Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εσείς, πού ήσασταν;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby_m, στις 13 Μαϊου 2020.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Marqui : θα εκπλαγείτε με το πόσο εγγενής είναι ο τσουλισμός στις vanilla, μπορείτε να το διαπιστώσετε κοιτώντας γύρω σας, ίσως εδώ περισσότερο από αλλού.

    Λυπούμαι αλλά στα δικά μου μάτια το παράδειγμα σας έχει πάνω του μια νέον επιγραφή service top που αναβοσβηνει με βέλος το pass time εκτός του ελέγχου του Κ (ποια κυριαρχία?) να δείχνει σε αυτή.
     
  2. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Εάν κατίσχυση σημαίνει υπερισχύω σε όλους τους τομείς τότε σίγουρα "αναγνωρίζεται" υπό την έννοια του γίνεται αντιληπτή. Αυτό δεν μεταφράζεται σε κρίση ως προς τον Κ αλλά ως εσωτερική αναγνώριση του Άλλου. Αυτό που επιβάλλεται είναι η υποταγή. Μα πόσο να κρατήση αυτή χωρίς διαρκή κατίσχυση; Κατ' εμέ η υπεροχή του Κ είναι αναγκαία.
     
  3. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Αγαπητέ μου Marqui, δεν έχω πρόβλημα ακόμη κι αν παίζετε με τις λέξεις, αρκεί να το κάνετε έντιμα. Τούτο σημαίνει ότι όταν γράφω "αναγνώριση ισχύος", δεν γράφω αναγνώριση κατίσχυσης και συνεπώς όλη η συνεπαγωγή είναι άτοπη. Η αναγνώριση της ισχύος εμπεριέχει τόση κρίση όση απαιτείται για μία αναγνώριση. Επιπλέον δήλωσα με πολύ σαφήνεια ότι ομιλώ περί κατισχυόμενου (ο υφιστάμενος κατισχυτική δράση) και όχι κατισχυμένου, ακριβώς για να προλάβω τέτοιες παρανοήσεις. Ο κατισχυόμενος έχει κάθε ευχέρεια να κρίνει εκείνον που επιχειρεί να τον κατισχύσει, επειδή δεν έχει ήδη κατισχυθεί (βλέπε κατισχυμένος). Φαντάζομαι γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια, ότι αρέσκομαι κι εγώ να ακριβολογώ.

    Τέλος, μπορώ να διαβάσω από περισσότερα του ενός κύτταρά σας την ακολουθία του DNA σας και θεωρητικά ακόμη και να σας αναπαράγω, αλλά αυτό που θα κλωνοποιήσω θα είναι μόνο γενετικά εσείς. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλω να καταδείξω, είναι ότι θα σας αναγνώριζα ως όλον στο μικροσκόπιο μόνο αν ήσασταν μονοκύτταρη αμοιβάδα. Αυτό που είστε όμως, μόνο ως σύνολο κυττάρων μπορώ να το αναγνωρίσω και επίσης μόνο ως τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει και να επιβιώσει. Επιπλέον το δάσος δεν είναι οικοσύστημα μόνο για την καστανιά που ζεί εκει αλλά και για όλα τα άλλα δέντρα, φυτά, θάμνους, μικρόβια, ζώα, έντομα, μύκητες κλπ κλπ που διαβιούν εκεί. Συνεπώς όλο αυτό το χάνετε όταν κοιτάτε επίμονα και σε λεπτομέρεια την καστανιά...
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

     

    Μια εικόνα, χίλιες λέξεις  
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Καλά ο Κ , αλλά ο υ;
    Κρίνει ο υ τον. Κ;
    Ιιιιιιιιιιιιι...... Τα ύστερα του κοσμου!!!  
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν μπορώ παρά να δηλώσω   ένα, όχι περισσότερα  

    Γνωρίζω πως όλοι το γνωρίζουμε, οι καλύτερες διαφωνίες, αυτές που δεν τελειώνουν ποτέ, είναι όταν ούτε ο ένας έχει δίκιο ούτε ο άλλος. Για τον λόγο αυτό δεν το συνεχίζω, να πω για το πλαίσιο αναφοράς του νήματος, no mercy ενέργειες κλπ.
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2020
  7. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Κάποιος μου καταλόγισε πριν λίγο καιρό πριν οτι σκέφτομαι και επχειρηματολογώ για ζητήματα του βδσμ με όρους βανίλα. Μπορεί να έχει δίκιο. Υπάρχουν όμως ανθρώπινα χαρακτηριστικά που έχουν καταχωρηθεί στο κόσμο των βανίλα μόνο επειδή δεν σκέφτηκε κάποιος να συμπεριλάβει βιβλιογραφικά ή εμπειρικά σε αυτά το χώρο του βδσμ. Κοντολογίς, πρόκειταιι για χαρακτηριστικα με πανανθρωπινη ισχύ.

    Σε απάντηση του ερωτήματος της @gaby_m επιστρατεύω το επιχείρημα που λέει οτι "σε μία σχέση ο καθένας είναι υπεύθυνος για το 100% του ποσοστού που του αναλογεί". Η προσαρμογή του επιχειρήματος αυτού στον κόσμο του βδσμ είναι πως σε μια Κ/υ σχέση ο Κ είναι 100% υπεύθυνος για το σύνολο της σχέσης, επειδή εκείνος έχει την κατίσχυση και την Κυριαρχία, άρα την εξουσία στη λήψη αποφάσεων, άρα και το σύνολο της ευθύνης της σχέσης. Επομένως, το ερώτημα της νηματοθέτριας, εφ' όσον αναφέρεται και αναζητά τις ευθύνες του Κ, είναι βάσιμο.

    Θεωρώ πως το παραπάνω συμπέρασμα είναι λάθος. Ο Κ δε μπορεί να εισχωρήσει απόλυτα στο μυαλό της υ (ως ένα βαθμό μπορεί) και να είναι σε θέση να γνωρίζει όλες τις διεργασίες που συμβάινουν εκεί μέσα. Όταν επομένως οι διεργασίες αυτές παράγουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο Κ δεν είναι σε θέση να το προοβλέψει και να αντιδράσει ανάλογα. Επίισης, στη συγκεκριμένη περίπτωση εξ όσων κατάλαβα η απόφαση περί αποχώρησης από τη σχέση ήταν προϊόν αναρώτησης της υ περί της υποτακτικής της φύσης, διαδικασία επι της οποίας ο Κ ελάχιστα μπορούσε -ή ήθελε σκοπιμα- να παρέμβει.
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Είχε δικιο.
     
  9. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ας μην μπερδεύουμε το κατισχυμένο, υποταγμένο πρόσωπο με το πρόσωπο με ανεπεξέργαστα ένστικτα, το δεύτερο είναι που δεν μπορεί να επιμεληθεί τα του εαυτού του σε μια σχέση και πάντα φταίει ο άλλος άνθρωπος που δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Η κατίσχυση και η συνεπακόλουθη ηγεσία του Κ σε μια σχέση Κυριαρχίας - υποταγής σημαίνει πως οτιδήποτε αποφασίζει ο Κ το αποφασίζει μόνος του και δεσμεύει απόλυτα το υ με αυτό. Πέραν τούτου το υ, όπως και το Κ, έχουν την ευθύνη του εαυτού τους στην σχέση αυτή και παντού. Την ευθύνη του μηνύματος που περνάνε στον άλλο άνθρωπο, μεταξύ άλλων. Μέχρι τις κόκκινες γραμμές υπάρχουν στάδια ακόμα και αν αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις, διανυθούν αστραπιαία. Μπορούν τόσο το Κ όσο και το υ να προειδοποιήσουν ότι κάτι πηγαίνει πολύ στραβά, κάτι άσκημο πλησιάζει.

    Όσον αφορά τα δικά μου, λάθος καταλάβατε, αποχώρησα από παλαβό φόβο προς τον Κ, δεν τον άντεξα, έσπασα το σκοινί μου και έφυγα τρέχοντας πολύ γρήγορα, αφού πρώτα είχα δώσει και μια καλή δαγκωνιά. Μετά, πολύ μετά, όταν ηρέμησα κάπως, αναρωτήθηκα αν ήμουν αρκετά υποτακτική, διότι τότε τα βραβεία δίνονταν στις σκλάβες εκείνες που έμεναν no matter what, τι μυαλά που κουβαλούσα και εγώ εκείνη την εποχή!
     
  10. Unit

    Unit Regular Member




    Μην ξεχνας οτι υπαρχει και το <βαρεθηκα,βαριεμαι> ακομα και σε αυτη την κατηγορια σχεσης,οπως σε ολες τις σχεσεις.
    Υποσυνειδητα η συνειδητα καλιεργειται και αυτο.
    Το μυαλο ειναι αλητης,μπορει να μπουχτισει,να ζηταει μια αλλη συγκινηση,να συγκρινει,να ζυγιζει και πολλα μα πολλα αλλα μεχρι ολα αυτα να υπερισχυσουν απο το καποιο βολεμα της σχεσης.
    Αυτα..
     
  11. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Το ίδιο λέμε αναφορικά με τις ευθύνες στη σχέση.

    Σχετικά με τα αίτια αποχώρησης σου, ομολογώ ότι καταβα λάθος.
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Μην παραβλέπετε το ότι κάποιοι είμαστε εδώ - μεταξύ άλλων- γιατί αυτά είναι too much vanilla shit για μας...