Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM στάση & συμπεριφορά σε έναν BDSM χώρο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master Electro-pain, στις 30 Μαρτίου 2021.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ειλικρινά δεν μπορώ να δώσω ικανοποιητική απάντηση. Το αναγνωρίζω διαισθητικά ως τροπισμό και χρησιμοποιώ μεταφορικά τον όρο της βιολογίας. Ίσως η ορθότερη περιγραφή είναι αναγνώριση συμπεριφορικών μοτίβων που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους χωρίς ωστόσο να μπορείς να το περιγράψεις μακροσκοπικά.

    (Addendum)
    Κοντολογίς αναγνωρίζω με τρόπο που δεν μπορώ επακριβώς να προσδιορίσω.

    Βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βλέπω αυτά που θέλω παραγνωρίζοντας πράγματα που δεν τα βλέπω -και όχι γιατί δεν υπάρχουν- αλλά δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς, πραγματικότητα είναι αυτό που αναγνωρίζεται ως τέτοια αλλά μου φαίνεται ότι ανοίγει πολύ φιλοσοφικά η συζήτηση.
     
    Last edited: 4 Απριλίου 2021
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Arioch : κατάλαβα, ευχαριστώ, θα μου ήταν ενδιαφέρουσα μια καταγραφή των μοτίβων που αναφέρετε
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Κυρίως στη γλώσσα του σώματος αλλά μου είναι αδύνατο να το προσδιορίσω. Το γεγονός ότι μέσα μου λέω "οι τάδε είναι σε D/s συσχετισμό ή αν οι τάδε έχουν D/s εγώ είμαι ο πάπας" -και χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι η εκτίμησή μου είναι απαραίτητα ορθή- σημαίνει ότι πυροδοτείται μέσα μου ένα trigger άσχετα με το ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω ποιο είναι αυτό.
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Arioch : καταλαβαίνω πολύ καλά τι λέτε, αυτό
    είναι εκείνο που κυρίως παρατηρείτε η εκείνο που συναντάτε συχνότερα;
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι ρωτάτε, μπορείτε να διατυπώσετε την ερώτηση διαφορετικά;
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Γράψατε
    Κυρίως αυτή παρατηρείτε ή κυρίως αυτή την έκφραση, εν αντιθέσει με την λεκτική, συναντάτε;

    Ελπίζω να είναι πιο κατανοητό
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτήν παρατηρώ. Η "ανάγνωση" αυτή γίνεται αυθόρμητα και ομολογώ ότι είναι επαγγελματικό "κουσούρι", αν εμένα μόνο στο τι λέγεται και όχι στο από ποιον, σε ποιον, πότε και με πιο τρόπο, θα πήγαινα άκλαυτος.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Συμφωνώ
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Υπάρχουν πολλοί που διατυπώνουν εντελώς διαφορετικά τα περί "υποκουλτούρας" από τον Καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας Γκέλντερ, ο οποίος μάλλον αντιλαμβάνεται από ελλειπτικά ("τοπικά στο αντικείμενό του" το θέμα, λογικό ως ένα βαθμό) έως επιφανειακά το θέμα, και αποτυπώνει δεδομένες προβολές κατάλληλες για να τροφοδοτήσουν κουβέντες για "ψεκασμένους", "συνωμοσιολόγους", "φλατέρθουρες" κλπ ως τις πλέον "προφανείς", ευεπίφορες στην "φάπα" και με μια κάποια γραφικότητα ομαδοποιήσεις, σε μιαν "αρμοδίως" προσπάθεια αντιστοίχισης σημαίνοντος και σημαινομένου. Τεσπά, και η προσέγγιση ενός υποσυνόλου, δεν στερείται ποιάς τινός ήκιστης συνεισφοράς.
    Γενικότερα, τεχνικώς μιλώντας, η επίκληση σε έναν φορέα, μιας προσέγγισης, ενός θέματος, χωρίς για το ίδιο θέμα να παρουσιάζονται αντίστοιχοι φορείς, έστω και ως αναφορά ακόμα κι ένα "μεταξύ άλλων", "δεν 'φελάει", που λέγαν κι οι επαναστατήσαντες προ-προπαππούδες μας, έτσι για να είμαστε και στο πνεύμα των 200 χρόνων, τρομάρα μας, κιετς.
    ...
    Όσον αφορά στους ομοφυλόφιλους, τεχνικώς μιλώντας και πάλι, ως "κοινωνικοί εταίροι" πλέον, δεν μπορούν να προσεγγιστούν υπό κοινό πρίσμα, απέχουν της "υποκουλτούρας" παρασάγγας για προφανείς λόγους, που εκφεύγουν του παρόντος...
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @cadpmpc : φρονώ πως θα αποφευχθούν συζητήσεις του είδους που αναφέρετε, αν έχετε γνώση άλλων φορέων ευπρόσδεκτοι

    Αναφορικά με τούς ομοφυλόφιλους, όπως ο ίδιος αναφέρετε, πλέον
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @MasterJp

    Καταγεγραμμένα όλα εδώ (#104):
    ..."...Προσπερνώντας τον ορισμό της "υποκουλτούρας", ως καθαρώς τεχνικό θέμα, (ως πιο ουσιαστικό και περιεκτικό, ας αναφέρω τον "η εκδήλωση της διαφοροποίησης μιας ομάδας ανθρώπων σε μέρος ή/και το σύνολο του κρατούντος αφηγήματος"- ακόμα-ακόμα και μέσα στα σύνορα μιας "υποκουλτούρας") ..."...
    Το "ως πιο ουσιαστικόν και περιεκτικόν" δηλώνει την προσωπική μου επιλογή, μεταξύ άλλων. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ το καλοδεχούμενο της αναφοράς άλλων προσεγγίσεων, όμως παραμένω σταθερός στο "εδώ, δεν είναι ΙΕΚ", προσβάσιμα τα "πάντα όλα" αφού, το τεμπελοκόπι-πέιστ των άλλωνε υπονομεύει ττην κρίση παιδιών και παιδγιών.
    Να τονίσω επίσης τον "τεχνικό χαρακτήρα" του όρου "υποκουλτούρας", αν και αντιληπτός και κατανοητός στο περιεχόμενο που "θέλει" να περιγράφει, αλλά αδιάφορος.
    Αν ήμανε "συνωμοσιολόγος" θα έλεγα πως είναι "σκοπίμως υποβολιμαίος", μιας και δεν είμαι, τον χαρακτηρίζω από "σημειολογικώς απαράδεκτον" έως "αδήριτα αφελή".
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    δεν μπορώ να εντοπίσω καμμιά πολιτική διάσταση στην πηγαία αντίληψη περί των διαπροσωπικών σχέσεων ώστε να διακρίνω τον πυρήνα γύρω απ τον οποίο θα μπορούσε να συγκροτηθεί συγκεκριμένη υποκουλτούρα ή δομημένη «κοινότητα».