Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. darkmoon_o

    darkmoon_o Στα πόδια Του

    Ας μας απαντήσει καμία σκλάβα πως είναι να υπηρετείς πίστα τον ιδιοκτήτη σου.
    Να μιλάμε υποκειμενικά δεν λέει τίποτα.
     
    Last edited: 10 Νοεμβρίου 2022
  2. skia

    skia Contributor

    Το πώς βιώνει ο καθένας αυτό που βιώνει είναι υποκειμενικό. Δεν βασίζεται σε manuals.
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Νιώθει η σκλάβα συναισθήματα που είναι εκεί, παρούσα και εκφράζει έμπρακτα το γεγονός ότι ανήκει; Έχει επίγνωση της σημασίας που έχει για την ίδια να ανήκει και να υπηρετεί τον συγκεκριμένο άνθρωπο; Αναγνωρίζει τι έχει αφήσει πίσω της για να κρατά την θέση της; Αν αυτά ισχύουν τότε η σκλάβα είναι ένα πρόσωπο με βούληση. Αν δεν ισχύουν τότε δεν έχει βούληση, λέω εγώ τώρα.

    Νομίζω ότι υπάρχουν σκλάβες που έχουν βούληση και σκλάβες που δεν έχουν βούληση και ότι και τα δύο είναι εντάξει ή μπορεί να είναι εντάξει. Εξαρτάται από το αν συντελούν στο να έχει η σκλάβα τις ισορροπίες της και από το αν είναι ικανοποιημένος ο Αφέντης από τις συμπεριφορές της.

    Η γνώμη μου και η εμπειρία μου είναι ότι χρειάζεται βούληση και μάλιστα ισχυρή για να βάλει μια σκλάβα τα θέλω του Αφέντη της πάνω από τα δικά της. Επειδή όμως με τον καιρό αυτό γίνεται αυτονόητο και λειτουργεί φυσικά, χωρίς δεύτερες σκέψεις και αναλύσεις, μοιάζει σα να μην υπάρχει βούληση ή να μην υπήρξε ποτέ.

    Η γνώμη μου - πάλι - είναι ότι θα ήταν μια πολύ κουραστική εμπειρία και για τους δύο αν η σκλάβα δεν γνώριζε γιατί βρίσκεται εδώ πού βρίσκεται, τι κάνει, γιατί το κάνει και ποια είναι η θέση της στο περιβάλλον. Διότι, νομίζω, αυτό θα σήμαινε να μην έχει βούληση.

    @skia θεωρητικά η βούληση δεν είναι το ίδιο πράγμα με την επιθυμία. Απλά από τη στιγμή που επιθυμεί κάποιος, υποτίθεται ότι έχει και ένα στοιχειώδες σχέδιο για το πώς θα ικανοποιήσει την επιθυμία του και ότι μπορεί να ξεχωρίσει πότε γίνεται αυτό που επιθύμησε και πότε όχι. Αυτό είναι η βούληση και υπάρχει ακόμα και αν το σχέδιο είναι να κάνει το καθήκον του κάποιος ως σκλάβος γνωρίζοντας ότι δεν έχει λόγο στο πώς, πότε και σε ποιο βαθμό θα ικανοποιηθεί η επιθυμία του και όντας θεμελιωδώς ικανοποιημένος έτσι.
     
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    εύστοχο και on topic
    από μένα είναι ΝΑΙ  
     
  5. KostantinosK

    KostantinosK Regular Member

    Προσωπικά θεωρώ ότι η μακροχρόνια σχέση ενός Κυρίου με την σκλάβα του αναπόφευκτα κατατείνει σ' αυτό, να γίνει δηλαδή "άβουλη" - εξηγεί σωστά και περιεκτικά η Gaby την διαδικασία με την οποία επέρχεται αυτό. Όμως συγχρόνως είναι ιδανικό, αδύνατον να επιτευχθεί μια και η σκλάβα συνεχίζει να έχει τη ζωή της στον "έξω κόσμο", όπου είναι αναγκασμένη να "επιστρέφει" στη βούληση.
    Και γενικά, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό τελικά. Για να δανειστώ από μια επιστήμη, την νομική, το βασικό χαρακτηριστικό της νομικής έννοιας του προσώπου και της προσωπικότητας, που τα διαχωρίζει από τα ζώα και τα πράγματα, είναι ακριβώς η βούληση, μια έννοια σύνθετη που περιλαμβάνει την ικανότητα κρίσης και διάκρισης σωστού και λάθους, λήψης αποφάσεων, διάκρισης των συνεπειών των πράξεων κλπ.
    Πόσο είναι δυνατόν τελικά κάποιος να ενεργεί ό,τι του λένε χωρίς μέσα του να κρίνει και να σκέφτεται τίποτα; Χωρίς φραγμούς ηθικούς ας πούμε (ας αφήσουμε τους σεξουαλικούς).
    Η Κυριαρχία μού φαίνεται αυτός ο διαρκής και μάταιος αγώνας εξάλειψης της βούλησης του άλλου, ώστε να γίνει απολύτως ένα με σένα. Είναι σίγουρα ένα όμορφο ταξίδι
     
  6. Redflower

    Redflower New Member

    Σας διαβάζω να μιλάτε για τις "σκλάβες" λες και είναι μυθικά πλάσματα της χώρας της Βουδουσούμιας. Υπάρχουν, δεν υπάρχουν, έχουν βούληση ή όχι...

    Σκλάβες μας μεγάλωσαν τους περισσότερους. Αλήθεια δεν ξέρετε πώς είναι αυτές οι γυναίκες;
    Δεν τις είδατε να τρώνε ξύλο και να μην μιλάνε; Να βλέπουν τον άντρα τους να χτυπάει τα παιδιά τους και να μην κάνουν τίποτα;
    Κανένας δεν ξέρει έναν τέτοιο άβουλο άνθρωπο κι όμως...
     
    Last edited: 10 Δεκεμβρίου 2022
  7. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    H απάντηση είναι εντελώς εκτός θέματος. Η μη συναινετική πρακτική αποτελεί παράνομη δράση και ουδεμία σχέση έχει με το φετιχιστικό status. Ναι, η ελληνική πραγματικότητα σε πολλά πράγματα είναι τοξική, όμως η "σκλάβα" νοικοκυρά με την σκλάβα σούμπα ουδεμία σχέση έχουν, θεματικά ή πρακτικά. Η μία συμπεριφορά είναι κακοποίηση, η άλλη ζητούμενο.
     
  8. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Δεν μπορεί να είναι άβουλο ον από την στιγμή που είναι με την βούληση σκλάβα. Εκτός αν την έκλεψαν από την Μπουρκινα Φάσο και την μετέφεραν αλυσοδεμένη σε φυτείες καπνού στο Κεντακι
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Τι λέτε;
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Το slave άτομο υπηρετεί τη θέση που έχει ορίσει Ο/Η Αφέντης/α.

    Προσωπικά δεν αναγνωρίζω στο slave άτομο το δικαίωμα της επιδίωξης ή της επίτευξης κάποιου στόχου χωρίς την έγκριση Μου.

    έχει κάθε δικαίωμα να προτείνει μια δράση ή έναν στόχο αλλά η απόφαση είναι δική Μου.

    Κατ' επέκταση δεν έχει βούληση αλλά ελευθερία έκφρασης της επιθυμίας.
     
    Last edited: 24 Δεκεμβρίου 2022
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    "Κατ' επέκταση δεν έχει βούληση αλλά ελευθερία έκφρασης της βούλησης."
    Δηλαδή έχει την ελευθερία να εκφράσει κάτι που δεν υπάρχει χμμ.... ενδιαφέρον :-D :-D :-D
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    @NobodyKP επειδή σας μπέρδεψε η φράση έκανα μια αντικατάσταση.

    Ελπίζω τώρα να σας είναι σαφές.

    Θα γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος για να σας βοηθήσω καλύτερα.

    Στην δική Μου M/s σχέση, την οποία ορίζω και καθορίζω μόνο Εγώ, δεν υπάρχει βούληση.

    Όλες οι αποφάσεις είναι δικές Μου.

    Το slave άτομο έχει το δικαίωμα να εκφράσει την επιθυμία της επιδίωξης ή της επίτευξης κάποιου στόχου ή δράσης αλλά η απόφαση είναι δική Μου.

    Να επισημάνω εδώ ότι, το slave άτομο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία Μου, σε κάποιους τομείς έχει απωλέσει και την επιθυμία.
    Αυτό είναι αποτέλεσμα σωστής εκπαίδευσης στο παρελθόν.

    Ελπίζω να βοήθησα.