Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η υποταγή προσφέρεται ή προκύπτει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος iolanda, στις 1 Σεπτεμβρίου 2020.

  1. iolanda

    iolanda Contributor

    Τι εννοείται ως αμφισβήτηση του Κ;
    Αν υπάρχει αμφισβήτηση, δεν υπάρχει κατίσχυση.
    Η φυγή, συνήθως, γίνεται από φόβο.
     
  2. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Ακριβώς. Η αναγνώριση της κατίσχυσης μπορεί να ξυπνήσει το φόβο. Εϊναι προϊόν δεύτερων σκέψεων της υ.
     
  3. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    ούτε επιβάλλεται, ούτε υφαρπάζεται... η υποταγή εμπνέεται
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Στην προκειμένη, δεν εννοούμε την Γαλλική Επανάσταση, ούτε την Αμερικανική, ούτε του '21, εννοούμε ένα υ που αγριεύει επειδή κατισχύθηκε και, μετά την πρώτη χαρά, του φαίνεται βαρύ όλο αυτό. Νομίζω δεν είναι πολύ δύσκολο να δεχτούμε ότι αυτό το υ αποδέχεται την θέση του, διά της αντίδρασης και της αντίστασης, άλλο τι θα αποφασίσει να κάνει ο κατισχύσας, μην ξεχνάμε, Κ. Από την άλλη, το υ που δηλώνει μη διαθέσιμο ξεκαθαρίζει απόλυτα ότι στον συγκεκριμένο Κ δεν συναινεί και δεν προχωράει τίποτα.

    Εκτός του ότι κάνετε δηλώσεις με πολύ απόλυτο ύφος, και λοιπόν; Αν το εμπνευσμένο υποταγής υ δεν κατισχυθεί, υπάρχει ενεργή υποταγή; Υπάρχει Κ να του υποταχθεί το υ, παρά την έμπνευσή του;
     
  5. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    @gaby_m

    έχω την αίσθηση πως βλέπουμε το ίδιο θέμα από διαφορετική σκοπιά... το θέμα μας είναι η υποταγή... εσύ -αν καταλαβαίνω σωστά- το βλέπεις σαν αποτέλεσμα κατίσχυσης, εγώ -χωρίς να αποκλείω τη δυναμική της κατίσχυσης- το βλέπω σαν έμπνευση... η δική σου οπτική τοποθετεί την υ σε μια παθητική στάση, η δική μου οπτική σε μια ενεργητική στάση

    στην τελική τι έχει σημασία; ο τρόπος ή το αποτέλεσμα;
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Η έμπνευση δεν υποδηλώνει τίποτα ως προς το αποτέλεσμα, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι ο Κ μπορεί να μην ενδιαφέρεται καν για αντιδράσεις του υ που δεν είναι αποτέλεσμα της δικής του, συγκεκριμένης κατισχυτικής δράσης. Δεν αρκεί να υποτάσσεται το υ, καλό (για την σχέση) είναι να υποτάσσεται για λόγους αναγνωρίσιμους και κοινά αποδεκτούς. Υπό αυτή την οπτική ο τρόπος μετράει εξίσου με το αποτέλεσμα, χώρια που ο τρόπος προκαλεί το αποτέλεσμα και αν όχι τότε έχουμε ασυμφωνία που απλά αργεί να γίνει αντιληπτή. Παρεμπιπτόντως, για μένα, είναι προσωπικό μου αυτό αλλά μπορεί να καλύπτει και άλλους, η αποδοχή της κατισχυτικής δράσης του Κ προϋποθέτει και ενεργητικότητα από πλευράς υ.

    Όσον αφορά το θέμα μας και αν είναι η υποταγή, επαναφέρω την αρχική ερώτηση για να την βλέπουμε
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    για σένα μπορεί η έμπνευση να μην υποδηλώνει τίποτα ως προς το αποτέλεσμα και ως ένα σημείο το δέχομαι... για μένα όμως υποδηλώνει πολλά... είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι gaby_m, διαφορετικά επεξεργαζόμαστε τα ερεθίσματα, διαφορετικά υποτασσόμαστε... τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε σ' αυτό;
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Είναι σεβαστό το πως το αισθάνεσαι αλλά σε μένα δεν δουλεύει έτσι. Η έμπνευση είναι προαπαιτούμενο εννοείται. Αν το Κ δεν σε εμπνέει δεν γίνεται τίποτα απολυτως. Δεν θα είχε καν νόημα η συζήτηση.
    Με εμπνέει λοιπόν ως προς την πρόθεση πιθανόν του να υποταχθώ. Άλλά άλλο πρόθεση να και άλλο υποτάσσομαι. Για να συμβεί το δεύτερο δεν αρκεί η εμπνευση.
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    αντέδρασα στο "επιβάλλεται" γιατί το οπτικοποίησα σαν τους Φλινστοουνς --> ροπαλιά το κεφάλι --> καρούμπαλο --> υποταγή... ενώ ξέρουμε όλες πολύ καλά πως δεν είναι έτσι... άσε που το "επιβάλλεται" δίνει άλλα πατήματα σε επίδοξους wannabe για κάθε είδους παπαριά... ξέρεις καλά τι εννοώ... εξ ου και η απόλυτη αντίδραση
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η διαθεσιμότητα ή -για να είμαι ακριβής- η έλλειψή της, όπως τουλάχιστον το βλέπω εγώ, δεν είναι απαραίτητα αποτρεπτικός παράγοντας στη διαδικασία που θα οδηγήσει σε κατίσχυση, μπορεί ωστόσο να γίνει μετά την αναγνώριση της τελευταίας.

    Πχ:
    • καλά όλα αυτά αλλά δεν είμαι ελεύθερη/ος
    • Τι έγινε εδώ ρε παιδιά; Εξαφανιζόλ πριν πάθουμε μεγαλύτερη ζημιά.
    Και, όπως και ανέφερα και στο προηγούμενό μου ποστ, ακόμα και αν υπάρχει διαθεσιμότητα εκ μέρους του υ, τυχούσα επανάστασή του, η οποία, στα δικά μου μάτια, στρέφεται κυρίως κατά του ίδιου του του εαυτού, στα μάτια του Κ δεν είναι διαχωρίσιμη από μη διαθεσιμότητα του υ.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν διαφώνησε ποτέ κανείς πάνω σε αυτό, αλλά δεν ήταν και το θέμα.

    Άλλωστε και εγώ πριν από πολλά χρόνια ήμουν της άποψης ότι υποταγή για μένα (και αυτό είχε σημασία) σημαίνει πάνω απ όλα έκφραση του βαθύτερου είναι μου και ενεργή υποταγή σημαίνει αυτοπραγμάτωση. Έτσι γνωρίζω πόσο ισχυρή αλλαγή παραδείγματος είναι η άποψη ότι η υποταγή προκύπτει από την κατισχυτική δράση του Κ.
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Kαι φυσικά ισχύει μποθγουέιζ...