Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. skia

    skia Contributor

    @Nickname αυτοί ξέρουν.
    Το θέμα σε αυτή τη χώρα είναι ότι όλοι είναι παντογνώστες. Αντί να κοιτάξουμε τα χάλια μας ως χώρα, ως κοινωνία , ως κράτος, ως μονάδες κοιτάμε να κάνουμε τους καμπόσους γενικώς. Η τεμπελιά σε μεγάλο ποσοστό, η ματαιοδοξία κι η απατεωνιά είναι μερικά από αυτά που μας έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Και δυστυχώς συνεχίζεται. Όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία δεν υπάρχει καμία σωτηρία, όσα συλλαλητήρια και να γίνουν. Ή θα γίνει κάτι σωστά ή μη γίνει καθόλου.
    Η πρωτογενής παραγωγή είναι ένας βασικός στυλοβάτης της κοινωνίας. Μεσάζοντες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αυτά τα περί αυτών λοιπόν είναι λίγο άκυρο ως διαμαρτυρίες. Το ότι θέλουμε να βγάλουμε χρήμα κι από το ξύγκι της μύγας δημιουργεί ένα προβληματάκι. Γνωρίζετε ότι ο εργάτης γης ως μεροκάματο στις ελιές θέλει 60 ευρώ μεροκάματο με φαγητό και χωρίς ασφάλιση κι ούτε καν 8ωρο; Πέρυσι ήταν 40 με φαγητό. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο, αυτός που θέλει να έχει γη να μη τη σέβεται. Όπως επίσης, ότι κάποιοι κάνουν τους αριστοκράτες και νομίζουν ότι το να μαζέψεις μια τομάτα σε κάνει υποδυέστερο ή θα σου χαλάσει νύχι. Κοινώς, το ψώνιο είναι άστα να πάνε.
     
    Last edited: 23 Φεβρουαρίου 2024
  2. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Και πως θα τους μαλώσω αν δεν ξέρω εγώ; Έλα Παναΐαμ!
     
  3. darkmoon_o

    darkmoon_o Στα πόδια Του

    Από εδώ..
     
    Last edited: 22 Φεβρουαρίου 2024
  4. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Ευχαριστώ για την πληροφορία αγαπητό νταρκόμουνο, μόνο που δεν ρώτησα αυτό. Αν θέλεις να συζητήσεις με επιχειρήματα ευχαρίστως μόνο που μου δίνεις την εντύπωση πως το ζητούμενο σου δεν είναι αυτό.
    Κατανοώ πλήρως και αντίστροφα δεν κατανοώ καθόλου τον εκνευρισμό σου, για διαφορετικούς λόγους. Μόνο που δεν έγραψα για να σου την πω, ούτε για να παίξουμε με τις λέξεις.
     
  5. darkmoon_o

    darkmoon_o Στα πόδια Του

    @Nickname.....
    Καταρχήν,δεν είμαι διόλου εκνευρισμένη.
    Δεύτερον,με επιχειρήματα θα μιλούσα σε κάποιον που ίσως έβλεπε τα πράγματα με διαφορετική ματιά.Κάποιον που να μπορούσε να καταλάβει.Δεν βρίσκομαι εδώ για να βάλω μυαλό σε κανέναν.Ο καθένας έχεις τις απόψεις του,δεκτές,κατανοητές και σεβαστές.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Να θες να απολαύσεις τον cappuccino Σου στην Πλατεία Κολωνακίου με ανθρώπους της τάξεως Σου, συζητώντας σε υψηλό επίπεδο για το λεγόμενο «Αγροτικόν ζήτημα» και να μην Σε αφήνουν σε ησυχία..

    Και ενώ η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρον σε επίπεδο που μόνο η τάξη Μ/μας μπορεί να φτάσει (διότι Ε/εμείς έχουμε συνείδηση της τάξεως Μ/μας σε αντίθεση με τους φτωχούς που δεν έχουν και δεν χρειάζεται να έχουν, ακριβώς διότι είναι φτωχοί) διαβάζω, για μια ακόμα φορά από απευθείας απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ότι η Ελλάδα ακόμα και στα «μαύρα χρόνια» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διέπρεπε.

    Ιδρύθηκε μάλιστα στην Ελλάδα(sic) και όχι στην Οθωμανική επικράτεια ο πρώτος συνεταιρισμός παγκοσμίως.

    Είναι γνωστό άλλωστε πως όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια, εδώ οι απόγονοι των Μακεδόνων ίδρυαν συνεταιρισμούς.

    Ο «συνεταιρισμός» στα Αμπελάκια δεν ήταν αποτέλεσμα των προνομίων που απέκτησαν, κατά την ύστερη φάση της Αυτοκρατορίας, κάποιες κοινότητες αλλά επειδή... εδώ είναι Ελλάδα ρεεε…

    Τώρα θα αναρωτηθείτε γιατί… το «συνεταιρισμός» σε εισαγωγικά.

    Ο Γιάννης Κορδάτος, επιφανής Έλλην, νομικός, λόγιος με τεράστιο συγγραφικό έργο, δημοτικιστής, μελετητής του αγροτικού ζητήματος και του συνεταιρικού κινήματος παρουσιάζει μια σημαντική μελέτη με τίτλο:

    «Τ΄Αμπελάκια και ο μύθος για το συνεταιρισμό τους. Συμβολή στην οικονομικοκοινωνική ιστορία της Αν. Θεσσαλίας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας» .


    Το Έχω από τις εκδόσεις «Μπουκουμάνης» Β’ Έκδοση.

    Εκεί ο Κορδάτος αποδομεί τον μύθο γύρω από τον περιβόητο «συνεταιρισμό».

    Παραθέτω τον πρόλογο εδώ :



    Με εκτίμηση

    Iagos
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Οι αυθεντικά ελληνικές παραδόσεις κοινοτισμού προέρχονται από το Βυζάντιο και έχουν μια μοναδικότητα, όπως έχουν τη δική τους μοναδικότητα όλοι οι δρόμοι εξόδου από τον μεσαίωνα των χωρών της Ευρώπης. Απολύτως αναμενόμενο ότι ο αυτοδίδακτος ιστορικός Κορδάτος, ο οποίος άλλωστε ξεκαθαρίζει ότι για αυτόν συνεταιρισμός = κοπερατίβα, θα τις λοιδορούσε και θα τις μείωνε όσο το δυνατό περισσότερο. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα γιατί είναι εκτός θεματολογίας φόρουμ.

    Εντός θεματολογίας φόρουμ, κατά κάποιο τρόπο, είναι ότι η βάση της πυραμίδας δεν μπορεί να ορίσει στην κορυφή να κάνει την καλύτερη και πιο πρόσφορη για την ίδια τη βάση χρήση της.
     
  8. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

     
    Και  
     
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Μάλλον εκτός, γι αυτό και οι διάφορες γκιλοτίνες και πηγάδες, εκτός από ιδιαιτέρως χρήσιμες, είναι και εξόχως απολαυστικές...
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ζηλεύω    
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Ο Αριστοτέλης αναφέρει 158 πολιτεύματα στην αρχαία Ημαθία, τα οποία είχε μελετήσει και καταγράψει σε πραγματείες. Αυτές οι πραγματείες αποτελούν το υλικό του συγγράμματός του Πολιτικά, όπου αναλύει τις διάφορες μορφές και τα χαρακτηριστικά των πολιτευμάτων. Στο έργο αυτό, ο Αριστοτέλης κατατάσσει τα πολιτεύματα σε ορθά και παρεκκλίσεις, ανάλογα με το αν εξυπηρετούν το κοινό ή το ιδιωτικό συμφέρον. Επίσης, προτείνει την ιδανική πολιτεία, η οποία θα επιτυγχάνει την ευδαιμονία των πολιτών.
     
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μάλλον δεν έγινα πολύ κατανοητή, λάθος μου. Ας το θέσω πιο καθαρά. Έχει νόημα να σας πει σκλάβα "χωρίς εμένα δεν είστε Master";