάω στο άγνωστο... Ο Κ λειτουργεί ως μαγνήτης, η υ ως τεμάχιο σιδήρου.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    αν δεν θέλατε, δεν θα πήγαινε ο νους της να σας κατευθύνει αντίστροφα  
     
  7. iolanda

    iolanda Contributor

    Εμένα που με πήραν απ' το χεράκι μια φορά για να περάσω ''απέναντι" , δεν πήγε καλά.
    Τώρα πιστεύω πως οφείλεται στο γεγονός πως έλειψε αυτή η νοητική διεργασία ώστε να καταλήξω μόνη μου στο "Ναι! εκεί θέλω να πάω!"
    Και που ίσως αν την είχα κάνει τελικά να μην πήγαινα.

    Edit:
    Σας ευχαριστώ για το νήμα @mpaxari , ανακαλύπτω πραγματάκια  
     
    Last edited: 4 Σεπτεμβρίου 2020
  8. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    με μυρίστηκε η μανούλα λέτε, διόλου απίθανο!
     
  9. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση της δικής σας οπτικής και σκεψεων  

    Σκέφτομαι ξανά ότι όλες οι προηγούμενες υπερβασεις, η τριβή μεταξύ των δύο, η όσμωση είναι ίσως αυτά που θα δομήσουν την εμπιστοσύνη και θα δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο έτσι ώστε να γίνει το άλμα.
     
  10. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Όντως έχει κάτι θρησκευτικό. Δεν πιστεύεις με τη λογική.
    Δεν ξέρω αν είσαι ρηχός αλλά σίγουρα δεν είσαι Κ/υ/σ κατά δική σου δήλωση.
    Κάποια πράγματα είναι απόλυτα στο βίωμα τους και προσπαθώντας να τα μεταφέρεις με λέξεις σε κάποιον που δεν έχει το βίωμα τα μικραινεις για χωρέσουν. Τουλάχιστον εγώ, ίσως η @margarita_nikolayevna, που έχει πολύ πιο καλή πένα από τη δική μου, τα καταφέρει καλύτερα.

    Δύσκολα περιγράφεται η πίστη και το δέος, γνωρίζω τους ορισμούς και τις έννοιες το βίωμα όμως είναι αλλιώς.

    Όπως στο παράδειγμα με τη πτώση από αεροπλάνο που αναφέρεις πιο κάτω, όσο και να σου εξηγήσει κάποιος τι θα νοιώσεις, αν δεν το κάνεις η αντίληψη σου θα είναι περιορισμένη.

    Έχω αναφέρει πιο πάνω ότι στο άλμα είσαι μόνος, τουλάχιστο έτσι το έχω βιώσει, χωρίς αλεξίπτωτο, χωρίς τίποτα. Εξου και το "άλμα πίστης". Πάνω από το κενό είσαι μόνος ξέρεις και νοιώθεις ότι θες να πας απέναντι. Δεν έχεις ιδέα τι έχει εκεί πέραν του Κ. Αυτός είναι που σε "τραβάει" και θέλεις να πας εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν Αυτού και του στόχου εκείνες τις στιγμές.

    Η θέση της @sapfw, όπως είπε και η ίδια, ουδεμία σχέση έχει με άλμα πίστης. Ούτε το θα το κάνω γιατί θα περάσω καλά που λες έχει κάποια σχέση. Η πτήση πάνω από το κενό βιωνεται ως τέτοια έχει, φόβο, αγωνία, ίσως και τρόμο. Δεν υπάρχει, τουλάχιστο ούτε βίωσα, ούτε άκουσα κανένα υπολογισμό και καμία υπολογιστική πράξη.

    Ελπίζω να μπόρεσα να μεταφέρω το τι δεν είναι τουλάχιστο  
     
  11. mpaxari

    mpaxari Regular Member


    Κάπου το ίδιο λέμε.  
    Δεν είμαι σίγουρη για όλα πάρα μόνο για το δικό μου βίωμα, γιαυτό και ρωτάω τόσα πολλά!

    Αν ο Κ πάρει το υ και το "πετάξει" απέναντι όπως λες, υφίσταται άλμα πίστης?
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι εννοείς ή για να είμαι ακριβής δεν έχω καταλάβει πού γίνεται αυτό το άλμα πίστης το οποίο αναφέρεις. Καταλαβαίνω την έννοια της "θρησκευτικής εμπειρίας", έχοντας βιώσει κάτι ανάλογο, ωστόσο το "θρησκευτικό" είναι απλά μια περιγραφή για να μεταδώσει ένα νόημα, η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά πιο πεζή, η εμπειρία μου δεν είχε τίποτα το θρησκευτικό, τίποτα το υπερβατικό.

    Στο τέλος της ημέρας το τι νομίζω εγώ ή ο καθένας ελάχιστη σημασία έχει: αν εσύ ένιωσες ότι έκανες άλμα πίστης τότε έκανες άλμα πίστης, το perception of things είναι αυστηρά προσωπικό.